אתר מעולה על שינג-אי...

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
אתר מעולה על שינג-אי...

http://www.emptyflower.com יש באתר המון חומר על שינג אי... לצערי הסרטים לא עובדים כרגע, אבל עדיין מספיק!

nitzano

New member
../images/Emo91.gif

אני רואה שהסגנון מענין אותך. אם אכן כך, אני ממליץ לקחת שנה חופש מהסגנון שלך ולנסות. למה שנה ?כמעט מינימום לקבל את התחושה הנחוצה להסקת מסקנות

neko

New member
שנה?

אתה באמת חושב ששנה ללא אימונים יעזרו לי במשהו? איך שאני רואה את זה, האימונים משפרים אותי, ויהיה לי הרבה יותר קל ללמוד משהו חדש אחרי יותר נסיון. אני לא מבין למה אתה מתכוון ב"התחושה הנחוצה" להסקנת מסקנות. התחושה היחידה שיש לי היא רעה מאד (פיזית) אם אני לא מתאמן כמה ימים רצוף. דיברתי עם ידידה שלי שלומדת גם (בירושלים) וקבענו שבחופשת הקיץ אנחנו לוקחים על עצמנו חודשיים של שינג-אי (אם נמצא מורה). אני לא חושב שהייתי רוצה לעשות _רק_ את זה, אבל הגישה מוצאת חן בעיני. ועל האתר המלצתי לא בגלל הסגנון, אלא בעיקר בגלל העיצוב (המעולה), והחומר הרב (כולל מידע היסטורי, עקרוני, תמונות, וידאו ומה לא).

nitzano

New member
אולי לא הבנת אותי

לא משנה כמה תתאמן בנהיגה זה לעולם לא יסייע לך בהטסת מטוס.לא תוכל ליישם אימוני הקרטה בשינג אי (מים ושמן לא מתערבבים). בנוסף חודשיים לא מספיקים לכלום ,ביחוד בסגנונות הפנימיים.

neko

New member
באמנות כמו באמנות...

אני לא חושב שאתה צודק בקשר להטסת מטוס (מנסיון...) ואני גם לא חושב שאתה צודק בקשר לאימונים, גם בגלל שהאימונים שלי חיזקו אותי בתחומים מסויימים (למשל, כיום אני מסוגל ללמוד קאטה או חלק מפורום סיני בעשירית זמן ממה שיכולתי לפני שנתיים, ולמעשה אני מסוגל לחקות כמעט כל תנועה שאני רואה, דבר שלפני שנתיים נראה לי בלתי אפשרי), וגם בגלל שבאימונים שלנו גם עוסקים בפנימיות (בנימיני למד בא-גווה וטאי צ´י צ´ן), כולל פיתוח פה-ג´ינג (דבר מגניב ביותר). מצד שני, לאחר שקראתי קצת באתר הזה על שינג-אי, נראה לי שמדובר באמנות מאד "אלימה", ובעצם ללא עקרונות פילוסופיים עמוקים. מעין גירסה יותר פנימית לג´יט-קון-דו או לאגרוף תאילנדי, ופחות דומה לטאי צ´י או בא-גווה... תקן אותי אם אני טועה. אה, וחוצמזה, הבנתי שיש חמישה סוגי אגרופים, וההבדלים ביניהם פנימיים. אם כך, אין בשיטה התקפות אחרות? להב כף יד? יד-חנית? בעיטות? תפיסות?

nitzano

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני כן חושב שאני צודק בקשר להטסת מטוס (מנסיון...) . בטיול שלי בסין למדתי כך: צאן טאי צי 56 = 3ימים צאן טאי צי חרב 58 =3 ימים וו טאי צי ,8 ידיים בה גואה, מקל שאולין.........בזמני שיא. תשאל מה יצא, הרבה סדרות יפות לעין וריקות מתוכן. על סמך חישוב זמן השהות שלי בסין ומהירות הלמידה הנ"ל יש לצפות שאני כבר אכיר כמה מאות סדרות .והנה אני עוד לא סיימתי ללמוד סגנון אחד ואני רק בתחילת הסדרה השניה שלי. תחקור קצת יותר על האומנות ואז תסיק מסקנות לא כדאי לשפוט ביהירות. רוצה אומנות שאינה אלימה תלמד ציור או דייג. פילוסופיה לא עמוקה .........תגדיר עמוקה. בנוגע לגיוון ,אתה מדבר על ענפים ואני על הגזע.ברמה אליה אנו שואפים ניתן לשחרר כח (פה גינג) מכל נקודה בגוף ומכמה נק´ בו זמנית. טוב אין לי הרבה זמן אבל אולי חנן ישמח להגיב....בי

