אתמול כמו בכל שבוע..

Master Music

New member
אתמול כמו בכל שבוע..

נסעתי לתיקון בבת-ים. . איזה זכות לראות את כל האנשים שמגיעים ולשמוע אותם מתפללים עם הרב. בתיקון מפעם לפעם אני מרגיש שבכל מילה שקוראים בכוונה גדולה מרגישים את האור וחוזק של הנשמה. בעיקר לקראת הסוף שכולם שרים מפרקי תהילים. בזמן האחרון אני אפילו מרגיש שהקול של כבוד הרב ש. נעשה עמוק ומרגש יותר שבכל מילה שהוא קורא העיניים שלי מתמלאות דמעות. יש לי הרבה הערכה לכבוד הרב. ש. ותמיד אמר לי שאפנה לה` כי בידיו הכל. ומלך כל העולמות תמיד איתי!. אני חב לו הרבה. בית כנסת הזה הוא לא הבית הכנסת שאני רגיל ללכת בליל שבת ולראות את אותם אנשים שבשכונה.. בתיקון יש גברים. גברים מעלפים וחתיכים!! שבפעם האחרונה קצת הסיחו את דעתי בתפילת ``נשמת כל חי``.. שהיתחילה התפילה ראיתי מכמה מטרים בחור. וחשבתי אח איזה חתיך.. ופתאום הוא התקרב וביקש שאפנה מקום לידי. לכמה רגעים שלא במכוון הפסקתי. ובחנתי את הממתק שעמד לידי.. שהשם יסלח לי, זה הפריע לי להתפלל.. המשך

Master Music

New member
המשך..

אז איכשהוא חזרתי לקרוא את המשך התפילה.. וקצת הצטערתי שעבר לידי. בכללי אני מרגיש שאני עדיין עושה איזהשהוא עוון שאני מתנשק (צרפתית) עם בחור שיש עלי קמעות.. מדובר בבחור שהיה לי קשר מסיום איתו בעבר.. ואז רגע, אני אומר שאני צריך להוציא את הקמע שזה נגרר לקצת יותר מזה. ואז אני חושב למה.. ואני מרגיש קצת בוגד בצורה כלשהיא במה שאמור ולעזור לי בעצם. חוצמזה היום גילתי שידיד האוחצ אוהב אותו.. אבל זה כבר סיפור אחר. . .

המוח האנושי

אמנם מסוגל לבצע כמה וכמה פעולות בעת ובעונה אחת, אבל האם אתה חושב שאתה גם מסוגל להתרכז ב 100% בשתי הפעולות שאתה עושה בעת ובעונה אחת? התשובה היא לא! לכן - אם אתה כבר נימצא בתיקון - הייתי ממליץ לך לתקוע את עיניך אך ורק בדפים המחולקים ולא בסביבה! אתה תראה שאם תתקע את עיניך רק בדפים ובטקסט ותתרכז בתיקון עצמו - כל הסביבה "תעלם" ושום דבר לא יוכל להסיח את דעתך. מתוך נסיון בדברים אחרים - כל דבר שנהפך קבע ושיגרתי - מאבד מערכו הנעלה. נכון שהרב ש. ממליץ לבוא בכל שבוע לתיקון (והתיקון פועל בעצמו את מה שהוא פועל), אך האם בעיניך - זה עדיין אותו ההרגש? אתן לך דוגמא למה אני מתכון; נניח ששכרת דירה בעיר העתיקה ליד הכותל המערבי. ונניח שבכל יום אתה הולך להתפלל שם 3 פעמים ביום. האם ההתרגשות שלך מההימצאות במקום הקדוש הזה תהי'ה שוות ערך להיתרגשות לו היית מגיע לכותל המערבי רק פעמיים בשנה? בכוונה כתבתי לך דוגמא קצת קיצונית, אבל הא לך נקודה למחשבה. נ.ב. - אני מתרשם שטרם סיימת "לעבוד את הקמע". רציתי להזכיר לך שצריך לעבוד את ה' (ובשמחה!!!) ולא קמעות, גם אם קיבלת אותו מכב' הר' ש. הקמע הוא אמצעי ולא מטרה!!! לקמע יש את הסגולות משלו. אם אתה עושה איתו דבר שלדעתך(!!!) אינו ראוי - מה לדעתך עלול לקרות לך?! הפליט משוק הדגים

סבבב

New member
אני מסכים עם הערת ה- נ.ב.

