אתר הונגרי מזעזע

zsuzsa

New member
אתר הונגרי מזעזע

בני משפחתי בהונגריה סיפרו לי על אתר מזעזע. ניסיתי, ואכן כן, זה באמת מחריד: עיתון מכוון, אשר בדף הפותח שלו נמצא מנוע חיפוש שמאפשר כביכול למצוא מיהו יהודי בהונגריה. הכותבים מדגישים: יהודי, הוא מי שאנו חושבים שהוא יהודי ! זה מזכיר לכם משהו? בכל אופן כל מה שצריך לעשות, זה להכניס שם מלא במנוע חיפוש, והוא כבר יומר לכם, האם האדם המדובר הינו יהודי, אם לאו. כמובן שבהמון מקרים הם לא קולעים, הרי שאף אחד מבני משפחתי, שכולם יהודים כשרים, חלקם אף ידועים בתור שכאלה, אינם, כביכול יהודים... עצם העלת הרעיון מקומם אותי, ומסתבר שהוא אכן מקומם הרבה אחרים. לתשומת לבכם!

sabajakov

New member
אני לא חושב שמדובר באתר רציני!

הם כוללים גם ידיעה עיתונאית כביכול, בו האפיפיור החדש מבקש מחילה מבני כל הדתות על כך שהגרמנים צלבו את ישו. במנוע החיפוש ביקשתי לדעת האם Kuhn Bela שהוא שם יהודי מספיק מובהק, הינו יהודי. התשובה היתה שלא! כנראה בכל מקרה מקבלים תשובה שלילית.

עב

New member
כולנו גויים?

הוכפלדר לא יהודי ניימן לא יהודי באום לא יהודי מאנדעל לא יהודי ווילער לא יהודי אפילו כהןKOHN יצא לא יהודי! אני לא מבינה מספיק טוב הונגרית כדי להבין מה הקטע...

מאריקה

New member
נדמה לי שזה מין סוג של הומור שחור

מתריס. יש שם מדור מכתבים בוטה בהקשר לכך ומשם - תגובת המערכת זה די ברור. לא אתפלא אם דווקא צעירים יהודיים מוטרפים עומדים מאחורי הרעיון.

עב

New member
מאריקה, אפשר הסבר לבורים?

ההונגרית שלי דלה מכדי להבין מה היה שם בכלל, למה זה קשור...

מאריקה

New member
לא העמקתי אבל../images/Emo7.gif

נכנסתי לתכתובת תגובות בנושא יהדות או לא יהדות כביכול. הראשונה מתלוננת שאיך יכול להיות שבתה יצאה יהודיה והיא לא (בעלות אותו שם משפחה) הרי ביהדות זה לפי האם וכו' היתה שם איזה תגובה בוטה שלא שמרתי בזכרוני וכדי לראותה שוב אני צריכה להפסיק מכתב זה. ובהמשך היו ממש גידופים שמקומם לא יכירם כאן. רמז - אזכור לאבר מסויים אצל אם הפונה. וגם הפונה לא היה צמחוני. וזה מספיק.

עב

New member
תודה, נדמה לי שהאווירה הכללית ברורה

אצלנו מוחקים תגובות כאלה. כנראה שאנחנו לא דמוקרטיים מספיק.

בכלל לא נפתח האתר

לא הצלחתי לפתוח את האתר מהתמונה הראשונה כתוב כתבים הונגריים עובדים בשדות האורז והתאריך המצוין הוא 2006 אנחנו עוד ב2005 ברור שמתכוון להיות אתר בילתי אמין האינפורמציות מלכתחילה לא נועדו לשרת את האנשים.

vera2

New member
אתר אידיוטי שמצא שBleier vera

nem zsido אני מוחה .Bleier Vera יהודיה כשרה וגאה אני יכולה להגיד שיינשקו לי ב......ורק אם אני ארשה להם.
בימים שבין הצפירותהגדרה של יהורם גאון בתוכנית הצהריים ביום שישי מאוד אהבתי ומאמצת את ההגדרה. ובכן בימים שבין הצפירות כאשר לכולנו מתנוססדגל ישראל על המכוניות ועל הבתים וכל ימות השנה בלב מיותר בכלל להתעסק בשטויות החולניות האלה מי שסובל מיזה בגולה ברוך השם יש לנו ארץ לחיות בה בגאווה ובחופש נקבל אותם בזרועות פתוחות.
אבל לצערי יש אנשים שקשה להם להפרד מסיר הבשר ומעדיפים לילל ולסבול במקום לקחת החלטה שהכבוד העצמי והלאומי בראש סדר העדיפויות. אין ארוחות חינם .לכל מצב יש מחיר.

