נמצא עכשיו בבנסקו
1. אני באתי עם דולרים, כי זה מה שהיה בבית. אני לא חושב שזה משנה אם באים עם יורו או דולרים, מחליפים כאן הכל.
החלפתי בארץ בנתב"ג 50 דולר ללב מקומי, אולי השער לא משהו אבל לדעתי זה כדאי כי אין זמן להחליף אחרי הנחיתה כי ישר עולים על האוטובוס וצריך כסף לעצירה בדרך.
2. קצת מחירים. משולש פיצה עולה בעיר 3 לב, באתר 5. נקנקיה באתר 5.
מגש אישי (מפוצץ) כ 10 לב. מנה בשרית פשוטה אבל טעימה כ 15 לב. מנה בשרית מפוארת כ 20-25. המחירים באתר יותר יקרים מהעיר אבל סבירים לגמרי. אנחנו קנינו בסופר לחמניות וגבינות ואיזה חטיף ואנחנו מכינים סנדוויצים ולוקחים איתנו ולפעמים חוטפים בעצירות בהר איזו נקנקיה או משולש פיצה. סניקרסים וכו... תקנה כאן זה ממש זול. יש סופר גדול ליד רחוב פירין (תראה את השלט הענק, הכניסה מלמטה).
במסעדת אופוריה ברחוב הראשי, יש אחלה מנות במחירים סבבה. אחלנו גם במסעדה על רחוב פירין (לא זוכר את השם, לפני הבנין של הסופר) סטייק פשוט מעולה, עלה כ 25 לב לאדם.
3. מזג אוויר. די קר כאן ויורד ברוב הימים שלג בהר. בהר אני עם חולצה טרמית רגילה של ריצה ומעליה פליז ומעיל סקי ששכרתי בארץ בסקי פס ביחד עם מכנסי גלישה. הכי למעלה וברכבלים הרבה פעמים ממש קר ויש רוחות ושלג ( ונוף מדהים) בעיר מידי פעם גם יורד גשם, לא משהו רציני.
4. יש כאן בעיקרון ברחוב פירין, כמו שוק עם חנויות עם המון ציוד סקי, אבל הוא נראה לנו מזוייף, אז לא קנינו כלום, חוץ מסוג של "כובע נינג'ה" שמכסה את כל הפנים וממש יעיל כדי לעצור את הסופות שיש למעלה בהר.
5. תקשורת.
ממליץ לקנות לכולם בהתחלת החופשה כרטיס סים מקומי עם חבילת גלישה. 14 לב לחצי ג'יגה, אמור להספיק, אם יגמר תקנו חדשים. ותדברו בינכם בסקייפ ובווטסאפ, כי קל לאבד אחד את השני בהר. אם תרדו ברחוב פירין לכיכר הראשית (רבע שעה הליכה) תראו ברחובות ליד חנויות רשמיות של vivacom ו globul שהן המפעילות הסלולריות כאן.
( על הדרך תעלו במגדל של הכנסיה, יש שם תצפית יפה על האיזור)
5ב. תורידו אפליקציה בשם maprika שניתן להוריד אליה את המפה של המסלולים בהר (bansko pists) ומפה של העיר ולראות את מיקום שלכם, זה עוזר כי השילוט בהר לא משהו.
5ג. למי שיש אנדרואיד או נוקיה ממליץ לחבר את כולם לגוגל לטיטוד (בתוך גוגל מאפס) וככה תוכלו לראות בזמן אמת את המיקום של כולם. יש גם במפריקה את האפשרות הזאת ( אבל עדיין לא בדקתי).
5ד. יש אינטרט אלחוטי חינם ברוב המלונות וגם בקפיטריה הראשית בהר. אז גם אם אין לכם אינטרנט סלולרי מקומי תוכלו לשלוח משם הודעות וואטס אפ ולדבר בסקייפ.
5ה. שיחות לארץ. ממליץ להתקין את האפליקיה Bphone של בזק. היא מאפשרת לכם לקחת איתכם את הקו בזק הביתי שלכם לחו"ל ולדבר במחירים של שיחה מקומית בארץ ולשלוח סמס. תגידו לכל מי שרוצה ליצור אתכם קשר פשוט להתקשר אליכם הביתה וזה יצלצל באפליקציה. תעשו גם עקוב אחרי למספר הסלולרי שלכם אל המספר בזק וככה גם תקבלו את כל השיחות הסלולריות במחיר של שיחה מקומית בארץ.
6. שיעורים וציוד.
בעיקרון לא להתקרב לחנות הראשית ליד הגונדולה. המחירים יותר מכפולים והם לא יותר טובים.
אני טסתי דרך איסתא ואמרו לי שניתן לוותר עם השיעורים ועל השכרת הציוד תמורת משהו כמו 40 דולר כל אחד. ממליץ לוותר על השעור.
6א. שיעורים.
תקחו 2 שעורים פרטיים של 4 שעות זה יהיה יותר יעיל משבוע שלם בקבוצה וגם ישאר לכם יותר זמן לגלוש. אנחנו לקחנו שיעורים בחנות שנקראת 'בנסקו ספורט' ברחוב הראשי, מתחת לגונדולות. עולה 80 לב לשעתיים ו 130 ל 4 שעות.
יש הרבה בתי ספר, אולי תמצאו משהו יותר זול. ראיתי בהר גם הרבה מדריכים של pirin 2000. זה יותר יקר מהשעור הקבוצתי של הדיל, אבל אין בכלל מה להשוות. זה עשה את החופשה.
6ב. ציוד.
שכרתי בחנות שנקראת tsakiris סקי כי רציתי לגוון מהסנובורד. עלה 60 לב ל4 ימים. בדקתי גם בבנסקו ספורט וזה עלה אותו הדבר.
7. מלון
ממליץ על vihren palace. אחלה שירות ומיקום מעולה ויחסית זול. וגם יש ספה שעדיין לא הלכנו אליו.
אם יש לכם הרבה כסף לכו על קמפינסקי שזה המלון הכי טוב כאן וחברים שהיו שם אמרו לי שהוא מדהים. אוכל מעולה וספא מצויין. אבל אני לא בטוח שזה שווה עוד 400 דולר לשבוע.
8. אפרה סקי.
אומרים שיש וגם יש פה מלא פאבים ובירה זולה. אבל אחרי יום שלם של גלישה למי יש כוח..
זהו. זה היה השקל תשעים שלי על בנסקו.
מתישהו שתגמר החופשה אני אעשה מזה אשכול מסודר.