אתר מעולה...

פראזניק

New member
אתר מעולה...

אתר מעולה לחיפוש מפות בכל העולם, חיפשתי שם מקומות קטנים מאד, כמעט נעלמים, ומצאתי. ותודה לסבי ששלח לי את הלינק (ומצא שם את העיירה\כפר ממנה באה משפחתינו) ודרך אגב, אם היה כאן מישהו שהיה יכול לכתוב על ההבדלים בין אנגלית לפולנית למשל, בכתיבת משפחות, לעניות דעתי זה היה מועיל מאד למחפשים בג´ואיש גן. (למשל: צ, באנגלית TZ וכדו´, בפולנית C) בהצלחה

פראזניק

New member
ובקשה...

האם מישהו מאיתנו שמע על עיר (או עיירה) בשם בשנקביץ? (במזרח אירופא) חיפשתי וחיפשתי, אך איני יודע איך כותבים אותה באנגלית. אילנוי בפלך ויטבסק (רוסיה, מצאתי משהו בשם אוליאנוב, אבל איני יודע אם זו העיר, גם בגלל השם וגם בגלל המרחק מויטבסק). אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי. בוקר נפלא:)

תוצאות חיפוש ב - ShtetlSeeker

איני יודע אם חיפשת ב - ShtetlSeeker, אך בכל מקרה זהו המקום הראשון לחיפוש עיירות במזרח אירופה. חיפוש מהיר העלה את העיר: BESHENKOVICHI/BESHENKOBICHY/BESHENKOWITSCHI בביילרוס, כ - 180 ק"מ צפון מזרחית ממינסק. השם נראה היה לי הכי קרוב למה שציינת. האם יכול להיות שזו העירה? לגבי אילנוי עלו הצעות רבות וצריך עוד כמה פרטים כדי לסננן. ארנון

פראזניק

New member
כן יכול להיות, מסתבר אפילו:)

שם הרי בסוף הרבה ערים התווסף ה"י" בשנקביץ הפכה בשנקבצי. תודה, ארנון. (ותודה גם על מנוע החיפוש ההוא, שעם כל שיטוטי בגו´איש גן לא שמתי לב אליו עד היום) ולגבי אילנוי, אחפש שם ואראה. תודה גם על זה:)

masorti

New member
קצת פולנית למתחילים...

הפולנית שלי בסיסית ביותר, אבל לרמת הדגמת הבדלי האיות היא תספיק. ובכן: הנה כמה אותיות וצירופי אותיות שיוצרים בעיות במעבר מעברית לפולנית. האות C בפולנית הינה TZ באנגלית ו-"צ" בעברית. הצירוף CZ בפולנית הינו CH באנגלית ו-" צ´ " בעברית. (כמו במילה צ´רלי) הצירוף RZ בפולנית הינו (בד"כ) RZ באנגלית ו-" ז´ " בעברית. (כמו בשם הצרפתי ז´ק) הצירוף SZ בפולנית הינו SH באנגלית ו-"ש" בעברית. האות W בפולנית הינה V באנגלית ו-"ו" (או "ב" בלי דגש) בעברית.

אילה1

New member
אתרים נוספים לחיפוש מפות

אתר של ה NAVY האמריקאי כולל גם הפניות לאתרי מפות רבים נוספים (של CIA ואחרים) http://library.nps.navy.mil/home/mapcollection.htm אתר נוסף של מפות, כולל מפות ישנות של אירופה (צריך לחטט כדי למצוא) ומפות של ערים מרכזיות http://www.lib.utexas.edu/maps/europe.html בהצלחה אילה

למעלה