את"א וטכניון...

Tomason

New member
את"א וטכניון...

איפה רמת הלימוד גבוהה יותר ? באוניבסיטת תל אביב או בטכניון? והיכן התואר נחשב יותר? תודה, תום.

gabimaor

New member
תלוי

אין דרך להשוות שני מוסדות לימוד. צריך לרדת לרמת הפקולטה המבוקשת. לדוגמא,בתחום ההנדסה לטכניון יש תדמית טובה ומכובדת יותר. לא יודע אם רמת הלימודים שם הרבה יותר גבוהה.

1234aaa

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף אל תשכחו שבתואר ראשון אין הבדל מבחינת רמת הלימוד ,בין רוב האונ' בארץ! השם הגדול של הטכניון זה משהו שנבנה על סמך המחקר שמתבצע בו ,זה משהו שקשור לתארים מתקדמים ולא נוגע לתואר ראשון.

sivan83

New member
מבחינת לימודי הנדסת תוכנה ...

אונברסיטת בן גוריון נחשבת לאונברסיטה טובה ?!?!?!

1234aaa

New member
שוב,

מבחינת הסטיגמא הטכניון הכי טוב בארץ בהנדסה ,למרות שזה לא קשור בגרוש לתואר ראשון ,מבחינה מעשית. יש וויכוח מי יותר טובה את"א או אב"ג ,אצלנו [במרכז] אומרים שאת"א , לעומת זאת אנשים שלומדים בטכניון אמרו לי שאב"ג נחשבת הרבה יותר ושהנדסה באת"א זאת בדיחה.. שוב זה הכל סטיגמות לכי לאיפה שיותר נוח לך מבחינת מגורים\חברתי השם של האונ' ישחק רק בעבודה הראשונה שלך [במקצועות ההיי טק] בצירוף עוד הרבה גורמים...

gabimaor

New member
מניסיוני הדל

אין הרבה חשיבות להאם למדת הנדסה באת"א או בן גוריון.יש כמובן יתרונות וחסרונות לכל מוסד.

למי שהוא סטודנט רגיל ולא עתודאי...

יש הבדל גם בלימודי התואר הראשון. גם ביוקרת התואר וגם בקושי-->גם בממוצע.

1234aaa

New member
פייד,

לא דברו על יוקרת התואר.. משווים 2 תארים זהים ב2 אונ' מכובדות.. (לא מדובר פה על מכללות או משהו). חוץ מזה אם להסתכל על טכנים פרופר ,יש הבדל לדעתך בין מה שילמדו אותך בטכניון לבין מה שילמדו אותך באת"א? אני אישית עוד לא פגשתי משהו שבא לראיון עבודה ואמרו לו :"מצטערים אבל אנחנו לא יכולים לקבל אותך כי למדת במוסד X ושם לא למדו אותך מה שהיו מלמדים במוסד Y".. לגבי ממוצע והשאר אין לי וויכוח.

1234aaa

New member
ואם כבר יש העדפה..

אז לא נובע מזה שרמת הלימוד במוסד X או Y גבוה יותר אלא ,מזה שתנאי הקבלה לשם גבוהים יותר -->יותר קשה להתקבל-->מי שמתקבל "יותר טוב"\חכם\יפה\נחמד.

תנאי הקבלה לא משחקים שום משחק...

כאשר מדובר בהשוואה בין אוניברסיטאות גדולות,מכובדות ובעלות רקורד מרשים בתחום המדובר.

יש הבדל בתכנים...

יש בחשמל(אם נלך רק לתחום הזה) התמחויות שונות בכל מוסד. התכנים בקורסים לא זהים אף הם. ברור שהבסיס זהה ובכל זאת. בקשר לבן אדם שבא לראיון עבודה,אתה צודק,אבל כאשר מראיין צריך לבחור את המועמד המועדף עליו,בא לידי ביטוי היחס השונה שלו לכל מוסד בין השאר. עד היום הבכירים בתעשיה מאמינים שמהטכניון יוצאים מהנדסים טובים יותר וזה חשוב. אם בא לך,תסתכל ב-ynet של היום על הכתבה שמדברת על כך שאינטל שוקלים לסגור את המרכזים שלהם במרכז ולהתמקד רק במרכז בחיפה בגלל ההישגים יוצאי הדופן שלו המישור העולמי. אתה יכוטל לנחש מאיפה מגיעים רוב המהנדסים לאינטל חיפה. בכלל בסביבת חיפה יש יחסית למיקום שלה הכי הרבה מרכזי פיתוח של חברות שונות.

