אתר טיפים ירוקים

נ אלון

New member
אתר טיפים ירוקים

שלום לכולם, השבוע חנכתי אתר חדש, גרסא עברית לאתר "50 דרכים לעזור לכדור הארץ". מדובר באוסף טיפים פשוטים וקלים לחיים ירוקים ועזרה לכדור, מתוך אידיאולוגיה שיש להראות לציבור הרחב שאפשר לתרום ולשנות גם מבלי להפריע לאורח החיים הרגיל ובלי להיות 'פנאט ירוק'. לדעתי זאת דרך נכונה לפנות לציבור הרחב. בכל אופן, כולם מוזמנים, ואשמח גם לשמוע באיזה ערוצים אתם ממליצים לייחצ"ן את האתר באמת במטרה שיגיע לכמה שיותר אנשים. הנה הכתובת: www.alonnir.com/green בברכה, אלון

מתודי

New member
אני בספק אם הדברים האלו עוזרים

הרי מה שאתה תחסוך יבוזבז ע"י מישהו אחר.

מתודי

New member
כל הדברים האלו כמו לחסוך 2 טיפות מים בהסתבנות

או לוותר על שקית ניילון אחת הם חסרי משמעות כשעושה אותם קבוצה קטנה . במידה מסוימת זה יוצר יותר נזק מתועלת כי מרגילים את שאר הציבור למחשבה שיש מי שחוסך ולכן הוא לא צריך לחסוך בעצמו.

נ אלון

New member
זאת כל הפואנטה של האתר

במקום שיהיה קומץ קטן של פנאטים ירוקים שמשנים את סגנון החיים שלהם, ובסה"כ בתמונה הגדולה לא תורמים הרבה, אם תקח את הציבור הרחב וכל אחד יעשה שינוי קטן התוצאה המצרפית תהיה אדירה.

מתודי

New member
התוצאה לא תהיה גדולה כי לא הרבה באמת מסוגלים

בזה,אתה באמת רואה הורים צעירים שהילד מטריף אותם מתחילים לסגור ברזים בין סיבונים? משברי המים והאנרגיה לא יפתרו ע"י פעולות קטנות שיצטרפו לחסכון גדול,גם כי קשה ליישם אותם על אוכלוסיה גדולה מספיק לאורך זמן וגם כי הם חוסכים קמצוץ ממה שצריך לחסוך(תחשוב שכולם מצליחים לחסוך 10 אחוזים מהמים שמשתמשים בהם עדיין תגיע לחסכון מצרפי של לא יותר מ10 אחוז ואותו חיסכון יעלם מהר מאוד) פתרון אמיתי ויעיל הוא פתרון ברמה ממסדית(הקמת מכוני טיהור נוספים,בניית ברכות ספיגה לאקוויפרים,התפלת מיים,העלאת מחירי מים בדרך מושכלת וכו'),כל נסיונות ההתיירקות הפרטיים הם יותר בגדר של סגנון חיים מאשר תרומה אמיתית לאיכות הסביבה. אני מביא דוגמאות ממים כי זה הכי קריטי עכשיו אבל זה הכי קריטי כי במשך שנים הממסד הזניח ולא תקצב את כל הפתרונות שיכלו למנוע ירידת הקו האדום עוד פעם.

נ אלון

New member
ידידי

בוא נסכם את הדיון בכך שלהזיק זה לא יכול להזיק, נכון?

מתודי

New member
דווקא יכול מאוד להזיק

רק תחשוב כמה אנשים משקיעים בסגנון חיים במחשבה שהוא מועיל במקום לעשות דברים שהם באמת מועילים. זה גם יוצר סוג של חשיבת יחד שלא פתוחה לשיפורים(סתם דוג' לא קמה שדולה ירוקה שדרשה להוסיף עוד כבישים כדי לשמור על מהירות נסיעה אופטימלית ויעילה בדלק,לא בטוח שזה רעיון טוב אבל הוא דורש עיון)

נ אלון

New member
אל נא תפעיל עליי את גישתך השלילית

כמדומני לא הבנת נכון את הקונספט, את האידיאולוגיה מאחוריו, ורואים שלא קראת את תוכן האתר. אין מקום ל גישה שלילית כלפי מעשה טוב (ותאמין או לא - גם מאוד הגיוני ומועיל).

מתודי

New member
התנצלות,לא התכוונתי לפגוע בך או לדכא

אותך וסה"כ טוב שאכפת לך ואתה נוקט פעולה. קראתי את האתר שלך ,הבנתי את הקונספט ומכיר את האידאולוגיה,מתוך מה שאני מכיר אני רואה שזה לא עוזר . לא סתם כתבתי בהודעה הקודמת על התקבעות וחשיבת יחד,התגובה שלך היא דוגמא טובה(אני באמת לא בא להעליב אותך אבל אני כן מנסה להראות לך פן שונה מהמקובל בחוגי הירוקים).

נ אלון

New member
לדעתי

דווקא הגישה שלי היא זאת השונה מהמקובל בחוגים הירוקים. אני לא יודע מניין אתה ובאיזה חוגים אתה פועל. אני בא מחברה בורגנית חובבת הנוחיות שבדברים חד-פעמיים ובזבזנות מבלי לחשוב פעמיים ("הרי בשביל מה יש כסף אם לא להקל את החיים?" הם אומרים). הם משוכנעים שלהיות "ירוק" זה להיות פנאט. אני, בתור אחד שבילה כמה שנים באקדמיה וחוקר גם באופן עצמאי התנהגות אנושית, הגעתי למסקנה שיש אנשים שצריך לפנות אליהם בדברים קטנים. א. זה יותר טוב מכלום בנוגע לאנשים האלו. ב. זה יכול להביא למודעות ולשינוי. ג. חוק המספרים הגדולים לדעתי כן פועל פה. בכל מקרה, כמו שאמרתי כבר לפני כמה הודעות, כנראה שנצטרך להסכים לא להסכים ולכבד זה את זה על כל פנים. זה רצוני, לפחות.

נסיה 5

New member
אדם אחד

שעושה צעד אחד קדימה למען הסביבה גורם להרבה אנשים להתקרב ולהשפיע לטובה על סביבתם ועל העולם. תבורך איש יקר על כל מה שאתה עושה ותורם

נ אלון

New member
או, תודה רבה :)))

סוףסוף קצת פידבק חיובי :)) תבורכי! תעזרי לי להפיץ את הבשורה?

למעלה