האתר הוא לא מסחרי לחלוטין
ב"ה לאה שלום ראיתי רק עכשיו את הודעתך והריני להגיב ולהבהיר את הענין, לך, לכל חברי הפורום ולמנהלו הנכבד המואשם על לא עול בכפו. מצטער מראש על האריכות, אבל אני חושב שחשוב להבהיר את הדברים. עד היום כל עבודת מנהל המכון הייתה בהתנדבות וללא קבלת כל תמורה (ראי באתר ב"עזרו לנו") ובהשקעה אדירה מכיסו הפרטי, אומנם מספר עובדים קיבלו שכר! לאחרונה מנסה מנהל המכון להרויח קצת מהידע שצבר. וזו אכן אחת מהמטרות של האתר, אינני מכחיש שאני רוצה קצת הכנסות למכון, ואני לא חושב שהדבר פסול. אולם, בו זמנית, ולתועלת החוקרים את משפחתם והמתנדבים המסייעים האחד לרעהו (קראי בבקשה בדף "מטרות המחקר" ותראי שלא מוזכר שם כסף, אכן כסף הוא דבר חשוב ו"אם אין קמח אין תורה", אבל יש גם מטרות מעבר לכך) הכניסה הנהלת המכון לאתר חומר אינפורמטיבי רב ללא שום תועלת מסחרית, ובעלות הקלדה, בניה, עיצוב ואיחסון גבוהה [גם זמן שווה כסף], הכולל רשימה ביבליוגרפית-גנאולוגית המחולקת לפי נושאים. רשימה של תאריכי יארצייט שהיא רק בהתחלה, וכמעט ליד כל אישיות יהיה קישור לדף האישיות שיפרט על האישיות, ויכלול תמונות וחומר אחר, ועוד תוכניות לחומר אינפורמטיבי נוסף שניתן יהיה לראותו בקרוב באתר, כי בכל סוף יום מתעדכן האתר כמעט רק בחומר האינפורמטיבי הלא-מסחרי. לתשומת ליבך החומר החשוב ביותר מבחינה מסחרית, כלומר הדף "חדשות ואירועים" שבו יפורטו כל העיתונים, הטלויזיה ותחנות הרדיו שבהם רואינתי, הוזנח עד לרגע כתיבת מילים אלה ממש, ומלבד כמה "לוגויים" אין בו ולו מילה כתובה אחת! זה אתר שכל כונתו היא מסחרית לחלוטין? פנו אלי דרך הפורום והשבתי להם איזה ספר יכול לעזור להם, וכדי שפרטי הספר יהיו נגישים לכולם עודכנה כבר הרשימה, ע"י בונה האתר, בספרים אלה ובעידכון הבא של האתר יתאפשר לכולם לראות אותם, ולהעזר בהם. כן היו אלי מספר פניות ישר לאי מייל שלי וגם להם עניתי, ללא שום תמורה, ועדכנתי את הרשימות בחומר שיסייע להם. כשהיכנסתי את כתובת האתר בפורום לא ציפיתי לקבל הזמנות מהחברים, כי ברור לי שמדובר בחוקרים שעושים את העבודה בעצמם וזה ה"כיף" שלהם והם לא ישלמו לי ולו אגורה אחת, המטרה הייתה אחת ויחידה - לעזור להם! תסתכלי באתר ותראי שאין בו, אני מקווה שזה רק זמני, שום פרסומת ואני נושא לבדי בכל העלויות כולל עלות החומר האינפורמטיבי - זה אתר מסחרי? זה אתר אינפורמטיבי שמנסה להחזיק את עצמו. בברכת שבת שלום וכל טוב שלמה גולדשטיין