1234aaa

New member
לגבי התמחויות,

אין לי מושג אז אני לא אתווכח איתך.. הנקודה שלי זה שלא תמצא משהו מובטל, רק כי הוא לא למד בטכניון.. לגבי התנאי קבלה ,בעקפין זה כן משפיע. אלה שמגיעים עם הסכמים הכי גבוהים בד"כ מגיעים עם הבסיס הכי טוב, הכי קל להם ,והם מן הסתם מוציאים בסופו של דבר את הממוצעים היותר גבוהים. ולמה ההישגים של הטכניונים הכי טובים? לא רק בגלל הטכניון.. יש לשם את הדרישות הכי גבוהות ,מה שמוביל לזה שהכי טובים מתקבלים, מה שמוביל לזה שאלה שמסיימים בטכניון יותר טובים מאלה שמסיימים במקומות אחרים. שוב אני מדבר בגדול מאד. הרי דובר לא פעם בפורום אחר (
) שההשם של המוסד נקבע ע"פ הפעילות המחקרית שבו ,דבר שמשפיע בעקר על תארים מתקדמים. אין ספק שבוגרי תואר ראשון בטכניון נהנים מזה ,אבל בפועל [למיטב הבנתי] זה שמרצה X שלימד אותך פעם באיזה קורס גילה איזו תגלית מדהימה שזכתה את הטכניון בשבחים ,לא תורמת לידע שלך ,שכן הסלבוס של אותו קורס נקבע הרבה לפני התגלית הנ"ל..

בקשר לשורה הראשונה...

כנראה שאתה צודק. בקשר לתנאי הקבלה,הפרשים הקיימים עם את"א אני מניח שזה שולי. בקשר לשם של המוסד,זה נכון שהוא נקבע רבות בגלל המחקר והפיתוח שמתבצע בו,אך דווקא בתחומטי ההנדסה זה לא רק בגלל זה. תואר ראשון בהנדסה,בניגוד לתואר ראשון במדע או במקצוע הומני הוא תואר פרקטי שניתן בעזרתו לעבוד ולהיות "יצרן" מועיל. בארץ בוגרי ההנדסה(תואר ראשון) מגיעים להשיגים רבים ובכלל מגיעים די גבוה. האנשים שמצליחים באינטל ובחברות אחרות מאותו סוג הם לאו דווקא כאלו שיש להם יותר מתואר ראשון בהנדסה ואולי תואר שני במנהל. אם מישהו מתקבל לרפאל או לאינטל עם תואר ראשון בהנדסת חשמל הוא יכול להתקדם להרבה כיוונים והניסיון שהוא צובר במשך הזמן מאפשר לו להתקדם על פני אנשים אחרים אפילו בלי תואר שני. אח שלי למשל,שעובד באינטל חיפה כמו גם חברתו לחיים(שניהם עובדים במחלקות שונות) הוא בעל תואר שני,חברתו לעומת זאת בעלת תואר ראשון(מדובר בהנדסת חשמל) והוא מרויח בערך 2000 שקל ברוטו יותר ממנה. כמובן שבנטו ההפרש הוא קטן יותר. אני מניח שיש לתואר שני עוד יתרונות,אבל בכל זאת. בקיצור-היוקרה של הטכניון בהנדסה בתוך הארץ,לא מחוצה לה,נקנתה בזכות כלל המהנדסים שיצאו ממנו,כאשר מדובר בעיקר בבעלי תואר ראשון. בקשר לזה שהמחקר לא תורם לי בתואר ראשון,זה לא מדוייק אבל במובן שעליו דיברת זה נכון בקירוב. יאללה,אני זז ללמוד.

