אתרי תחזיות סקי

ANEC

New member
אתרי תחזיות סקי

אהלן,
האם יש אתרי תחזיות שלג שמפרסמים תחזיות לחודש דצמבר?
ראיתי בסקי דיל וכאלה שרוב החופשות מתחילות מינואר , האם זה בגלל שחודש דצמבר מושלג יותר ואפשר להפסיד ימי גלישה?
מעולם לא גלשתי בחודש דצמבר לכן אשמח לדעות/הצעות/הארות

marceloros

Member
מנהל
www.natyh.com

שואל ברצינות?
לא שיש אתר שיכול לחזות מעכשיו את דצמבר...
דצמבר בד"כ זה מוקדם מדי ואז או שאין שלג איכותי או כפי שציינת מתחילות הסופות. גם ינואר נחשב לחודש סוער, הכל יחסית לפברואר שנחשב שטוף שמש.
הכל בגדר הנחשב והכל יתכן לכל כיוון, גלשתי באוסטריה בדצמבר והיה מצויין, בצרפת בד"כ גלשתי בינואר והיה גם מצויין, מזל זו המילה.

הסוכנויות מנסות להבטיח שלג ולהימנע מתביעות ובעיות עם לקוחות על תנאי מז"א למרות שהן מכוסות.
עם זאת הן מציעות חופשות חנוכה גם השנה למרות שזה מתחיל בנובמבר, כי אי אפשר לפספס, ולגבי השאר כן מכוונים לזמנים היותר בטוחים בעונה, בערך.

natyh

New member
לא התבלבלת בכתובת ?

www.natyh.co.br

אחרי כל הדיונים על איכויות השלג הדלות בסביבה אתה מצפה שאשאר בחורף באזור ....

ANEC

New member
שני האתרים שרשמתם לא עובדים

תודה בכל זאת על התשובות

marceloros

Member
מנהל
הבדיחה על חשבון נתי natyh

ברוך הבא לפורום.
אנחנו אמורים להתעסק בספורט שלג אבל חלק נכבד מהקיץ עובר עלינו עם אופניים (לכבודה של מנהלת הפורום) וניסיונות של נתי לשגע אותנו עם תחזיות הרסניות (מבחינת שלג) לחורף הקרוב שהוא מביא איתו מפורום מז"א.

בלי שנתי ישמע, אנחנו כאן רובנו מאמינים בשלג שיגיע בזמנו, לפעמים בכמויות ולפעמים פחות. אבל כל תחזית מעבר למספר ימים מועט קדימה היא לא רצינית ממש.

natyh

New member
אכיין

התחזית שנה שעברה בסביבות דצמבר לשלג נהדר באנדורה באפרעל הכזיבה וא פילו נתי לא גלש בבקירה במאי .... להעלות תמונה
?

natyh

New member
30 ס"מ

בחמישי במאי ב 1300 ומעל מטר ב 2500 לא כזה גרוע לשלישי במאי , ברביעי במאי ב 1300 נותרו 10 ס"מ ובחמישי לא היה כלום...הייתי שם והתחזית הוכיחה את עצמה תחזית משישה חודשים קודם לכן.

natyh

New member
תפוז ...

30 ס"מ ב 1300 ב 3 במאי ו 110 ב 2500 הייתי גלשתי ניצחתי.
הכל תוך יומיים התדרדר במהירות תיעדתי הכל את השעות והטמפרטורות וכמויות השלגים במצלמת קסדה .
שלושה ימי גן עדן ובחמישי במאי סגרו את האתר, ב13 במאי נשאר לי רק להסתכל על גולשי הבק קאונטרי גולשים במארבורה ובמונטה פרדידו בפארק אורדסה, , אני הסתובבתי בסנדלי שלג וצילמתי אותם אך לי לא היה ציוד ולא היה אתר פתוח בכל ספרד כדי לשכור ממנו ...., ב 18 במאי טיפסתי לסיירה נבדה בגרנדה יותר משלושה מטר גובה שלג בפיסגת המולהאסן ושוב לא היתה אף תחנת השכרה פתוחה בסביבה , אך יצרתי קשים עם הארגנטנאי מדריך הרים סנובורד וסקי ממנו שכרתי את האופניים , אז בפעם הבאה אינשאללה פברואר השנה לא יתפסו אותי בלי ציוד ...

eran_le

New member
אמר מי שגלש בשלג מדהים בדצמבר :)

אגב גם בהזדמנויות אחרות שנסעתי בדצמבר היה לרוב שלג מצויין - גם כיסוי מעולה וגם קר כך שהשלג נשמר, כמו באותה שנה בסנט אנטון. אבל כמובן שאתה צודק מבחינה סטטיסטית.

תחילת דצמבר זה בעייתי, הרבה פעמים השלג מאחר ומגיע לקראת אמצע דצמבר, וגם אם יש שלג, רוב האתרים פתוחים חלקית בלבד (מניסיון...).

יש כמה אתרים מכבדים את עצמם ופותחים הכל אם יש מספיק שלג. נדמה לי ש Solden ו Ischgl באוסטריה למשל.

marceloros

Member
מנהל
רשמתי מה "נחשב" מה

המציאות כאמור תלויה במה שקרה בה, וכל יום יכולה להיות שונה.

z x 7 r

New member
יש את ה IGLUSKI עם היסטוריית שלג שנים אחורה

ויש אתר תחזית מזג האוויר לשבוע קדימה. http://www.snow-forecast.com/

אה, ויש כדור בדולח, אבל אני משתמש בו, לא יכול לתת לך!

natyh

New member
מענין הנה ההיסטוריה בבקירה

2009-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013
Nov 0cm / 0cm 15cm / 29cm 0cm / 0cm 12cm / 19cm
Dec 35cm / 65cm 44cm / 80cm 30cm / 57cm 71cm / 104cm
Jan 82cm / 127cm 41cm / 81cm 63cm / 163cm 130cm / 222cm
Feb 126cm / 191cm 60cm / 108cm 143cm / 265cm 231cm / 426cm
Mar 118cm / 186cm 166cm / 236cm 112cm / 252cm 198cm / 431cm
Apr 4cm / 7cm 56cm / 112cm 8cm / 37cm 103cm / 336cm

אין את ההיסטוריה של 2007 אך רואים שפברואר תמיד החודש הכי טוב .חוץ מעונת 10-11 שבה היה חורף מאוחר ב 2009 היתה למיטב זכרוני קריסת וורטקס פולארית .שהשפיעה מאוחר .

יפה כל הנתונים מסתדרים.

למעלה