אתמול ב-15:25

mto

New member
אני לא בטוח

שהייתי רוצה כזה צופר לידי .. 140 דציבל זה מלא זה יכול לגרום נזק לאוזניים .

אילוניק

New member
מטו

במקרה חירום זה יכול להציל אותך ונזק לאזניים זניח אם זה הציל את חייך כי בלי חיים מה טעם לנו באוניים תקינות אילוניק IHB

אילוניק

New member
טוב חברים תרשו לי לשתף אותכם

לא משנה אם הוא משקר או לא נקניק או שרוול סימון גם אם מולא נכון ובנפח מקסימלי במידה ויש גלים גבוהים גל אחד השרוול עלה וחלק מהאויר יוצא והשרוול ירד לפחות 20 סנטימטר מי שלא חווה חוויה של צלילה עם גלים יחסית לא גבוהים בתחילת הצלילה כשלפתע תוך 40 דקות הים עולה לפעמים פי שלוש ויותר כשלא יודעים היכן הספינה וכל גל זורק אותך לחור אחר היות והגלים גבוהים כשהצולל נימצא רחוק יתכן מצב בו בדיוק שהצולל רוכב על הגל הספינה כמה מצער יכולה להיות למטה או שאתה בכיוון הלא נכון עם המבט כך שלא אלה שעל הסירה רואים את הצולל המחפס ולא הוא אותם היות וניקלעתי כמה פעמים למצבים כאלה כמה טיפים מניסיון שלי בלבד ואני מדגיש מניסיון שלי בלבד וכל אחד נוהג אחרת מי שצולל עם נקניק סימון שמחובר לגלגלת לפני שיוציא את ראשו מתחת למים ויתחיל להילחם בגלים ברוחות ואיתני הטבע רצוי שיגלגל את כל החוט של הגלגלת היות ובקלות אפשר להסתבך בחוט והרגליים יכולות להקשר ובמצב של ים רועש ורוגש הדבר האחרון שאני ארצה זה לחפס את הסכין ולי יש 2 ולנסות לחתוך את החוט בקלות הגל יכול לשנות את כיוון היד ואז במקום חוט חתוך יש לנו צולל קשור במצוקה ועם רגל חתוכה ומדממת שלא נדבר נקרעה גם החליפה טיפ 2 מי שיש לו מיכל פלדה בגלל שאין לו כמעט השפעה על הציפה והוא נשאר כבד יש לעשות הערכת מצב ועייפות וכאן צריך הרבה שיקול דעת בהחלטה וניסיון בביצוע להוריד מאזן ולהפרד מהמיכל כן כן אני יודע הלכו 1200-1500 שקל אבל החיים שלנו יקרים לפחות פי שתיים בכל אופן שלי
ולחזור ללבוש את המאזן מי שיכול להוריד ולשחרר מיכל בלי להוריד מאזן עדיף פי כמה קראתי שמישהוא ציין בגלל גרר או משו כזה להפטר מהמאזן מאזן הוא לא חגורת הצלה אבל שנלחמים בגלים ואחרי צלילה ועייפים רגע של מנוחה על מאזן מנופח שווה מניסיו המוןןןןןןןןןןן וגם יקשה על הגלים בכל משברון של גל לגרום לנו לקחת נשימה ולצלול לכמה שניות כשעייפים כל פעם כזו ניראה כאילו נמשכת נצח מיותר לציין שאין להוריד מסיכה בשום אופן ותאמינו מנסיון לא כדאי מים שנכנסים בלי כוונה לאף ולריאות בגלל תזמון לא נכו של נשימה גם גורמים ליובש ודמיעה מיותרת ואנו בל נישכח נילחמים בגלים וזה רק יוסיף לאי נוחות והרגשה של לחץ לא יודע אם יש על זה מחקר או היגיון כל שהוא במצבים כאלה אני עם הפנים לים והגב לחוף ע"מ לראות איזה גל בא מולי ולהתכונן ומשיא הגובה כשמתחילים לרדת יש ללף חזק ולנצל את תנועת הגל המושכת לחוף בים סוער כל פעם כזו = לפעמים 5 מטר לכיוון החוף לגבי הבחור היה לו מצוף או לא שקרן או דובר אמת המרחק שהוא עשה בטילוף ואני צעיר ממנו בהרבה אני מוריד לו כובע וסחטיין יש לו את זה וכמובן בל נישכח את כל הדגים שבמיקרים הללו מסתכלים עליי מלמטה וצוחקים ואומרים מגיע לו בגלל שאתמול צד את זוגתי
אילוניק IHB