neko

New member
שינג אי ואמנות החזקת המטוס

הסדרות היפות ריקות מתוכן, אבל הרבה יותר קל לך להתחיל להכניס תוכן אחר כך, בניגוד למשל למישהו לא מיומן, שרק ללמוד את הסדרות יקח לו כמה שבועות טובים... היו כמה מבוגרים איתי בטאי צ´י שלאחר שנתיים של אימון אפילו לא זכרו את הפורום, בעוד שאני זכרתי אותו תוך מספר חודשים (יאנג 40 תנועות). אני מסכים איתך שאפשר להעמיק גם בסדרה אחת משך שנים (ואולי אפילו בתנועות בודדות), ולהגיע לרמות הרבה יותר גבוהות בה, אבל זה לא אומר שאני חייב לעשות זאת כדי להכיר את האמנות. זה רק אומר שאני לא אהיה אומן בה. מה לעשות, יש לי עוד שאיפות בחיים מעבר לאמנויות לחימה, ואני לא רואה את עצמי מקדיש את כל חיי להן (אני מתכוון להמשיך להתאמן כל חיי, אבל כנראה שרק כתחביב, ולא במשרה מלאה). בינתיים אני סטודנט, וזה מתיר לי די הרבה זמן לאימונים (לפחות 3 שעות, 4 ימים בשבוע, חלקן כמדריך). בנושא הפה-ג´ינג, ברור שאני לא מגיע לרמות שאתה מגיע עם עזרה והכוונה צמודה, אבל אני מנסה, וזה העיקר, לא? :) ואני אשמח אם תרחיבו עוד על הפה-ג´ינג. האם מכת פה-ג´ינג היא בהכרח מכה מווברטת, או שגם מכה כבדה יכולה להקרא פה-ג´ינג? לבנימיני יש ויברציה חזקה ביותר... האם זהו דבר שעובדים עליו בכל האמנויות הפנימיות? הוא מציין שלמד זאת מהפאק מיי ומהטאי צ´י CHEN, אבל בסרטונים של השינג-אי ראיתי גם משהו כזה (Pi chuan הם קראו לזה אם אני זוכר נכון...) ובנושא אלימות - כמו שחנן בתור פה-קווה-איסט ודאי יסכים, צריך באמנות לחימה גם קצת אמנות... אם הייתי רוצה פרקטיקה בלבד הייתי נשאר קרוב ולומד קרב מגע. אני מחפש דברים יותר מעניינים ומתוחכמים. אני לא בדיוק יודע עד כמה השינג-אי עמוק, אבל הרושם הראשוני מקריאת התאור וצפייה בGIFים הזזים באתר, קיבלתי רושם של שיטה מאד פשוטה חיצונית, שכל העבודה בה היא לעומק ובחמשת האגרופים. בנוסף ההתייחסות שלהם לחניכים כXing-yi boxer, וזאת למרות שאני יודע שמילולית גם הטאי צ´י הוא סוג של אגרוף (צ´ואן), וגם החזרה שלהם על העובדה שבשינג-אי אין NONSENSE אלא רק תכל´ס... כל זה יוצר תחושה של משהו פשוט (שוב, ברמה הפילוסופית).

fa jing

New member
שוב שלום

היי נקו...הייתי שמח לדעת את שמך הפרטי, יש משפט שאומר: DON´T JUDGE ABOOK BY IT´S COVER המשפט הנ"ל נכון מאוד בכל מה שהתייחסת לגבי השינג אי אומנם נראה חזק, וכן מאוד אלים בתיאוריו אך עדיין מלא עומק ופנימיות. קרא את ההודעות הקודמות של ניצן לגבח החלוקה בשינג אי: 5 אגרופים המיוצגים ע"י חמשת האלמנטים. 12 המרידיאנים הראשיים המיוצגים ב תריסר החיות וכו´ לגבי הפה ג´ינג שהזכרת: כדאי ואף רצוי מאוד שלא יהיו ויברציות או הרעדות מעין אלו או אחרות אחד זה לא בריא ושתיים זה לא שימושי. השאיפה בשינג אי ובאומנויות הפנימיות להגיע לרמה של AN JING ואומר הכח הנסתר, ז"א לתת מכה רגילה לחלוטין אך בתוכה גלומה עוצמה רבה, הרעדות זה טוב ויפה רק לשם ההופעה והתצוגה, במציאות אין להם שום שימוש, בסין זה מעלה גיחוך כשמישהו מנסה להרעיד את גופו בזמן אימון כדי להרשים את הסובב. אכן אני עוסק בבה גוואה ואין לנתק בין הלחימה לאומנות כיוון שאחד הם, אך גם בשינג אי זה קיים. אני חושש שהושפעת יותר מדי ממה שכתוב באתר ולא הבנת את כוונת המשורר במקרה זה. אשמח לבהר לך עוד בהמשך .... אך כרגע הגיע זמן לישון..... לילה טוב, חנן טינג´ין סין

