אתר שמות הונגריים

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
אתר שמות הונגריים

מצאתי אתר ובו שמות פרטיים הונגריים עם כל שמות החיבה והכינויים הנלווים, כולל מקבילות בגרמנית, לטינית ואנגלית. כידוע, לכל הונגרי/ה ממוצע/ת יש לפחות 3 שמות וזה מבלבל...

../images/Emo51.gifעכשיו אני יודעת את כל שמותיה

ההונגרים של אמי ז"ל: Sára Sári, Sárika. מה הקשר לשמה שיינדל ברכה? לאלוקים ולהוריה הי"ד פתרונים.

גם אם סבתה של ה - ../images/Emo68.gif נקראה

שרולטה Sarolta, וביידיש נקראה: שיינדל. בהמשך, נקראה על שמה נכדתה, בתרגום העברי: יפה. אם כך, יש, כנראה, קשר. יבואו המומחים ויפרשו... ארנון

עב

New member
מציעה לכם לא לקשור שם הונגרי לעברי

כי אין קשר ועל כך כבר דנו פעמים רבות. לדודה שרלוטה, אחותו הצעירה של סבא, קראו באמת הדודה שריקה. שמה העברי היה שרה ולא שיינדל. האתר הזה טוב כאשר יודעם את שם חיבה ורוצים לדעת מה השם הרשמי, או כאשר נתקלים בגרסה אחרת של השם.

חוה3

Member
לפעמים האות התחילית של

השם העברי תואם לאות התחילית של השם ההונגרי וזהו הקשר היחידי אבל ממש לא תמיד! לאמי קוראים ברכה שיינדל (עברית, יידיש) ואירנה הוא השם הרומני...

חוה3

Member
דוגמאות לאות תחילית

בעברית ששווה לאות תחילית בשם ההונגרי יש לי בשפע בעץ המשפחתי: מקסימיליאן אדוארד (מאיר אלי ) קרל (קופל) ארתור (אהרון) אדולף (אברהם ) גוסטב (גרשון) יוליוס (יחזקל) מריה (מרים) רוז'י (רחל) רגינה (רבקה) ועוד דוגמאות בלי סוף.

עב

New member
גם לי גם לי

ברנט - ברוך מור - משה אדולף - אשר שרלוטה - שרה רגינה - רבקה ברטה - בלימה מרקוש - מיכאל מיהאי - מיכאל מיקשה - מיכאל ינו - יעקב אבל למרבה הצער יש במשפחתנו גם הרבה יוצאים מן הכלל שזה איום ונורא. עמנואל - מנחם ינו - טוביה יוז'ף - גדליהו קטלין - גיטל אדל - גיטל אישטוון - ניסן אילונה - לאה אילונה - טשעבע אווה - פריווע

חוה3

Member
את צודקת לגבי היוצאים מהכלל

שהם מקשים מאוד על החיפוש, ממש צרה צרורה.

