את בתקופה טובה?

מממאיה35

New member
את בתקופה טובה?

(סתם אנקדוטה - יש ספר כזה..) אני בתקופה רעה.. ממש ממש.. אין לי אנרגיות לכלום, הבדידות הנוראה מקיפה אותי, חונקת אותי, כמה שאני לא מנסה לשבור אותה - לצאת, לבלות, להפגש, לעשות סדנאות.. הבדידות לא עוזבת.. גם כשאני עם אנשים אני מרגישה בודדה מאוד.. כי בעצם אפחד בחוץ (חוץ מחברות קרובות) לא יודע מה עובר בפנים.. בלב
.. אז אני מרגישה מאוד לבד גם כשאני עם אנשים. שחקנית מאוד טובה, אבל כמה אפשר? אני מותשת מהמסיכה.. מותשת מהצורך לחייך במסדרון בעבודה.. מותשת.. ומתחילים לבצבץ רחמים עצמיים, וזה מפיל אותי עוד יותר.. בטיפול למדתי לקבל כל מה שמגיע, לתת לו מקום.. לברר עם עצמי למה מגיע, ואז לשחרר.. לא להלחם כי זה גם ככה הגיע, אז מה יעזור? זה יעבור יותר מהר? ואני עושה את זה.. אבל כמה אפשר? אין לי כוחות.. יש לי הצעה לסופ"ש הזה 3 ימים. הבעיה היא שלא נראה לי שזה יהיה לצורך מנוחה, כי זה סופ"ש של עבודה, סנדאות (ריברסינג, תקשור, מדיטציות, קלפים, דמיון מודרך וכו'). מצד אחד מרגישה שצריכה את זה מאוד, מצד שני - מפחדת מזה.. פעם אחרונה שעשיתי ריברסינג זה "גמר" אותי.. הגוף שלי מגיב בזעזוע ובטלטול (תרתי) לדברים כאלה.. מצד שני, אני צריכה שהדברים יצאו ממני כבר, לא? אז אולי לקפוץ למים.. כתבתי כדי לשחרר ממני את המועקה שקמתי איתה הבוקר.. אין מקל קסמים, ואין תהליכי בזק... יודעת שהתקופה הזו תעבור, אבל כבר אין לי כח.. מעט מאוד אנרגיה נשארה לי, בי, לעצמי.. 90% ממנה הולך על המסיכה הזו.. כמה חבל
אני במקום במאוד נמוך, ואין לי כח לטפס למעלה.. ~מקווה שיהיה יום נעים לכולנו ~

מאיה ../images/Emo24.gif

אני מוצאת את עצמי קוראת את ההודעה שלך כמה וכמה פעמים ולא יודעת כיצד להתחיל להגיב אלייך. מסכה... כולנו חובשים מסכות מדי פעם ביומיום שלנו, מסכות שנועדו בשביל האחר, לא בשבילנו. מה דעתך להוריד את המסכה ? להרשות לעצמך להיות את ומי שאת וגם אם בלי המסכה את עצובה וכואבת ? מותר לך ! מותר לך להיות לא מחייכת, עצובה, כואבת, שמחה, מאושרת. מותר לך להיות מי שאת מתי שאת רוצה. אולי דווקא הורדת המסכה הזו תתן בידייך את הכוח להמשיך הלאה כמי שאת. הסופשבוע נראה לי רעיון נפלא במיוחד. גם לצאת מהשגרה גם לקבל כלים שיכולים לעזור ולהתמודד ואת לא חייבת להשתתף בהכל, רק במה שבא לך, רק במה שמרגיש לך נכון וטוב עבורך. יודעת שהתקופה הזו תעבור... אולי לא זה הפתרון, שהיא תעבור ודי ? עובר ושב... ? אני חושבת שדווקא כדאי להתמודד הכי עמוק וחזק שרק אפשר על מנת שהתקופה הזו לא תעבור, אלא תסתיים, תיגמר, תיחתם ולא תחזור שוב. תפנה את מקומה לתקופה טובה ויפה ונכונה הרבה יותר עבורך. אגב, באיזה סופשבוע מדובר ? האם של אפקט הפרפר בהנחיית יובל רוז ?? בכל אופן אם לחוץ לך כרגע ולא מרגיש לך נכון לצאת סופשבוע זה אולי תצטרפי אלי שבוע הבא ? בסופשבוע של ראש השנה אני בפסטיבל אדמה. אשמח מאוד מאוד אם תצטרפי אלי, מה את אומרת ??

