אתרים באילת

פיניע

New member
אתרים באילת

אחרי שצללנו לסטיל, לסלע משה ויהושוע, בגנים היפנים, באוניברסטיה, אתר המערות ובשמורה, היש עוד מה לראות באילת? אנחנו נהיה שם ב-17/12, תואילו בטובכם להמליץ אל אתרי צלילה, ואנא תכתבו כמה מלים על כל אתר.

lizard

New member
אתרים נוספים

רשימה מאוד חלקית : 1. מול מלון הנסיכה,עומק 24-27 מטר. מרבד דשא משובץ באלמוגים. 2. אחרי הסטיל, עומק 27 מטר, מרבד אלמוגים ענקי. מחלקים לצפון ודרום. 3. בין המגדלור למערות - עומק 4-6 מטר, הרבה אלמוגים קטנים וכמה קירות אלמוגים גדולים. 4. בין המערות לנסיכה - כנ"ל, פלוס איזור שנראה כמו הירח. 5. היתוש,ספינה טבועה בעומק של 30-32 מטר מול חוף אקווה ספורט. 6. השמורה,עומק 15-20 מטר, הרבה אלמוגים. זה מה שאני זוכר. יש עוד אתרים שבהם לא צללתי.

הקרפיון

New member
אזהרה

האתרים המסומנים פה ב 1. ו 2. יכולים להיות מאוד מסוכנים בלי מצפן. מדובר באיזורים מאוד שטוחים, כך שקל מאוד לאבד כיוון לומצוא את עצמך בעמצע מעגן, בקצא"א עם עוזים מכוונים אילך (קרה לנו) או בלב ים באמצע נטיב שייט פופולרים (קרה לידידים שלנו). חובה, במקומות אילו, לצלול עם מצפן ולבדוק את האזימוט של החוף עם הכניסה למים.

lizard

New member
מומלץ ביותר

להתייעץ עם מדריכים ודייבמאסטרים שצוללים באיזור על מנת לקבל תכווינים. אישית אני צללתי במקומות הללו רק אחרי שהייתי בהם עם מדריך. חוץ מזה תמיד רצוי וכדאי לציין סימני דרך ותכנון צלילה על הסלייט. אני לא צולל עם מצפן.

javierg

New member
תתחיל להשתמש במצפן!

בתור אחד שהתברבר לא פעם ולא פעמיים, אני חושב שזה לא צעצוע מיותר. במיוחד באזורים שטוחים גדולים, לאן שאתה מסתכל הכל נראה אותו דבר. אין שום תכסית שיכולה לעזור לנחש היכן היבשה והיכן הים. לא פעם צוללים במעגלים, או בקו ישר אבל לך תדע לאיזה כוון. אתה יכול לנסות להסתכל כל פעם על עצם מרוחק ולנסות לשמור קו ישר, אבל זה לא תמיד עובד. יצא לי לאחרונה לצלול לא מעט פעמםי באתרים כאלו עם בני זוג בלי מצפן, והם התפלאו איך חזרנו בסוף הצלילה לנקודת ההתחלה כי היו בטוחים שצללנו בקו ישר ולא במסלול מעגלי (בזכות המצפן
). אני מתפלא עליך ליזרד שאין לך מצפן... עוד אתרים נחמדים: מערות-עומק חוף הדקל תוכל לעשות חיפוש על שני הנ"ל בדפי הפורום ולקרוא את האזהרות לגבי חוף הדקל (אם אתה צולל כוכב אחד או שני כוכבים בלי נסיון- אין לך מה לחפש שם), הקרבה לנמל, המרחק לטילוף ונוהל התקלות בכלובי הדייג שם. תהנה

Hawk-eye

New member
אתה ענק../images/Emo24.gif

אתה צולל בלי מצפן? ועוד מצהיר על כך ברבים? אין לך מצפון אם אין לך מצפן , דע לך.. אני לא מתפלא. כל הודעה שלך טומנת בחובה חידוש והמצאה מעניינים מבית היוצר של ליזרד. קנה קנה מצפן ומהר.

