אתר סטארגייט ישראלי

kinspirit

New member
אתר סטארגייט ישראלי

אוקיי חבר'ה, אני יודעת שהנושא כבר עלה מספר פעמים פה, אבל אני רוצה לנסות להחיות אותו שוב... אז אחרי שהוכרנו רשמית כקהילה בקרב חובבי המדע בדיוני בישראל (ראו כנס "אבק כוכבים" האחרון) ואחרי שיש לנו את פורום סטארגייט הישראלי, הגיע הזמן להרים אתר ישראלי לסטארגייט. מה זה אומר? זה אומר הרבה עבודה, אבל גם הרבה כיף
אפתח ואומר שזה ברור מראש שיקח כמה חודשים טובים להרים את העניין, וברור גם שלכולנו יש את החיים "האמיתיים" אשר כוללים לימודים אלו או אחרים וצבא, דברים שמה לעשות, מונעים מאיתנו להקדיש את כל זמננו למה שאנחנו באמת רוצים...סטארגייט
אבל, אם לא נתחיל, גם לא נסיים...לכן, הגיע הזמן לזרוק שוב את הכפפה לאוויר ולראות היכן היא תנחת. אז במה אתם יכולים לעזור? כל אחד יכול למצוא משהו שהוא יכול לתרום בו, מעיצוב טכני של האתר, דרך איסוף מידע על השחקנים, כתיבת פרופילים עליהם ועל הדמויות, מציאת ואיסוף תמונות באינטרנט, בניית מדריך פרקים, כתיבת מאמרים, דברים מצחיקים לאתר, איסוף מידע חדש שיוצא...ועוד. כל דבר שהוא סטארגייט למעשה. מה שאומר שאתם יכולים למצוא את הפינה שלכם לתרומה, אם בכתיבה, עיצוב האתר, הכנת תמונות מקוריות, או למי שלא בטוחים האם יש בהם יכולת היצירתיות לאחד מנושאים אלה, פשוט עבודה ישנה וטובה של איסוף חומר קיים. כל אחד יכול לתרום, וביחד נוכל להקים משהו גדול... אז, כל מי שמעוניין, מוזמן לשרשר פה או לשלוח לי הודעה אישית, ואני כבר אדאג לנדנד לכם בעניין
ושוב אני אדגיש, לא יצופה מכם לתת יותר ממה שאתם יכולים. לכולנו ברור, במיוחד עכשיו לקראת סוף שנת הלימודים, כי החיים דורשים הרבה. אז קדימה לעבודה...

morada

New member
גם אני יכול לעזור

אמנם יהיה קצת לחוץ בתקופה הקרובה (וגם בתקופה הרחוקה) אבל אני מאוד רוצה להשתתף בהקמה...

Dark Storm

New member
אני גם :)

שלום... חזרתי אחרי תקופת גלות קצרה עקב תיגבורים לחג... לא נורא היה נחמד לעשות "סדר" בכפרים :) טוב אני יכול לעזור בהרבה דברים השאלה באיזה כיוון נלך... לדוגמא אם נלך על PHP NUKE כמו שהוצע קודם - אני אישית לא מבין בזה כלום אבל אני אוכל לעזור עם גרפיקה.... אם נלך על HTML / JAVASCRIPT / DHTML אני אוכל לעזור בזה... :)

Hakarpad

New member
אשמח לעזור

בעיצוב, תמונות וכדומה. יותר אשמח לעזור בתוכן, כתיבת תוכן הפרקים, חדשות סטארגייט, ספויילרים (פה ושם) ומעין אלה :) ד"א בקשר למערכת ה PHPNUKE מצאתי כל מיני אתרים עם המערכת שקצת התאכזבו ממנה אחרי כמה זמן... אז אני לא יודע... אני לא בדיוק יכול לעזור בבניה אז אני מאמין שזה החלטה שלכם אבל תחשבו פעמיים לפני :)

טים ג

New member
נתחיל לעבוד../images/Emo35.gif

אני שמעתי על PHPNUKE לפני שבועיים, כך שאני רק מתחיל בזה. אבל עד אני מרוצה מהמערכת. בוא נתחיל עם LOGO. ראה למלע בלינק התמונה העליונה זה הלוגו. לא משנה על איזה סוג של מערכת נלך עדיין צריך LOGO. העליתי לפה את הקובץ LOGO בכדי שיהיו לך את המימדים של התמונה כאן צריך לבחור על איזה "SKIN" ללכת. תבחר סקין ותגיד לי מהו. הלינק זה שטח אימונים שלי במע' PHPNUKE

kinspirit

New member
אוקיי...

