אתר שורשים חדש

אתר שורשים חדש

ב"ה הח"מ העלה לרשת לפני מספר ימים אתר גנאולוגי חדש. כתובתו: goldtree.co.il, האתר עדיין בשלבי עריכה סופיים (בקרוב תהיה, אי"ה, גם מהדורה אנגלית), אשמח מאוד, וחשוב לי מאוד, לקבל מחברי הפורום תגובות, הערות, הארות והצעות לשיפור. בברכת כל טוב שלמה גולדשטיין

talia olav

New member
תודה על ההפניה -

שמחתי לקרוא על האתר ועל השירותים המוצעים. כמובן, תגובה לבקשתך מחייבת עיון מעמיק יותר ואשמח להגיב בהמשך. השאלה המעניינת אותי לאחר העיון הראשוני: שושלות רבניות ידועות מתועדות בספרים שונים, ודומה שרבים נסמכים על מקורות דומים. האם בידיך מקורות ומידע פחות זמינים לציבור החוקרים? לשם המחשה - אציין שתי בעיות שעלו במחקרי: א. רבי שמעון לוי מפורדון - לא הצלחתי למצוא עליו כל מידע, גם לא ב-SIG הרבני. ב. זלמן לנדאו, אשר ביתו תמרה נולדה בערך ב-1790 ונישאה וחיה במלאבה. ידוע לי שלרבי מביאלה היתה משפחה במלאבה (ר' איצק לנדאו) - אך לא הצלחתי לאתר כל מידע על זלמן לנדאו, בין אם הוא קשור לר' מביאלה ובין אם לאו. אשמח לדעת אם מסד הנתונים שלך כולל מידע על אנשים אלה, או שיהיה צורך במחקר ייעודי. תודה ט-א

השלמה לתשובה אליך

ב"ה, טליה שלום בטעות התשובה אליך מופיעה בנפרד, ולא כתגובה. אחרי שעניתי לך ראיתי שצירפת רשימה שלמה של שמות לבירור, בירור כזה מצריך הרבה עבודה, שלצערי לא ניתן לעשות במסגרת הפורום. בברכה שלמה גולדשטיין

talia olav

New member
שוב תודה - והבהרה

שאלתי היתה אם השמות שציינתי מופיעים במסד הנתונים שבידיכם, או מצריכים מחקר ייעודי.

bilen

New member
שלום שלמה,

גם אני הייתי רוצה לברר מה היכולות שלכם, כדי להבין אם אוכל להסתייע בכם בעתיד. האם אפשר לחפש בשושלת ויזניץ, אם קיימים אצלם קשרים למשפחת פרנקל או גרייף? באילו שנים? ובאיזה מקום? או בנדבורנא - האם יש קשר עם משפחות דרמר או גרייף או שפינדל ? תודה ושבת שלום !

שושלות ויזניץ ונדבורנא

ב"ה לגב' בילן שלום חומר רב לגבי שושלת ויזניץ יש בספרו של ידידי הרב יוסף ירוחם פישל הגר מירושלים "אבן שתיה החדש" - תולדות בית קוסוב-ויזניץ. שני חלקים, המוקדשים במלואם לצאצאי ויזניץ. הספר יצא בהוצאת מכון "מעין החסידות", ירושלים תשנ"ד. לצערי הרב הספר אזל מזמן, ואינו נמצא בספרית המכון ולכן הוא לא מופיע ברשימה הגנאולוגית שבאתר. ספר חשוב נוסף לשושלת ויזניץ, גם הוא בשני חלקים, הוא ספרו של הד"ר יצחק אלפסי "תפארת שבמלכות" פירטי הספר יוכנסו בהקדם לרשימה שבאתר בערך "שושלות" -> "ויזניץ". לגבי נדבורנא, אין חומר מרוכז, אבל יש הרבה ספרים שבכל אחד יש קצת ומכולם ביחד אפשר, אמנם בקושי רב, להרכיב משהו. רוזנבאום הם צאצאים ישירים למייסד שושלת נדבורנא - הרבי מרדכי "מוטלא" לייפער. למרות ששם משפחתו היה לייפער, בניו נחלקו, חלקם המשיכו לשאת את שם משפחתו, לייפער, וחלקם אמצו לעצמם את שם המשפחה "רוזנבאום". בברכת שבת שלום וכל טוב שלמה גולדשטיין

