אתרי צלילה באילת

Princes Vespa

New member
אתרי צלילה באילת

אני מתכננת שתי גיחות קצרות לאילת בזמן הקרוב. כבר ביליתי כמה סופי שבוע שם, אבל אני מכירה בעיקר את האתרים הבסיסיים. בעצם את כל האתרים שמצויירים על הקיר של אקווה ספורט - סט"יל , יתוש, מערות , שולחנות נפטון , האוניברסיטה , השמורה - ברדוד. וגם זה באופן לא מספיק. חוץ מהעובדה שאני מתכוונת לפקוד את חלקם שוב ושוב, הייתי שמחה לקבל אינפורמציה והמלצות על מקומות נוספים - בפורום או באימייל. בתודה מראש Princess V. דרך אגב, הגיחות מתוכננות ל - חמישי - שני השבוע , וכנראה ראשון-רביעי בשבוע לאחר מכן. כך שאשמח לפגוש פרצופים מוכרים או חדשים.

שרקי..

New member
ישנה חוברת חדשה עם כל האתרים

כולל מפות והסברים לרכישה במשהו כמו עשרה שקלים שימי לב חלק מהאתרים למרות שהחוברת פורסמה על ידי הרשויות באילת אסורים או מסוכנים לצלילה

אבי ע

New member
אז ככה.... ../images/Emo39.gif

ראשית, בכל האתרים שציינת יש חומר לצלילות חוזרות כהנה וכהנה. שנית, על אותם אתרים יש אפשרויות לוריאציות רבות. שלישית, יש המלצות שלא שמים בפורום אלא רק בע"פ, סך הכל כדאי לשמור את שכיות החמדה מפני נחילי צוללים... ובקיצור: תקבלו תדריך בע"פ ביום ה´ באילת, ולפני כן בטלפון או אייסי לפי פנייתך...

קותי

New member
בואי ונעבור על קו החוף באילת ../images/Emo13.gif

מתחילים בחוף הצפוני. כנראה שאין הרבה מה לראות עד חוף הדקל (לפני הנמל). בחוף הדקל יש פלאטו די ארוך, שרובו ככולו חולי ואין מה לראות שם עד עומק של בערך 17-18 מטר. משם, ראי זה פלא, ריף אלמוגים נחמד מאד שאפשר לסייר עליו צפונה ודרומה, עד עומק של 30 מטר לצוללי 2 כוכבים. החסרון - הריף נמצא באיזור שיט ואי אפשר לעלות במקרה של תקלה ישירות לפני המים. חסרון נוסף, בסיום הצלילה צריך לקחת בחשבון שחיה ארוכה מתחת למים, על מדבר חול, עד ליציאה. לאחר מכן - הנמל, שם אין כניסה לבני תמותה רגילים אבל יש שם ריפים עמוקים יפים
. לאחר מכן דולפין ריף. לאחר מכן קצא"א, כפי שנאמר לגבי הנמל - אין כניסה לבני תמותה רגילים, והשמועות אומרות שיש שם ריפים מדהימים. לאחר מכן יש איזור חולי בין גבול קצא"א לבין המרינה. הפלאטו החולי נמשך פנימה לאורך של כ - 200-300 מטר אבל לאחריו, החל מעומק של בערך 15 מטר יש ריף יפהפה. הבעיה - שחיה ארוכה מאד פנימה והחוצה, ואיזור שיט. אחר כך הסטי"ל וריף האלמוגים מצפון לו ומדרום לו - עד היתוש. ריף עמוק יחסית (25 מטר ומעלה) אבל יפה. אחר כך היתוש. דרומית ליתוש מתחילה השמורה. מעומק של 12 מטר יש ריף אלמוגים על מדרון ההולך ונעשה יפה ככל שמדרימים. השמורה נמשכת הלאה ובאיזור סלע יהושוע וסלע משה, יש מה לראות גם ברדוד ולא רק מ - 12 מטר והלאה. ואז - הגנים היפניים שאליהם ניתן להדיע כיום באופן חוקי רק דרך צלילה מודרכת של מועדון. אחר כך האוניברסיטה. ריף סביר מעומק של 6-7 מטר ועד בכלל
אחר כך יש את המדרון שמול כפר הצוללים ודרומה. מספר אלמוגים גדולים ויפים ברדוד ומדרון חולי למדי. בעומק של בערך 20-25 מטר מתחיל ריף אלמוגים יפהפה הנמשך דרומה עד לאיזור המערות והלאה. באיזור המערות, ריף רדוד יפה ואחר כך, נחמד מאד עד חוף הנסיכה ועד שולחנות נפטון. זהו ממה שאני מכיר.

Famous

New member
אפילו את הפרצוף שלי ? ../images/Emo22.gif

פרינצסה, אם ב"ראשון-רביעי בשבוע לאחר מכן" את מתכוונת ל 26-29 באוגוסט, אשמח מאד להכיר ולצבור יחדיו חנקן באתרים חדשים (או מוכרים). אם מתאים לך, צרי עמי קשר ב e-mail שלי בנטוויז´ן בבקשה (הוא מופיע בכרטיס שלי).

אבי ע

New member
פיימוס ../images/Emo39.gif

מכל האנשים בעולם (טוב, כמעט) אין לי סלולאר שלך, מה גם שדפקת עריקות מהמפגש האחרון. אז צור קשר אייסי (42191516) או אחר. עד יום א כולל אנחנו בקורס DM, ואני כנראה גם נשאר עוד קצת... אז נחבור.

mares

New member
../images/Emo26.gif משהו מימי הקהילה של IOL

אבל עדיין נחמד ושימושי..

למעלה