neko

New member
שמות פרטיים?

אתה רוצה לקחת את זה החוצה?
חבל עלי... באמת! יש בפורום הזה "קטע" מגניב - אתה לוחץ על ניק של מישהו, וישר מקבל עליו את כל הפרטים שהוא מעוניין לחלוק עם העולם! מכיוון שאני כזה בחור חביב, אני חולק הרבה... :) ולנושאינו, הבנתי שעוד לא הבנתי כמעט כלום בקשר לשינג-אי, ובגלל זה אני שואל את הסמכויות היחידות בתחום שיש לי, וזה אתה וניצן. כבר ציינתי שהבנתי כי הסגנון עובד לעומק, אבל הוא עדיין נשמע מאד "אלים", כלומר מאד ישיר וחזיתי, ולא עגול ומעגלי כמו בא-גווה, או כמו הגוג´ו-ריו שאני לומד. בנושא ויברציה, בנימיני לא מרעיד את כל הגוף (כמו שראיתי בסרטון הדגמה של פורום נחש פעם), אלא משחרר מכה ש_מרגישה_ כאילו היא מקדחה רוטטת... כאילו הרגע שוחרר עליך צרור של מכונת יריה, כולל אפקט של תעופה קלה באויר. לשאלתינו הוא מציין שהויברציה באה מהמותן, ונלמדה על ידיו בצ´ן (גם בפאק מיי יש ויברציה, אבל שם היא נובעת ממשחק כלשהו עם הדאן-טיין במישור החיצי, ולא בסיבובי מותן). מעניין אותי לדעת האם 5 האגרופים בשינג-אי הם 5 סוגים של מכות פנימיות... ואם כן, מה ההבדל ביניהם בדיוק? האם יש עוד סוגים של מכות פנימיות חוץ מהויברציה הזאת? האם המילה פה-ג´ינג פרושה אותו סוג צ´י של ויברציה, או משהו יותר כוללני? אן-ג´ינג היא מכה פנימית יותר "מתקדמת" מהפה-ג´ינג? באיזה סוג עוצמה מדובר? כבדה? חודרת? מהדהדת?

nitzano

New member
עוד קצת

בנוגע לסמכויות: החנית שמימית קצר כי מחר מבחן פתולוגיה: פילוסופיה :חמשת הפאזות ו yin yang הינן מהתאריות החשובות והקדומות בסין. 5 אגרופים בעיקרון משמשים כ-5 כוחות שונים הניתנים לישום בוריאציות שונות והקשר ביניהן הוא קשר בניה או הריסה .אגרוף אש מבטל את מתכת (פאו נגד פי) וכו אך אינו מוגבל רק למצב זה.כל אגרוף משתמש בצ´י של איבר בגוף פאו-לב בנג-כבד וכו.. וגם מועיל לתפקודו התקין. תריסר חיות מוסיפות טכניקות מגוונות (השאלת רוח החיה ולא צורתה). כל ההתקפות הינן פנימיות וקיים הבדל ב-פה ג´ינג שלהן. פה ג´ינג = שחרור כח (פנימי). הווברציה נקראת דואו ( dow).ווברציות אכן יש וכמעט לא ניתן להבחין בהן אלא רק להרגיש .לדעתי לא המכה הכי קטלנית. התקפת יריב אינה אמורה להעיפו 10 מטרים ,אלה לגרום לו לקרוס במקום עם פציעה פנימית.עלעל חוקי פיסיקה אלסטית ופלסטית.אם היריב עף סימן שנדחף באיטיות ושהמכה לא נכנסה פנימה. בשינג אי דרגת ה פה גינג מתחילה ב-מינג גינג אח"כ אן גינג .את המכה של מינג ניתן לראות בברור את אן לא רואים חיצונית. כל זאת ע"ס הידע והמידע שברשותי ונסיוני אן לקחת זאת כמוחלט ! ועכשיו לימודים......