zvikurz18

New member
משפחת קורץ מויזניץ ../images/Emo53.gif

מחפש עזרה בחיפוש שורשי משפחתי מויזניץ סבי קורץ מאיר נולד בויזניץ ב-1906 היו לו כ-12 אחים, ידוע לי על אחות אחת נוספת שניצלה בשם פפי ולאחרונה גם השם בנימין, לאחרונה נודע לי שיכול להיות שחלק מהם אולי שינה את שם משפחתו. סבי כהתחתן עבר לגור בסטרוזיניץ, הוא נישא לקלרה חיה לבית משפחת קלינגר מהעיר סטרוזיניץ. תודה מראש קורץ צביקה

bilen

New member
תודה רבה על המידע! אנסה להשיג

את הספרים הרלבנטיים באחת הספריות. לגבי רוזנבוים ונדבורנא, ידוע לנו שאנו צאצאים ישירים לפי תעודות לידה וגם בגלל שבמשפחה חוזרים על עצמם שמות כמו איתמר רוזנבאום (שם די נדיר). אבל לא מצאנו עדיין את החיבור הישיר למייסד. הבעיה הגדולה יותר היא אכן בשושלת ויזניץ שהיא מורכבת יותר. נקווה לטוב. שבת שלום ותודה רבה !

לשלמה ../images/Emo50.gif

היכן ניתן לעיין ברשימת שמות המשפחות הכלולות במסד הנתונים הנ"ל?

רשימת המשפחות

ב"ה. רחל שלום, מה שלומך? אני פונה אליך באופן ידידותי כי נפגשנו ושוחחנו כשהרציתי ביולי בכנס במלון רנסנס, בירושלים. רשימת שמות המשפחה הכלולות במסד הנתונים מכילה אלפי שמות, מי יותר צאצאים ומי פחות, ורשימה בלי שום פרטים לא תועיל כי לא תוסיף כלום. בקשר למשפחות ספציפיות, תכתבי בבקשה באיזה משפחות מדובר ואם יש לי חומר עליהן, אעדכן ברשימה הבבליוגרפית שבאתר בערך "משפחות". בידידות ובברכת כל טוב שלמה גולדשטיין

מנהלינו !!! האתר הוא מסחרי לחלוטין.

אנחנו עובדים בהתנדבות, ובסיוע איש לרעהו ולעמיתו. מחפשים בספרים, נוברים באינדכסים, קוראים במפות ומתייעצים בלשונות שונות. הכל ללא כסף!!! הכל למען משפחותינו ולמעננו. איני מבינה מדוע לא הכנסת את הכתובת ופרטי ההודעה שלך ל"לוחות" שם ניתן לפרסם כל דבר שהוא עיסקי גרידא. איפה המנהלים שלנו? מה קרה להם? לאה

מנהלינו אינם נמצאים פה 24 שעות...

לאה, אני מבין את כעסך על ההודעה בעלת האופי הפרסומי. כעת, לאחר שהיו כבר כמה תגובות, איני רוצה למחוק הודעה זו. בנוסף, ייתכן ויימצא לנו שימוש במכון של כבוד הרב, וכך נצא נשכרים. בכל מקרה, אחזור ואדגיש כאן כי אין לפרסם הודעות בעלות אופי פרסומי על ידי החברות עצמן. אם יבוא חבר פורום מוכר ויאמר כי הוא ממליץ על תוכנה (לא חינמית) זו וזו, או על שירותיו המקצועיים (בתשלום) של חוקר זה וזה - יש לכך מקום, לטובת כולם. ברור שלא זה המצב בשרשור הנוכחי, אך במצבו הנוכחי העדפתי להשאירו על מנת להעביר מסר זה. ארנון

תודה רבה!

ו...אתם פה יותר מ 24 שעות. כולנו הרי יודעים זאת ומוקירים עובדה זו מאד. כוונתי לא הייתה לזמן, ואתם יודעים זאת, אלא, לתוכן. ושוב תודה על הטיפול, שבת שלום, לאה

תשובה לגב' לאה

ב"ה מר ארנון שלום רב נא ראה את תשובתי לגברת, ואני מקוה שהדברים מדברים בעד עצמם. אשמח לעזור, במידת האפשר, לחברי הפורום בעצה או בהפנייה למקורות, וזאת "שלא על מנת לקבל פרס". אגב, אשמח גם להעזר בחברי הפורום. בברכה שבת שלום שלמה גולדשטיין