האם מישהו יכול להגיד לי אם האתר gateworld בנוי על המערכת הזו? כי אני אוהבת את העיצוב שלו ואשמח מאוד אם לנו יהיה עיצוב דומה. בכל מקרה זאת צריכה להיות החלטה של כולנו (כל מי שמעוניין זאת אומרת). אני מציעה שנתחיל לנסות דרך המערכת הזו, אם לא ילך, תמיד אפשר למצוא משהו אחר. אלא אם כן למישהו יש הצעה טובה יותר
אז...מישהו רוצה להציע לוגו, שנעשה תחרות או משהו כזה? ומבחינת תפקידים, מאחר וhakarpad הוא אנציקלופדיה מהלכת על שתיים בכל הנוגע לזכירת פרקים והפרטים הכי קטנים שבהם, אני בשמחה אטיל עליו את המשימה המפרכת של מדריך הפרקים
...יש למישהו התנגדות? מעוניין לחלוק את המעמסה? בכל מקרה, צריך להחליט עד כמה אנחנו רוצים שהפירוט אכן יהיה מפורט. אני מציעה שכל אחד פשוט יטייל באתרים של סטארגייט שהוא אוהב וידלה משם פרטים שהוא היה מעוניין שיהיו באתר שלנו. כך נוכל להביא אותם לפה ולהחליט מה לכלול באתר. ושכל אחד גם (בבקשה) יגיד במה הוא מעוניין לתרום לאתר). kinspirit * שמתחילה לחשוב שהיא אולי לוקחת יותר מדי דברים על עצמה ומבקשת מחברי הפורום לזרוק עליה משהו אם היא תתחיל להיות יותר מדי בוסית לטעמם *

morada

New member
דעתי

אני גם לא מכיר את phpnuke, אבל לפי דעתי (ממה שראיתי בינתיים וקצת דעה קודמת על מערכות כאלו) מערכת כזאת אולי נוחה אבל לא מתאימה למה שאנחנו רוצים להקים. ובכל זאת, כמו שהציעו, אפשר להשתמש במערכת בתהליך ההקמה ולהכיר את היכולות שיש בה, ובמקביל להגיע לעיצוב הסופי של האתר אותו אנחנו רוצים (אפילו שחורג מיכולות המערכת הנ"ל). אם אכן נרצה להשתמש בעיצוב אחר שהמערכת לא יכולה לספק נוכל להקים לעצמנו מערכת מותאמת אישית לצרכים שלנו. דברים נוספים לשיקול: - שרת. צריך למצוא שרת שיוכל לאחסן את האתר ושנוכל לעבוד בו עם ה-phpnuke (וגם עם ASP למקרה שאנחנו מוותרים על phpnuke). מנהלת - יש אפשרות לאכסן בתפוז?. - פורום. לפי דעתי הפורום כאן בתפוז צריך להיות חלק בלתי נפרד מהאתר (ולא לפתוח פורום אחר באתר!). - עדכון שוטף. צריך שיהיו מספיק נושאים וכותבים כדי שיהיה אפשר לעדכן את האתר בפרקי זמן סבירים. דעה אישית שלי על מערכות אתרים מוכנות (כמו phpnuke. למרות שאת המערכת הזאת לא בדקתי לעומק): אני לא כל כך אוהב מערכות כאלו מכמה סיבות - מגבלות עיצוב, מערכת דומה בכל האתרים שעובדים איתה (מראה על חוסר מקוריות... ולדעתי זה מרגיז לראות את אותו עיצוב בכמה אתרים שונים), פרסומות (שוב - אני לא מכיר את המערכת הזאת אבל בחלק מהן המערכת מוסיפה פרסומות בדף עצמו ואפילו מקפיצה חלונות נוספים עם פרסומות) יש עוד הרבה סיבות אבל הבנתם את דעתי בנושא. מה אני יכול לתרום? - ASP, HTML, ג'אווה סקריפט, תרגום (אם צריך) ואם צריך עזרה בארגון אני מוכן לעזור.. יש עוד כמה דברים שרציתי להעלות אבל שכחתי אותם... :), כשאני אזכר אני אכתוב..