אילוניק

New member
לליזרד הענק מכולם

תאמין או לא אבל אני מתחיל לאהוב אותך היות ובאילת הייתי שבוע יצא לי לשמוע עליך כל מיני סיפורים מעניינים כמו קורס רברידרים שרצית לעשות כשבקושי ידעת לצלול על תכנוני מאזנים למיניהם שרצית לפתח ועוד אחלה סיפורים אבל זה ממש עלה לי בבריאות לא להגיב כמו שאני מגיב עכשיו ה כ י ש ר ו ן שלך ממש מבוזבז לך תפתח בית ספר לצלילה עם משקולות על המיכל לצלול בלי מצפן אחרי שצללת לסטיל המשעמם והיצילו אותך מלעוף למעלה שלא תמות חס וחלילה אז אתה יודע מה ההרגשה ובטח בן זוג מיותר עליך אז תשמע היות ואני יודע שיש הרבה אנשים שקוראים בפורום ולא משתתפים פעילים כמוני וכמו אחרים ולפי כמות התגובות שלך חושבים שאתה אבי אבות המדריכים והצוללן הכי דגול שיש אז ליזרד יקירי מספיק עם ההערות הדבליות שלך ועל הפטנטים הרעים שאתה נותן בפפורום באמת אני כותב כבר בכעס רב ולא איכפת לי אם תעלב אולי מישהו צריך להעיר אותך סייג לחוכמה שתיקה לא על כל דבר צריך להגיב ואתה יודע מה גם אם כן תחשוב 10 פעמים לפני שאתה מקליד במקדלדת אולי לא תגיב ואם תגיב אולי יהיו דבריך לשם שינוי דברי טעם עלה בראשי גם שאתה מכריח את עצמך לצלול למרות שאתה לא מת על הצלילה וכל כסף שאתה מוציא על אנשי מקצוע שילמדו אותך לצלול תגיד כל הכסף וההשקעה לא נשאר בן האזנייםצ שלך הכל דולך כמו הבועות שאתה נושם אני יודע שהסגנון הזה לא לפורום הזה וכל הבלה בלה ושזה לא יפה להעליב אבל בחיאט הגדשת את הסאה מכל כיוון ובמחשבה שניה מצטער שאני יורד עליך אבל אני מעדיף לרדת עליך מתוך אכפתיות ומתוך רצון שלא לקרוא את השטויות שאתה עושה וממציא ובטוח אבל בטוח לא רוצה לשמוע על תאונה שהיית מעורב בה בגלל ההמצאות שלך והפעם לצערי אני לא יפה אילוניק

Hawk-eye

New member
לאילוניק היפה באדם...

צ´מע , הגזמת ובגדול! אתה אולי יפה (עדיין לא ראיתי) כך שזה לא בטוח. מה שבטוח הוא שאתה חצוף ושחצן בגרוש! חשבנו שעברנו את השרשור הזה וליזרד קיבל ולמד. מה שוב פעם אתה יורד וכותש את האיש ? זה עשה לך טוב לראות את ההודעה לפני ששלחת? תאמין לי ליכלכת. קצת דרך ארץ וקצת טאקט. נ.ב. - אני לא מצדיק את "מישנתו" של ליזרד לרגע!

menimm

New member
תגובה נייטרלית...

אני מבין את ליזרד, ובהחלט לא מסכים איתו... צללתי הרבה מאוד זמן בלי מצפן, ותמיד הסתדרתי. היו פעמים שזה לא היה קל, אבל הסתדרתי. באחת הפעמים שהחלטתי לפנק את עצמי במתנה, קניתי מצפן. ואני מודה, שזו לא סתם מתנה, זה פשוט אביזר בטיחותי. וכשצללתי עם מישהו שהוביל את הצלילה למקום שהוא מכיר ואיי שם בדרך כתב לי על הסלייט שהוא איבד כיוונים, הייתי גאה מאוד במצפן שלי. ולכן ליזרד, גם בתור חובב גאדג´טים, וגם בתור צולל אני ממליץ לך לא להתפשר ולא לצלול בלי מצפן. גם אם המשמעות של זה תהיה שבמקום לצאת 20 מטר ליד הנקודה שבה רצית לצאת תצא בדיוק בנקודה המתוארת. ו- אילוניק... לדעתי הגזמת. מני

עקרבנון

New member
מצפן או מצפון

ליזרד לא כל מה שאתה עושה אתה צריך לשים על המצפון שלנו, תקנה לך מצפן ואפילן כזה קטנציק שמתחבר על רצועת השעון (יותר טוב מכלום) שזו באמת לא הוצאה, ולפחות בערך לאיזה כוון להתקדם אולי תדע.