B T1

New member
שאלתי את חברי בפורום ההונגרי...

על מהות האתר, דובר עליו (לאחרונה) גם בטלויזיה ההונגרית, לדעתם, מפעילי האתר יהודים בעלי הומור שחור,

reuven4u

New member
גם לדעתי זה אתר הומוריסטי

יש שם כמה כתבות די מצחיקות

טומי*

New member
קראתי כמה סיפורים שם../images/Emo4.gif

ואותי כלל לא הצחיק. כנראה שאני כבר לא מבין הומור הונגרי. ללא ספק על פניו נראה שלא מדובר באתר אנטישמי, אלה אתר שבז לשונאי יהודים. קראתי סיפור על אריק שרון שעשו אותו מהסבון של היהודים. אותי זה לא רק שלא מצחיק, אלה מעציב אפילו.

zsuzsa

New member
ממה שאני הבנתי

לא מדובר כלל וכלל על אתר הומוריסטי. הרמה היא תת-רמה, המציגה את עצמה כמעודכנת. באשר למנוע החיפוש: הוא די בוק. נראה, כי יראה כיהודי רק את מי שהוכנס לגביו במפורש שהוא יהודי, וכל השאר לא. המדובר בעיקר בסלבריטאים או אנשים מוכרים. לדוגמא csonka andras, שחקן מפורסם, אכן מתוייק כיהודי. אגב זאת שהתלוננה, היא לא סתם אמא של יהודיה (או לא) אלא אמא של הזמרת המפורסמת והידועה כיהודיה, Kiraly Linda (אגב שווה לחפש את שיריה ברשת, יש לה כל מדהים!), אשר מרבה להופיע באירועי הקהילה, ואכן מעידה על עצמה שהיא מישלנו. על כן דברי אמא (כביכול) מוזרים בעיניי. באשר לעצם קיומה של מנוע החיפוש הנ"ל , מדובר בדבר מקומם ולא הומוריסטי בעליל, וזה די שיחת היום בקהילה בבודפשט - ולמיטב ידיעתי לא מדובר באתר של יהודים !!!

גלי®

New member
רגע, יש לכם ביקורת? קדימה, תכתבו

לו ותתקשרו אליו:
domain: matula.hu domain-használó: Tamás Bence Gáspár admin-kontakt: Tamás Bence Gáspár cím: Bartók Béla 9. cím: 1151 Budapest cím: HU telefon: +36 30 9967959 telefax: hun-id: 2000258633 tech-kontakt: Tamás Bence Gáspár cím: Bartók Béla 9. cím: 1151 Budapest cím: HU telefon: +36 30 9967959 telefax: e-mail: [email protected] hun-id: 2000258633 zone-kontakt: Tamás Bence Gáspár cím: Bartók Béla 9. cím: 1151 Budapest cím: HU telefon: +36 30 9967959 telefax: hun-id: 2000258633 regisztrátor: Interware Inc. regisztrátor: Interware Rt. (Registrar) cím: Victor Hugo u. 18-22. cím: H-1132 Budapest cím: HU telefon: +36-1-452-5300 telefax: +36-1-452-5301​
אגב, טומי, במידה ואתה מהסס: לא נעשתה שום עבירה על חוקים. המידע נמצא במאגר הדומיינים ההונגרי (משהו בסגנון "איגוד האינטרנט הישראלי" שלנו...)

גלי®

New member
:))אוף, מצחיקון... חשבתי שתהיה לך

בעיה, כמנהל הפורום, להחליט אם ההודעה שלי חוקית, מאחר והיא מפרסמת פרטים ככתובת וטלפון של בעל האתר... :))))

למעלה