מממאיה35

New member
אי אפשר להוריד מסכה

כי מה לעשות, צריך להמשיך לתפקד ולעבוד.. וכשבאים ושואלים אותי מה נשמע, אני לא אתחיל להגיד הכל חרא ואל תשאלו בכלל... אז יש אנשים שאני יכולה להיות אני-אני איתם ומולם, ויש שלא.. כמו שכתבת - כולנו עם מסיכה.. לענין להתמודד הכי עמוק וחזק שאפשר.. עשיתי את זה.. ותמיד יש מקום לעוד.. אבל החלטתי לקחת חופשה נפשית מהטיפול, אחרי שנתים וחצי.. החלטתי שאני רוצה שקט..ושמספיק לחפור.. ושהגעתי (חשבתי שהגעתי) למקום יציב ובטוח ושקט ורוגע ושליו, מקום שאני יכולה בו לבד.. אז הפסקתי את הטיפול, בתמיכה ובהסכמה ובעידוד ובפירגון מלא של המטפלת שלי.. וכנראה שלא ממש רגוע ושקט ושליו ואני יכולה לבד.. ניתן לסופש הזה לעבור ונראה איך יתקדם ומה יהיה.. ואז אולי ארים טלפון למטפלת שלי, ונבדוק מה אפשר לעשות.. אני זוכרת שבמפגשי הפרידה שלנו היא אמרה שתמיד אוכל להתקשר אליה, לבקש להפגש למפגש או יותר, ושאני לא אחשוב שזה כשלון... ואני עניתי לה "זה לא כשלון לבקש עזרה כשצריך".. תודה על ההזמנה לסופ"ש הבא... זה הסופש של ראש השנה, לא? אני אל בטוחה שאוכל להבריז ככה למשפחה שלי.. נראה כבר בכל מקרה המון תודה על ההצעה

הכל אפשר.

נכון צריך להמשיך לתפקד ולעבוד וגם להיות נעימה כלפי הסביבה אבל מותר לך בהחלט גם להיות יותר מכונסת בעצמך אם את מרגישה שזה מה שנכון לך באותו הרגע. יש הבדל בין להציג הכל נפלא ונהדר לבין חיוך מנומס ואמירת תודה. כל הכבוד לך על המשפט זה לא כשלון לבקש עזרה כשצריך".. יש כל כך הרבה אנשים שמתביישים משום מה לבקש עזרה ובכך הם מפספסים המון. אם יש דרך שאני יכולה להושיט לך יד, אני כאן בשבילך. לגבי הפסטיבל, גם אני מגיעה ביום למחרת. אם אני אבריז מהארוחה המשפחתית לא יקבלו את זה יפה. אז אני מגיעה בבוקר לאחר ערב החג.

מממאיה35

New member
הספונטניות

והחיפוש כבר הרבה זמן אחרי סופש הביאו אותי להרים טלפון ולקבוע. אז סופ"ש הזה אני בים המלח..
והודעתי בעבודה שאני בחופש חמישי-שישי-שבת-ראשון, למרות שבמוצ"ש כבר אהיה בבית.. ע"מ להתאושש עוד יום אחד עם עצמי, לעצמי.. ואויל מחר גם אחתוך מוקדם (שמעתי שהבוס לא נמצא מחר
) בכל מקרה תודה על התמיכה והפרגון

hayapollak

New member
רוצה לומר לך מממאיה

שבעניין ריברסינג צריך מאד מאד להיזהר, ומאד חשוב עם מי עושים את העניין הזה, מי המנחה, צריך לעניין הזה מומחיות די גדולה. בעניין הלבד - האם את יכולה להגדיר לעצמך, לשבת ולכתוב לעצמך מה גורם לך לדעתך להרגיש לבד ולמה? זה עשוי לעזור לך.

CARA MIA

New member
לצערי אין לי תובנות ...

שולחת לך
וגם
סופ"ש קסום שיהיה לך ...

המונשרי

New member
שאלת תם...........

מהו הרברסינג? (סליחה על הבורות).-------> ברורה לי המילה , אך מהו התהליך?

