"את יפה כמו... דוגמנית"

נעה גל

New member
"את יפה כמו... דוגמנית"

זה מה ששמעתי את עצמי אומרת לאורן לפני כמה ימים כשהיא היתה לבושה בבגדים חגיגיים. לא "יפה כמו מדענית אטום", ולא "יפה כמו אתלטית" וגם לא "יפה כמו שרק את יכולה להיות". פשוט "יפה כמו דוגמנית". מהרגע ששמתי לב שאני אומרת את זה (מן הסתם זו לא הפעם הראשונה), אני לא מפסיקה לחשוב על זה...

ימימה

New member
טוב, אצל מדענית אטום יופי לא

נחשב כתכונה חיונית, אצל דוגמנית כן, מה לעשות? אני ניסיתי ליישם גם בנושא הזה את הגישה הפרטנית יותר: להתייחס ספציפית למשהו במראה שלה, אבל האמת? לא ממש הצלחתי. תמיד יוצא לי משהו כמו: את יפהפיה/מקסימה/נהדרת...(טוב, זה נכון
)

לאה_מ

New member
נו, טוב, אז אולי דוגמנית זה ממש לא

המודל שהיית רוצה להציב לאורן, אבל אני אומרת לשירה הרבה פעמים שהיא יפה, בגלל שהיא באמת יפה. אני גם אומרת לה שהיא חכמה. ורגישה. גם לעומר אני אומרת לפעמים שהוא יפה. וגם חכם. וגם עדין. וגם מקורי. הם באמת כל הדברים האלה, ורק בגלל שהיא בת ואת לא רוצה שהיא תגדל למודל של יפה וטפשה (אגב, דוגמנית היא לאו דוקא טפשה), זה לא אומר שלא מגיע לה שיגידו לה שהיא יפה. ואני מניחה שלמרות זאת היא תוכל לגדול להיות מדענית אטום... או מאמנת דובים לבנים... או סתם ראש הממשלה.

למה כמו?

בהתחלה כשקראתי את ההודעה, קראתי את הדוגמה השלישית ´יפה כמו שרק´ (האוג הירוק מהסרט), דיסלקטית, נו... זה מצא חן לי
וכמובן הצחיק אותי מאוד... לעניין. אני לא מבינה למה ההשוואה (אולי תסבירי), אפשר רק לציין ´את יפיפיה/ נבונה/ מקסימה/ יצירתית...´ ההשוואה מאוד תמוהה בעיניי. ובכל זאת, אם את כן משוואה - דוגמנית היא לא השוואה כל כך נוראה. דוגמניות ככלל אכן יפות, או בעלות מראה מיוחד (אקזוטי, לרוב). מה רע? ההשוואה היא לעניין היופי, לא לשום דבר אחר. (לא לאנורקסיות, לא לתחלואי התעשייה, לא לרמת המשכל וכו,) שנה טובה וגו´

נעה גל

New member
אני אגיד לך מה מטריד אותי

מטריד אותי שכשאני אומרת לאורן שהיא חכמה, או רגישה או עדינה אני אף פעם לא אומרת "את חכמה כמו מדענית", "את רגישה כמו אמנית" ו"עדינה כמו בלרינה". אבל אני כן אומרת "יפה כמו דוגמנית" (לפעמים כמובן, אני גם אומרת סתם "יפה" בלי "כמו"). וזה העלה בי את המחשבה שבכלל בלי להתכוון אני יוצרת אצלה תחושות שדוגמנות זה משהו שצריך לשאוף אליו. ואני לא חושבת שזה דבר שצריך לשאוף אליו. ולא בגלל מנת המשכל של הדוגמניות. אני דווקא חושבת שבשביל לשרוד במקצוע הזה צריך להיות ממולחים למדי ובטח ובטח אי אפשר לשרוד אותו אם את טיפשה. אבל עם כל זה, אני רואה את כל התעשיה שיש מסביב לזה (וזה ממש מגעיל אותי), ומה קורה לבנות כשהן מגיעות לגיל שבו המראה החיצוני מאוד חשוב להן, ופתאום הן רוצות "בוק", והרצונות האלה לא מגיעים משום מקום. הם צומחים על קרקע שההורים פזרו שם. ואולי בדיוק בנקודה הזו שבה אני אומרת "יפה כמו דוגמנית" אני מתחילה לפזר את הגרגרים של אותה אדמה?

לא יודעת

זאת באמת בעייה, בעיקר שהמודלים שרואים בטלוויזיה, אהה, איך יונת אמרה? - איכסה! מה גם שהטלוויזיה מוכרת במלוא העוז ש´אם אתה לא שם - אתה לא קיים´. אבל גם דומנות זה מקצוע, וגם זה מותר. אם אורן תרצה להיות דוגמנית, צריך רק לברר שזה מהסיבות הנכונות ושיש לה מושג לקראת מה היא הולכת. אבל זה לא נראה לי מציאותי לגבי אורן, יש יותר מדי דברים אחרים שהם הרבה יותר מעניינים...

יונת ש.

New member
לדעתי זה באמת לא לענין

אבל לא בגלל הקטע הפמיניסטי, אלא יותר בגלל שהיא עלולה לקבל תפיסה מעוותת של יופי: להיות יפה זה להיראות בהתאם לסטנדרט הנוכחי לפרסום. איכסה!

anat30g

New member
אולי - את יפה כמו מלכה או נסיכה

אידיאל היופי באגדות הוא פונקציה של מאייר ולא של סטייליס הומו של מעצב אופנה... אגב, הבת שלי סוחטת מחמאות מקצועית מאוד נהנית שאני אומרת לה שהיא יפה כמו נסיכה או מלכה או פיה... אבל עדיין חשוב לה להיות יפה... ולא חכמה... זאת הבעיה העיקרית.

למעלה