כל נושאי הקמיעות והשמנים למיניהם (ויסלחו לי המאמינים בהם) - הם סוג של ע"ז רחמנא לצלן... לקמיע ולשמן אין כוח מיוחד. הם אולי קיבלו ברכה מאיזה מקובל, אבל לא יותר מזה. הבעיה היא מה שזה גורם. זה גורם לאנשים להתחיל להאמין שלקמיע יש קדושה מיוחדת וכוחות נסתרים - והופכים את הקשר לקמיע לעיקר, ואת הקשר לא-ל לשולי. הקמיע גורמת לאנשים להאמין ולהתפלל אל הקמיע או אל הרב שברך / נתן את הקמיע. חבריי המאמינים בקמיעות - יש לנו אבא בשמים, למה לא לדבר איתו ישירות? אתם מתארים לעצמכם מצב שאתה רוצים לבקש משהו מאבא שלכם, אבל במקום זה אתם מבקשים את זה ממטבע או כל קמיע אחר? חבריי היקרים - תבקשו ותתפללו אל הקב"ה - כי הוא שומע תפילה, ולא הקמיעות...

dkey

New member
עניין של אמונה, לא?

כאדם לא מאמין איני רואה כל הבדל ורואה את השניים כמקשה אחת.

Master Music

New member
ראשית..

אינני עובד את הקמע. אלא רק את השם יתברך! הקמע עצמו הוא סגולה, כבוד הרב ש. לא נותן אותו סתם. צריך להאמין בקמע שהוא בעצם נועד להגנה, לא ל``עבוד`` אותו, מה שאני עושה. האם אני אמור להתייחס לקדושה כאל חתיכת נייר?!. בעניין אחר דווקא להפך ברוך השם ככל שאני מתמיד בתיקון, היתרגשות אפילו מיתחזקת יותר! שבתיקון אי אפשר להתעלם מהסביבה.. כולם קוראים ביחד עם הרב. זה לא תפילת 18.. אבל נכון שהייתי צריך יותר להיות מרוכז בתפילה עצמה.

מנסון1

New member
מאסטר היקר

תנוח דעתך. אפילו בבית המקדש שם היתה שיא ההתרגשות ומורא ה', בכל זאת חז"ל תיקנו הפרדה בין גברים ונשים שלא יבואו לקלות ראש. וזו גם הסיבה שבבתי כנסת יש הפרדה. זאת אומרת, עם כל רגשי הקדושה אי אפשר לדכא ולהתעלם מהתאוה לנשים. ובמקרה שלנו מזו לגברים. אז אם אתה חש תחושות כאלו שם זה רק טבעי. בכל אופן כיון שציינת שיש שם גברים יפים, אל תציין איפה נעשה התיקון, אחרת כל הפורום יבואו לשם

Master Music

New member
מנסון אני שמח לשמוע מישהו עם דעה

חיובית.. :) אני מאוד ממליץ לבוא לתיקון.(הרבה מגיעים מכל הארץ כל שבוע) אבל לא בגלל שיש שם גברים מסוקסים.. :) מי שרוצה פרטים על התיקון מוזמן לפנות אלי במסרים

תגובה למסטר ום למנסון

ראשית - ברוך תהיה מאסטר על כוונתך הטהורה. שנית - נעלמת לנו, מנסון, החל מכשבוע לפני פורים, וחזרת כאילו... השפעת היין טרם פה ממך. אני זוכר היטב גם תגובות ענייניות שלך מזו, שכתבת כאן. אולי זה גם בהשפעת ה"אדום", שסירבתי לקבל ממך (אחרת הייתי צריך לכתוב זאת על עצמי...). לעניין הקמע - קראנו לא מזמן (כמדומני בפורים... לא?!): "והיה כאשר ירים משה ידו וגבר ישראל, וכאשר יניח ידו - וגבר עמלק". שואלת המשנה במסכת ראש השנה: וכי ידיו של משה עושות מלחמה או שוברות מלחמה?!... וכי נחש ממית או נחש מחיה?!... (בעניין נחש הנחושת) אלא בשעה, שישראל מסתכלין כלפי מעלה ומשעבדין את ליבן לאביהם שבשמים, היו מתגברין או מתרפאין. אני שמח, שאתה עובד את השם יתברך - אבל באמונה! לא יהיה לך אלוהים אחרים על פניי! כשאתה מתפלל, תתרכז בתפילה ולא בשום דבר אחר! מה יקרה אחר כך? איננו שופטים ולכל אחד יש את הסיבות ואת החולשות שלו. לפחות אל תהפוך את בית הכנסת לקרקס...