מממאיה35

New member
רציתי לכתוב לך קצת על זה

וחיפשתי בגוגל "הסבר מדויק" אבל אז היו כ"כ הרבה תשובות.. אז מה שאני מציעה זה שתעשי חופש על "ריברסינג" ותקראי קצת.. אולי יש כאן מישהי שמעבירה את זה ביום-יום שתוכל להסביר קצת יותר. אני יכולה להסביר מהחוויה הבודדת שהיתה לי, אבל מחר, טוב? כי עכשיו כבר מאוחר
ליל מנוחה!

nataly36

New member
קודם כל ../images/Emo140.gif ו ../images/Emo24.gif

נדמה לי שכולנו באיזה שהוא אופן חיים בגלים כאלה, שמפעם לפעם נחשול של עצבות ועייפות מציף אותנו.... בטוחה שזה יעבור, שאם תזרמי איתו קצת ותעצרי ותחשבי קצת - תמצאי את הטוב, או מה את יכולה להפיק מן העצירה הזאת. ... הקאט שאת עושה עם החיים. אני מצטרפת לשאלה בדבר ה"רברסינג" - אין לי מושג מה זה, אף פעם לא שמעתי אפילו את המושג.. שוב
(לי פרחים תמיד עושים טוב)

מאיה בוקר טוב

כול כך מזדהה עם דברייך. ממש כתבת כאן על מצבי. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב יקירתי. אל תתיאשי,תמשיכי להעסיק את עצמך גם אם לא תמיד מתחשק. תהיי חזקה. שולחת לך
חם ומכול הלב.

מאיוש מדהימה שלנו ../images/Emo24.gif

נמאס מהמסיכה, תורידי אותה, היא מיותרת- כשתתני לעצמך את החופש להיות את עצמך כפי שאת מרגישה, גם אם זה לא נעים להיות עצובה בתוך הרבה אנשים שמחים ומאושרים, את תתחילי להרגיש חופשיה ויהיה לך יותר טוב. את חושבת שכולם מאושרים ושמחים
אז זהו..שלא! תמיד בתקופות של דיכאונות ועצבות שהיו לי (ולצערי התמודדתי עם רבות כאלה) חשבתי שכולם מאושרים, שלכולם טוב, שרק צריכה בן זוג ואהבה והכל יסתדר... אז נכון, יש לי בן זוג ויש לי אהבה, ולפעמים עדיין בא איזה דיכי קטן ומעצבן כי אהבה זה לא הכל, יש דאגה לכסף, יש דאגה וחששות לגבי העתיד, קיצר לא חסר סיבות לא להיות מאושרים לגמרי כמו שלא חסרות סיבות להיות מאושרים. תהיי חזקה, את תעברי את זה כמו גדולה, בטוחה במיליון אחוז בכך.

מממאיה35

New member
איזה חמודות אתן, ../images/Emo51.gif ../images/Emo23.gif

ממש עשה לי טוב לקרוא את מה שכתבתן לי.. אני נוסעת ממחר לסופ"ש של הריברסינג, מקווה שלא אתרסק שם, וגם אם כן, אז מה, אני יכולה לעמוד בזה.. מרגישה את זה, מדברת לעצמי שאני מוכנה לכל מה שיגיע ואקבל כל מה שיגיע .. אז שיהיה לכולנו סופשבוע רגוע..

את לקראת התקופה הטובה

מממאיה 35 יקרה הכאב, הבדידות והתשישות ניכרים מבעד למילותייך.את מתארת שאת מנסה לשבור את הבדידות על ידי יציאה החוצה אל ועם אנשים אך כמה אפשר את שואלת. אנחנו נולדים עם מנגנון גמישות נפשית(המגן הטבעי שלנו) שמוחלש בילדותינו ואנחנו למדים להתאים עצמינו לסביבה החיצונית ולקודיה. ובעצם את, ז"א נפשך והתת מודע שלך קצו בכך. המנגנון זועק הצילו. די נמאס אני רוצה ויודע מה טוב לנפשה (הוא בתת המודע שלך) והמלחמה הפנימית הזו מתישה אותך וגוזלת ממך את האנרגיות ולכן את חושבת שסדנא זו או אחרת עשויה לעזור לך אבל השהייה בקרב אנשים מפחידה אותך. את בעיצומו של תהליך- בעין הסערה. עשי והיי רק היכן שעושה לך טוב. ברגע שתאפשרי לו למנגנון המגן הטבעי שלך להתחזק ולהנחות אותך, תחושי שאת בתקופה נפלאה וטובה בחייך. כשזה קורה זו תחושה משכרת ,נעימה הגורמת ליציבות, בטחון ותחושת שליטה בחייך. שתהיה לך שנה טובה עם תהליכים יפים סיון בייבה מרכז המגן 052-2524582

