אתר gumtree....

galita123

New member
אתר gumtree....

היי בוקר טוב ... מישהו מכיר את האתר הזה? האם הוא אמין וטוב? האם הוא משקף את המציאות האמיתית בלונדון?

TrigATUSA

New member
כן, זה האתר הכי מקיף והכי פופולרי בבריטניה

לעינייני יד שנייה, דירות, שיעורים פרטיים ושאר עיניינים של לוחות אינטרנטים איזה מידע בדיוק את מנסה לוודא?

eyshap

New member
gumtree...

מצד אחד זה באמת אתר מצויין, מצד שני כשאני חושב על הפעמיים שעברתי דירות בלונדון, אני לא חושב שיצא לי אפילו לראות דירה אחת בזכות האתר הזה (למרות שהייתי צופה בו יומיום). חסר בו מידע על הדירות שאתרים של מתווכים נותנים, וכשמחפשים דירה בעיר כל כך גדולה ומנסים לעשות מיון ראשוני של כל הדרישות כדי לא לגרור את עצמינו סתם למקום שלא מתאים לנו, אז האתר הזה הופך להיות בעייתי

galita123

New member
הבנתי... איך זה

עובד? מבחינת תיווך אני מתכוונת. כמה משלמים להם מה הפרוצדורה בגדול? גלית

galita123

New member
יוקר המחיה בלונדון..

ואפשרויות תעסוקה לי ולבן זוגי הוא טכנאי מחשבים ומנהל רשת ואני עוזרת אישית למנכ"ל + כישורים נוספים. אנחנו מתכננים הגירה (יש לי דרכון אירופאי)

egozi13

New member
הידע שלי ממקור שני - אבל מקווה שיעזור:

הידע שלי הוא מהביקורים שלי בחצי שנה האחרונה בלונדון (במצטבר כ 4 שבועות). אם יש אנגלים שיתקנו, שנינו נרוויח מהידע. יוקר מחיה: השכירות היא שערוריתית. אין מילה אחרת. דירות 3 חדרים ( 2 bedroom) עולות 1000 פאונד וצפונה. בבת-ים עולה לי הרבה פחות ... תחבורה ציבורית - יקרה (אבל אם מוציאים כרטיס oyster אז זה נסבל) קניות בסופר וכד' - הייתי מעריך שזה יקר מהמחירים בארץ בכ 150%. אבל זה תלוי אם בארץ הקניות נעשות ב "רמי לוי" או ב "AM:pM" רכב - זול בהרבה מבארץ דלק - 150% מהארץ תעסוקה: אני בדקתי רק לגבי התחום שלי (פיתח מערכות מידע, WEB, .NET, SQL ושאר ירקות) והתחום של אשתי (HR) ונראה שהביקוש גדול מאוד ואין בעיה. לגביכם - הייתי פשוט ממליץ שתסתכלו על אתרי דרושים ו"תריחו" את השוק. ברוב תיאורי המשרות גם יש סדר-גודל של שכר. נקודה מעניינת - ברמות השכר הגבוהות אין הרבה הבדל לעומת הארץ. מצד שני - שכר המינימום באנגליה דומה לשכר הממוצע בארץ. המשמעות היא שכששני בני הזוג עובדים, אפילו אם זה בלנקות את המדפים ב sainsbury, אפשר להתקיים יפה. בעלי מקצוע כמוכם יוכלו להסתדר יפה. כמובן שאני מדבר ממשאלת ליבי כי אני גם מקווה שאנחנו נסתדר באותו אופן ...

egozi13

New member
שנתיים לפחות

אם תלוי בי - הרבה יותר, אבל צריך לראות איך הגיברת תתאקלם.

