אתמול

nutmeg

New member
אתמול

בדרך בין הפגישה שהייתה לי, למגרש החנייה - היכן שהמכונית שלי עמדה בשמש יותר משעה - הייתי חייבת להיכנס לחנות הספרים כדי להתאוורר קצת וכדי ולספוג מספיק מזגן בכיסים שיספיק לי לאחר כך, למכונית. עברתי בין המדפים והדוכנים, עלעלתי, קראתי כותרים, הפכתי וקראתי את גב הספרים... ולא התחברתי לאף ספר. חוויה מאוד מוזרה שאני לא מכירה כי לא קרה לי עד היום. אז -- מה אתם קוראים עכשיו ממש עכשיו? שווה?

יוסי ר1

Active member
האי של סופיה, מאת ויקטוריה ויסלופ.

מספר על חיי המצורעים באי ספינלונגה - מושבת המצורעים של יון. ספר רגיש ביותר, על טרגדיות אנושיות, על הפחד הלפעמים לא מוצדק, על הנידוי. מומלץ! בין לבין אני מעיין בספרון עתיק יומין שקבלתי מתנה מחברים, תולדות הכתב העברי מאת ש. ייבין, נכתב ב1938! חלק מהכתובות הידועות היום לא התגלו אז עדיין, אבל הספר נותן סקירה שיטתית של תולדות הכתב. מעניין לראות שגם הספר העדכני של ימינו, ראשית תולדותיו של האלפבית, של יוסף נוה משתמש באותם איורים ממש.

אלי ו.

New member
קראתי שוב את יאנקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור

של מארק טוויין. קראתי אותו לראשונה כנער וזכרתי אותו בעיקר כפארודיה על סיפורי המלך ארתור ואבירי השולחן העגול. כיום, כשההיכרות שלי עם טוויין טובה יותר, מצאתי בו, מעבר להומור, גם את הפסימיזם של טוויין ודעתו הגרועה על הגזע האנושי. ראיתי איך היאנקי בחצר המלך ארתור זורע את הזרעים של הזר המסתורי (גם הוא מומלץ כמובן) אותו כתב טוויין מאוחר יותר. ספר לא כבד מדי, מעלה חיוכים, לפעמים עצובים. קלאסיקה.

יוסי ר1

Active member
טוב, אם פתחנו פינת המלצות , אז עוד שניים:

האפיפיורית יוהנה - ספר נהדר על אפיפיורית אשה, מבוסס על טענה היסטורית לא מוכחת. מומלץ בחום. המנדולינה של קפטין קורלי - עוד סיפור מימי מלחמת העולם השניה, תחת הכיבוש הנאצי - האיטלקים שכובשים את יון. סיפור אהבה בלתי אפשרית בין הכובש לנכבש. קולד מאונטן - חייל עושה את דרכו מצבא הדרום המובס אל החוה שלו ואל אהובתו. סיפור נהדר, ומדכא באותה מדה, על זוועות המלחמות המיותרות. תגידו, נראה לכם הרעיון לפתוח פינת מומלצים, כל אחד יוסיף לשם בזמנו הוא את הספרים שאהב, הספרים שהשפיעו עליו, הספרים שרגשו אותו? (גם תרגומים, כי בסך הכל התרבות שלנו הלא ניזונה לא רק ממה שכאן ועכשיו)

nutmeg

New member
כן - אבל

צריך קצת משמעת. למשל אם הכותרת היא "ספר שהשפיע" - להיצמד לבקשה ולבחור ספר שהשפיע - וגם לספר למה אם אפשר. או אם שאלתי מה אתם קוראים עכשיו - אז עכשיו. לא רוצה סתם רשימת המלצות כי בסוף כולם דולים את כל הספרים המומלצים מבחינתם בכל הזמנים - וזה מציף ומייגע.