fa jing

New member
היי נקו,

לתשאלך לא אני לא רוצה לקחת את זה החוצה....וגם לא פנימה
. אני מאמין כי יחס אישי עדיף על הכל ולכן התעניינתי בשמך. לגבי סמכויות אני ממש לא הסמכות בנושא, הידע שלי על שינג אי בא מקריאה ומחברים המתאמנים באומנות. הידע שיש לי הוא ידע של צופה והוא כעין וכאפס לעומת ידע של מתרגל המרגיש וחי את האומנות. אתה יכול לשאול אנשים כמו: ניצן המצוי כאן בשפע הפורום. אבי מוריה= החנית השמיימית שהרבה זמן לא ראיתיו כאן לצערי. זאב פוקס , אם אני לא טועה אני חושב שבבית הספר שלהם ( בטיוואן) יש בסיס רחב של שינג אי בזמן הלימוד. אם יש עוד אנשים ששכחתי אנא סילחו לי. לגבי שאלתך על עוצמות..אני ממש לא יודע לענות לך..כל המושגים הללו בעברית, אינם מוכרים לי. פה ג´ינג פה=הוצאה אל הפועל ג´ינג=תמצית, עוצמה. די קשה לי לתרגם מונח זה, אולי ניצן עם הרקע שלו ברפואה יוכל לעזור לי( בגלל השימוש באותם המושגים). ישנם כמה סוגים של ג´ינגים שאני ממש לא רואה צורך לפרט את שמותיהם כאן, ממילא זה בסינית וזה לא יועיל לכלום. כל מה שצריך לדעת הוא שייחודו של הפה ג´ינג בעיקרו הוא ביטוי פנימי ולא חיצוני של העוצמה. זה לא אומר שלא רואים זאת בתנועה החיצונית, אך זה נראה כמו מכות מהירות וחזקות ( מעין פיצוצים) יותר מאשר הרעדה של איבר מסויים. השאיפה היא להכניס זאת יותר ויותר פנימה עד אשר ביטויו של הפה ג´ינג לא יראה כלפי חוץ, אך יורגש ברגע שיווצר מגע. מקווה שעזרתי. חנן טינג´ין סין

nitzano

New member
אמ..............

תנסה לשכנע את חנן שבבה גואה יש נונסנס מעבר לתכל´ס, אני חושב שתגלה שגם שם הכל תכל,ס.אם אתה מחפש תנועות יפות או מיותרות, לא אצלנו. העבודה בשינג אי מכילה הרבה מסילות וכניסות ישירות קדימה. כשיש לך גזע חזק ועבה אתה יכול להצמיח ענפים חזקים גזע דק מלא בענפים הינו עדיין אותו גזע חלש .אל תתמקד במיליון השינוים אלא באיחודם.דאואיזם אומר: הכל (שינוים) חוזר לאחד.המורה שלי כל הזמן מדגיש לי ,שבסופו של דבר הכל חוזר לעמידת עמוד בה טמונים כל שינויים.לא פשוט כלל להכניס את כל הגוף מאחורי המכה .יש המשתמשים בשרירי הכתף ע"מ לתת אגרוף ויש אף המוסיפים מותן, הדרישה ממני היתה להשתמש בכל שרירי הגוף אשר אינם בולמים התנועה (לשון כף רגל ,רגלים וכו...)עד כדי כך שהשערות בגוף יסמרו בעת ה פה גינג (אני עוד רחוק מאד).

neko

New member
עוצמה פנימית מול טכניקה חיצונית

זה נשמע מעניין. אני מסכים איתך בקשר לתנועות יפות ומיותרות... אבל זאת הדרך שבה אנחנו לומדים. מהחוץ פנימה. ואני לא טוען שבסגנון מסויים יש "נונסנס", אבל ברגע שאני קורא שבסגנון "אין נונסנס", אני מקבל תחושה של משהו מאד פשוט ובסיסי (שוב, חיצונית. הבנתי שעיקר העבודה בסגנון שלך היא פנימית). בעניין הכנסת הגוף מאחורי מכה... אנחנו לא מגיעים לרמות כאלה, אבל אני בהחלט משחרר אגרוף מהכף רגל האחורית (דרך הברך, המותן, הגב ודרך היד -> החוצה). בשום אופן לא ע"י כתפיים (חוסם את הצ´י, ואם המכה עוצמתית, אז אפילו עלול להגרם נזק לכתף מהחסימה). יש עוד מישהו בארץ שמלמד שינג-אי למעט אבי מוריה וזאב פוקס? לא רואה איך הלשון ושערות בגוף עוזרות לעוצמה, אבל כנראה בגלל זה עוד אין לי פה-ג´ינג.