TrigATUSA

New member
אני לא מסכים לדי הרבה ממה שאמרת

יוקר מחיה: >השכירות היא שערוריתית. אין מילה אחרת. דירות 3 חדרים ( 2 bedroom) עולות 1000 פאונד וצפונה. בבת-ים עולה >לי הרבה פחות ... דירת 2BR ב 1000 פאונד תמצא רק בשכונות *מאוד* רחוקות מהמרכז של לונדו לדוגמא, דירות 2BR באיזור 2 שאני מכיר הן בסביבות 1300 פאונד >תחבורה ציבורית - יקרה (אבל אם מוציאים כרטיס oyster אז זה נסבל) נסבל זה עניין יחסי. מדובר בהוצאה של לפחות 100 פאונד בחודש (ויכול להיות הרבה יותר אם גרים באיזור רחוק שמה מחירי השכירות זולים באופן שאתה מתאר >קניות בסופר וכד' - הייתי מעריך שזה יקר מהמחירים בארץ בכ 150%. אבל זה תלוי אם בארץ הקניות נעשות ב "רמי לוי" או ב "AM:pM" זה פחות או יותר מדויק. גם כאן יש אפשרויות יותר ופחות יקרות >רכב - זול בהרבה מבארץ >דלק - 150% מהארץ נשמע לי מאוד מוזר. נדמה לי שפעם אחרונה שבדקתי המחירים של רכב היו כמו בארץ. אבל אני לא מאוד מכיר את השוק בארץ יותר. המחירים כפולים מבארה"ב תעסוקה: >אני בדקתי רק לגבי התחום שלי (פיתח מערכות מידע, WEB, .NET, SQL ושאר ירקות) והתחום של אשתי (HR) >ונראה שהביקוש גדול מאוד ואין בעיה. לגביכם - הייתי פשוט ממליץ שתסתכלו על אתרי דרושים ו"תריחו" את השוק. >ברוב תיאורי המשרות גם יש סדר-גודל של שכר. כדאי להסתכל על נתוני הביקוש בזהירות. חשוב לזכור שבתור זר בלי ניסיון מקומי ובלי כישורי שפה אתם בעמדת נחיתות מול מקומיים בחיפוש עבודה. אני חושב שזה יבוא לידי ביטוי בעיקר במשרות שדורשות הכרות עם השוק המקומי, עם המנטליות המקומית וכו כלומר דווקא בתחומים של HR או עוזרת אישית יהיה לזר הרבה יותר קשה מלמקומי לקבל עבודה אני לא רוצה שזה ייתפרש כאילו אני אומר שאי אפשר - אפשר בהחלט למצוא עבודה טובה, כולנו בפורום עשינו את זה, אבל אני חושב שברוב המקרים הגירה גם כרוכה בהתפשרות ראשונית על דרגה בעבודה. בהכללה אפשר להגיד שמהגר תמיד ירד בדרגה אחת בקבלת עבודה בארץ חדשה. מי שהיה ראש צוות פיתוח יהיה חבר צוות, מי שהיה מנהל בכיר יהיה מנהל זוטר וכו הירידה בדרגה היא זמנית, אבל כדאי לקחת אותה בחשבון כשמתכננים הגירה >נקודה מעניינת - ברמות השכר הגבוהות אין הרבה הבדל לעומת הארץ. מצד שני - שכר המינימום באנגליה דומה >לשכר הממוצע בארץ. המשמעות היא שכששני בני הזוג עובדים, אפילו אם זה בלנקות את המדפים ב sainsbury, >אפשר להתקיים יפה. בעלי מקצוע כמוכם יוכלו להסתדר יפה. כ>מובן שאני מדבר ממשאלת ליבי כי אני גם מקווה שאנחנו נסתדר באותו אופן ... המשפט הזה נשמע לי מאוד מאוד מוזר, ומנוגד לכל מה שאני מכיר באופן אישי דווקא ברמות השכר הגבוהות המשכורות גבוהות בהרבה מאוד מהמשכורות בארץ. החל מכפול ועד דלא ידע רק כדי לסבר את האוזן עם דוגמא, יש לי חבר שעבד כמתכנת עם ניסיון די רב בישראל שם הוא הרוויח בערך 25K בשקלים, כאן הוא מרוויח בערך 45K בשקלים דווקא מי שמסדר מדפים ב SAINSBURY נאבק מאוד מאוד קשה לשרוד במקום יקר כמו בריטניה זה מחייב בדרך כלל או מגורים מאוד מאוד צפופים עם הרבה שותפים, או מגורים במיקום מאוד מאוד מרוחק מהמרכז באיזו שכונה זוועתית ונסיעה מאוד ארוכה לעבודה כל יום (שלא לדבר על המחיר הגבוה של התחבורה...)

