אתמול...

• פותח הנושא noamm
  • פורסם בתאריך

noamm

New member
אתמול...

הייתי בתערוכה של "על השולחן" וכמובן חוץ מההרצאות הטובות את האינפורמציה הכי טובה אתה מקבל מאנשים נחמדים שדוכנים עצמם. אז באיזה דוכן של שוקולד עמדה אישה נחמדה שהכינה פרלינים וגם ענתה לכל שאלה. אז מהדברים שלה ,כי ראיתי שיש פה כאלו שמוסיפים חמאת קקאו לשוקולד, היא אמרה שלא צריך להוסיף אלא רק אם מכינים כל מני מקצפים מהשוקולד. חבל שלא היתה לי מצלמה כי סוף סוף היה אפשר לראות שלב אחרי שלב איך היא מכינה שוקולד. היא עשתה קודם כל גאנש של שוקולד לבן עם נוגט שפכה לתבנית עד שהתקררה חתכה לקוביות וטבלה בשוקולד מטומפרר. כדי לקבל שוקולד יפה ומבריק היא השתמשה בשני הצדים בשקפים רגילים ריבוע מלמעלה ואחד מלמטה. ואם היא רצתה דוגמה למעלה אז השתמשה בשקף דוגמה. ואם רוצים גליםמ על השוקולד פשוט מניחים אותו וגוררים הצידה. בטח באיזה שלב יעלו לאתר של על השולחן את הוידאו אז אני ממליץ יום טוב.

מני.ת

New member
שלום נועם ../images/Emo13.gif

או שהגברת לא הבינה אותך, או שהיא נתנה לך תשובה מטעה. חמאת קקאו בתוספת לשוקולד זה לא גימיק. מוסיפים אם צריך וכשצריך אז חשוב להוסיף. מתי מוסיפים? אם האפליקציה דורשת שוקולד יותר נוזלי. כמה מוסיפים? בדיוק את הכמות הדרושה ליצירת שוקולד במרקם הנכון. ישנו שוקולד שנקרא curvature (חלק בתרגום חופשי) שהוא מכיל חמאת קקאו ביחס גבוה יותר מאשר שוקולד מסחרי רגיל. משתמשים בו לציפוי. חמאת קקאו משמשת לעוד עניינים מעבר לטמפרור שוקולד, לאפליקציות כמו אלה שתיארה הגברת בתערוכה וגם בעולם הקוסמטיקה (ליפסטיקים, קרמי גוף וכו') מאחר והשומן הזה נמס בטמפרטורת הגוף.

noamm

New member
היא לא הטעתה

אני התכוונתי לפרלינים ולפרלינים אין סיבה להכניס. עכשיו שאלה.. הכנתי גאנש לפי 200 שמנת ו400 שוקולד לבן. שמתי בתבנית והכנסתי למקפיא יכול להיות שהשתמשתי ביותר מדי שמנת? כי לא יצא לי פלטת שוקולד נוחה לעבודה. כלומר היא דיי רכה. תודה.

מני.ת

New member
גם בפרלינים כדאי להוסיף חמאת קקאו

וזה במידה ומשתמשים בשוקולד מסחרי רגיל. חמאת הקקאו תאפשר שוקולד יותר נוזלי וחלק וקירות יותר דקים לפרלין. כמובן שעודף "נוזליות" תגרום לפרלין עם קירות דקים מדי שלא יחזיקו מעמד. וזה כמובן תלוי בסוג הדוגמא שבתבנית. על כל פנים, הייתי מוסיף 5 אחוז חמאת קקאו בהכנת פרלינים. ולשאלתך, למה אתה מתכוון "נוחה לעבודה" מה האפליקציה שאתה מנסה לעשות?

noamm

New member
ניסיתי...

להכין גנאש בתבנית שאחר כך אני אוכל לחתוך אותה לריבועים ולטבול בשוקולד מטומפרר. אבל השוקולד יצא לי רך מדי ודביק מדי בשביל להתעסק איתו. אני ראיתי שהוא אמרו לצאת יחסית קשה. תודה על העזרה.

צריך לחכות שעתיים לפחות, אבל למעשה

רק אחרי יום או יומיים מקבלים את המוצקות הזו.

noamm

New member
אבל נראה לי...

גם שהשתמשתי ביותר מדי שמנת לא? 200 שמנת על 400 שוקולד לבן וגם לא שמתי חמאה... זה חשוב??

אני אף פעם לא משתמשת בחמאה

לא אוהבת חמאה בשוקולד. אם יש לך סבלנות תחכי , כי ההבדל הוא בין מרקם נוזלי לחזק. ממש הבדל.

למעלה