אתר משפחתי

y נ ת

New member
אתר משפחתי

ניסיתי לערוך חיפוש בנושא אבל כנראה שיש תקלה בתפוז והקישורים הישנים נמחקו...
אני מחפשת רעיונות, איך ואיפה להקים אתר משפחתי אישי.
אתר אליו אוכל להעלות את כל המידע / תמונות / מסמכים שמצאתי ואספתי עד כה.
בעודי מלקטת בעמל רב פירורי מידע על משפחה זו או אחרת, על משפחה אחת כבר יש לי עץ די מגובש. עם 3 ענפים בארץ וענף אחד בארה"ב, שזה אומר לפחות 4 אנשים שמתעניינים בשורשי המשפחה... :)
אני מרגישה שיהיה נכון להקים עכשיו אתר כזה שמאחד את כל הענפים, וישמור את המידע גם לדורות הבאים.
אתר אותו אוכל להגדיר (או חלקים ממנו) כפרטי, ואליו יוכלו להיכנס רק בני המשפחה, ואלו יוכלו גם להגיב ולהוסיף תמונות / מידע וכו'.

את העץ / עצים אגב אני מתכוונת להעלות בתור תמונה (איכותית, שאפשר להגדיל ולגלול), ומידי פעם לעדכן ע"י החלפת התמונה.
כך שאני לא מוגבלת דווקא לאתר שידע להעלות עצים דוגמת ג'ני ומייהריטג' (שמלבד הבעיות המוכרות, גם מאוד לא מסודרים או נוחים לשימוש בעיני).

כאחת ללא ידע במחשבים, מה האופציות הקיימות, ועל מה אתם ממליצים?

אתר משפחתי

יש שתי אפשרויות
1. שימוש באתרי גנאלוגיה שמאפשרים לך להעלות את הנתונים שלך.
2. בניית אתר פרטי.
הראשון קל לביצוע, אבל מחייב בדרך כלל תשלום. בנוסף, הנתונים שלך הופכים ״ציבוריים״.
השני כרוך ברכישת domain ובניית אתר עם כלים חינמיים. היתרון - שליטה מלאה על האתר.
לי יש אתר פרטי שבניתי עם PhpGedView. ראי כאן
http://gen.lacikam.co.il
משתמש guest סיסמא anonymous
זה מאפשר רק להסתכל ומסתיר פרטים של אנשים בחיים.
קוד וסיסמא אחרים יאפשרו שליטה מלאה בנתונים.

יתכן ויש תוכנות חדשות בסיגנון זה. ויש כמובן הרבה תוכנות בתשלום.

y נ ת

New member
תודה רבה אילן

האתר שבנית מרשים מאוד. יתרון גדול שהוא נבנה על בסיס תוכנה גנאלוגית, מה שמאפשר חיתוכים שונים של מידע על בסיס הנתונים.

אני מייעדת את האתר שלי למשפחה מסויימת, ואני רוצה אתר שיכיל את כל המידע אודות, אבל גם שיהיה "מקום מפגש" לכמה ענפים של המשפחה.
חשוב לי גם לנסות להמחיש בצורה ויזואלית ברורה את הקשר בין ענפי המשפחה, כי לפעמים "מרוב עצים לא רואים את היער"..

התחלתי קצת "לשחק" עם בניית אתר בוורדפרס ו-WIX (שהן פלטפורמות חינמיות לבניית אתרים/ בלוגים), שם אין אפשרות להעלות עץ מתוכנה גנאלוגית (חיסרון גדול), אבל יש יתרונות כמו עיצוב, אפשרות לתגובות, ממשק ידידותי וברור למשתמש. אני לא בטוחה אם זו הדרך הנכונה, אני מנסה.

העברת נתונים בין תוכנות גנאלוגיה היא בפורמט GEDCOM

וכל תוכנה רצינית בתחום יודעת לטפל בקבצים מסוג זה. יבוא וגם יצוא.
&nbsp
מקום מפגש - אפשר באותו אתר להוסיף BLOG.
ייצוג גרפי להדמיית הקשר המשפחתי - קיים באתר שלי.
&nbsp
בהצלחה.

y נ ת

New member
אשמח לראות דוגמאות נוספות לאתרי משפחה מסוגים שונים

כולל דוגמאות שהועלו בעבר בפורום.
כאמור הקישורים הישנים בתפוז נמחקו...

תודה

ענת

lyaron007

New member
ממליץ בחום על שימוש באתר MyHeritage