egozi13

New member
מעניין

רכב: אני מכיר מישהו שקנה פורד קא 2004 ב 1000 פאונד דרך אי-ביי. רכב מקביל בארץ יעלה 20-30 אלף שח דלק: בארץ עולה היום בערך 86 פנס לליטר בנזין. בלונדון ליטר בנזין עולה בערך 1.1 קוויד, שזה כמעט 130% מהמחיר בארץ. נסיעות - זה מאוד תלוי אם אתה גר ועובד על קו של overground אתה יכול להוציא 2 פאונד ליום הלוך חזור - זה כ 40 פאונד בחודש עבור תחבורה לעבודה ובחזרה. נסיעה עם oyster בתוך זון 1-2 עולה כמדומני 1.5 פאונד - אז זה 60 בחודש במקרה הזה. שכר: שכר המינימום הוא בערכים שקליים כ 40 שח בשעה. כפול 183 שעות בחודש זה 7320 שח. מס ההכנסה נמוך יותר מבארץ, ולכן ההכנסה המינימלית של זוג (שעובד במשרה מלאה) באנגליה היא כגובה ההכנסה הממוצעת בארץ. החבר שלך שעושה 75K (פאונד לשנה) כמתכנת - זה נשמע מעט מופרז. עד כמה שאני מכיר, ראשי צוותים ו/או מתכנתים מאוד מנוסים מגיעים לכ 60K, וגם זה אם מדובר בבנקים/חברות ביטוח. מתכנתים "רגילים" חיים באזור הקו שבין 35 ל 55. כמובן שהשכר גבוה יותר גם ברמות הגבוהות, אבל הוא גבוה ב 150% לערך ביחס לארץ, בעוד שברמות הנמוכות הוא גבוה ביותר מכפול. ראיתי מודעות דרושים למשרות אדמיניסטרטיביות זוטרות שבארץ שוות כ 6500 שח ובאנגליה משלמים 25K שזה בערך 15000 שח לחודש. יותר מפי 2. לסיכום - 2 בני זוג שעובדים במשרה מלאה יכולים להגיע ל 3K פאונד בחודש אפילו אם אחד מהם קרוב לשכר המינימום, וזה יכול לכסות חיים סבירים. אף אחד לא אמר שהגירה זה דבר קל, בכל זאת מתחילים לבנות הכל מהתחלה.