זהו ליזארד, נשברתי

אני קוראת את הפורום כבר כמה חודשים ומשתדלת להשאר פסיבית אבל מאחר ולכל דבר יש גבול אז אני מקדישה לך את הסיפור הבא. 3 חברים הקימו חברה עם הון משותף. הראשון אמר, מאחר ואני השקעתי 50% מההון אני אהיה נשיא החברה. השני אמר מאחר ואני השקעתי 49% מההון אני אהיה המנכ"ל. שאל השלישי, מאחר ואני השקעתי אחוז אחד, מה אהיה אני? אתה תהיה הסמנכ"ל לעניני סקס ומוזיקה ענו לו. מה פירוש? שאל וקיבל את התשובה הבאה: כשנרצה לשמוע את דעתך המזויינת נשרוק לך. ליזארד, על פי הודעותיך בפורום אתה צולל חדש שהספיק בתקופה קצרה להיות מעורב בשתי תאונות, להגיע לתא לחץ לטיפול ולהקיא כמעט בכל צלילה. אתה שואל מחד שאלות שמצביעות על בורות וחוסר רצון ללמוד ממנוסים ממך ומאידך מעלה כל מיני רעיונות מטורפים ומסוכנים. הגרוע מכל הוא שאתה לא מפספס אף שאלה שנשאלת בפורום ועונה תשובות שרלטניות שחלקן מסכנות את השואל אם חלילה יאמץ אותן. די, תפסיק עם זה ! נקאים, אני בטוחה שתמחקו את הודעתי אבל באמת לא יכולתי להתאפק. נ.ב. כשיתפתח בפורום דיון על הקאות אני מבטיחה אישית לשרוק לך ליזארד

חשופית הפסים - חשפת את שינייך

ודקרת הכי עמוק. את הסיפור די אהבתי , הוא מתלבש היטב על כמה אנשים שאני מכיר. ליזרד תתגבר , נכון?

המוגז

New member
למנהלי הפורום

שלום באופן אישי אני חושב שההודעה של חשופית היא מהמכוערות שהתפרסמו בפורום עד היום אבל מה שיותר חשוב זה שההודעה הזו היא לא אחת ויחידה אלא שמפעם לפעם אנשים משחררים את חרצובות מקלדתם ו"מתחרעים". על ולמה מה קרה ובאיזו זכות. למה אי אפשר לשמור על תרבות הדיון ולהיות עניניים ומכובדים במקום לגלוש לפסים אישיים. אני חושב שזה חלק מתפקידכם לדאוג לתרבות הדיון ולדכא כל ניסיון להתלהמות פשוט לקצץ הודעות מתלהמות מתגרות בוטות מעליבות וכ"ו. אני בטוח שבתוך זמן קצר החברים יפנימו את המסר ואז ישאר לנו פורום נקי וענייני בתודה מראש

אילוניק

New member
למוגזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז

אני מצטט את דבריך (תחילת ציטוט ) "אני בטוח שבתוך זמן קצר החברים יפנימו את המסר ואז ישאר לנו פורום נקי וענייני בתודה מראש (סוף ציטוט ) 1. אם התכוונת גם לאנשים שלא מתלהמים אבל ממלאים את הפורום בשטויות ועצות מסוכנות כמו של ליזארד. 2. אם צוללים חדשים יקראו את השטויות והעצות הדביליות שליזרד נותןיהיה לנו פורום נקי למה חצי ימותו . 3. ועל ההודעה של חשופית כל מילה חצובה בסלע ידידי ולצד החיובי לפעמים מתחרעים על נמקלדת ובצדק 4. ואני אישית מודיע לך שאם הנקאים ינקו את ההודעות הם לא יהיו שונים מהרוסים שהקרינו בלט וצייקובסקי שהכור האטומי שלהם נהרס מה זה משטרת המחשבות והכתיבה חשבת שאולי גם להם נורא בא לצעוק הצילוני מעונשו של ליזארד ואינם יכולים לעשות כך בגלל היותם נקאים וכבר נאמר די לחכימה ברמיזה עונים לו בנימוס והוא חושב שהוא משהו חלאס לפעמים גם נמאס להיות יפה נפש אני קורא את ההודעה שלך ומתייחס לרצון שלך לתרבות הדיון באמת ובתמים כרצון טוב ולהשארת הפורום כפורום רציני אני לא יודע מה הגיל שלך דרגתך בצלילה וכו אבל אני במיליארד אחוז בטוח שלא תרצה להיות בן זוג של ליזרד או לתת לבן שלך לצלול איתו ותקן אותי אם אני טועה וכל זאת לא בשם תרבות הדיון ותקן אותי אם אני טועה אילוניק היפה i.h.b

