את זה תראו לעולם!

התמונות הקשות האלה

ירדפו את ילדינו החיילים עוד שנים רבות. אנו כהורים לא נדרשים רק לאקט ההאבסה הפולני וחיבוקים ונשיקות אלא גם להבין את המראות שהם רואים את החוויות שהם חווים ולנסות להתחלק איתם בכל כובד המטען הרגשי הכבד.שיחות הטלפון שאני מנהל עם חיילי פרטים מצביעות על מצוקה קשה שלהם ושל חבריהם. ילדתי שעד לפני זמן לא רב שמעה רק את הלמות הבסים בערבי רוק בבארבי חשה כעת בהלמות קטיושות ופצמ"רים המהווים איום קיומי 24 שעות ביממה. עם כל הכבוד לתמונת החתולים והחייל המסייע לקשיש הערבי לעבור את הגדר, התמונות שילוו וירדפו את ילדינו בביעותי הלילה הינן של חבריהם הנושמים בזרועותיהם את נשימותיהם האחרונות , של חללי אויב וגויות ילדים מרוטשות המוצאות מן ההריסוות או לחילופין ילד בן 18 קטוע שתי רגליו הפורט עלי גיטרה במחלקה האורטופדית ברמב"ם. (אגב, הביטוי "מצער את כולם" ביחס לקרבנות ,לטעמי בהחלט זכאי לתואר Understatement ) בין מטרות הפורום "הפורום נועד לשמש ככלי שיתן להורים הרגשה טובה, ייעוץ, ועידוד..... ", כשהפורום הוקם לא הייתה מלחמה.מי בכלל תיאר כי נמצא בסיטואציה כזו. במלחמה אין הרגשה טובה.אך היעוץ והעידוד שניתן לתת הוא לא הטמנת הראש בחול אלא למידת המציאות המלווה את ילדינו בצפון והכנה מיטבית לתמיכה בהם כשיחזרו בע"ה בשלום משדה המערכה.

הפורום הוא מקום לשתף את הרגשות

והקשיים שלנו בעצם היותנו הורים לחיילים. החיילים שלנו נמצאים במלחמה ונכון הם רואים את המראות הקשים ועלינו כהורים לדאוג שהם יבטאו את רגשותיהם בעניין. לא מתאים שבפורום הזה יפורסמו תמונות מהסוג שאתה הבאת ולא בגלל שאנחנו טומנים את ראשינו בחול כפי שהתבטאת אלא שהמקום הזה הוא מקום של תמיכה ועידוד לאלה מבינינו שיש להם יותר קושי בלעכל את התמונות האלה שרואים בחדשות או ברשת. לכן אין אנו צריכים "שיעור" והסברים על מה הילדים שלנו רואים. אנחנו יודעים. ובטח לא הטפת מוסר וביקורת על מה אנחנו אומרים או לא אומרים לילדינו. אני חושבת שאין זה המקום לתמונות האלה.

דר קיינס היקר

תפקידנו כהורים אכן כן.לחבק,לנשק,לעודד ולתמוך. לא איני רוצה שכל אימת שבני פותח את האינטרנט יראה את התמונות הללו. בני משרת ביחידה שמחלצת והמראות שרואה הם מהקשים ביותר. אז לידיעתך. אפילו כעת במהלך הלחימה הם עוברים שיחות עם פסיכולוגיים. אין זה מתפקידנו כהורים (גם אם חלקנו פסיכולוגים או עם רקע מתאים) להעביר לילדינו טיפול . כפי שכבר אמרתי,כן גדול מאוד לתמוך בקטע הרגשי. אני ממש נגד העלאת תמונות כאלה בפורום שלנו שבא לתמוך זה לזה. גם לחלק מהחברים כאן קשה עם תמונות אלו להערכתי.

זו המציאות ואיתה צריך להתמודד

קשה ככל שתהיה. אם אתם חושבים שמלחמה זה רק חיבוקים ונשיקות וההתמודדות עם השכול מתבטאת בלשים הודעה בפורום ואייקון קטן של נר מהבהב זו ההתמודדות עם השכול- אז יש לך טעות לדעתי. התמונה ששמתי היא תמונה קלה מאוד .לא ביקשתי להעלות תמונות קשות ו/או מזעזעות- כאמור, זו תמונה קלה מאוד יחסית למה שרואים הילדים ברגעים אלו ממש. התמיכה שלנו זה בזה היא גם להבין מה הילדים עוברים...ואפילו שחג האהבה היום ,מה לעשות, החיים לא עטופים בצלופן ורוד מרשרש....

Rainbow100

New member
אין כאן מקום לתמונה ששמת!,- לדעתי.

וכן, התמודדות עם השכול זו המציאות,- שלי.

