אתר

hagakora

New member
אתר

מה זה הדבר הזה לעזאזל? אני מנסה לקלוט, אבל אני פשוט לא מצליח להבין "מה" זה. וגם בפיסיקה, מביאים את ה"אתר" ואז אומרים, טוב, לא צריך, ועכשיו שוב צריך, אז מחזירים אותו, אולי ההתייחסות שלנו לאתר היא אותו דבר? או שאולי הפיסיקאים פשוט פספסו משהו שאחרים ידעו כל הזמן (ת'אמת, כשחושבים על זה, זה קורה יותר מאשר ההפך)

מבחינה מיסטית

מדובר בחומר שהוא לכאורה החומר ההיולי, הראשוני, ממנו נבעו החומרים האחרים. עד סוף המאה ה-19, עד לניסוי מייקלסון-מורלי, חשבו שהאתר גם קיים פיזיקלית והוא התווך בו עוברים גלי האור (כשם שגלי הקול צריכים תווך כגון גז, נוזל או חומר לעבור, וכו'). גלי האור הם גלים אלקטרומגנטיים (בטווח תדרים מסויים) וניסוי מייקלסון מורלי הוכיח כי לא קיים תווך שכזה. דהיינו, אין "אתר" (הניסוי גם הראה כי מהירות האור נשארת קבועה במערכות ייחוס שונות והיא הדבר היחיד שלא משתנה. דבר זה היווה בסיס גם לתורות היחסות של איינשטיין). השאלה היא, האם היה נכון להניח כי מה שהקדמונים והמיסטיקנים מכנים "אתר" הוא אכן התווך לגלי אור (אם אני לא טועה, פעם חשבו כי האתר קיים גם בואקום ולכן האור יכול לעבור בואקום. שוב - אין תווך כזה בתוך הוואקום - והוואקום הוא וואקום... מה לעשות...).

וכמובן לא לבלבל

את ה"אתר" המיסטי עם ה"אתר" הכימי, שהוא בכלל חומר אורגני בלי קשר לכל מה שכתבתי למעלה.

hagakora

New member
מהניסיון שלי עם פיסיקה

גם הוואקום, חקרו וגילו, מלא בהרבה לא וואקום, מלא זבל שמופיע בזוגות שמשמידים זה את זה. ומה שמוזר בקשר לאור, הוא התווך של עצמו. הוא מה שפיסיקאים נהנים לקרוא לו בסלנג פיסיקאי "גלקיק". לפי הקריאה שעשיתי בנושאים הלא פיסיקליים, אתר הוא מצב הביניים שבין עולם החומר, לבין ה"מקור"(?) "כאוס"(?) "טאו"(?) וכן הלאה, מה שיכול נגיד להסביר את המקור של החלקיקים הווירטואלים, אבל עד שאין השפעה על החלקיקים האלה, דבר לא יכול להתממש, כי הם משמידים זה את זה. יכול להיות שההשפעה במאגיה היא בעצם מניפולציה על החלקיקים הוירטואלים? אני יודע שזה מאוד מוקרץ ותלוש, אבל... מעניין לחשוב על זה ככה (מנהג מגונה שלי לנסות לחבר מאגיה ופיסיקה, לך תבין, לשניהם חייבים להיות חוקים, נכון?)

למעלה