אתר אחד, פנים רבות.

אתר אחד, פנים רבות.

המטרה ליצור אתר אחד שיש לו פונקציונליות מסוימת, ולשווק אותו ללקוחות רבים, תחת branding שלהם .
מטרות המשנה הן, שעיקר התחזוקה תהיה באתר הראשי, ומינימום אפשרי באתרי המשנה.
לדוגמה: נניח שהאתר הראשי עוסק בהצגות תאטרון. יש רשימה של הצגות, אתה יכול לבחור הצגה, לראות קצת תמונות, ואולי לתת חוות דעת איך ההצגה בעיניך. הכל טוב ויפה ועובד לנו.
עכשיו באה עיריית תל אביב, ומבקשת את אותו אתר, אבל רק להצגות של תל אביב, עם לוגו של העירייה למעלה.
ועיריית עפולה - כנל.
כל עירייה דורשת דומיין משלה, עצמאי, ושאי אפשר יהיה להגיע להצגות של עיר אחרת מתוך ה"אתר" שלה.
אז ברור שאפשר לשכפל את האתר המקורי ולשים איזה where על הדטהבייס שיראה רק את ההצגות של עפולה. (בהנחה שיש כאלה בכלל).
אבל בעל הבית רוצה למזער עלויות עבור כל לקוח נוסף, ורוצה שכל שכלול, תיקון בג, תוספת פיצ'ר, יעשו ככל האפשר רק באתר הראשי, ואתרי העיריות יהיו ככל האפשר mentenance free .
רעיונות? שיטות? הסבר ונמק.

מה זאת אומרת טמפלייט?

תן לי איזה לינק, דוגמה, מילות חיפוש לגוגל.
יש לכל עיריה אתר, עם דומיין משלו. מה יש באתר הזה?

אה, לא ידעתי

שכל עיריה מריצה באתר נפרד. חשבתי שאתה יכול לשתף אתר אחד לכולם, כמו שדיברת על שיתוף DB ושימוש בWHERE]

בא נניח שהשינוי היחיד הוא הלוגו. מה הבעיה להגדיר שתמיד האתר ייקח את הלוגו שבתיקיה D:\XYZ\MyLogo.Png.
אתה יכול לבנות מערכת ניהול פשוטה שבה המשתמש יבחר תמונה, ומערכת הניהול תעלה אותה לD:XYZ.

צריך אחסון נפרד?

כי אם לא אתה יכול לעשות שהכתובת תפנה לURL אחיד עם פרמטר לאיזה עיר זה שייך וכך תוכל להפריד layout כמו שכתב MoAtlow.

MoAtlow

New member
הממ, אולי MVC עם layout לכל אתר?

ובקונטרולר כידוע ניתן לקבוע מה יהיה הlayout

24sharon

New member
יש לי נסיון עם סוג כזה של אתר ואפילו שניים

שיש מוטיב משותף אך בסופו של דבר לכל חברה אתר עצמאי.
&nbsp
כמה טיפים.
הטיפ החשוב ביותר זה שאתה צריך לדעת שבסופו של דבר לכל סוג של אתר עצמאי בסופו של דבר יהיו דרישות ספציפיות. ודרישות התאמה אישיות, וגם דרישות עיצוביות
זה לא רק נושא של שאילתת WHERE, וגם לא נושא של צבע לאתר ולוגו.
&nbsp
ואפילו אם אני רצה עם הדוגמא שלך, זה לא ייתכן שעריית טבריה תציג אתר כמו עיריית ירושלים, כאשר כל עירייה יש לה את ההדגשים שלה, למרות שהרבה שירותים הם משותפים.
&nbsp
כל המודולים באתר צריכים להיות "מולטי סייט" שהמשתמש יכול להוסיף דפים באפליקציה שלו ולהוריד, חלק מהפיצ'רים שלא יוצגו וכד'.
&nbsp
האפליקצייה של NOPCOMMERCE שהיא הבסיס של הניהול אצלי באפליקציות, ולכן אני מכירה אותה טוב, זה גם בנוי כך יש להם STORE, שזה בעצם SITE, ואתה יכול ליצור STORE, שונה מאוד בדרישות ובתוצאה מSTORE אחר שבאותו האתר, ולהגדיר הגדרות ספצפיות, ולהציג דפים ספציפיים. וגם הפרדה בניהול ועוד.
&nbsp
לגבי הטמפלט העיצובי כאן צריך הרבה מחשבה ויצירתיות, או אפשרות פיתוח והתאמה של כמה טמפלטים ואם הלקוח רוצה טמפלט מותאם אישית שלא כחלק מספריית הטמפלטים, זה יעלה לו במזומנים :)
&nbsp

למעלה