לפי האקדמיה כל המילים בדוגמאות שלך מסתיימות היום ב-ה' חוץ מאתנחתא (ועוד מילים בסגנון שגם הגיעו מארמית אבל הן כמו שמות פרטיים, אתנחתא הרי זה שמו של טעם מקראי). לי יש מעט מילים שאני בכ"ז לא כותבת לפי הנחיות האקדמיה, למשל רישא וסיפא, אולי אני לא עקבית בזה ולפעמים כן מסיימת עם ה"א
). לא הבנתי את הקשר לצירופים כבולים, תוכלי לתת דוגמה?
אז כן, אם זה כחלק מביטוי מארמית, שומרים על האל"ף בסוף. ולגבי אתנחתא/ה, סתם להשתמש במילה במובנה היומיומי (ולא התייחסות לזה שזה שם של טעם) אמורים כביכול לכתוב עם ה', אבל מודה שגם בזה אני ממשיכה עם ה-א'.
גם אני נמניתי על אלו שהיו כותבים עם א'. לאחר שהבנתי שעפ"י האקדמיה יש לרשום עם ה' אני ממש מקפידה על כך. בעבר כתבו פסקא, טבלא, שאילתא . . . היום מילים אלו נכתבות בפי רוב עם ה'. דרך אגב, מילה נוספת שכותבים אותה עם א' בטעות, משכנתה ולא משכנתא ,
כלומר, אם בחרת לסיים בא' כך צריכה גם להיראות צורת הרבים- קופסא-קופסאות, דוגמא-דוגמאות, אם בחרת לסיים בה', כך צריכה להכתב גם צורת הרבים- קופסה-קופסות, דוגמה-דוגמות. למיטב זכרוני וידיעתי, הרקדמיה אישרה גם שימוש בא'.
ימים. ושם מישהי צירפה לי לינק שהאקדמיה קבעה חד משמעית שהסיומת הנכונה היא ה' (דוגמה, טבלה...) וכתבתי לה שלא מעניין אותי, אני אמשיך לכתוב עם א' כמו שהורגלתי בילדותי (הרחוקה מאוד מסתבר... זקנתי
), בגלל שצורת היחיד אמורה להיות רק בסיומת ה"א לפי האקדמיה (חוץ מכמה יוצאי דופן שהוזכרו), אבל ברבים אפשר כך או כך. ואני באמת תמיד אכתוב דוגמה ודוגמאות, וזה בסדר גמור אליבא דאקדמיה.