חשוב מאוד לדעת על החנויות באינטרנט
כל החנויות הוירטואליות ב- ZAP מסתמכות על סחורה שקיימת אצל היבואן ולא אצלן פיזית, כך שבזאפ מופיעים מוצרים רבים שכבר יצאו מהשוק, המחירים התעדכנו ועוד. מעבר לזה המון חנויות מחזיקות מוצרים מתצוגה, מוצרים מחודשים וכו' והן לא טורחות לומר זאת ללקוח. אני אומרת זאת מנסיוני גם האישי וגם העסקי, ואשמח לשתף אתכם: 1) בתחום האישי- רכשתי השנה באותו השבוע שני מוצרים בשתי חנויות מוכרות בזאפ- שואב אבק ופקס. שואב האבק הגיע אלי בקופסא סגורה וגם חתמתי על טופס שקיבלתי קופסא סגורה הרמטית (ז"א לא עם צלוטייפ וכו'), אך לאחר שהשליח הלך ופתחתי את הקופסא גיליתי שואב מלוכלך עם גירודי מדבקות מקדימה (שהם מן הסתם שאריות מדבקות מחיר מתצוגה). כמובן שלא היה עם מי לדבר בגלל שחתמתי על קבלת אריזה סגורה. את הפקס שהזמנתי קיבלתי עם צלוטייפים של המקום, המגש של הדפים היה שבור והמוצר נראה שלא נדע. הדבר הצריך ממני לבזבז זמן על נסיעה לחנות בדרום ת"א, החלפת המוצר, שוב ניסו לתת לי פקס באריזה שנראתה קבועה בלויה ועם צלוטייפים של המקום אך לאחר שהתעקשתי קיבלתי אריזה חתומה. כשפתחתי אותה במקום לוודא שהכל בפנים גיליתי עוד חלק שבכלל לא היה באריזה המקורית וגם חוברת הוראות נוספת שלא הייתה באריזה המקורית. 2) מנסיוני האישי- אני באה מהתחום (אני בעלת חברת מחשבים העוסקת בין היתר במכירת סחורה)- ותמיד מופתעת לגלות פריטים שתקופות ארוכות לא מופיעים במלאי היבואן ויצאו מהשוק לפני תקופה ארוכה. לא פעם אני מתקשרת ליבואנים לשאול איך ייתכן שבזאפ מופיעים מחירים הנמוכים ממחירי הקנייה שלי כדילרית. התשובות שאני מקבלת בד"כ הן שמדובר בייבוא אישי (מה שאומר שהאחריות אינה של היבואן), בסחורה גנובה (כן כן), במוצרים מחודשים או מתצוגה ובחנויות שמוכרות במחירי הפסד כדי למשוך לקוחות (למשל מי שקונה מדפסת, הם בונים על זה שיפנו אליהם בעתיד לקניית ציוד מתכלה וכנראה שזה עובד). מה שאני יכולה לומר זה שתמיד צריך לקחת בחשבון שמוצרים לא נמכרים סתם בהפרש מחירים עצום בין מקום אחד למשנהו, יש לכך סיבה! ומי שלא רוצה לאכול אותה עם מוצר סוג ז' ובלי אחריות עדיף שיפנה לחנות מוכרת שתתן לו גב במידה ויקרה משהו, זה שווה את עוגמת הלב, האכזבה והתיזוזים במקרה שתגלו שהמוצר שקיבלתם הוא מתצוגה וללא אחריות מה שייאלץ אתכם בסופו של דבר לשלם הרבה יותר!