אתמול פגשתי אשה...

elipol

New member
אתמול פגשתי אשה...

אתמול פגשתי אשה שהתאלמנה לפני שבועיים. פגשתי אותה במפגש חברתי-עסקי ( רישות עסקית) . זו הייתה החלטה שלה, לצאת מהבית ולבוא להיות עם האנשים שהיא נפגשת כבר תקופה ארוכה פעם בשבועיים. שאלתי אותה מה אני יכול לעשות בשבילה, למרות שכמאמן וגם אב שקול אני יודע שעדיין מוקדם מאד לדבר על דרכי התמודדות. היא עוד לא הפנימה את האבדן שלה. היא כואבת את מצבה, אך יש לה עוד דרך לעשות, בדרך להכרה פנימית של מה שקרה. בעלה נפטר באופן פתאומי ולא הייתה לה שום הכנה נפשית למצבה החדש. אבל לא יכולתי שלא לגשת אליה. היא בקשה את מספר הטלפון שלי שיהיה לה עם מי לדבר אם תזדקק. מסרתי לה את המספר באהבה ומקווה שבשעת הצורך היא לא תהסס, לא תחשוב שהיא מעמיסה עלי או מפריעה. וכמו שאני אומר תמיד, לפעמים גם שיחה אחת בודדת יכולה לעזור.

עשית נכון

לגשת להציע עזרה ולתת לה להחליט מתי לדבר איתך , זה היד המושטת שלך היא ממש לעניין שהיא תדבר איתה שלח אותה לפה , ואנחנו נחבק אותה ונעזור לה כשם שאנחנו עוזרים לכל הכותבים מקשיבים נותנים חיבוק ורטואלי בעת הצורך ולפעמים מראים את האור בקצה המנהרה הכי טוב שהיא תמצא את דרכה לפה כי פה יקשיבו אליה בהכנה , נשים שעברו את ה"חויה" הזו והמשיכו הלאה

elipol

New member
כל אחד מוצא את הדרך שלו להתמודד עם הכאב

עם כל הכבוד לפורום, זה לא מתאים לכל אחד. אנשים מחפשים קרבה אמיתית ולא רק וירטואלית. לא כל אחד יכול לכתוב ולספר על מה שעובר עליו. לכן האמירה " הכי טוב שהיא תמצא את דרכה לפה כי פה יקשיבו אליה בהבנה" היא יומרנית מדי. תהליך האבל לוקח זמן, היא ממש בתחילתו ומוקדם עדיין לנסות להראות לה "את האור בקצה המנהרה". היא אפילו עוד לא בשלב של החושך האמיתי. התת-מודע שלה עוד לא עיקל את גודל האסון שלה. אני אומר את זה גם כאיש מקצוע וגם כמי חווה שני אסונות תוך שנה אחת.

אני לא מבינה אותך

אם אתה חושב שהפורום לא עוזר , אז לשם מה כתבת את ההודעה הראשונה שלך בפורום ? ולי יש הרגשה שזה לקדם את הדרך שבה אתה בחרת , האימון האישי ובמשף השנים בהם אני כתבתי וכותבת בפורום , ראיתי המון כותבים וכותבות שלקחו מפה עידוד וכח וגם עצות טובות העזרה מגיעה ברמות שונות באמצעות הכתיבה בפורום, באמצעות המסרים ונוצר קשר אישי בין הכותבים והכותבות במפגשים שיוזמת המנהלת אני אומנם לא אלמנהב אך חויתי גם אני אובדנים , חלק מהם אובדן עצמי , ושרדתי למרות ועל אף שיקום אחרי אובדן ניתן להגיע במסלולים השונים, הכתיבה היא אחת מהם ומקווה שאתה יודע את זה כמאמן אישי, כי לא כולם מחפשים דיבור מילולי , לפעמים הכתיבה קלה יותר להוציא דברים מהבטן , ואז יש הקלה כי עצם הכתיבה משחררת וזה ידוע ומוכר

elipol

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב

אני לא כתבתי שהפורום לא עוזר ולכן ברור שאני גם לא חושב כך. עובדה שגם אני כותב בפורום ובפורומים נוספים. אני אכן בחרתי להיות מאמן אישי ולעסוק מצבים של אבדן ושכול. אני כתבתי גם כאן בפורום שלפי דעתי זה לא מתאים לכל אחד. שימי לב ף לא מתאים לכל אחד. לכן אי אפשר להגי שאני מנסה לקדם דרך כלשהי, כולל אימון אישי. אני מאמין קודם כל שאפשר לעזור לאנשים בלי לכוון אותם למה שלנו נראה נכון. אכן כתיבה תורמת רבות לתהליך השיקום, כולל כתיבה בפורום למרות מגבלותיה. גם כתיבה כמו כל דבר אחר מתאימה למספר אנשים ולא לכולם. אני כתבתי נגד ההכללות, נגד האמירות כגון "הכי טוב", "כולם יודעים", "לכולם זה עוזר" וכו'. כל אדם הוא עולם ומלואו. כל נפש היא ייחודית ואין שניה לה.

yamkachol

New member
יפה עשית. כל אחד עוזר לפי יכולתו.

בדרך כלל , אנשים לא יודעים כיצד יכולים לעזור. אתה הצעת, היא בקשה מספר טלפון, למקרה שיתאים לה. נראה לי שאתם עושים זאת בצורה מתאימה. מעניין לדעת , בעוד זמן מה (אולי חצי שנה, שנה) - כיצד הגיבה, מה בחרה לעשות ומה זה עשה לה.

elipol

New member
אם זה תלוי בי...

ברוב המקרים אנשים מסבים, גם כאלה שחוו אבדן, מנסים לכוון ולייעץ, כאשר הם משתמשים בנסיון שלהם. הכוונות הן תמיד טובות והתוצאה בדרך כלל לא כל כך, במיוחד לטווח ארוך יותר משעתיים... אנחנו יכולים להבין כאב של מישהו אחר, להשליך אותו על הכאב שלנו, להזדהות איתו ולכאוב אותו. אנחנו לעולם לא יכולים להרגיש את מה שמרגיש אדם אחר. אנשים באבלם צריכים למצוא את דרכם הייחודים להתאבל. אפשר לעזור להם ( וזה מה שאני עושה בין היתר) אך לא ניתן ולא צריך לכוון אותם. ברוב המקרים בתקופת האבל הראשונית האנשים זקוקים פשוט לאוזן קשבת, לחיבוק ללא מילים, לנוכחות. את כל אלה אני יודע להעניק ולכן אני מצליח.

אתה מטפל מקצועי בתשלום ?

אתה גובה שכר כספי תמורת הלווי המקצועי שלך ? כמו שגובה פסיכולוג?

elipol

New member
אסור לי לענות בפורום לפי החוקים של הפורום.

על השאלה הזאת אני יכול לענות רק מחוץ לפורום, בטלפון או המייל. אלה הם כללי המשחק כאן ואני מכבד אותם.

למעלה