gabimaor

New member
תוספת

לגבי הראיון עבודה,לכל מראיין יש את המוסד המועדף עליו ולכן יתן יחס בהתאם לכל מרואין. זה לא קשור ליוקרת המוסד אלא יותר ליחס האישי של המראיין.אם הוא למד ב-X ומאוד נהנה שם זה בהחלט יכול להיות מורגש בראיון. באופן כללי אני חושב שזו טעות לבחור מוסד לימוד בגלל היוקרה שלו.בסופו של דבר כל האונברסיטאות עומדות בקו אחד,פחות או יותר.גם אם לפקולטה אחת יש מוניטין מעט טוב יותר,זה לא הופך אותה לבחירה הטובה ביותר.יש לקחת בחשבון הרבה שיקולים כמו עבודה במהלך התואר,שכר דירה באיזור ומחייה, היחס לתלמידים ורמת ההוראה ועוד... ואגב תנאי קבלה,אני חושב שבתל אביב קשה יותר להתקבל להנדסת חשמל.אולי אני טועה אבל בכל מקרה תנאי הקבלה נקבעים אך ורק על פי כמות הנרשמים למוסד. זה פקטור של מיקום יותר מהכל. אם היתה עוד אונברסיטה במרכז,אני בטוח שתנאי הקבלה היו יורדים פלאים באת"א לדוגמא.

1234aaa

New member
לגבי התנאי קבלה,

לא כל כך אפשר להשוות כי יש לכל מוסד את השיטה שלו לקביעת סכם. בטכניון זה מ-1 עד 100 (כמו בגרות). באת"א זה מ200 עד 800.. ולגבי חשמל ,נדמה לי שלטכניון בכל זאת באופן יחסי יותר קשה ,כי המוסד ממש מזוהה עם הפקולטה הזאת ,ויש הרבה שמוכנים "להגר" לצפון הרחוק כדי שיהיה כתוב להם על התואר טכניון.. אגב ,אתה יכול להשוות חוגים שיש גם באת"א וגם בבר אילן ולראות, שבאת"א הדרישות עדיין יותר גבוהות..

SHTRUDIDI

New member
לא יודעת אם דיברתם רק על הנדסה

אבל אכן,החוגים שאני רוצה,באת"א תנאי הקבלה גבוהים מבבר אילן. ואמרו את זה כאן גם על פסיכולוגיה נדמה לי.בקיצור,לא חסרות דוגמאות לתנאי הקבלה הגבוהים של את"א.

ראליסט

New member
התשובה הנכונה

לשאלה זאת (ואני נמצא בפורום זה בשל אחות שמתעתדת לעשות פסיכומטרי וכרגע עוזר לה לבדוק כל מיני אופציות-אני כשלעצמי עשיתי לפני שנים...),היא פשוטה: רמת הלימודים בכל האוניברסיטאות בארץ היא גבוהה מאד,ומאידך רמת ההוראה של רוב המרצים נמוכה,כי הם עוסקים בעיקר במחקר,ובשל משכורות נמוכות וסיבות אחרות,רבים מהם רואים בהוראה נטל,וחבל שכך...(שלא תבינו-יש גם מרצים מעולים,אבל הם מיעוט). הטכניון מוביל על כל האוניברסיטאות בארץ,בתחום הנדסת החומרה,המחשבים והאלקטרוניקה-אבל מהסיבה שהמחקרים שלו הם מהחשובים בעולם בתחומים אילו. לאילו שמתעתדים ללמוד בפקולטות הנ"ל הדבר ממש לא צריך לנגוע.(וכי מה זה משנה למי שלומד לתואר ראשון בהנדסת חומרה למשל,האם הטכניון מפרסם מחקרים-שרובם ברמת דוקטורט ומעלה,ברמה העולה על כל מוסד אחר בארץ???). הייתי מציע-בשל הביקוש הרב,לכל אילו שמעונינים ללמוד תחומים אילו,להרשם לכמה שיותר אוניברסיטאות בארץ,כדי להגדיל את סיכויי קבלתם.(אלא אם מישהו מתעקש ללמוד בסמוך למקום מגוריו). בהצלחה לכולם!

ילדתפלא

New member
אני רוצה ללמוד מדעי המחשב...

איזה מקום בעל רמה גבוהה יותר ? מוניטין גבוה יותר, תואר בעל רמת חשיבות גבוהה יותר... תודה , תום.

Tomason

New member
אני רוצה ללמוד מדעי המחשב...

איזה מקום בעל רמה גבוהה יותר ? מוניטין גבוה יותר, תואר בעל רמת חשיבות גבוהה יותר... תסלחו לי שנכנסתי עם השם משתמש של ידידה שלי מקודם... היה בלבול קטן
(חחחחחחח) תודה , תום.

במדמ"ח...

המוסדות המובילים הם: העיברית,הטכניון,את"א ואב"ג. היום גם בר אילן מתקדמת בכיוון הזה עד כמה ששמעתי.

למעלה