אתניקס, אתניקס

KeLeMeNcY

New member
אתניקס, אתניקס

שוב שמעתי אותם בדרך הביתה בדיסקמן <מה חדש> וכרגיל התלהבתי מהקול של זאב, זה הקול הכי יפה שיש למישהו.. חם, מלא ברגש, קצת מחוספס כל-כך אמיתי אני לא יכולה שלא לעצום עיניים ולהתחבר לשירים.. בשירים האחרונים של אתניקס הקול שלו מורגש מהרגיל, וזה דבר מצוין אז תרשו לי להתלהב, למרות שאני בד"כ לא מתלהבת מכלום

mitahat laor

New member
ואין ספק שאת צודקת

KeLeMeNcY

New member
הרבה אנשים לא יאהבו את הקול שלו

כי הוא לא "צלול" ועם איכויות ווקאליות באופן המקובל.. והוא אפילו די צרוד אבל אין קול בעולם שידמה לו! זאב הוא מעין זמר נשמה, כי הוא מכניס ת'נשמה בקול שלו!

ITAIX

New member
אני לא שומע צרידות

בקול של זאב. גם כשהוא עולה בטונים הקול שלו חלק. ה"צרידות" שאת קוראת לה הא בעצם צבע הקול המיוחד, שנותן לו את גוון השירה, והוא אח היחידים שיכול לשיר: פופ, רוק, דאנס, מזרחי, בלוז, בלדות, ועוד עוד... הוא שר סגנונות שונים והכל נשמע רגיל לחלוטין. וזב בגלל צבע הקול המיוחד שאין להרבה אחרים. דוגמא פשוטה: קחו את אייל גולן ששר את אהבה תנמח או את היא לא תשוב אז כשהיה בהופעות - זה היה נוראי!!! או קחו את אביב גפן שר מזרחי.???!! רק לתאר את זה זה מפחיד. ולכן קולו של זאב כ"כ מיוחד

KeLeMeNcY

New member
תראה, זה הכ(קו)ל בעיני המתבונן

יש הרבה שטוענים שקולו צרוד, ואכן, אם מאזינים טוב שומעים לפעמים טיפה צרידות, מעין חספוס כזה.. ברור שלדעתי זה דבר נפלא.. אבל יש הרבה שלא מסכימים איתי כנ"ל לגבי היכולת שלו לשיר בכל ז'אנר, גם אני חושבת שהוא יכול לשיר הכל ולהשמע נפלא!! אבל לא חסרים האנשים שיטענו שהוא לא יודע לשיר מזרחית, או אפילו לשיר רוק! הרבה דברים אני לא יכולה להבין, כמו למשל איך אני במיעוט מבחינת האהבה שלי לקול של זאב.. הרבה לא אוהבים את קולו, יש אפילו שאוהבים את אתניקס ולא את קולו.. איך?!?! זה קול מושלם, הלואי שהוא ישיר לנצח! כל שיר שהוא שר ישר הופך ליפה ומרגש.. טוב, השתפכתי!

ZGala

New member
קול של זאב

נכון לא צלול אבל גם לא צרוד קול של זאב הוא פשוט אמיתי, קול של גבר מעל פני אדמה, כלכך טבעי ואנושי וסקסי, בגלל זה קול של זאב נוגע בלב של מאזינים. "לא צלול" - זאב יודע לשיר את אותם תווים גבוהים כמו אייל גולן - בדקתי את זה בתווים של שירים. למשל גם אצל שרית חדד אין LA II כמו בשיר "רק אהבה תנצח" "צרוד" - לא בכלל. זה קול חופשי, כשבן אדם שר בלי לחץ, לא מגייס כל כוחות שלוכדי לבצע מהשהו. אז קול שלו אמיתי וחופשי. וגם לא "סדוק" כמו ששמעתי פעם, זה בכלל שטות. קול של זאב מאפשר "לדבר" דרך שיר, אז כל מה שהוא "אומר" בשירה פוגע במטרה, מילים לא מסתתרות צליליות. וזה גם קול מקצועני. גלה

אני מוצא שהקול של נחמה

משתנה משיר לשיר, לפי המצברוח. שימו לב איך הוא שר ב"חברון" (מפחיד!!) לעומת איך הוא שר ב"ב.מ.וו. שחורה", למשל. יש לו קול שבא ממנו, מהנשמה.

ועוד דוגמא לגיוון שלו

השיר גם משתנה בתבנית שלו. אם יש שיר כמו "כלב לא נותן ברירה", זאב יותר חופשי ויותר נוגע וחזק. אם יש שיר כמו "אמריקה" הוא יותר מלודי ומדויק. וואו, איזה השוואות!

GalaZus

New member
קול של זאב נחמה משתנה

לא לפי מצב רוח, אלא לפי מטרה של שיר. מצב רוח יכול להיות אותו דבר בהמשך שעות, אבל שירים שונים בהמשך אותן שעות [בתוך קונצרט לדוגמה]. את מצב רוח רואים על פניו, בקול שומעים את מה שיר "מספר".
גלה

mitahat laor

New member
גם העוצמות של זאב

יש שירים שהוא עולה בהם בעוצמות גבוהות שאפילו זמרים אחרים לא היו עולים לטונים כאלה ואפילו לא זמרים מזרחים או אחרים שיש להם קול גבוה ולזאב יש את זה מה שנותן לשירים ליהות יותר יפים!

ZGala

New member
אולי יש לך הוקלט../images/Emo92.gif

שיר "התמונות שבאלבום" ושיר "בלעדייך" בקול של זאב בלבד? אם יש שילחי לי בe-mail
תודה
על תובתך זיו
גלה

למעלה