המוגז

New member
לאילוניק

אז ראשית אני לא מתקן אותך כי זה עניין של דיעה והשקפת עולם ולגופו של עיניין ראשית חשוב להדגיש שאני לא מסכים לדיעותיו של ליזרד ואני חושב כמוך שהוא טועה ומטעה לעיתים רבות הוא לא היחידי שלדעתי טועה ומטעה ולפעמים חילוקי הדיעות הן עיניין של השקפת עולם שונה גם אני מתרתח לא פעם כשאני קורא חלק מההודעות(אתה יכול לתאר לעצמך כמה התרגזתי כשקראתי את התגובה של חשופית הפסים) אפשר להגיב ולהביע דיעה שלילית לגבי דעותיו של האחר ואם כמה מגיבים אותו הדבר נגד דיעה מסוימת בפורום אז קוראים אחרים יבינו שיש בעיה עם הדיעה הזאת. אפשר לספור עד 10 ופשוט להגיב לתוכן הדברים ותו לא זה לא כ"כ קשה פשוט אני לא מתחיל לכתוב עד שאני לא נרגע ובברכת פורום עינייני לכולנו

albanetc

New member
../images/Emo31.gif

בראשית דבריי תרשי לי להביע תקווה כי הברירה הטבעית תעשה את שלה לא רק בעניינו של ליזארד, אלא גם בעניינם של כל אלה שמאמצים את עצותיו, או את עצות כל אחד אחר, בלי להשקיע מחשבה נוספת ובלי להתייעץ בגורמים יודעי-דבר. דאגתך לגורל משתתפי הפורום נראית לי מיותרת, ויותר מזה, איך שאומרים באנגלית, it insults my intelligence. שנית, תרשי לי לא להאמין בכך שאת "קוראת את הפורום כבר כמה חודשים ומשתדלת להשאר פסיבית".למען הסר ספק בעניין ניתן לבצע סקירה קצרה בכרטיסך האישי, וכמו-כן בכרטיסים השכנים לשלך, והיא מראה חד-משמעית שהמשתמש "חשופית הפסים" נרשם ב-30 לנובמבר בסביבות השעה 5 לפנות בוקר. זה רומז לי על חוסר הרצון לחשוף את זהותך האמיתית תוך שימוש בכינוי פיקטיבי כדי לכתוב הודעת פליים בודדה. בואו ונשתדל כולנו לשמור על פורום ענייני ונקי. (כמובן שכל לשון נקבה מתייחס גם ללשון זכר, מאחר ומינך האמיתי אינו ידוע.)

Sushi

New member
נחמד מאד שאתה רוצה פורום נקי

אבל האם המשפט: "... הברירה הטבעית תעשה את שלה לא רק בעניינו של ליזארד, אלא גם בעניינם של כל אלה שמאמצים את עצותיו ..." הוא משפט נקי וענייני? תסלח לי (כמובן שכל לשון זכר מתייחס גם ללשון נקבה, מאחר ומינך האמיתי אינו ידוע), אבל המשפט הזה מרגיז ומקומם, מוכיח על חוסר רגישות עילאי מצידך ועל חוסר רצון לתרום לאחרים. לזכותך יאמר שהאינטיליגנציה שלך עוזרת לברור את המוץ מהתבן, אבל לא כולם מבריקים כמוך.

למעלה