אתר מומלץ

אתר מומלץ

אני מהסס מעט כי זה אתר מסחרי אבל זה אתר שבנוי בעיצוב ובגישה טכנית מפתיעות, אתר שפשוט נעים להיכנס ולנוע בו ומלבד זאת זה גם אתר של מסעדה שהיא פנינה, אז אני לוקח על עצמי את עניין הפרסומת הבלתי סמויה

שרוֹן

New member
עשוי למשעי.

הקלף מתאים באוירה, ובעל פטינה נאה (מלוכלך בקיצור), כיפיות ההפתעות, אהבתי את הגלישה הנעימה של התפריט ובמיוחד אי אילו מטעמים. אי, זה עשה אותי רעבה. אני הולכת להכין לי משהו. מישו רוצה סנ'וויץ?

סנוויץ' אחותך

בבקשה םונדו מסודר עם בעבוע, קילשונים ובקבוק ריזלינג על יד זה.

אחותך פונדו מבעבע וריזלינג

פונדו טוב לא אמור לבעבע אלא להיות כל הזמן על סף - רגע לפני. ויין לפונדו זה יין אדום. (לא להכנת הפונדו אלא מלווה הכרחי לאכילתו)

עִידן

New member
אם כבר הזכרת פונדו,

רק רציתי לספר לכם שבערב חגיגות הסילבסטר הייתה לנו במשפחה (בלי כל האחים, רק ההורים ואני) ארוחת בית חגיגית, ואמא הכינה פונדו-שוקולד ופונדו-גבינה מד-אי-מים. שתדעו.

עכשיו הרגת אותי לגמרי

מטבח זה הרי לא הפקרות: יש חוקים, יש סדר כשמבשלים ב
צריך להגיש ליד המנה את אותו סוג
(מלבד החולרות שמבשלים ב"
לבישול"...). אתה לא מנסה לאמר חס וחלילה טפו טפו שתכין את הפונדו ב
לבן ותגיש אותו ליד
אדום חמסה חמסה. נכון? התשובה הנכונה היא "נכון")

עִידן

New member
לא יכולתי שלא להיזכר ב:

-"אז שכחתי לקנות יין בורדו. תגישי את הפילה עם יין אחר!" -"א-י א-פ-ש-ר ל-ה-כ-י-ן פילה בלי בורדו!
" לא משנה מאין זה לקוח.

בהחלט יש חוקים.

כמו למשל, שלמרות שפונדו מכינים עם לבן, שותים לצידו אדום (שעוזר יותר בעיכולו). כך למדוני השווצרים כשבאו לאכול אצלי פונדו. ד"א, יש עוד אי אלו מתכוני גורמה מפתיעים שמשלבים יין לבן ואדום, אם תרצה - תודיע.

אטיוד5

Active member
מי עוד מסכים?

אני לא. פונדו טעים לי. כמו גבינה מותכת, רק קצת יותר מותך.

שרוֹן

New member
שאלה:

את מדברת על פונדו מגבינ"צ או פונדו אמיתי? כי אני לא בטוחה שאפשר להגיע למשהו מוצלח עם תחליפים. יש הרבה דברים בארץ שאין להם תחליף שוויצרי נאות, וזה כולל מוצרי חלב כמו קוטג', חלב, חמאה (ביחס לחמאה השויצרית לא ביחס לצרפתית), שוקו. בארץ גבינות קשות כהילכתן אפשר למצוא בד"כ בבוטיקים לגבינה ולא בסופר.

שרוֹן

New member
ממעדניות למינהן וכלה בחוות קטנות

שמכינות גבינות איכותיות. כאלה. קאמאמבר של תנובה (קולאג', אנא ערף) היא בסדר. קאמאמבר של רו דליאון היא חיה אחרת לגמרי. ואין בזה כדי לבטל את המפעל הציוני חלילה. פשוט גבינות מסחריות טובות באמת טרם טעמתי בארץ.

Mנטה

New member
אני מדברת על פונדו אמיתי

לא אוהבת גבנ"צ בטח שלא מותכת וככל שתשימי שם יותר גבינות משובחות יותר תאבדי אותי. זה מאכל שמאגד בתוכו פחות או יותר את כל מה שעושה לי בחילה.

למעלה