Master Music

New member
אני ממש לא הופך את בת הכנסת לקרקס..

להפך! אני גם מישתדל להביא כמה ידידים גייז לתיקון עצמו. ברור שאני מתרכז ומרגיש את עוצמת התפילה. חוץ מזה ברגע שאני נכנס לתיקון עצמו אני מתנתק משאר עניניי היום יום אבל סהכ אני בן אדם.. ואני יודע שהשם יתברך סולח לי..

מנסון1

New member
תגובתי

אז לגביו מאסטר, הוא לא הופך בית כנסת לקרקס. הוא נשמע כבחור רציני. וזה שבחור יפה עושה לו את זה שם, כולנו כאלה. לגבי קמיעות, זה דיון מסוג אחר, ולא כל חכמי ישראל רואים זאת בעין יפה. אבל מי אני שאפסוק. לגבי היכן נעלמתי. אזי כיון שראיתי שמכרו את תנובה לאנגלים, אני מנהל משא ומתן חשאי למכור את הפורום לשבדים. ואחרי הפגישה עם הרב שהפורום יקבל הכשר המחיר כנראה יעלה. בכל אופן אל תגלו לבייבי בוי ולסבבב.

ברוך הבא מנסון!

לפחות אותך נראה מחר? כבר התחלתי לפחוד, שמא במועד כלשהו איאלץ לטעום מ"הפרי האסור" ("האדום הכאדום הזה") עד שלא היצלת את כבודי. חוץ מזה בזמן האחרון (לקראת פורים) התחלתי ב"ונהפוך הוא". כמעט כל הדברים של מי, שהיו חלוקים עליי כמעט תמיד, היו מקובלים עליי, ופתאום... ש... ש... ש... יתכן, שגם מות אביו של סבבבנו היקר השפיע ובמהלך השבעה לא נקלטו בפורום דברים מסוג אלה, שאנו רגילים לדון בהם בפורום, לשבחם של כל הגולשים ללא יוצא מהכלל. אבל פורים כבר עבר אך היין אצלך כנראה... אם זכור לך, בשעתו התנגדתי נחרצות לשינוי שם הפורום ל"ארון הקודש" ואף לא הייתי מוכן להשתתף בסקר, שבו הוצג שם זה למשאל, ולא זו אלא אף זו: איימתי להתנתק מהפורום, אם יתקבל השם הנורא. למזלי (ולמזל כולנו) זה לא קרה וב"ה הפורום שלנו ממשיך להיות רציני (גם אם פה ושם נשמעים דברים אחרים, אבל הם נסבלים בהחלט). אני בטוח, שגם אתה נוהג בקדושה בבית הכנסת. נכון, שלפעמים העיניים צדות אחר מישהו, שאנו משתוקקים לו, אבל בעניין זה אני חושב בהחלט, שיש לשים סייג ולקבוע, שלבית הכנסת אנו באים אך ורק כדי להתפלל או להשתתף בשיעורי תורה ולא לשום מטרה אחרת. אם לא כן, הרי אנו חוטאים באמת. צריך לדעת, שלהיות הומו דתי זה לא קל, אבל ברגע, אנו מתחילים לזלזל בקדושה, אנו מזלזלים בראש וראשונה בערך העצמי שלנו. לכן הבה נעשה הפרדה: בית כנסת לחוד והומוסקסואליזם לחוד.

די לשינאה העצמית

גם אם אקבל כל מילה שלך כאמת צרופה- יש לי בעיה חמורה עם המסקנה. ("הבה נעשה הפרדה: בית כנסת לחוד והומוסקסואליזם לחוד") כי המסקנה הנכונה היא: "הבה נעשה הפרדה: בית כנסת לחוד וסקס ויצרים לחוד.