מממאיה35

New member
לא הבנתי ../images/Emo4.gif

קודם כל תודה על התגובה.. ושנית, למרות שיש לי שפה עשירה ויכולת הבנת הנקרא, כתבת בשפה גבוהה או יותר נכון, בגלל שאת בעניין זה ברור לך אבל למי שאין ידע - זה לא ברור, ככה שבשורה התחתונה לא הבנתי הרבה ממה שכתבת.. בעיקר לא הבנתי את "אנחנו נולדים עם מנגנון גמישות נפשית(המגן הטבעי שלנו) שמוחלש בילדותינו ואנחנו למדים להתאים עצמינו לסביבה החיצונית ולקודיה. ובעצם את, ז"א נפשך והתת מודע שלך קצו בכך.".. מה זה בכך? ומאיפה האבחנה ששהייה עם אנשים מפחידה אותי? ומה זה " ברגע שתאפשרי לו למנגנון המגן הטבעי שלך להתחזק ולהנחות אותך".. מה זה המנגנון המגן הטבעי? אפשר קצת יותר פירוט והסבר? ואיך מאפשרים לו להתחזק ולהנחות אותי? ואולי תגידי ששאלתי שאלות לטיפול שלם.. פשוט, כתבת פה מושגים שאני ממש לא מכירה וע"מ באמת להבין את מה שכתבת לי, אשמח לקצת יותר הבהרות ומידע

הסבר מפורט של שיטת המגן-כבקשתך

מממאיה35 יקרה. שאלות ההבהרה בהחלט לגיטימיות ואין צורך בטיפול לשם כך. על פי תפיסת "שיטת החייאת המגן" אנו נולדים עם מנגנון טבעי שדואג לרווחה הפיזית הרגשית והנפשית שלנו ("המגן האישי שלנו"). עם תהליך הסוציאליזציה (חברות) אנחנו לומדים להתאים את עצמנו לרצונות הסביבה החיצונית לנו, ו"מנגנון המגן שלנו נחלש". כך נוצרים בנו "מנגנוני התנהגות אוטומטיים" לא מודעים – "בלמים חברתיים". מנגנונים אלו מחלישים את מנגנון הגמישות הנפשית הטבעי שלנו. הפער בין ה"מגן הטבעי שלנו" לבין ה"בלמים החברתיים" הנכפים עלינו על ידי הסביבה, יוצר בנו תחושות של חוסר שביעות רצון, תסכול ואי מימוש עצמי. "שיטת המגן" מבטיחה החייאת "מנגנון הגמישות הנפשית שלנו" מחדש – ((restart כל הנאמר לעיל תקף גם לגבי מבוגרים וגם לגבי בני נוער וילדים ההחייאה מחדש של מנגנון המגן הטבעי שלנו, מתאימה לנושאים הבאים: • משברים אישיים בעקבות אובדן,אונס, פרידה, אובדן תעסוקה ועוד. • קשיים בתחום חברתי כגון: קצרים בתקשורת,קשיים משמעתיים בבית הספר ובמסגרות אחרות ועוד. • קשיים במציאת זוגיות, שיפור יחסים בזוגיות קיימת ועוד. • קשיים עם ילדים ומתבגרים והשבת הסמכות ההורית. • אנשים בעלי נטייה להסתגרות , קשיי ריכוז, עודף תנועתיות, ADHD ליקויים בזיכרון ועוד. • אנשים בהתמודדות יומיומית עם חוסר מוטיבציה, התפרצויות זעם, אלימות, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון, ביישנות ועוד. • אנשים שרוצים לעשות שינוי בתחומים שונים של חייהם. ההחייאה של המגן הטבעי שלנו פורצת את הסכר לקריאטיביות ומאפשרת לאנשים להגיע למצבים יצירתיים בחייהם. כמו כן, החיאת המגן הטבעי שלנו מחזירה לנו את תחושת, הרווחה הפנימית ומביאה אותנו למצב של תפקוד אופטימאלי בתחומים המבוקשים ומחזירה לנו את תחושת השליטה בחיינו. אם תרצי הסבר יותר מפורט,אשמח לענות לך. סיון בייבה 052-2524582

למעלה