TrigATUSA

New member
אני חושב שהטעות שלך מגיעה מכך

שאתה לוקח מקרים פרטיים ששמעת עליהם ומסיק באופן כללי - זה מוביל אותך למסקנות מוטעות כמה הערות: >רכב: >אני מכיר מישהו שקנה פורד קא 2004 ב 1000 פאונד דרך אי-ביי. >רכב מקביל בארץ יעלה 20-30 אלף שח מאוד קשה להשוות מחירים של מכוניות משומשות. יש יותר מידי משתנים כמו מצב מכני, פופולריות של מודל, קילומטרז'. ללמוד מדוגמא אחת נראה לי חסר טעם אני ממליץ לך להשוות מחירים של כמה מכוניות חדשות שונות. תראה שההפרש לא מאוד גדול. >נסיעות - זה מאוד תלוי >אם אתה גר ועובד על קו של overground אתה יכול להוציא 2 פאונד ליום הלוך חזור - זה כ 40 פאונד בחודש עבור <תחבורה לעבודה ובחזרה. <נסיעה עם oyster בתוך זון 1-2 עולה כמדומני 1.5 פאונד - אז זה 60 בחודש במקרה הזה. זה פשוט לא נכון. נסיעה ברכבת בתוך לונדון עולה כמו נסיעה בתחתית או יותר. בטח לא פחות הוצאות נסיעה זה לא רק לעבודה, אלא גם אם יוצאים לבלות או לקניות או לסידורים, ככה שממש לא תוכל להסתפק בנסיעה אחת ליום אתה בכל מקרה סותר את עצמך - אם תגור באיזור 1-2 תשלם הרבה יותר על שכירות אם תגור יותר רחוק תשלם הרבה יותר על נסיעות. ככה זה. שכר: >שכר המינימום הוא בערכים שקליים כ 40 שח בשעה. כפול 183 שעות בחודש זה 7320 שח. מס ההכנסה נמוך יותר >מבארץ, ולכן ההכנסה המינימלית של זוג (שעובד במשרה מלאה) באנגליה היא כגובה ההכנסה הממוצעת בארץ. כמו שדברה כתבה, גם ההוצאות גבוהות בהרבה ולכן ההשוואה לא מאוד רלבנטית לגבי משכורת ממוצעת/מינימום >החבר שלך שעושה 75K (פאונד לשנה) כמתכנת - זה נשמע מעט מופרז. עד כמה שאני מכיר, ראשי צוותים ו/או מתכנתים >מאוד מנוסים מגיעים לכ 60K, וגם זה אם מדובר בבנקים/חברות ביטוח. מתכנתים "רגילים" חיים באזור הקו שבין 35 ל 55. >כמובן שהשכר גבוה יותר גם ברמות הגבוהות, אבל הוא גבוה ב 150% לערך ביחס לארץ, בעוד שברמות הנמוכות הוא גבוה >ביותר מכפול. המשכורת שלו אכן מאוד יפה אבל לא בלתי אפשרית. יש לי עוד כמה חברים שמרוויחים דומה (כדי לקנות דירה ב 400K חייבים להרוויח טוב...) הטווח שאתה מציין אכן די נפוץ אבל מי שירוויח פה 35K גם לא הרוויח משכורת טובה במיוחד בארץ, ובוודאי לא 25K ש"ח לחודש (שזו משכורת גבוהה מאוד בארץ) בסופו של דבר היחס של 1:2 בערך נשמר גם במשכורות הנמוכות (אני לא מכיר, אני אקח את המילה שלך) וגם במשכורות הגבוהות תשים לב שהתחלת בזה שאמרת שברמות השכר הגבוהות השכר אותו דבר ועכשיו אתה כבר אומר שהשכר בבריטניה גבוה ב 50%, ככה שאנחנו מתקדמים לקראת הסכמה
>לסיכום - 2 בני זוג שעובדים במשרה מלאה יכולים להגיע ל 3K פאונד בחודש אפילו אם אחד מהם קרוב לשכר המינימום, וזה >יכול לכסות חיים סבירים. אם אתה מדבר על ברוטו - זה בקושי יספיק לשכירות ואוכל ורכב (אם בכלל) אם אתה מדבר על נטו - אכן יש בריטים רבים שחיים מסכום כזה, וזה אכן סביר אבל כשמהגרים לחו"ל בדרך כלל רוצים לשפר את רמת החיים ולא לרדת בה, וגם יש עוד שיקולים כמו היכולת לחסוך, היכולת לטייל וכו אני ממליץ לך בחום להכין רשימה מסודרת של הוצאות מחושבות, כדי שתוכל להעריך יותר בדייקנות את כדאיות המעבר >אף אחד לא אמר שהגירה זה דבר קל, בכל זאת מתחילים לבנות הכל מהתחלה. אני מסכים בהחלט ומראש אמרתי שאני לא באתי לנסות לייאש אותך, רק לאפשר לך להעריך באופן ריאליסטי את האפשרויות שלך אישית אני חושב שמעבר כזה כדאי אפילו אם אין ייתרון כלכלי, בשביל החוויה של לחיות בתרבות אחרת

