אתמול היה קשה..

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
אתמול היה קשה..

האהוב שלנו הקט השתעמם והתחיל להכות את אחותו הקטנה, הגדולה ואת אחיו הגדול. הוא מציק ומחטיף להם מכל הלב והנשמה. לקטנה לא חסר והיא מחזירה, אבל בסוף היא זו שבוכה כי הוא יותר חזק. הגדולים מחזירים לו, כי נמאס להם מההצקות שלו ואנחנו מתערבים כשמתחיל להיות מסוכן. העניין הוא שאני מצפה מהגדולים שיבינו שיש לאהוב קשיים וצריך לעזור לו, אלא שאני לא יודעת איך לההסבירלהם את זה , מה להגיד להם לעשות אתו? לרוב הוא מציק להם כשהם מכינים שיעורים (תשומת-לב), או באמצע צפייה בסרט- מסתיר את ה T.V. אין לי בעיה להרגיע אותו ולהציע לו פעילות, הבעיה שלי היא הקושי של הגדולים להבין אותו, להבין שזה לא באשמתו. וכמה שנגיד להם, אותם זה לא מעניין. הזמנתי את הספר - "עצור!מורידים הילוך", כדי שאני והגדולים נקרא אותו, אבל עד אז... הציעו לי ב ב ק ש ה מה לעשות. ת ו ד ו ת ר.

בלי להלאות אותך במילים

קראי את המאמר "אחזיה מכילה" במאגר המאמרים שלנו. נראה לי שזה יתאים לכם.

r66

New member
המאמר מצויין, אלא ש..

אני בדיוק כך מתנהגת. הבעיות הן עם אחיו שלא מוותרים לו ואפילו שהאהוב כמעט בתוך הרחם שלי , מהחיבוק, הגדולים הכעוסים מנסים לפגוע בו ואז אני מנסה לעצור אותם והוא בורח ואני אחריו, לנסות ולהרגיע אותו ואבא בא לעזור וכו´.. וכו´... והם לא מוותרים ואני לא יכולה להבטיח לו שלא יפגעו בו כי הם "זוכרים" לו את זה וכשאני רגע מסובבת את הראש אז... המאמר לא נותן לי פתרון לגבי הילדים ה"רגילים" שבבית ושחשים את נחת זרועו - הם לא יחבקו אותו ולא ידברו על ליבו. תודה ר.

דליה.ד

New member
הבעיה אכן כואבת

ואת חוששת ליחסי האחים במשפחה. קיימים מספר ספרים מצויינים בנושאי אחים ותוכלי להזמין אפילו דרך הרשת. בנוסף הייתי יוזמת מפגשי אחים לכייף סביב משהו משותף. למשל בעלי לוקח את שני הבנים להליכה מסביב לגדר הקיבוץ, או שאני לוקחת שני חבר´ה לא משנה מי לשופינג או לסרט (יש לי חמישה ילדים אבל, כל פעם אני מזמנת מפגש בין שני חבר´ה שונים). אפילו משחק קלפים יצלח לעניין העיקר לזמן חוויה חיובית לילדים.

r66

New member
באופן כללי זה כך,

לרוב שני הבנים שלי משחקים יחד כדורגל (גם אנחנו מקיבוץ) באתלטיקה, או שאני מטיילת עם הקטנים. הבעיה כשנמצאים יחד בתוך הבית. כבר ערב. מתים לנוח ואז הם משתגעים כי הוא מפריע להם. אז צריך לאסוף את כל הכוחות שבעולם. להרחיק אותו מהם, לחבק וכד´... ומה עשינו בזה? ה"פגועים" לא מבינים מה פתאום אני מוותרת לו,מחבקת אותו...ואני לא בסדר שאני "לטובתו" ולו בעדם. התחלתי להכניס לתוך הויכוחים את הענובדה שזה לא באשמת האהוב והם חייבים להבין. תודה על התמיכה. ר.

זהבה נ

New member
איש לא ואמר שזה קל תנסו להפריד

כוחות. אני מתכוונת לנסות לערוך אולי סדר בבית מה מותר ומה אסור, כן רשימה בטבלה ובנוסף אליה גם מחיר לכל תוצאה. תנסי להפריד כוחות בבית להכניס את האהוב לחדר אחר בבית כשהגדולים מכינים שיעורים, או לשבת עם האהוב ולשחק עמו במשחק כשהאחרים עסוקים במשהו שלא מעניין אותו. בהצלחה,

למעלה