אתר נוער שינוי

אתר נוער שינוי

שלום לכולם! קודם כל אני רוצה להזמין אותכם לבקר באתר נוער שינוי www.shinui.up.co.il דבר שני, ראיתי שיש כאן כמה וכמה כותבים בחסד עליון, שמשקיעים מאוד... אני מזמין את כל מי שרוצה לכתוב מאמר, ותפרסמו אותו בשרשור להודעה הזאת. המאמר צריך לעסוק בנושא מאוד פשוט: להסביר, תחת הכותרת "למה להצביע לשינוי?"- למה כדאי לשים "יש" בקלפי. אני לא יכול להבטיח שאנחנו נוכל לשים את כל המאמרים באתר, אבל זה יהיה מאוד נחמד אם מישהו יכתוב מאמר יפה, ונפרסם אותו באתר.

../images/Emo45.gif

יש פה באמת כמה שמשקיעים את הנשמה. כן הכבוד

Fever2002

New member
כל הכבוד על האתר

וגם על החלק שהשימושי שהכנתם לסטודנטים שבנינו.

ronen1981

New member
חשוב שיופיע באתר.

מענה של טומי לפיד בשנת 1999 לטיעוני השקר נגדו: להלן תגובתו הכללית של טומי להשמצות בכלל ולהשמצה ספציפית זו בפרט: שר הבטחון של סדום? מאת: יוסף (טומי) לפיד תגובה למאמרו של ב.מיכאל מ"ידיעות אחרונות" של ה-7.5.99. התגובה פורסמה כמודעה ב"ידיעות אחרונות". אחת המוזרויות של מערכת הבחירות הנוכחית היא, שלא רק החרדים תוקפים אותי בשצף קצף, אלא גם השמאל הרדיקלי, האמור לתמוך הן במפלגה כמו "שינוי" שנלחמת בכפיה הדתית, והן באדם כמוני, שהעמיד את המאבק נגד הסחטנות החרדית במרכז הדיון הפוליטי. אבל את מרצ מדאיגה יותר התחרות מצד "שינוי" מהסולידריות של המחנה החילוני. ויוסי שריד מעדיף להשמיץ "מתעלק" שכמותי, מאשר את הרבי מגור. תחקירני מרצ עברו במסרק צפוף בין מיליון המילים שפירסמתי במרוצת ארבעים וחמש שנות עבודתי העתונאית, כדי לדלות מהן צימוקים באושים שיכפישו אותי בעיני הבריות. הם דאגו להוציא דברים מהקשרם, כדי להציגם באור מעוות. והם העבירו את תוצאות "מחקרם" לב. מיכאל, שלא היסס ולא התבייש לפרסם את הלקט העבש הזה בטורו, כחשיפה עיתונאית המציגה את פרצופי האמיתי. למרבה הצער, מערכת "ידיעות אחרונות" לא איפשרה לי להשיב על העלילה הזדונית, בטענה שבתקופה זו לא מפרסמים רשימות של פוליטיקאים. דומני, כי זו הפעם הראשונה בקריירה שלי שאני נאלץ לשלם עבור הזכות לפרסם את דברי. האשמה המופצת על ידי מרצ (גם בקמפוסים), עליה חזר כמו תוכי מר ב. מיכאל אומרת, כי אני שונא נשים, הומוסקסואלים ושומרי איכות הסביבה. ואני מוזמן להוכיח שאין לי אחות. שונא נשים? יסדתי וערכתי את הירחון הפמיניסטי הראשון בישראל, את "את". דרך "את" למדו נשים רבות לא רק על זכותן לשכר שווה, אלא גם על זכותן לאורגזמה. שונא הומוסקסואלים? כאשר המלה "הומו" עוד לא פורסמה בעתונים מהוגנים והביטוי "גאים" עוד כלל לא היה בשימוש, פרסמתי מאמרים נגד רדיפת ההומוסקסואלים ובעד השתלבותם המלאה בחברת ה"סטרייט". אני נגד איכות הסביבה? הייתי, במשך שנים, יו"ר הסניף התל אביבי של המועצה לישראל יפה ובתור שכזה עשיתי יותר מכל משמיצי כדי לשמר את איכות החיים בעיר, את נופה האורבני ואת נקיון האויר שאנו נושמים בה. אלא מה? התנגדתי ואני ממשיך להתנגד לאקולוגיה תוקפנית הרואה כמעט בכל פיתוח פגיעה בקדושת הטבע. לעגתי לא פעם ל"נודניקים של איכות הסביבה", הרוצים להגביל את העליה כדי שלא נצטרך לבנות בתים חדשים והמתנגדים לסלילת כבישים, גם כאשר נהגים נחנקים בפקקים. יש לי ויכוח עם אקולוגים אגרסיבים, המוציאים לטבע שם רע, אך אני מאמין אמונה כנה בחובת כל אדם תרבותי לשמור על איכות סביבתו. אחרי שרוקנתי מתוכנה את קופת השרצים שניסו לתלות בצווארי, נותר ביטוי אומלל אחד שאני מצטער שהשמעתי אותו: ביום של פיגוע באוטובוס, כאשר עשרות גופות היו מוטלות לפנינו, בא שמעון פרס לאולפן "פופוליטיקה" ואמר שאנו חייבים להמשיך בהידברות עם הפלשתינאים. ועל כך אמרתי לו, כואב את הקטל וזועם על קור רוחו האנאליטי של פרס, כי כך טענו גם אנשי ה"יודנראט", כאשר אמרו שצריך להמשיך בדו-שיח עם הגרמנים, מתוך תקווה להציל את היהודים שעוד נותרו בחיים. יוסי שריד, הדואג להפצת הסיפור הזה, קרא לרבין "שר הבטחון של סדום". האם אפשר לטעון שבכך תרם לרצח רבין? הוא קרא לשולמית אלוני "זקנה מטורפת". האם הפגין בכך שנאת נשים? את המשחק הזה יכולים לשחק שני הצדדים. ועל כל ב. מיכאל שעושה את מלאכתו המלוכלכת של יוסי שריד, יש יאיר קוטלר אחד, שספרו החדש מוקדש למנהיג מרצ. שם הספר "הנחש". הטרגדיה של השמאל הרדיקלי היא, שליברל כמוני, המצטייר בעיניהם כיריב, מדאיג אותם יותר מכל מנהיג חרדי, המאיים על אורח החיים החילוני. אילו הם ידעו לנהל את הקרבות האמיתיים נגד מי שסוחטים, ללא בושה, את קופת המדינה, יתכן ואני לא הייתי צריך להיכנס לזירה. אבל יוסי שריד כבר הודיע כי הוא מוכן לשבת בממשלה הבאה עם החרדים. אני לא.