Zeev Foux

New member
למען הבהר כל ספק -

אני לא מלמד שינג אי, אף פעם לא למדתי שינג אי כשיטת לחימה, והידע שלי בשינג אי ממש לא ראוי להיות מאוזכר מעל דפי הפורום.

neko

New member
אני הבנתי שמסלול הלימוד אצלך...

כולל טאי צ´י, שינג אי, ובה גווה (לפי הסדר)...

orii

New member
neko אתה מבלבל

זאב מלמד רק בה גווה. המסלול שאתה מדבר עליו הוא בבית הספר של ניר מלחי - המרכז הישראלי

fa jing

New member
../images/Emo52.gifלזאב

אני מצטער, כנראה שלא הבנתי נכון או הסקתי מסקנות מוטעות. קבל את התנצלותי חנן טינג´ין סין

fa jing

New member
שלום לך נקו

שנה ללא אימונים בהחלט לא יעזרו לך.....אך לא זו היתה כוונתו של ניצן( אני חושב ואם לא אז ניצן יתקן אותי). מכיוון שהשיטות הסיניות מורכבות מאוד והן דורשות פיתוח ואימון ה- Yi Nian ואומר פיתוח ואימון הכוונה . מכיוון שאימון מסוג זה קשה ומורכב מאוד הוא דורש אך ורק התמקדות בו בעוד ועיסוק מקביל באומנויות שאינן עוסקות בכך רק יכול להפריע. התחושה הנחוצה זו תחושת החוזק והעוצמה שיש בכוונה ולכן לוקח בערך כשנה ( בקושי מינימום כפי שניצן כתב )כדי להתחיל להרגיש משהו ולהיות מודע לאפקטיביות שלו. לגבי האתר, אכן האתר מעולה ואני מבלה בו כבר למעלה משנתיים בערך יש שם הרבה חברה שמבינים עניין. בונה האתר הוא דייויד דוור, שהוא מעצב אתרים ועורך גרפיקה ממוחשבת לסרטים בהוליווד, לכן אתרו יפה ומעוצב ברמה גבוהה שכזו, הבנאדם פשוט מקצוען. למי שמעוניין בגלריית התמונות יש גם את המאסטר של המורה שלי כיום ( המאסטר נפטר ב 1987 ) והוא ליו פאנג צאי. תהנו לכם חנן טינג´ין סין

neko

New member
עומק...

אני חושב שאימונים בשיטה פנימית הם צורך, ללא שום קשר לאימונים אחרים שאתה עושה. הייתי שמח מאד לעשות כמותכם ולהתעמק בסגנון אחד פנימי בסין משך שנים, אבל כרגע זה לא אפשרי מבחינתי. אתה באמת מאמין שאי אפשר לשלב אימונים באמנויות פנימיות עם חיצוניות? אני מנסה לפתח פה-ג´ינג דרך האימונים שלי (הרגילים), ואני חייב לציין שההתקדמות שלי בנושא הפתיעה אותי... אני כבר מתחיל להרגיש את ההרפיה והכבדות. אפילו העפתי מישהו שני מטר אחורה (טוב, הוא מטר וחצי ו50 קילו, אבל עדיין!) וכל זאת בלי התעסקות ישירה בנושא, רק דרך טאי צ´י + אימונים רגילים וקצת כוונה. אני מניח שחודשיים רצופים יומיומיים באימון על הנושא ישפר אותו אצלי, ואולי אחזור עם יותר עוצמה פנימית, ללא קשר לשיטה שבה אני מתאמן. בעניין האתר, העיצוב שלו מדהים גם יחסית לאתר מקצועי. אני חושב שזה האתר המעוצב הכי טוב שראיתי (שלא לדבר על זה שגם התוכן איכותי, דבר שלא תמיד קשור!)...

למעלה