הלני

New member
../images/Emo6.gifאוי כמה שהם צודקים לגבי

Ilona ו- Laczi.....לו רק היה לי הלינק לפני שנים... תודה!!! הלני

אני,ששייך לרוב הפולני בפורום,שמח

ומרוויח פאסיבי מההתעוררות ההונגרית/רומנית המתרחשת לנגד עיניינו לאחרונה .הגיע הזמן. זוכרים שבשעתו חקרתי עבור חברה אודות אביה,החירש-אילם,בלה פרקש ,מדז'. אומנם פה ושם היו גילויים קטנים אבל הם רק סיבכו את התמונה.כך למשל בלה "אמר" שהיו לו 16 אחים ואחיות,ואנחנו לא גילינו אפילו אחד/ת,אבל מצאנו אחדים מדז' שאמרו שבכלל קוראים לבלה פרקש וולף גרין,ובתעודה היחידה שנמצאה אצל בתו,קוראים לו פתאום אדלברט פרקש. ופה באה עכשיו פריצת הדרך בזכות שני אתרים וקובץ שהתפרסמו כאן לאחרונה. קודם לכל גילינו שבלה הוא שם הונגרי לאדלברט שהוא במגהרית.וגם מצאנו שבג'ואישג'ן נעשתה עבודת הקלדה רחבת היקף על דז'.ממנה למדנו איך קראו לאימו של בלה/אדלברט (ססיליה נוימן) ושהיו לו 3 אחיות מאותה האם. ישנן עדיין תעלומות שונות (למה שם משפחתו הוא פרקש ושם משפחת אחיותיו הוא גרין,ואיפה נעלמו שאר אחיו ואחיותיו.אבל עם ההתעוררות העכשוית של המחפשים בהונגריה וברומניה ,אני בטוח שנגיע גם לגילויים אלו. אם כך תודה למי שטורח להביא עוד ועוד קבצים ואתרים מגלויות אלו לפורום. דני

עב

New member
בהצלחה דני!

יכול להיות שססליה נוימן הייתה נשואה פעמיים?

התמונה עדיין ממש מסובכת :

בהחלט יכול להיות שאמו של בלה היתה נשואה פעמיים ושלושה.שתי בנותיה הראשונות של האם ססיליה נושאות את שם המשפחה GRUNSTEIN , דבר היכול להעיד על נשואים ראשונים של האם ססיליה לאחד בשם GRUNSTEIN . הבת שבאה אחריהן היא ילידת 1912 והיא נולדה באותה עיירה (MATE ) כמו בלה, יליד 1916 .אלא ששם משפחתה הוא GRUN ולא GRUNSTEIN כאחיותיה.אין בעיה גם כאן.נשואים ראשונים בדז' לגרונשטיין ושניים לגרין ב-MATE . "יופי טופי" כמו שאמר דור הפלמ"ח שלפני.היינו מצפים אם כך שלבלה יקראו בלה גרין,אבל לא כן ! .ממש לא. בכתובים קוראים לו GRUN FARKAS . מאיפה צץ הפרקש הזה פתאום.האם יש כאן בעל שלישי ? ,או שמא זה כמו שאמר בן עירו "קראו לו וולבי גרין ואני אף פעם לא הכרתי אותו כבלה פרקש".כלומר שמו באמת וולף או וולפי גרין ( באידיש וולף ,בחיבה וולפי ,בהונגרית פרקש ובעברית פשוט זאב ). (( אני מזכיר לעצמי כאן את "הבבה בובה" )) נשאלת השאלה האם פרקש גם יכול הופיע כשם פרטי ולא רק כשם משפחה,עולה שאולי זה מסובך ואולי גם חצוף שפולני כמוני מעז להתעסק עם שמות הונגריים . האם מנסיונם של ההונגרים שבנינו יכול להיות שיופיע "פרקש" כשם פרטי? אני מקוה ששאלה זו גם תפתר בעזרתם האדיבה של "ההונגרים" שבנינו. תודה על הקריאה דני

חוה3

Member
כן בהחלט יכול להיות

שפע דוגמאות באתר "היכל השמות". הקש בחיפוש בסיסי את השם פרקש. בהצלחה!

עב

New member
פרקש בוודאי שם פרטי!

סבא רבא נולד וחי חלק מחייו בטריטוריה שהיום היא סלובקיה. מהמסמכים שיש לי מסלובקיה הוא ניימן וולף. אח"כ הוא עבר להונגריה ושם נפטר. בתעודת הפטירה הוא מופיע כניימן פרקש וככה אבא שלי זוכר אותו. שמו העברי היה בנימין זאב (הגיוני).

wow1

New member
דני, למאגר השואה של הג"ג נוספו כמה

רשימות נוספות, סה"כ 37000 רשומות חדשות וביניהן הרשימה הבאה:
"Jews of Des (Dej) in the Ghettoization of May, 1944": List of 3,250 Jewish residents in Des, Hungary (now Dej, Romania), just prior to their deportation, May 3-10, 1944.​
איל.

למעלה