TrigATUSA

New member

שאתה לוקח מקרים פרטיים ששמעת עליהם ומסיק באופן כללי - זה מוביל אותך למסקנות מוטעות כמה הערות: >רכב: >אני מכיר מישהו שקנה פורד קא 2004 ב 1000 פאונד דרך אי-ביי. >רכב מקביל בארץ יעלה 20-30 אלף שח מאוד קשה להשוות מחירים של מכוניות משומשות. יש יותר מידי משתנים כמו מצב מכני, פופולריות של מודל, קילומטרז'. ללמוד מדוגמא אחת נראה לי חסר טעם אני ממליץ לך להשוות מחירים של כמה מכוניות חדשות שונות. תראה שההפרש לא מאוד גדול. >נסיעות - זה מאוד תלוי >אם אתה גר ועובד על קו של overground אתה יכול להוציא 2 פאונד ליום הלוך חזור - זה כ 40 פאונד בחודש עבור <תחבורה לעבודה ובחזרה. <נסיעה עם oyster בתוך זון 1-2 עולה כמדומני 1.5 פאונד - אז זה 60 בחודש במקרה הזה. זה פשוט לא נכון. נסיעה ברכבת בתוך לונדון עולה כמו נסיעה בתחתית או יותר. בטח לא פחות הוצאות נסיעה זה לא רק לעבודה, אלא גם אם יוצאים לבלות או לקניות או לסידורים, ככה שממש לא תוכל להסתפק בנסיעה אחת ליום אתה בכל מקרה סותר את עצמך - אם תגור באיזור 1-2 תשלם הרבה יותר על שכירות אם תגור יותר רחוק תשלם הרבה יותר על נסיעות. ככה זה. שכר: >שכר המינימום הוא בערכים שקליים כ 40 שח בשעה. כפול 183 שעות בחודש זה 7320 שח. מס ההכנסה נמוך יותר >מבארץ, ולכן ההכנסה המינימלית של זוג (שעובד במשרה מלאה) באנגליה היא כגובה ההכנסה הממוצעת בארץ. כמו שדברה כתבה, גם ההוצאות גבוהות בהרבה ולכן ההשוואה לא מאוד רלבנטית לגבי משכורת ממוצעת/מינימום >החבר שלך שעושה 75K (פאונד לשנה) כמתכנת - זה נשמע מעט מופרז. עד כמה שאני מכיר, ראשי צוותים ו/או מתכנתים >מאוד מנוסים מגיעים לכ 60K, וגם זה אם מדובר בבנקים/חברות ביטוח. מתכנתים "רגילים" חיים באזור הקו שבין 35 ל 55. >כמובן שהשכר גבוה יותר גם ברמות הגבוהות, אבל הוא גבוה ב 150% לערך ביחס לארץ, בעוד שברמות הנמוכות הוא גבוה >ביותר מכפול. המשכורת שלו אכן מאוד יפה אבל לא בלתי אפשרית. יש לי עוד כמה חברים שמרוויחים דומה (כדי לקנות דירה ב 400K חייבים להרוויח טוב...) הטווח שאתה מציין אכן די נפוץ אבל מי שירוויח פה 35K גם לא הרוויח משכורת טובה במיוחד בארץ, ובוודאי לא 25K ש"ח לחודש (שזו משכורת גבוהה מאוד בארץ) בסופו של דבר היחס של 1:2 בערך נשמר גם במשכורות הנמוכות (אני לא מכיר, אני אקח את המילה שלך) וגם במשכורות הגבוהות תשים לב שהתחלת בזה שאמרת שברמות השכר הגבוהות השכר אותו דבר ועכשיו אתה כבר אומר שהשכר בבריטניה גבוה ב 50%, ככה שאנחנו מתקדמים לקראת הסכמה
>לסיכום - 2 בני זוג שעובדים במשרה מלאה יכולים להגיע ל 3K פאונד בחודש אפילו אם אחד מהם קרוב לשכר המינימום, וזה >יכול לכסות חיים סבירים. אם אתה מדבר על ברוטו - זה בקושי יספיק לשכירות ואוכל ורכב (אם בכלל) אם אתה מדבר על נטו - אכן יש בריטים רבים שחיים מסכום כזה, וזה אכן סביר אבל כשמהגרים לחו"ל בדרך כלל רוצים לשפר את רמת החיים ולא לרדת בה, וגם יש עוד שיקולים כמו היכולת לחסוך, היכולת לטייל וכו אני ממליץ לך בחום להכין רשימה מסודרת של הוצאות מחושבות, כדי שתוכל להעריך יותר בדייקנות את כדאיות המעבר >אף אחד לא אמר שהגירה זה דבר קל, בכל זאת מתחילים לבנות הכל מהתחלה. אני מסכים בהחלט ומראש אמרתי שאני לא באתי לנסות לייאש אותך, רק לאפשר לך להעריך באופן ריאליסטי את האפשרויות שלך אישית אני חושב שמעבר כזה כדאי אפילו אם אין ייתרון כלכלי, בשביל החוויה של לחיות בתרבות אחרת