מי שונא?

ראשיץ - ברוך שובך גם אתה, תל אביבי יקר! עכשיו רק תגיד: מי שונא אותך? כולנו אוהבים פה כמו שאתה (ההזמנה לקפה גם היא בתוקף אבל רק ערב פסח). עכשיו לענייננו. תאר לעצמך, שמישהו מאיתנו עומד למשפט פלילי חמור (זה יכול לקרות גם לראש הממשלה ולנשיא...), ופתאום נקרה לעיניך עלם חמודות, שמושך ומגרה ו... האם היצרים שלך יגברו על הפחד מפני תוצאות המשפט?! אני בטוח, שאתה עלול עוד "לעשות במכנסיים" ולא להרשות לעצמך לצאת חייב בדין בגלל איזשהו יצר, שלא מצא לו זמן אחר להתעסק אתך. זו בדיוק המשמעות של בית הכנסת. "תפילה" באה מהשורש "פ.ל.ל.". אם תסתכל בסידור התפילה או בספר התהילים, תמצא כל מיני בקשות, הנוגעות לקיומנו (גשם למשל צריך?!). אם אתה מאמין בבורא, אנא תכבד אותו ותשאיר את כל היצרים בבית, כי אחרת היצר של הבורא עלול חו"ח... אם אינך מאמין בו, בית הכנסת איננו אולם תיאטרון והתפילה איננה הצגה. לפיכך יש להסתכל על הדברים בפרופורציה המתאימה. חוץ מזה, מה היית עושה, אם לא היו ממציאים את פורים? למה היינו מתחפשים כל השנה? הסבר: מה שאנמו קוראים לזה תחפושת בפורים, אין זו תחפושת. זאת המציאות האמיתית של האדם, כפי שהיא משתקפת כל השנה ובמיוחד ביום הכיפורים (כיפורים = כפורים = כמו פורים...).

אתה

זה אתה ששונא. אבל לא אותי - אלא את עצמך. ובשל היכולת המופלאה שלך להכחיש ולהדחיק את העובדה הזו- אני נוהג להציב, מעת לעת, מראה צלולה מול פרצופך המיתמם.

שונא את עצמי?

למה??? זה, שאני אותך או את מנסון או סבבב או כל אדם אחר, אומר, שאני שונא את עצמי?! להיפך! אני רואה בכל אחד מאלה את עצמי. חז"ל כבר אמרו: כשם שפרצופיהם אינם שווים, כך גם דעותיהם. זה, שאני מאמין ואתה אינך מאמין, אולי אתה זה שטועה? הסבר לי, מדוע נראה לך, שאם אני מקדש את הקודש ומשאיר את החול מחוץ לבית הכנסת, זו שנאה?! להיפך! הקודש לא היה קדוש ואמונתי לא הייתה אמיתית, אילו הייתי חושב כמוך. בכל מקרה אני חייב לצאת עכשיו לפגישה (עם אסף, כמובן...). נראה אותך שם?! נושא השיחה אתך בהחלט מרתק ושווה היה מפגש מיוחד דיון בו. אין לי כל כוונה לנצח אותך או את מישהו אחר בדיון מעין זה אלא ק להגיע להבנה, שאילו היינו מתייחסים כך למקומות המקודשים לדתות אחרות, כבר היינו מקבלים 4 מיתות בית דין. רק בדת היהודית יש לך אפשרות להתבטא בחופשיות מבלי להסתכן. עכשיו לא שווה להאמין בה?! בהצלחה!

בא נסכם

שאתה, בינתיים, ממשיך להדחיק, ואני שולף מדי פעם את המראה, כדי שלא תשכח.

סגרנו בכייף!

אם לא, עוד עלול להיות משעמם כאן בפורום. רק חבל, שלא היית אמש במפגש. זה היה מוסיף לך המון אנדרנלין.

dkey

New member
אתה חמוד

מיליארד מחיר מינימום!אבל מה עשו השוודים המסכנים שמגיע להם את קשקוש על ניקיו ומסכותיו השונים?

למעלה