אתר האיגוד

ycyclop

New member
אתר האיגוד

טוב, לאור הערות שהיו כאן בזמן האחרון (ובעבר) יש לי כמה שאלות על אתר האיגוד 1: האם הייתם מוכנים לאתר כמעט ללא עיצוב גרפי אבל שתהיה לנו שליטה יותר טובה על מה שקורה בו? שיעבוד עם firefox שנוכל להוסיף scripts פשוטים בהתחלה? לצערי אני לא מכיר php או asp ואין לי חשק ללמוד (למרות שאולי אני אשנה את דעתי), אני בהחלט מסוגל ליצר דפי html נורמלים עם סקריפטים של CGI ודפי Forms למיניהם 2: עכשיו לשאלה הקשה יותר! האם הייתם מוכנים שזה יהיה בפורמט של BGG של תרומות לתחזוקת האתר? אתר חסר פרסומות לחלוטין עולה 5-10$ לחודש, תלוי בכל מיני דברים. למרות שזה לא נשמע הרבה זה מצטבר, יכול להיות שאני אשלם הכל, מצד שני השתתפות סימלית אפילו של 20 ש"ח לשנה של אנשים תעודד אותי שיש עוד אנשים שבאמת רוצים את זה. אשמח לשמוע תגובות

urielson

New member
מספר שאלות להבנה

ראשית אנני חבר באיגוד. אך האם חברי האיגוד מחוייבים בתשלום עבור חברות באיגוד? מה נותנת למעשה חברות באיגוד? האם מתשלום חברות שנתי לאיגוד אי אפשר גם להחזיק את האתר? בוודאי בעליות שאתה כרגע מתאר... נראה על פניו שלא הגיוני שאתר של איגוד יוחזק (כלכלית על ידי אדם אחד) וכן יש צורך לשנות דברים באתר שהוא יעלה בתוכנות גלישה שונות מאקספלורר פרסומת באתר זה דבר מאוד מקובל ואסור לשלול אפשרות של שילוב פרסומות באתר אבל למטבע יש שני צדדים ראשית יש צורך שמשהו יביא או ימכור את שטח הפרסום באתר יש צורך לטפל בחשבוניות עבור הפרסום, ולפעמים צריך גם לעצב את הפרסום יום טוב אוריאל

ycyclop

New member
תשובות

1: "חברות" באיגוד לא עולה כסף. הכוונה היתה שפשוט תהיה רשימת אנשים שהתחום מעניין אותם. אם הינו מגיעים לכמות גדולה (כמה מאות) אולי יהיה מנוף לעודד חברות לתרגם יותר משחקים לעברית. עלתה האפשרות להקים עמותה, זה תהליך לא מורכב אבל שעולה כמה אלפי שקלים וירד מהפרק. תשלומים לאיגודים שונים יכול לנוע מכמה עשרות שקלים ל100-200 ש"ח לשנה. אני לא יודע האם איגוד פורמלי צריך איזה שהוא רישום חוקי, אז אולי זה יפעל בשם שונה. 2: כל עוד אין סקריפטים מורכבים ניתן שהאתר יעלה מכל דפדפן 3: הכוונה לפרסומות היתה שאני לא רוצה לאחסן את האתר במקום חינמי שדוחף פרסומות בכל מקום. ולכן התשלום של 5-10$ לחודש. אם מישהו ירצה שטח פרסומת באתר זה יהיה טוב 4: לגבי נושא כספי. הכל ינוהל עם חשבוניות, מסודר, חוקי. בשביל כמה מאות ואולי אפילו אלפים בודדים של שקלים שהכל יגלגל פשוט לא שווה להתעסק עם הרשויות, באמת הרבה יותר קל לעשות את זה חוקי ואז הראש שקט ואפשר להתמקד בחלק החשוב => תוכן וקידום התחום.

ycyclop

New member
עוד הערה חשובה לגבי כסף והאיגוד

כמו שאמרתי מבחינה חוקית, אני לא יודע אם ניתן לגבות כסף עבור גוף שהוא לא איגוד רישמי. היות ואני גם יכול להנפיק חשבוניות לפחות בשלבים הראשונים חשבתי שהכל יעבור דרכי, כך שלמעשה כל הכסף עובר דרכי ואם יש "רווחים" מזה הם ישיארו אצלי, כך שאם יש למישהו בעיה אז הנה אני מוסר את כל המידע מראש.

sonde

New member
האתר

האתר, לדעתי, חייב להיות מושך קהל, הוא לא צריך להיות מדהים אבל הבסיס העיצובי צריך להיות מאיר פניים בכדי לקרב לבבות של המגיעים לאתר. מנגד האתר צריך להכיל מידע בעיקר ותוכן דוגמאת BGG. אני בעד פורמט BGG בנושא תרומות.