TrigATUSA

New member

דברה1

New member
מוסיפה את שני הסנט שלי בגוף הפוסט

שאלת עלויות המחיה היא לא כזו פשוטה כי כמובן זה קשור לרמת החיים שאתם מבקשים לעצמכם ועל מה תתפשרו ועל מה לא. מניסיוני כאן הנה מספר הארות: יוקר מחיה: >השכירות היא שערוריתית. אין מילה אחרת. דירות 3 חדרים ( 2 bedroom) עולות 1000 פאונד וצפונה. בבת-ים עולה >לי הרבה פחות ... דירת 2BR ב 1000 פאונד תמצא רק בשכונות *מאוד* רחוקות מהמרכז של לונדו לדוגמא, דירות 2BR באיזור 2 שאני מכיר הן בסביבות 1300 פאונד דברה: שכ"ד מחושב בד"כ לפי שבוע, לדירת 2 חדרי שינה (בעברית "שלושה חדרים") באזור 2 אתם יכולים לצפות לשלם כל סכום שהוא הכל מ 350 פאונד לשבוע ומעלה.. ל"ומעלה" אין גבולות והשאלה היא האם זו שכונה כמו המפסטד או שכונה כמו קנסל רייז... אל תשכח שבנוסף תשלמו גם ארנונה שמשתנה לפי ה"מחוז" בו הדירה נמצאת. בקמדן ארנונה על דירה כזו צפויה להיות למעלה מ 1000 פאונד לשנה. לא לשכוח חשמל וגז שהם די יקרים כאן. >תחבורה ציבורית - יקרה (אבל אם מוציאים כרטיס oyster אז זה נסבל) נסבל זה עניין יחסי. מדובר בהוצאה של לפחות 100 פאונד בחודש (ויכול להיות הרבה יותר אם גרים באיזור רחוק שמה מחירי השכירות זולים באופן שאתה מתאר דברה: כשכיר אתה זכאי להלווה מהמעביד שלך שתקנה לך את הזכות לרכוש כרטיס חופשי חודשי, לכל אמצעי התחבורה (אוטוובוס, טיוב). לזון 1-2 מדובר בעלות של כ 860 פאונד אותם אתה מחזיר בתשלומים חודשים של כ 75 פאונד. אם אתה בוחר לגור בזון 5-6, וצריך לנסוע למרכז העיר אז העלויות הללו קופצות ויכולות להגיע לארבע ספרות בשנה. אני מצטערת אבל אין לי מושג איפה קונים כרטיס נסיעה של טיוב בשני פאונד ליום הלוך-חזור... >קניות בסופר וכד' - הייתי מעריך שזה יקר מהמחירים בארץ בכ 150%. אבל זה תלוי אם בארץ הקניות נעשות ב "רמי לוי" או ב "AM:pM" זה פחות או יותר מדויק. גם כאן יש אפשרויות יותר ופחות יקרות דברה: אני לא ממש בטוחה: שוב, תלוי היכן קונים. ירקות ופירות אכן יותר יקרים מאשר בארץ אבל אני מוצאת שהרבה מצרכים דומים במחירם לאלו שבארץ. >רכב - זול בהרבה מבארץ >דלק - 150% מהארץ נשמע לי מאוד מוזר. נדמה לי שפעם אחרונה שבדקתי המחירים של רכב היו כמו בארץ. אבל אני לא מאוד מכיר את השוק בארץ יותר. המחירים כפולים מבארה"ב דברה: לא ממש מבינה בזה, אבל אני יודעת שהביטוחים כאן מאוד מאוד יקרים. תעסוקה: >אני בדקתי רק לגבי התחום שלי (פיתח מערכות מידע, WEB, .NET, SQL ושאר ירקות) והתחום של אשתי (HR) >ונראה שהביקוש גדול מאוד ואין בעיה. לגביכם - הייתי פשוט ממליץ שתסתכלו על אתרי דרושים ו"תריחו" את השוק. >ברוב תיאורי המשרות גם יש סדר-גודל של שכר. כדאי להסתכל על נתוני הביקוש