אתמול שמעתי מחברה

גנגי

New member
אתמול שמעתי מחברה

שיש לה תפקיד בכיר מאוד בתחום ההשכלה הגבוהה בארץ, שההשכלה בארץ מידרדרת עד כדי כך שאם פעם היו כשלושה מועמדים לכל קרן מחקר שהוצעה - אז כיום אין אפילו אחד, וקרנות המחקר הולכות, מחוסר ברירה, למימון כל מיני בתי ספר ביישובי ספר וכד'. אז לא שיש לי בעיה עם זה שמממנים בתי ספר נזקקים, נהפוך הוא. אבל זה אומר משהו מאוד חמור על מצב המחקר האקדמי בארץ ועל בריחת מוחות מכאן. שהרי לא חסרים אנשים מוכשרים - אבל הם חסרים כאן: הם בורחים מכאן, משום שכאן אין להם שום תנאים לחיים נורמליים ולהתפתחות מדעית, ובארה"ב, למשל, יש ויש. בטח תגידו "מה חידשת", אבל הכאיב מאוד לשמוע שאין ביקוש לקרנות מחקר. המשמעות של זה היא שגם אם מישהו מוכשר באמת ירצה לחיות כאן הוא כבר לא יוכל, לא יהיה לזה טעם, כשלא תהיה כאן קהילה מדעית מפרה, תומכת.

יוסי ר1

Active member
האם את בטוחה בעובדות שהצגת?

זה שהמצב מחמיר והולך, ידוע וברור. עם זאת , ככל הידוע לי, (ואני לא כל כך אישיות בכירה בתחום ההשכלה הגבוהה בארץ) עדיין לכל מקום פנוי בכל אוניברסיטה יש יותר ביקוש מאשר היצע, ורף דרישות הסף עולה בהתמדה (פסיכומטרי, בגרות, וכו'). כך גם ללימודי דוקטורט. האם מה שאת אומרת שרק את תחילת הלימודים האקדמיים עושים כאן, ובגדול, ואת ההמשך עושים רק בחו"ל?

גנגי

New member
כן. ולא זו בלבד

אלא את המחקרים הפוסט-לימודיים עושים שם, שם. מה שאומר שנוטשים את הארץ המובטחת לטובת הארץ המבטיחה פרנסה וקידום ואפשרויות (בלתי מוגבלות).

אלי ו.

New member
כל הכבוד, נזכור את גוש קטיף../images/Emo45.gif

יוסי ר1

Active member
היא יכולה לסלוח לעצמה שהזכירה לנו.

כי אנחנו את גוש קטיף לא שכחנו, וגם לא נשכח.

shellyland

New member
זה בסדר. גם אני לא אשכח.

ואני מצנזרת את המשך התגובה, כדי לא ליצור כאן מהומות.

יוסי ר1

Active member
זה בסדר, גם אני צנזרתי

את סוף התגובה שלי, כדי לא לעורר כאן מהומות.

לא נראה לי שזה המצב

לי קרה כבר כמה פעמים שהגשתי בקשה למענק מחקר, והמענק ניתן למישהו אחר. זאת אומרת שהיו לפחות שני מבקשים
תשאלי את החברה שלך אילו מענקים פנויים. אני אשמח לבוא לקחת.

צימעס

New member
איך זה מתחלק בין תחומים שונים?

למיטב ידיעתי, לפחות כמה מאלה שעושים בחול עוד פוסט ועוד פוסט, היו חוזרים לארץ בשמחה, אילו יכלו לקבל משרה סבירה.

גנגי

New member
אבל זה בדיוק העניין -

הם בורחים מכאן כי אין סיכוי למשרה סבירה. מה יעזור להם מחקר כאן אם לא יוכלו להתקדם? ברור שהם יעדיפו לעשות מחקר במקום שיעריך אותם ושייתן להם אפשרויות להתקדם ולהתפרנס באופן מכובד. אני מסתכלת באונקולוגית שלי - אישה בגילי, מבריקה מכל בחינה אפשרית, בעלת השכלה רחבה ביותר, לא רק בתחום הרפואה, שעובדת בבית חולים ממשלתי בתנאים מחפירים, ואין לה זמן לנשום ולא קליניקה פרטית, ומן הסתם היא מרוויחה כמו מורה בתיכון, פחות או יותר - ואני תוהה איך באמת אפשר לחיות ככה, ולמה צריך ללמוד כל כך הרבה ולתת את הלב ולהקריב את החיים בשביל לחיות בסופו של דבר כמו כלב.

יש הבדל בין משרה במחקר למענק מחקר

מענק מחקר = מימון זמני משרה במחקר = מימון קבוע על איזה מהם את מדברת?

ההשכלה בעולם מידרדרת ../images/Emo141.gif

אמנם אין לי חברים במגדל השן והידע שלי בנושא בא רק מהתקשורת, אבל אני מתרשם שיש תהליך עולמי של ירידה של האוניברסיטאות ועליה של מחלקות המחקר בפירמות מסחריות כמקום שבו משתמר ומתעשר הידע האנושי. אז נכון שמצב האוניברסיטאות בארה"ב טוב יותר ממצב האוניברסיטאות באי אלו מדינות אסיאתיות קטנות (יש עוד כמה תחומים בהם מצב המצטיינים בארה"ב טוב יותר מאשר בשאר העולם, למשל ספורט), אבל לגזור מזה מסקנות מעשיות - קצת קשה. למיטב הבנתי, האקדמיה הישראלית גם הרוויחה "בזול" מלומדים שנפלטו מהאקדמיות של מרכז אירופה בשנות השלושים ומאלה של ברה"מ בשנות השבעים, או שבאו לארץ מטעמים ציוניים והיו מוכנים לעבוד בארץ בתנאים שהיום ייחשבו למחפירים. אלמלא היה כך, ייתכן שהאקדמיה הישראלית הייתה נראית כמו הספורט הישראלי, ולא היה לה מאיפה להידרדר ...

מכירה מישהו

שעלה לארץ מארה"ב הברית מטעמים ציוניים. למד כאן תואר ראשון, שני ושלישי, בינתיים נולדו לו ולזוגתו 3 בנות, השתלבו כאן בחברה ובנו את ביתם כאן. ואז חיפש עבודה ומצא אחת מעבר לאוקיאנוס. עכשיו הם שם. מתי יחזרו? לאלהים פתרונים. ובעניין המלגות- גם מכירה אישית מלגה מסויימת, שניתנת לתלמידי מחקר. בעבר היו ניגשים בין 5 ל 8 מועמדים, ו 2 היו זוכים. כיום 2-3 מגישים את מועמדותם, ו 2 זוכים.

למעלה