את זה הצלחתי לראות!

ethanguy

New member
Lost Oath

המורה שלי אמר משהו דומה כשהתאמנו מעל סטודיו לריקוד. כולם שם בטח יוכלו ללמוד את התבנית ולעשות אותה הרבה יותר חלק מהר ויפה. אבל זה עדיין לא אומר שהתנועה נכונה, באמת לפעמים אני יכול לעשות את התבנית ביופי ואלגנטיות והתלהבות....ולפעמים אני יכול לעשות אותה הרבה יותר מכוערת אבל גם הרבה יותר טובה ונכונה. בני אדם לא נולדים אמני לחימה, אולי גמישים אולי יותר מהירים אבל לא אמני לחימה, לדעת לעשות טכניקה כלשהי הוא חלק קטן מאוד מבאמת לדעת להילחם.

Lost Oath

New member
איך אתה יודע אם בנאדם עושה את

התבנית נכון או סתם יפה? כוונתי המקורית היתה, אם לייחס אותה לדבריך, השאלה האם בנאדם שנולד מוכשר יותר לתנוע יגדל להיות אומן לחימה מוכשר יותר וכו..

אליקום

New member
לדעתי לא

זה יותר עבודה קשה והתמדה והקפדה על רצינות ושלמות מאשר כישרון.

Pyongwon

New member
בואו נבהיר כמה דברים, אם אפשר...

א. טאקוונדו לא נכנס לאולימפיאדה על סמך זה ש"אנשים אין להם יכולת טקטית או ניתוח קרב". זה נכנס כי זה אומנות לחימה (במלוא מובן המילה!) הדוגלת בעבודת רגליים. נקודה. כי עבודת ידיים - יש כבר - קוראים לזה ג'ודו. ב. מה שראיתם - כן, נוצר ע"י אומני לחימה. לא בלרינות, לא מתעמלים בהתעמלות קרקע (אולי כמקצוע משני, אך בטוח שלא ראשי!) ואנשים שנותנים רעיונות לתוספות לעניין של פומסה מוסיקה - בין אם אתם יודעים מה זה ובין אם לא. ג. הגמישות - כבר דשנו את זה. כנסו להסטוריה, תעשו שעורי בית. כל כך התעניינתם בזה, כמעט כולכם כרובכם, שהיו הרבה מאוד תגובות לזה. ד. לגבי העניין של נוק-אוט - זה קורה. זה קורה בכל זמן, ע"י כל אחד שלרגע לא מרוכז. בין אם זה בתחילת הקרב, באמצע, או בסופו. בין אם זה אלופי עולם, מתחילים, כולם. עדות? כנסו ל-100 נוק-אאוטים, יש כזה וידאו. היא מדהימה. זה לא קורה (בהכרח) כאשר אחד מוריד את הראש שהשני נותן בעיטה. זה קורה ויכול לקרות בכל זמן. ה. אבוי אם אשמע מישהוא שמנסה לזלזל באומנות לחימה שבו יש לנו נציגים - ואני, בניגוד אליכם, מודעת לכמה עבודה ורצון וריכוז וכל הדברים שאנשים אומרים שאומני לחימה עושים - בשביל עצמם ובשביל המדינה. ו. אז תגידו, האם אתם אומני לחימה או אנשים שמעט מקנאים, אולי? רוצים להיות כמותם - התנהגו כאנשי "בודו"! ז. באמת!

בודוקאן

New member
רק דבר אחד ../images/Emo13.gif

לגבי ההכללה האולימפית: זה עינין פוליטי בעיקר. אין באולימפיאדה "אומנויות לחימה". יש ספורט. כך שגם הג'ודו וגם הטקוונדו שבאולימפיאדה, נחשבים לספורט, ולכן הם כלולים. למה הם ולא אחרים? כי כדי להיכנס לאולימפיאדה צריך שיהיה אירגון גג עולמי מסודר. זה יש לג'ודו ויש לטקוונדו. לקראטה אין וכנראה שגם לא יהיה בעתיד הנראה לעין. נראה מישהו שמסוגל להקים אירגון על שיכלול את כל השיטות
. אם את אומרת שטקוונדו מבוסס על עבודת רגליים, אז אני מאמינה לך. אבל ג'ודו זה לא "עבודת ידיים". בוודאי לא במובן של אגרופים ומכות. מאחר ואין אגרופים ובעיטות, אי אפשר לעשות את החלוקה הזו. יש עבודת ידיים, יש עבודת רגליים, יש הרבה עבודת מותן, וקרקע. גם בקרקע יש לרגליים תפקיד משמעותי. למעשה, המומחים הגדולים בקרקע עובדים עם הרגליים לא פחות (אולי אפילו יותר) מאשר עם הידיים. זה היה רק הערת ביניים, ללא קשר ממשי לנושא שאליו הגבת.