בזהירות. חשוב לזכור שבתור זר בלי ניסיון מקומי ובלי כישורי שפה אתם בעמדת נחיתות מול מקומיים בחיפוש עבודה. אני חושב שזה יבוא לידי ביטוי בעיקר במשרות שדורשות הכרות עם השוק המקומי, עם המנטליות המקומית וכו כלומר דווקא בתחומים של HR או עוזרת אישית יהיה לזר הרבה יותר קשה מלמקומי לקבל עבודה דברה: אני נמצאת בתחום ההיטק ומציעה לך לבדוק כמה אתרים לקבל מושג ראשוני על מה השוק מציע (כמו למשל http://www.cwjobs.co.uk/Default.aspx) . אני גם מסכימה עם טריג שיש מצב שבו בשל היותכם זרים ללא ניסיון מקומי ובגלל השפה אולי יציעו לכם משכורות טיפה נמוכות יותר, אבל זה ממש לא נורא, כי זו רק ההתחלה. ברגע שיש לכם ניסיון, אתם יכולים לחפש עבודה שוב ונקודת המוצא שלכם תשתפר פלאים. שוב -זו הערה כללית, אני לא מכירה אתכם ואת הרקע והניסיון שלכם. אני לא רוצה שזה ייתפרש כאילו אני אומר שאי אפשר - אפשר בהחלט למצוא עבודה טובה, כולנו בפורום עשינו את זה, אבל אני חושב שברוב המקרים הגירה גם כרוכה בהתפשרות ראשונית על דרגה בעבודה. בהכללה אפשר להגיד שמהגר תמיד ירד בדרגה אחת בקבלת עבודה בארץ חדשה. מי שהיה ראש צוות פיתוח יהיה חבר צוות, מי שהיה מנהל בכיר יהיה מנהל זוטר וכו הירידה בדרגה היא זמנית, אבל כדאי לקחת אותה בחשבון כשמתכננים הגירה >נקודה מעניינת - ברמות השכר הגבוהות אין הרבה הבדל לעומת הארץ. מצד שני - שכר המינימום באנגליה דומה >לשכר הממוצע בארץ. המשמעות היא שכששני בני הזוג עובדים, אפילו אם זה בלנקות את המדפים ב sainsbury, >אפשר להתקיים יפה. בעלי מקצוע כמוכם יוכלו להסתדר יפה. כ>מובן שאני מדבר ממשאלת ליבי כי אני גם מקווה שאנחנו נסתדר באותו אופן ... המשפט הזה נשמע לי מאוד מאוד מוזר, ומנוגד לכל מה שאני מכיר באופן אישי דווקא ברמות השכר הגבוהות המשכורות גבוהות בהרבה מאוד מהמשכורות בארץ. החל מכפול ועד דלא ידע רק כדי לסבר את האוזן עם דוגמא, יש לי חבר שעבד כמתכנת עם ניסיון די רב בישראל שם הוא הרוויח בערך 25K בשקלים, כאן הוא מרוויח בערך 45K בשקלים דווקא מי שמסדר מדפים ב SAINSBURY נאבק מאוד מאוד קשה לשרוד במקום יקר כמו בריטניה זה מחייב בדרך כלל או מגורים מאוד מאוד צפופים עם הרבה שותפים, או מגורים במיקום מאוד מאוד מרוחק מהמרכז באיזו שכונה זוועתית ונסיעה מאוד ארוכה לעבודה כל יום (שלא לדבר על המחיר הגבוה של התחבורה...) דברה: שוב אני מסכימה עם טריג מהסיבה הפשוטה: סעיף התחבורה והדיור מאוד מאוד יקרים. אמנם משכורת של עובד בסופרמקרט נשמעת לנו גבוהה, אבל אסור לנו לשכוח שהוצאות המחיה שלו הן גם כן גבוהות ועל כן בדרך כלל הוא יאלץ לגור באזור מרוחק שמשמעו הוא לנסוע שעות ארוכות יותר בכל יום לעבודה וממנה וז\טו לגור עם שותפים. בהצלחה!