האתר הוא לא מסחרי לחלוטין

ב"ה לאה שלום ראיתי רק עכשיו את הודעתך והריני להגיב ולהבהיר את הענין, לך, לכל חברי הפורום ולמנהלו הנכבד המואשם על לא עול בכפו. מצטער מראש על האריכות, אבל אני חושב שחשוב להבהיר את הדברים. עד היום כל עבודת מנהל המכון הייתה בהתנדבות וללא קבלת כל תמורה (ראי באתר ב"עזרו לנו") ובהשקעה אדירה מכיסו הפרטי, אומנם מספר עובדים קיבלו שכר! לאחרונה מנסה מנהל המכון להרויח קצת מהידע שצבר. וזו אכן אחת מהמטרות של האתר, אינני מכחיש שאני רוצה קצת הכנסות למכון, ואני לא חושב שהדבר פסול. אולם, בו זמנית, ולתועלת החוקרים את משפחתם והמתנדבים המסייעים האחד לרעהו (קראי בבקשה בדף "מטרות המחקר" ותראי שלא מוזכר שם כסף, אכן כסף הוא דבר חשוב ו"אם אין קמח אין תורה", אבל יש גם מטרות מעבר לכך) הכניסה הנהלת המכון לאתר חומר אינפורמטיבי רב ללא שום תועלת מסחרית, ובעלות הקלדה, בניה, עיצוב ואיחסון גבוהה [גם זמן שווה כסף], הכולל רשימה ביבליוגרפית-גנאולוגית המחולקת לפי נושאים. רשימה של תאריכי יארצייט שהיא רק בהתחלה, וכמעט ליד כל אישיות יהיה קישור לדף האישיות שיפרט על האישיות, ויכלול תמונות וחומר אחר, ועוד תוכניות לחומר אינפורמטיבי נוסף שניתן יהיה לראותו בקרוב באתר, כי בכל סוף יום מתעדכן האתר כמעט רק בחומר האינפורמטיבי הלא-מסחרי. לתשומת ליבך החומר החשוב ביותר מבחינה מסחרית, כלומר הדף "חדשות ואירועים" שבו יפורטו כל העיתונים, הטלויזיה ותחנות הרדיו שבהם רואינתי, הוזנח עד לרגע כתיבת מילים אלה ממש, ומלבד כמה "לוגויים" אין בו ולו מילה כתובה אחת! זה אתר שכל כונתו היא מסחרית לחלוטין? פנו אלי דרך הפורום והשבתי להם איזה ספר יכול לעזור להם, וכדי שפרטי הספר יהיו נגישים לכולם עודכנה כבר הרשימה, ע"י בונה האתר, בספרים אלה ובעידכון הבא של האתר יתאפשר לכולם לראות אותם, ולהעזר בהם. כן היו אלי מספר פניות ישר לאי מייל שלי וגם להם עניתי, ללא שום תמורה, ועדכנתי את הרשימות בחומר שיסייע להם. כשהיכנסתי את כתובת האתר בפורום לא ציפיתי לקבל הזמנות מהחברים, כי ברור לי שמדובר בחוקרים שעושים את העבודה בעצמם וזה ה"כיף" שלהם והם לא ישלמו לי ולו אגורה אחת, המטרה הייתה אחת ויחידה - לעזור להם! תסתכלי באתר ותראי שאין בו, אני מקווה שזה רק זמני, שום פרסומת ואני נושא לבדי בכל העלויות כולל עלות החומר האינפורמטיבי - זה אתר מסחרי? זה אתר אינפורמטיבי שמנסה להחזיק את עצמו. בברכת שבת שלום וכל טוב שלמה גולדשטיין

האתר מסחרי. נקודה.

ברגע שפרסמת כתובת לשלוח כספים, מספרי טלפון וכתובת לקבל את שרותיך - הרי יש כאן עסק. הפורום שלנו הוא על טהרת ההתנדבות. כל ההתנצלויות הרבות שלך והטיעונים אותם קראתי שוב ושוב יש בהם ניסיון לחפות על צעדיך. יפה שאתה עובד ויפה שאתה טורח - על כך איני חלוקה עימך. איני מבינה מדוע לקבל סיוע ממך אני צריכה לשלם? על כך אני מצרה. אם רצית להחזיק את האתר היית פונה למדור "לוחות" ועשה משם את העבודה, מסייע לחברים כאן והרוצים בעזרתך יפנו אליך דרך ה"לוחות". ו...המנהלים? הם יודעים היטב את דעתי עליהם. אל תנסה להיכנס ביננו! הצעתי - בכדי ש"ננקה" את השטח - גש ל"לוחות" ועבוד משם. שבת שלום, לאה

EllaBa

New member
למען אבותינו-אתר חדש,מודעה ישנה

אחד מחברי הפורום (לא זכור לי מי) צרף מודעה זו שהתפרסמה באיזה עיתון לפני כשנתיים או יותר. אלה

patyzon

New member
יש בעיות

נראה מעניין אבל חבל שהדפים קטועים והטקסטים קופצים ואי אפשר לסיים לקרוא!!!!

למעלה