הקרפיון

New member
יש יתרון ניכר בוסת ומיכל פעילים

שוב, בהנחה שנישאר אוויר במיכל. גם עם הגלים עולים, גם אם אתה נקלע לזרם או מערבולונת, יש לך מאיפה לנשום. דרך אגב, אם אתם עלולים להתקע שם יותר מכמה שעות (למשל, נשכחתם ע"י סירה בריפים של ה grate barier reef שנמצאים כמה שעות מהחוף), כנראה שלא כדי לזרוך את כל המשקולות מיד. העברה של כמה פאונד לחלק האחורי של המאזן, על המיכל מתחת לקו העמצע מיצבת את שיווי המשקל כך שגם אם אתם נרדמים או מאבדים הכרה הראש נשאר מעל המים. תנסות את זה פעם עם המאזן שלכם: אם אתם מרפים את כל הגוף, המאזן שואף להיות מעל המים, והחלק האחורי המלא באוויר צף, תוך כדי השקעת הראש. זה בעיקר בולט במאזני פרפר. אבל, כמו תמיד, יתכן ואני רק פולט פה שטויות. כל שימוש ברעיונת הנ"ל הוא על אחריות המשתמש בלבד.

Alto

New member
יצוף אולי....

אם הייתי יודע שאני עלול לבלות הרבה זמן בים הייתי מעדיף גם את המאזן שישפשר לי לצוף בקלות ולשמור על הראש מעל המים בלי מאמץ.

adi35

New member
שרוול בצבע זוהר נראה למרחק רב

קל וחומר למרחק של 60 מ´ יש לי ניסיון בכך יכול להיות שהיה לו שרוול אבל לא מנופח בכל אופן כל הכבוד לו שהצליח להגיע לחוף בשחיה אין לזלזל זה לא קל גם ללא ציוד

adi35

New member
ועוד דבר לאילוניק

אל תמהר כל כך להיפטר מהמיכל אם אתה עייף תוריד מאזן ותנפח אותו עד הסוף כך תוכל לנוח עליו ואם אתה קטן גוף אולי תוכל גם לשכב עליו בכל אופן תשאיר את המיכל כך תוכל לנפח את השרוול מחדש בקלות ברגע שתראה ניסיון חיפוש ובטוח שיבואו לחפש

אילוניק

New member
כמובן האופציה קיימת

אבל טומנת בחובה סיכון שיש לקחת בחשבון אם בגלל גל גדול אחיזתך תרפה והמאזן עם המיכל יפרד ממך הוא בגלל הציפה שלו יגיע יותר מהר לחוף ואז יתכן שיחשבו אתה טבעתה והציוד השתחרר ויתכן מצב של עצירת חיפוסים ואתה תתחיל להיות בלי מאזן ואז החיים יותר קשים חומר למחשבה ולכן אמרתי בהודעתי הראשונית איש איש ושיקול דעתו אני אישיל לא אורי מאזן בים סוער ויהיא מה אילוניק

Avi O

New member
הנקניק מצייטלין... ../images/Emo8.gif

לגבי שרוול האויר (נקניק), מסתבר שבאוסטרליה יש להם כאלו של 7 (!) מטרים, לניב קורח מהפורום (אייך, ניב?) יש אחד כזה. בארץ לא הצלחתי למצוא אבל מי שיכול לשים יד על דבר כזה בהחלט כדאי (בעצם אבדוק פה בחנויות). נקניק כזה אף אחד לא יפספס... ומצד שני יש את הסיפור של ניב דנן על חבר´ה שצללו איתו במש"ג (מחסום השונית הגדול), הספינה לא איתרה אותם, נתגלו בריאים ושלמים לאחר 8 שעות באוקיינוס. מסתבר שבכיסים של המאזנים שהם שכרו היה נקניק כזה (תרגולת קבועה שם), רק שאף אחד לא עדכן אותם על כך... היה חוסך להם את חווית חייהם, ולא רחוק מלחסוך להם גם את חווית מותם. הפלגה אחרת באותה תקופה איבדה שניים אחרים, שלא נמצאו עד היום (אלא אם להם שייכות עצמות האדם שנתגלו לא מכבר באוסטרליה בבטנו של כריש לבן). היה רעש גדול בעקבות המקרים האלו ותקנות הצלילה באותו אזור הוחמרו עד כדי הגזמה (?) עקב כך. ואי אפשר לא להזכיר סיפור מלפני כמה שנים, שני צוללים אירופאים שנשכחו על ידי ספינה שיצאה מהורגדה. לאחר יותר מיממה בלב ים, כשמוות נורא מצמא ריחף מעליהם, הם כבר שקלו לרוקן מאזנים ולשים קץ לחייהם. לפי הדיווח העתונאי (עם כל הערבון המוגבל שבכך) להקת דולפינים הקיפה אותם, וסייעה למשוך את תשומת לבה של ספינה חולפת שחילצה אותם. לא יודע כמה הגזמות היו בידיעה העתונאית ההיא, אבל סיפור יפה בכל זאת...

למעלה