F o o B a r

New member
וד"א

אני יכול לתרום קצת בתחום הבניה עצמה, למרות שאני משער שיש פה אנשים טובים ממני. אבל בכל מקרה אני מוכן לעזור הרבה בתוכן. אולי אני יעזור קצת לHakarpad.

Chakotay

New member
אני רוצה לעזור

אני לעזור בהכנת מדריך הפרקים! ובשאר התוכן. אני גם יכול לעזור בעיצוב, וב HTML. ASP אני יודע מעט, ולדעתי עדיף לעשות ב HTML מפני שרוב האנשים יודעים להשתמש בו ולא ASP. ויש לי גם Adobe Go Live שאפשר להשתמש בו, אני ממש אוהב את התוכנה.

Dark Storm

New member
טוב אז ככה.

לדעתי לא כדי להשתמש ב PHP NUKE כי הרוב פה נגד זה ויש יותר אנשים שיודעים HTML ושאר שפות מאשר אנשים שיודעים PHPNUKE.... סיכום: אני יכול לעזור גם בגרפיקה וגם בבניית דפיםב HTML / JAVASCRIPT / DHTML וכל השאר... אני מציע שבגלל שיש יותר אנשים שיודעים HTML וכדו' צריך לקחת אותם שיעבדו אם מי שיהיה אחראי על גרפיקה וכך להתחיל לבנות את האתר. לגבי תוכן - זה צריך להיות רק בשלבי איסוף כרגע כי לא משנה איזו צורה נבנה את האתר זה לא ישפיע על התוכן, בכל עיצוב נמצא דרך לשים אותו... כרגע יש להתמקד על הבניה של הדפים.

Hakarpad

New member
קשה להתחרות...

עם התמונה באתר למטה... בלינק שKinspirit נתנה... אם כי אני מאמין שאני יכול להשקיע יותר...

kinspirit

New member
מישהו מכיר?

הסתכלתי בארכיון של הפורום וראיתי שבזמנו בחור בשם עידוB רצה להתחיל פרוייקט של אתר סטארגייט ישראלי. הוא אפילו נתן קישור לעמוד הראשי שהוא הכין (מצורף למטה). יש למישהו מושג מה יצא עם זה בסוף, או לאן הבחור נעלם?

kinspirit

New member
../images/Emo70.gifציוותים ועוד שאלה חשובה מאוד../images/Emo70.gif

אוקיי, בוא ננסה את זה ככה מאחר ונראה כי הדברים קצת הולכים לאיבוד פה... א. morada - האחראי על הצוות הטכני של הקמת האתר. מה שאומר, כל הדיבורים על שפות תכנות שלא הבנתי מילה מהם. נא לפנות אליו בהודעות אישיות כל מי שמעוניין לתרום לאתר בצד הזה. ב. Hakarpad - אחראי צוות של כתיבת מדריך הפרקים. כל מי שמעוניין לתרום בנדון - נא לפנות אליו בהודעות אישיות (ונא מהרו מאחר והוא עומד לנטוש אותנו בעוד שבוע לשלושה שבועות). ג. kinspirit - אחראית על הצד הויזואלי מבחינת תמונות וכדומה לאתר. כל מי שמעוניין לתרום בנדון אנא לפנות ...אליי
טוב, שאר התכנים (ויהיו עוד הרבה) נדון מאוחר יותר. קודם נראה שהדברים האלה מתחילים לזוז. מה שמביא אותנו לשאלה החשובה מכולן - באיזו שפה לבנות את האתר? אם אנחנו נבנה בעברית, אנחנו מפסידים את החשיפה העולמית. אבל אם נבנה באנגלית, יש לי תחושה שאנחנו קצת מפספסים את המשמעות של אתר ישראלי. אם נעשה בשתי השפות - זה כפול עבודה. אז, מי חושב מה? בקשות, מענות, טענות וסתם מכתבי תמיכה או שנאה, ניתן להפנות אליי

morada

New member
אני מקווה שמחר

אני כבר אוכל לעלות גרסת טיוטא ראשונית (דף טקסט בסיסי ב-html בלבד כרגע) שבו נוכל לראות את הנושאים שיהיו לנו ואת העיצוב (שלפי הצעות וגרפיקה שלכם נשפר אותו).

למעלה