ronen1981

New member
חשוב לשים לב.

חשוב לשים לב ........................ אם נבחן את סקר הסקרים של סוף השבוע נגיע למסקנה שהמתלבטים בין שינוי למפלגה אחרת צורכים להצביע לשינוי משני טעמים לפחות (יש עוד הרבה טעמים אבל אני לא רוצה לכתוב פה ספר.). 1)מי שלא רוצה לראות ממשלה של עבודה+ש"ס+אגודה+ליכוד צריך להצביע לשינוי כדי שתיהיה חזקה וגדולה ככל הניתן כך שבטוח יעדיפו אותה על הסיעות החרדיות. 2)אם נבחן נראה שגוש המפלגות הימין קיצוני+חרדים שמונה 6 מפלגות מונה כ64 מנדטים אם גוש זה (הכולל את ליכוד+איחוד לאומי+ש"ס+אגודת ישראל+ישראל בעליה+מפד"ל) יאבד כ4 מנדטים לשינוי, למעשה שינוי תוכל לכפות ממשלה של ליכוד+עבודה+שינוי שכן שינוי לא תצטרף ולא תאפשר להרכיב לא ממשלה ימנית קיצונית+חרדים וכן לא ממשלת שמאל קיצונית +ערבים . כמו כן עוד סיבה למה חשוב שלא יהיה אפשרות הלרכיב קואצליה של ימין קיצוני+חרדים זה משום שקואליציה שכזו כל סיעה קטנה יהיה לה המון כוח לעשוק את שרון והיא תביא רק נזק לישראל ולכל סיעה קטנה של 4-5 מנדטים יהיה הכוח להפילה. (אם העבודה תקבל פחות מנדטים ושינוי יותר העבודה בטוח תכנס לממשלת אחדות ומצנע יתכן ויודח ולכן שוב חשוב להצביע שינוי ולא עבודה.)

Fever2002

New member
הכל נכון

רק שאתה שוכח שלליכוד יש ברית היסטורית על הסיעות החרדיות. אתה גם זוכר מי אמר להצביע לשרון פעם שעברה ומי אומר הפעם? אם אתה עדיין תוהה במי מדובר אז זה אחד שכינה מנהיגים בתור שועל עיוור ועיזה עיוורת
כך שאם הם מצטרפים לקואליציה עם ליכוד,וברור שכן אחרת הם יזרום להם כסף? הרי ששינוי לא תשב איתם.