egozi13

New member
בתגובה לדברה וטריג

בקצרה: בחודש שעבר כשהייתי בלונדון, נסיעה בתוך זון 1-2 בטיוב עם כרטיס אויסטר עלתה 1.5 לכיוון. נסיעה ב silverlink מ brondsburry ל camden עלתה 1 קוויד. לגבי מגורים - כנראה שבשלב ראשון אני לא אשכור דירה ב hamsptead. חוץ מזה שאני גר בבת-ים כבר כמעט 4 שנים. כל שכונה בלונדון היא שדרוג עבורי ;) אני מקווה שאגור במרחק סביר מהעבודה (המשרד הוא בקמדן) ואוכל לפחות חלק מהשבוע לרכב באופניים לעבודה וחזרה. גם יחסוך קצת כסף, גם יחסוך קצת כרס. לגבי שכר - הנקודה שלי היתה שבשכר הגבוה ההבדל בולט פחות מבנמוך. לפי הצעת העבודה האחרונה שדחיתי בארץ היתי לי הכנסה ברוטו חודשית של יותר מפי 4 מאשתי, שהיא עוד מעט עם תואר שני ועובדת ב HR בחברה בינלאומית גדולה ומכובדת. מקבילה שלה בסניף באנגליה מקבלת בערך 30K פאונד לשנה. לפי אותו חשבון אני "שווה" באנגליה 120K לשנה? כנראה שלא. בכל מקרה, אצלי המעבר אינו על מנת לשפר רמת חיים באופן מיידי, כי ביחס הוצאות/הכנסות אני יכול להסתדר בארץ טוב יותר, כך שלא מפריע לי לחסוך פחות ממה שאני חסכתי בארץ. או אפילו לא לחסוך בכלל. אני נוסע להרפתקאה בחברת סטרטאפ עם שכר נמוך, ובתקווה שיצליח לנו ואז שיקולים כספיים יטרידו אותנו קצת פחות ...

TrigATUSA

New member
אז שיהיה בהצלחה..מתי המעבר?

אם המשרד ב CAMEDAN אולי יהיה כדאי לחפש מגורים באיזור KENSAL RISE / KILBURN / BERMONDSY כי כמו שאמרת יש רכבת נוחה (זה לא SILVERLINK כבר חצי שנה אלא נקרא עכשיו LONDON OVERGROUND), וזה איזור פחות יקר (יחסית)

egozi13

New member
בגדול הכיוון הוא קילברן

אבל זה תלוי גם במקום העבודה שנמצא לאשתי. המעבר צפוי להיות בקיץ (אוג'-ספט' ->כתלות בהשלמת המאסטר של אשתי) שינו את זה ל Overground והפעילו שם oyster בכל בתחנות, ראיתי את זה כבר כשהייתי בלונדון בפברואר. התכוונתי פשוט לקו ריצ'מונד-סטרטפורד. מקילבורן לקמדן זה 20-30 דקות באופניים. ויש לי מכר שגר בקילבורן ב Detached, 2 bedroom עם גינה לחתולים, ב 300 לשבוע. זו באמת מציאה חריגה, אבל אני ראיתי כבר באתרי הנדל"ן שיש שם גם Semi detached ודירות עם חצר ב 270-300. מה לגבי אזור gospel oak?

למעלה