את"א-מדמ"ח - מתמטיקות

את"א-מדמ"ח - מתמטיקות

היי, רציתי לשאול מדוע תלמידי שנה א' בתכנית המורחבת במדמ"ח של את"א לומדים חדו"א 1 ו- ואלגברה לינארית 1 ו-2, ואילו אלה שמשלבים מדמ"ח עם חוג נוסף (מחוץ לפקולטה) לומדים דווקא אינפי 1 ו-2 ומבוא לאלגברה 1 ו-2. טוב, אולי "מדוע" היא שאלה קשה מדי. אסתפק בלהבין מהם ההבדלים בין הקורסים הכביכול-מקבילים הללו. תודה!

ron369

New member
לדעתי

חדו"א 1 למתמטיקאים, בדומה ללינארית 1 ו-2. הם קשים, כנראה, יחסית. אם את בדו חוגי, כנראה יוותרו לך עליהם, כי סביר להניח שבחוג שאינו מדעי המחשב או מתמטיקה אין צורך בהם (ומספיקים קורסים אחרים, מקבילים, כנראה קלים יותר). תצליבי את המידע, אל תסמכי על ההודעה שלי.

rRoller

New member
זה נכון...

מי שלומד מדמ"ח מורחב באת"א עושה קורסים של מתמטיקאים. החל מ: חדו"א1 ו-2 ולינארית 1 ו-2, בנוסף גם מבוא להסתברות והסתברות (של תלמידי סטטיסטיקה וחקב"צ), מד"ר 1, ומבוא לאנליזה נומרית. ונראה לי שזהו במתמטיקה. בקיצור כל הקורסים המתמטיים הם זהים לאלו של תלמידי מהתמטיקה. למה? כדי שנסבול :/.. :] וברמה האקדמית, כנראה שמי שמחליט על תוכניות הלימודים רואה בתלמידי מדמ"ח מורחב את האנשים שעתידים להמשיך גם לתארים מתקדמים בתחום (זו השערתי), ועל כן נותנים להם כלים "חזקים" יותר. זאת ועוד, מדמ"ח הוא ענף מתמטי, לכן ייתכן שמראייה זו בחרו כך. ובכלל יכול להיות שהיה צריך למלא איכשהו 128 שעות לתואר אקדמי, ונגמרו הקורסים במדמ"ח :]

chookt

New member
אבל השאלה המקורית היא

למה לעשות חיים מתמטיים קלים ללומדי תואר דו חוגי / תוכניות משולבות אפילו המסלול לביואינפורמטיקה עושים את ה אינפי ולא את החדו"א ולדעתי החבר'ה שלומדים שם יותר איכותיים.... (אני אגב מתחיל השנה מדמ"ח דו חוגי עם ניהול באת"א)

rRoller

New member
אל תשכח שביואינפורמטיקה זה גם לא

מדמ"ח מורחב...זהי יותר קרוב למסלול דו-חוגי של מדמ"ח עם ביולוגיה. וזה בכלל לא קשור לכמה "איכותיים" החבר'ה בכלל, או כמה "איכותיים" אתה חושב שהם בכל מסלול.. בכל אופן מדמ"ח עם ניהול זה מסלול נהדר! שיהיה לך הרבה בהצלחה בו! אתה לא תצטרך לסבול ממתמטיקה ברמה גבוהה.. ואם בכל זאת תרצה לעבור את זה, אתה תמיד יכול.. פשוט תבוא למזכירת החוג, ותבקש להרשם לקורסים המתמטיים האמיתיים.. אני מאמין שיאשרו לך..

למעלה