ronen1981

New member
אני זוכר ותקרא דברי הבאים

שינוי כאלטרנטיבה ריאלית. אם שינוי תהייה גדולה לפחות כמו ש"ס ואגודה ביחד (פלוס מינוס מנדט.) שרון יעדיף את שינוי. וזאת מהטעמים הבאים. 1)ממשלה אייתנו תהייה הרבה יותר יציבה (שכן אם נצליח להיכנס לממשלה במקום הסיעות החרדיות לא נפיל את הממשלה הזאת על שטויות ונהייה אחראים מבחינה לאומית תוך שאנחנו מקדמים את טובת ישראל כהבנתנו...דאגה למילואמניקים ולחיילים ולסטודנטים ולמעמד הביניים ולחינוך איכותי נגיש לכל וכולי...). 2)שרון רוצה להביא לשיפור של המצב הכלכלי בארץ ושינוי כשוטפה גם בנקודה הזאת עדיפה עשרות מונים. (ראוי לציין ששני המפלגות תומכות בכלכלת שוק חופשי כלכלה ליברלית.) ושינוי בעד העברת תקציבים לנושאים ותחומים מעודדי צמיחה מה שאם תקרא בעיתונות כלכלנים רבים מייעצים בהם אילו של שרון. 3)כפי שאמרתי נחזק את שרון אל מול מתנגדיו מבפנים בליכוד ונתן לו גיבוי לנסות להביא לידי מימוש של יוזמות מדיניות שיביאו לרגיעה שתגרור מין הסתם שיפור במצב הכלכלי.(ש"ס הגיבורים הגדולים מיקמו עצמם מימין לליכוד וכך גם מצביעים בממשלה.) 4)במידה ועבודה תתעקש לשבת באופוזיציה (מה שאני לא מאמין שיקרה ,אבל היפותטית) שינוי גדולה וחזקה תוכל לקיים קואליציה עם הליכוד ישראל בעליה והמפדל מבלי להזדקק לימין הקיצוני (ששרון כידוע מעדיף שלא לבנות עליו ולהשעין עליו את הקואליציה שלו.). 5)היסטוריה היא דבר חשוב ויפה אבל "אליה וקוץ בה" שכן (ואתה תסכים איתי.) בהיסטוריה הישראלית לא הייתה מפלגה כשינוי שהציבה עצמה כאלטרנטיבה ראלית והייתה מספיק גדולה (כפי שנהייה) בכדי שאכן להוות אלטרנטיבה. מפא"י לא רצו ללכת עם הרוויזיוניסטים או הקומוניסטים ולכן נזדקקו למפלגה הדתית-חרדית. ה"ליכוד" אחרי המהפך שוב לא יכל להקים קואליציה ללא מפאי וגם ללא המפלגה הדתית-חרדית ולכן כיוון שרצה להיות אלטרנטיבה למפא"י בחר בהם. בכנסת ה16 תהייה אלטרנטיבה לסיעות החרדיות (אנחנו לא פוסלים אפשרות ישיבה עם המפדל שאת עמדתו של העומד בראשה בנושאים מסוימים אפשר להתבלבל ולחשוב שאיש שינוי מדבר.) ולא רק שתהייה אלטרנטיבה מבחינת גודל האלטרנטיבה הזאת באופן מהותי אידיאולוגי עדיפה לשרון ונוחה הרבה יותר לשרון ולכן אני חושב שבכנסת הבא עם שינוי תקבל די מנדטים נראה מהפך נוסף. (מי היה מאמין לפני שקרה המהפך שה"ליכוד" תיקח ממפאי את ראשות הממשלה...מבין למה אני מרמז .) 6)כדי להבטיח כניסת שינוי והשארת הסיעות החרדיות באופוזציה שינוי תוכל למשל לדרוש פחות עבור אותה כמות מנדטים כך שאם למשל שינוי אמורה לקבל 4 שרים היא עשויה להסתפק בשלושה ושיו"ר ועדת הכספים יהיה מטעמה או הליכוד. וכך שני הצדדים מרוויחים שינוי מקדמת את המטרות שלה מאוד, וליכוד זוכה לתמיכה .

Fever2002

New member
אני מסכים עם כל הטיעונים

רק שגדולים וחכמים ממני ומקורבים לשרון חושבים אחרת. הם חושבים ש"הליכוד" חייב ללכת עם הסיעות החרדיות כי הם תמכו בו,והם תמיד הלכו יחדיו. אני,אתה ביחד עם עוד 45% מהציבור לפי הסקרים מעדיפים לראות ליכוד-עבודה-שינוי ולא ליכוד-ליברמן וחרדים. נשאר רק ששרון יקבל את ההשקפה הזו ויצרף את שינוי ושש"ס תשאר באופוזיציה,את הסיכויים שזה יקרה אני מעריך כנמוכים בגלל שבשביל לשלוט על הברז שמזרים כספים יש מפלגה שתעשה הכל בשביל זה...

למעלה