Pyongwon

New member
ודאי - מסכימה איתך מאה אחוז - וגם

כל חלקי הגוף למעשה עובדים. רק רציתי לטעון ש"על יבש" ההבדל היא ידיים לעומת רגליים. ובטאקוודנו אין עבודת קרקע - שבג'ודו יש, ועוד איך! לעומק - תמיד - הרבה יותר מזה. תודה! ג'ס.

בודוקאן

New member
דעתי בעינין

אני חוששת שהניסיון הן באימונים והן בהוראה לימד אותי שלכישרון יש תפקיד מאוד חשוב ואף מכריע בנושא של אומנויות לחימה. אני כמובן מדברת על ג'ודו, אבל אני חושבת שזה נכון גם לגבי שיטות אחרות כי הרי הכל מבוסס על תנועה ועל זרימה. רואים את זה מגיל צעיר מאוד: יש כאלה שמיד תופסים את התנועה, ויש כאלה שלא משנה כמה ישקיעו וכמה יתקנו אותם, וכמה יעבדו איתם עבודה אישית, תמיד יהיה משהו "חורק" בתנועה. ראיתי ילד בן 7 עושה תרגילים מדהימים שהוא אפילו לא למד. זה פשוט בא לו טבעי. כשרואים את אלה שהם הכי טובים, איך הם עובדים, מוכרחים להגיע למסקנה שיש כאן גנים. זה אפילו מתבטא במשפחות. למשל: שני האחים ון דר גיסט ההולנדים או שני האחים אינואי היפנים.

Pyongwon

New member
יש כאלה שבא להם טבעי, ויש כאלה

שצריכים לקרוע את התחת לכל דבר. ראית את הפומיות שלי - וראיתי את ההוא (סליחה, לא זוכרת את זמו בג'ודו) שהיו ממש מעולים. בין אם יש יתרון של גנים, נפלא. אבל אין מה לעשות - הכל עבודה ארוכה וקשה.

Tonjin

New member
לכשרון, כמו בכל תחום יש תפקיד גדול

אבל באמנויות לחימה יש לגמישות, זריזות ,קורדינאצייה, הבנות תנועה ושליטה בגוף חשיבות גבוהה... אדם שיש לו אותם כבר כבסיס יתקדם מן הסתם במהירות עצומה בא"ל אם יש לו/לה גם את הרצון והיכולת המנטלית (לא לחשוש ממגע צמוד או מ'אלימות') לי זכורה הדוגמא של סטפני לווין, מתעמלת-קרקע מוכשרת למדי שהשתעממה מן הענף ופנתה (בגיל יחסית מבוגר) לטיפוס-סלע.. היא כבשה את הענף (שהוא טכני ומנטלי מאד) תוך כשנתיים, הישג די חסר תקדים... מה היה קורה אם היא הייתה סובלת מפחד-גבהים? כדי להיות אמן-לחימה טוב אתה צריך כשרון פיזי וכשרון מנטלי. כדי להיות מוזיקאי טוב אתה צריך כישרון מוזיקלי-טכני ואוזן טובה. כמובן שיתכנו שילובים ואתה יכול להגיע לרמות גבוהות כם עם צד אחד חזק במיוחד וצד שני חלש יחסית.. את החברה שבסרטון למרות ואחרי הכל לא הייתי רוצה לפגוש בסמטא אפלה גם אם החכמולוג המקומי יגדיר אותם כבלרינות... מי שמזלזל באנשי טאקוונדו כנראה לא ראה מעולם לוחם טקוואנדו טוב, כזה שיכול לבעוט לך בראש מטווח של ג'אב וכמעט באותה מהירות.... להצהיר הצהרות ברשת לגבי אנשים שאתה לא מכיר זה קל - לעמוד מאחריהן עלול לפעמים להיות יותר קשה..

למעלה