טלד

New member
תגובות

1. כן 2. כן, אבל אתה צריך לזכור שאנשים ישלמו (אפילו תשלום סמלי) רק אם יהיו באתר תכנים מעניינים שיתעדכנו בצורה קבועה. כרגע האתר כולל פילים לבנים כמו הידיעון שהפסיק אחרי 3 גליונות, דירוג שחקנים שלא קיים, וחדשות שעודכנו לאחרונה לפני חצי שנה. אכן לא ניתן לגבות כסף כחוק בלי רישום כעמותה/עוסק/חברה, לי לא היה מפריע לשלם לך. לדעתי אתר שלא מתעדכן באופן קבוע ומייצר תחושה של פעילות שוטפת עושה יותר נזק מתועלת, ולכן פורומים כמו זה שכאן או של כוכבי כסף משמעותיים הרבה יותר. ובאותו נושא, יש במערכת הפורומים של תפוז הרבה מאד אפשרויות להעלות מאמרים וקישורים, אפשרויות שלא ממש מנוצלות כרגע. לדעתי מידע שנמצא כאן הרבה יותר זמין ונגיש לציבור מאשר באתר האגודה (ובזה אני מוכן לעזור)

ycyclop

New member
תשובות

1: הסיבה שאין יותר מידי עדכונים באתר האיגוד הן כי לא היה לי מוטבציה לעדכן עבור 3-4 אנשים שנראה שהסתכלו, אני משער שאם תהיה התענינות + אולי תשלום, זה בהחלט יצור מחויבות 2: לגבי שימוש בתפוז. נכון שיש פה יכולות שעדין לא בשימוש, אבל אישית אני מעדיף להיות תלוי כמה שפחות באתר מסחרי שיכול לשנות את כללי המשחק מתי שבא לו, ויכול למעשה להשתמש בחומר שפה כמעט כראות עיניו. לצורך העניין תפוז יכולים להחליט שאין מספיק תנועה בפורום ולסגור אותו. זה קרה לפורומים אחרים (אמנם בפורומים אם פחות תנועה מפה, אבל מצד שני לא היינו מאד רחוקים מזה להערכתי) כיום המצב יותר טוב

טלד

New member
אתה צודק

גם אני לא מת על האכסנייה הזאת, אבל היא מביאה יחסית הרבה תנועה. אם אין כוונה להשתמש בתכונות של קישורים ומאמרים עדיף להוריד את הקיימים ולשים באתר האיגוד (לא אכפת לי לסייע גם בכך), על מנת ליצור מינימום של תנועת תכנים באתר שיכולה להביא אנשים לאתר... לאתר האיגוד אף אחד לא מגיע כי אי אפשר למצוא אותו בגוגל (הוא מופיע אחרי האתר של כיתה ו'2 באיזה בית ספר בנתניה שעשו חיקוי מונופול). וזה יקרה רק עם תהיה בו תנועה של תכנים, ויהיו קישורים שיקשרו אליו (אפשר לשים קישורים בחתימה בתפוז - עובד מצויין). וצריך לזכור שאנחנו מדינה קטנה, ורוב המשחקים באנגלית כך שחבל לפתח ציפיות גדולות מידי לגבי התנועה הפוטנציאלית באתר.

העשרת תכנים באתר האיגוד ובכלל

א. סוכם אתמול ביני לבין גלעד כי כל תרגומי החוקים לעברית של המשחקים של כוכבי כסף יועלו לאתר האיגוד. זה כבר חומר חיוני, בייחוד שזה צמוד לביקורת על המשחק. ב. כזכור לכם, לפני ימים אחדים שיגרתי קריאה כלל עולמית לתרגומים ומאמרים שיועלו לרשת. חוץ מדביל אחד שניסה להאשים אותנו בניצול, אני מקווה ששאר חברי הפורום מבינים שכל תרגום ו/או מאמר ו/או סקירה יועלו לא רק לאתר כוכבי כסף, אלא כמובן גם לאתר האיגוד ואף לפורום זה. יצירת תוכן בעברית היא הדרך הנכונה וכמעט היחידה להביא אנשים לתחום בכלל ולאתר האיגוד בפרט. IF YOU BUILD IT - THEY WILL COME.

למעלה