הציניות המרושעת שלך ממש מקוממת אותי

אובדן עם שכול היא המציאות שלי והבן השני שלי חייל לוחם בחזית הכי חמה. אז אל תבוא ללמד אותי מה זה יום אהבה ובמה החיים עטופים ובאיזה צבע. את תתייחס אלינו כאל בורים חסרי רגש. אצלנו לא הכל פוצי ומוצי ואל תזלזל. לא יכול להיות שתשמיע משפטים כאלה בלי לדעת בפני מי אתה עומד. מפאת כבודו של הפורום והיושבים בו שהם חברי ורעי ומשענתי אני לא אומרת לך בדיוק מה אני חושבת עליך.

oshiko

New member
עמדתי בנושא

ראשית, הבהרה חשובה. תפקידי כמנהל פורום אינו להיות השופט בויכוחים, שקובע מי צודק ומי לא. ויכוחים בפורום הם לגיטימיים כל עוד ההודעות לא עוברות על התקנון. אני מביע דעה כגולש וכחבר, לא כמנהל פורום. מהי המטרה של פירסום תמונות זוועה מהסוג הזה? אם המטרה היא תיעודית ו/או תעמולתית, לכל חברה תרבות תיעוד משלה. אצלנו בדרך כלל נמנעים מתמונות כאלה בשני הצדדים, בכל סוגי המדיה, ובצדק. גם בפיגועים הכי זועתיים שחווינו נמנעו אצלנו בדרך כלל מתיעוד גופות, גם אם זה היה עוזר לנו להתבכיין ולהצטייר כמסמכנים, וממילא כצודקים. זה יורד נמוך מדי. זה גובל בנקרופיליה. זה מתאים לחברה שאוהבת ללוש את נושא המוות, להסתחבק איתו, לראות בו אתגר קדוש. כמייצר שאהידים מצד אחד, כמשמיד כופרים מצד שני. . אנחנו עדיין יונקים משורשינו, שהם, בניגוד גמור, מקדשים את החיים. מעולם לא ראינו אתגר ב"גיור כופרים", ייצור מרטירים, וזריעת מוות להשגת הראשון או השני מביניהם. זה טבוע בדמנו. אני מתנגד מכל וכל להצגת תמונות נקרופיליות לצורך תיעודי או תעמולתי, ומזדעזע מעצם הרעיון. אם הרעיון הוא טיפולי, כמו שמשתמע מדבריך; מעין טיפול בהלם על ידי חזרה למקום האירוע. אני לא מומחה בזה, אבל אני לא בטוח שכאן בדיוק זה המקום. אם זה בכלל עובד, אני חושב שזה צריך להיעשות במסגרות מאד פרטיות ומפוקחות.

כחלחל

New member
אדם נשך כלב

באמת תמונות חמודות, ממש מאמי (ברצינות) רק שזה לא מעניין אף אחד, זה לא עושה ריטינג וזה לא עושה חדשות, זה לא "אדם נשך כלב" וזה אפילו לא מלבנון

little moon

New member
ד"ר קיינס, אל תכעס כל כך

מישל בחורה צעירה ונחמדה שמשרתת בצבא, ויש לה חבר וחברים בלבנון. היא יודעת בדיוק מה הוא עושה שם ומה הוא רואה. כולנו יודעים. היא בסך הכל רצתה להראות תמונות חמודות שיעשו קצת טוב על הלב בימים קשים אלו- שזו בדיוק המטרה של הפורום. כולנו ראינו את הפנים של חברינו וילדינו כשהם באו הביתה, כולנו שמענו את הקול השבור שלהם. כולנו ראינו בעיתון ובטלויזיה את התמונות מכפר קנא!!! אתה לא צריך לספר לנו מה זאת מלחמה. אני לא חושבת שיש פה מישהו שחושב שמלחמה זה חיילים מלטפים חתולים. אבל המטרה של הפורום המבורך הזה היא לספק סוג של מקלט מהזוועות שמקיפות אותנו בכל אמצעי התקשורת האחרים. אין פה אף אחד שאין לו בבית טלויזיה, רדיו ועיתונים, מלאים בתמונות של ילדים שותתי דם וחיילים קטועי רגליים. כשאנחנו נכנסים לפורום אנחנו מעדיפים להירגע, להתעודד, ולראות את הילדים שלנו והבעלים שלנו כשהם מושיטים יד לילדים קטנים ועוזרים לקשישים. בשביל זה הפורום הזה נוצר.

paulika

New member
ד"ר קיינס יקירי, יש לי הרגשה שאתה

מביא לפורום מצוקה אישית כל שהיא, שיותר קל לך להביא אותה בדרך של ציניות, התנגדות למראות ה"יפים" בלבד שאנשים מראים כאן וכדומה. כל ההורים בפורום הגיעו לכאן דווקא בגלל שהראש מלא ב"סרטים" מפחידים, עוברים לילות ללא שינה, חיים על כדורי הרגעה וכו. זה המשותף, שאיתו צריך להתמודד, אז להראות, שמה שאנחנו חשים, זה כלום לאומת המציאות הנוראה, שאותה אתה מטיח כאן מפעם לפעם, לא ממש מועיל ועוזר. ואם אתה צריך עזרה איזו שהיא לדבר, לשתף במשהו שאינך משתף כאן, תמיד תמצא מישהו שיתכתב איתך במסרים ויעזור, אפילו אני..

למעלה