יוסי ר1

Active member
צודקת ב200%

אבל שימי לב שרשרתי הודעתי להודעתו של אלי, שחזר וקרא ספר של פעם. ורשימת המלצות של כל מה שקראנו וחשבנו שהוא טוב, זה רעיון מעולה, ולזה התכונתי בדברי, ובאמת נראה לי שכדאי לשרשר רשימה מעין זו ולהציבה קבוע בעמוד הפותח של הפורום. מתוכם כדאי לציין - או ברשימה נפרדת - את אילו שקראתי והשפיעו עלי. ובאשר להודעת הפתיחה שלך, אכן , בקשת עכשיו. אם כי את האי של סופיה שאני קורא עכשיו, כתבו ב2005... אבל אני מניח שגם לו הייתי קורא אותו אז, עדיין הוא היה היום במומלצים שלי.

nutmeg

New member
../images/Emo8.gif נכון

ולכן שרשרתי את בקשת המשמעת להודעה הזו ולא להודעה על הספר שאתה קורא *עכשיו* אשמח לרשימת ספרים משפיעים שכזו

arivederci

New member
מצטרפת להמלצה על "האפיפיורית יוהנה"

וגם ל"האי של סופיה". כרגע קוראת את "קפקא על החוף", ומרותקת למוזרות שלו. לאחרונה נהניתי גם מ: "צילה של הרוח"- ספר נפלא, כמו שהיו כותבים פעם, לפני 200 שנה. "זכרונותיה של גיישה" < אני אורחת מפורום שכן. קוראת כאן בקביעות, והפעם לא יכולתי להתאפק וגם כתבתי>

יוסי ר1

Active member
שלום לך אורחת.

"צילה של הרוח" בהחלט מעניין, ובעיקר מיוחד - כתוב קצת אחרת. לא הייתי אומר שכמו לפני 200 שנים, אבל יש בו משהו קצת אחר.

arivederci

New member
לי הוא הזכיר

רומנים מהתקופה הויקטוריאנית. בעיקר את אלה של האחיות ברונטה, ובעיקר את "אנקת גבהים".

giulietta

New member
גם אני סיימתי לפני יומיים את

"צלה של הרוח" ונכבשתי על ידו (כלומר, לא יכולתי להניחו מידיי ומצאתי בו סיפור מרתק, הומור ואמירות חכמות). לאחרונה קראתי שניים של הרוקי מורקמי (ספוטניק אהובתי ויער נורבגי). על המדף מחכים: קורות הציפור המכנית, עבור את האלפים, אבשלום/ארז שוייצר, מקימי/נועה ירון דיין, תיאום כוונות/חיים סבתו, לא בבית הזה/יוסף בר יוסף.

אלי ו.

New member
שכחתי להזכיר את "אנשים רגילים"

של בראונינג. ספר הסטורי הסוקר את קורותיה של יחידת מילואים 101 של משטרת הסדר הגרמנית במלחמת העולם השניה. יחידה שהורכבה ברובה מאנשים גרמנים פשוטים, עובדי מפעלים מהמבורג ברובם שהוטלה עליהם המשימה לחסל יהודים. הספר מנסה לענות על השאלה ששאל לפניו גולדהאגן, איך אנשים רגילים הופכים להיות רוצחים. מרתק בעיני אם כי לא הסכמתי עם כל המסקנות שלו.

הרוח שורקת בעגורנים

של לידיה ז'ורז'. הספר מתואר כאחד הטובים בכל הזמנים. אחרי כמה עשרות עמודים טרם השתכנעתי להסכים...

מוגג

New member
הודעות בפורום תרבותפוז.

ניסיתי לקרוא את "יצר לב האדמה" של שהרה בלאו ולא הצלחתי.

אתמול סיימתי את הארי פוטר האחרון.

ומאחר ואני ממש נחמד, אגלה לכם שבסוף CGHLR F:KKL HJHOK FOG:JK BJGK:J GJB BK:JNYG VGVK:J VPJHB: JLUJK: ILJBKJM IOHOJK :JHBJK KJBIH BIKJN BIJN (כל מי שלמד בהוגוורטס יוכל לפענח מה שכתבתי בקלי קלות). אחה"צ אתחיל את The Magdalene Cipher של ג'ים הוגן, הידוע גם כחצי מהצמד המשתמש בפסאודונים ג'ון קייס.

למעלה