אתמול ראיתי סרט

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
אתמול ראיתי סרט

ראיתי סרט בערוץ 4 , אומנם לא של צלילה אלא של גלישה . ישנן כמה סצנות בהוואי ומראים שם גם צילומים מתחת למים עכשיו הראות שם נראתה מדהימה בהחלט, בנוסף שמעתי שהוואי זה אזור בהחלט ששוה לסמן על המפה באזורי הצלילה אז השאלה שלי היא ככה : איך זה הגיוני שבגלים בגובה של 7 מטר שחוזרים על עצמם הראות לא נפגמת שם , אני יוצא מהנחה שהראות לא נפגעת כי הרי זה אתר מומלץ מאוד וגם בסרט שראיתי אתמול היתה ראות מטורפת. בקיצור מישהו מוכן להסביר לי את השילוב של ראות וגלים גבוהים בצורה קיצונית בהוואי ?

itay zohar

New member
ALOHA

הי בדרך כלל הוואי מצטיירת כאי שכל השנה ובכל נקודה בהוואי יש גלים של 10 מטר - ובכן המצב לא כך. הגלים בהוואי בכל עונות השנה חוץ מהקיץ מגיעים מכיוון צפון ולכן האזור שבו מתרכזים כל גולשי הרוח והגלים בהוואי הוא בחופים הצפוניים בתקופת הקיץ הגלים מגיעים מכיוון דרום ומערב בדרך כלל וגם לא בתדירות של הגלים הצפוניים בחורף תוסיף לכל זה את העובדה שבצד המערבי של הוואי ובכלל בכל האיים (אני הייתי במאווי חצי שנה) ישנם המון מפרצים כך שלא בכל מקום הגלים נכנסים פנימה לתוך המפרץ ויוצרים אזורים מדהימים לצלילה נקיים בלי השפעת הרוח וללא השפעת הגלים. לכן בחוף הצפוני לכולים להיות גלים של 10 מטר ויותר ואילו בחוף המערבי או הדרומי יכול להיות ים יותר שטוח ורגוע ממפרץ אילת. בקשר לראות כל איי הוואי (7 עיקריים) נבנו ועוצבו בידי הרי געש שהתפרצו וגלשו לים כך שרוב החופים וקרקעית הים בכלל לא בנויים מחול אלא מריף שנוצר מהלבה שגלשה לים. האזור הוא טרופי כך שמזג האויר וטמפרטורת המים נעימים כל השנה. אני אישית הייתי בהוואי 3 פעמים ובפעם האחרונה חצי שנה אמנם נסעתי לגלוש רוח וגלים (לא היה לי רשיון צלילה) אבל עשיתי הרבה שנורגלינג וגם זה היה מדהים. בקיצור הוואי מומלצת מאד - מקום מדהים גם לנופש וגם לצלילה. אם תרצה לדעת פרטים נוספים אני אשמח לענות. איתי [email protected]

למעלה