אתר המראה חדש

אתר המראה חדש

לאחר סגירת אתר געש האגדי ע'י גידור פיזי של רשות שמורות הגנים הלאומים ועקב זאת העדרות של יותר מ 4 שנים כמדומני של גלשני אוויר מביצוע טיסות רכס במישור החוף, אני שמח לבשר על עמדת המראה חדשה הממוקמת דרומית לגעש על אותו הרכס מול הישוב הרסוף מיקום מדויק 400 מ' דרומית מערבית ל"קפה בהרסוף" גישה נוחה לרכבים רגילים עד לעמדה ,מדרון נוח,שפע של מקום להרכבת הגלשן והדובדבן שבקצפת שדה נחיתה ממוקם מול בית קפה עמוס בכלות פוטנציאליות. הטיסה עצמה למעשה כוללת את אתר געש וכמובן כמו בגעש חשוב לציין שאין להמריא אם אין תנאים וודאים לרכס(לפחות 25 קמ'ש רוח) עקב חוף צר ואפשרות נחיתה בעיתית מומלץ לטוס עם סכין חרום למקרה נחיתה במים,נשמע בדיוני? אז לכל הגברים שבינכם שאומרים עכשיו לעצמם טוב לי זה לא יקרה הנה לכם קצת היסטוריה:המקום-געש,השנה-1989 הגלשן- ww hp2 הגולש- ניר שוייצר בחור מוכשר, קל לנחש (לפי השם) טיס ניסוי של עפקו בשעתו ונכון להיום קברניט באמריקן איירליינס ניצל מטביעה ע'י עוברי אורך לאחר טעות שיפוט בנחיתה במים .

חגי זיו

New member
מול הביתקפה יש משטח להטסת טיסנים

אחרי שהעירו לי ולאילן מומלץ לא לנחות בתוך המשטח בזמן פעילות טיסנים

גלעד HPAT

New member
גם לפני שמעירים כדי לפנות לטיסנים-

זא לא כל כך נעים לראות ראש סגור - או תוח יותר נכון לומר. ובפרט לאחר שראש של ילד נפגע קשות על ידי להבי טיסן מסוג מסוק לפני מספר חודשים בעין יהב. גלעד

טיסנים חיים בצוותא

המנחת הנ'ל מיעד לדאוני רדיו בלבד אשר בחלקם ממונע ע'י מנוע חשמלי בכל מקרה אין במקום טיסני או מסוקי מנוע בנזין אשר מטבע הדברים מהירים ,מרעישים,מסוכנים ובעלי פוטנציאל גבוהה יותר לגרימת נזק. ביצעתי שיחת תאום עם מנהלי המנחת והבטחתי להם התחשבות מקסימלית מצדינו תוך התיחסות למגבלות כמובן(אנחנו לא ממונעים,מאוישים וללא יכולת ללכת סביב)חשוב להשתדל לפנות את שדה הנחיתה במהירות ולהשתדל לנחות בצד המסלול.בעבר הרחוק חינו ביחד גם עם טיסנים רגילים באתר כרמליה בחיפה(מנחת פרויד) ואני לא רואה שום בעיה עם שיתוף פעולה זה בכל מקרה של בעיה נא לפנות אלי באופן אישי ולהשתדל להמנע מעימותים מיותרים.

גלעד HPAT

New member
כשאחזור לכששרות בעוד זמן מה

אני אשתדל לא להערבב יתר על המידה עם הטיסנים באזורי - עיטים, עורבים ושאר ירקות. אגב, בשחורת, ליד אילת, החבר'ה עם הטיסנים ממש בסדר - כשאני מגיע לנחיתה (על המשלול אספלט שלהם(!)) הם מפנים ומאפשרים נחיתה בטוחה. בוודאי שטוב להסתדר רק רציתי להזכיר את הסכנה שבמדחף בסל"ד גבוה באזור הגב/פרצוף או כנץ גלעד חוץ מזה, מתי אתה בא לבקר באילת? יא שוכן באויר שכמוך וסכנת הדיילות..

גלעד HPAT

New member
אתה סתם אומר - רק כדי שאני אעשה

דרגה שלוש, נכון? ביודעך כי בצפיה במראות החוף המלבבים בקיץ, ממעל, יש כדי להוות תמריץ למבחן. :) גלעד בכל מקרה, כיוון ששברתי רגל ב kite-surfing ייקח עוד קצת זמן עד שאחזור לגלוש (באויר ובים)

למעלה