אתמול בתבור

אתמול בתבור

החלצות קשה, בן צבי נוחת למטה לאחר "גירוד ממושך" אני שוקע אחריו, פותח רתמה ובגובה 100 מ' מעליו, משחק בפיפסים סמליים ועולה לאט לאט ל1500 מ'. העננים בכוון צפון, לכיוון צמח, כלום. טס צפונה לכוון צומת גולני. מפסיד 500 מ' ומעל הבסיס הצבאי עולה שוב ל1500 משם לפוריה, לעמק שהיה גם הוא פעיל. בכל הארץ רוח דר' מע' ולהפתעתי אני מזהה לפי גלי הכנרת רוח צפ' מז'. אני מנמיך, לנסות ולזהות את שק הרוח במנחת ההליקופטרים, והוא מאשר לי סופית את כיוון הרוח. נחיתה בסדר. נימי וגרט נוחתים אחרי, נימי צורח מהאוויר בהיסטריה ואני מסמן באמצעות כיסוי הגלשן צורת V לכיוון הרוח, הוא מבין הפוך וכשהוא מבחין בריצה ונפנופי הידיים שלי, הוא מספיק לבצע 180 בגובה כלום. היה יום מקסים, שעתיים טיולים בין העננים, איסוף מידי, הצלת נימי מפריקת כתף נוספת, מי צריך יותר מזה?

David Gerby

New member
מתי כבר יהיה מוסכם על כולם

מה מסמנים? את כיוון הרוח או את כיוון הנחיתה? בשטח ככל שנסיוני מלמדני תמיד מסמנים את כיוון הנחיתה (גם במספר מקומות בחו"ל בהם טסתי). כדי למנוע טעויות לדעתי הכי פשוט זה לזרוק חציר או לשים שק רוח מאולתר.

נכון מאוד

הבעיה מוכרת:משהו מסמן משהו על הקרקע והטייס יכול להבין שני דברים: א. הסימן הוא כיוון הרוח ב. הסימן הוא כיוון הנחיתה (שהוא בדיוק הפוך כמובן) לכן ידוע!!! ואת זה למדתי מעמירם,טיס על הקרקע לא מסמן את האינטרפרטאציה שלו למצב, אלה נותן לטייס אינפורמאציה והוא מחליט(אוליי הוא רוצה לנחות דווקה לצד הרוח בגלל אורך ,שיפוע, תלמים,אלוהים יודע מה. זה שעל הקרקע מסמן בכל דרך אילטור אפשרית את הכיוון ולא חסר: להדליק מדורה למשל...לא לא סתם. קדם כל אפשר להניף כיסוי שחיפים (או חולצה אם אין ואים זו טייסת גם עדיף) שמדמה שק רוח, אם הרוח חלשה ולא משפיע זורקים מה שיש על הקרקע, חציר זה מצוין אבל במקרא הנ"ל לבעות בקרקע ולהעיף אבק מהשדה. כך אני נוהג ולא ציפיתי שמשהו יעשה אחרת. במקרה הספציפי ראיתי גלשן מקפל מרחוק לכן לא טרחתי לחפש סמנים נוספים מה עוד שבאתי בגובה די נמוך ובגלייד מהיר לנחיתה מידית. כשראיתי משהו מסמן לי עם ידיים כיוונים ממש התעצבנתי, ואחר כך גם התחיל לשחק עם הכיסויי גלשן שלו על הקרקע, זה היה ממש לא ברור.החלטתי לעשות מעשה פסיכולוגי: החלטתי על הכיוון שניראה לי הפוך, ובצורה ברורה (יישור כנפיים,משיכה למהירות והוצאת רגל מהריתמה) כשאני מסתכל על המסמן האנונימי אם הוא רגוע או לחוץ, הדמות נופפה וצרחה וכך הבנתי שאני בכיוון השני והפכתי כיוון לפניי הנגיע, בכל אופן לקחתי בחשבון שגם אם אני ברוח גב היא מאוד חלשה. אז אם מיקי מרגיש שהוא הציל לי את כתף, נהדר אישית אני חושב שהוא כמעת הוציא לי אותה מהמקום. שטויות מיקי נמשיך להשאר חברים.

shlomi toples

New member
אז מה מסמנים?

רוח או כיוון נחיתה מדבריך אני חושב שאתה מעדיף את כיוון הרוח . דרך אגב שמח שחזרת לטוס מקווה שניפגש בטרמיקה הבאה

תודה שלומיקו הלואי שנפגש בטרמיקה

או בשדה נחיתה כלשהו. בכל אופן לא מסמנים כלום אלה מנסים להראות כיוון רוח על ידיי אלמנטים הנישאים עם הרוח. (לזרוק עלים,חול, להעלות אבק, שק רוח מאולתר וכ"ו).

חגי

New member
מיקי - מאחר ואתה טס יפה לאחרונה

ואפילו מוציא טיסות מרחק מעניינות - אולי תתארגנו לליגה של חטיארים - כאלה מעל גיל 45 - יש את דן ראובן עמירם אולי הגורו (אהרלה)גם יגיע פעם ואפילו אברון ישמח בטח (למרות שהוא טס על כלי קצת עדיף...) אני ממש בעד - 5 ליגות בשנה, נינוח , רגוע ואפילו אני אוכל שוב להתחרות עוד שנתיים.

חגי - אולי

בעיה היא שאני רוצה להרגיש חופשי בספורט הזה. קשה לי מאוד להניח לאחרים לבחור למעני את מקום + זמן ההמראה. אני אוהב לפעמים להחליט לבד באוויר לאן לטוס. ועוד: לא כ"כ חשוב לי להוכיח כי אני טוב יותר ממישהו. האגו שלי כבר מסודר. אני מודע ליתרונות של טיסה בחבורה ואת כל מה שלומדים בדרך, אבל זה לא מתאים לכל אחד. יש כאלה שמתפקדים טוב יותר בתחרויות ויש כאלה שפחות. אולי כדאי לחשוב על נוסחה שתעשה את העניין יותר FUN בכדי לנטרל את הלחץ. לגבי סימון כיוון רוח: בשדה האמור לא היה אבק או קש והרוח לא היתה חזקה מספיק לנפנף בד כלשהו. נכון תמיד לסמן את כיוון הרוח. מכיוון שסימון ידיים לא ברור, אני מציע לשכב עם הראש לכוון הרוח (נשמע מצחיק, אני יודע, אבל אפקטיבי).או לחילופין להעמיד את הגלשן עם הגב לכיוון הרוח (מצב קיפול רגיל). להונגרים יש שק ריח קטן שהם נושאים איתם, שצורתו צורת גזר. אולי כדאי לחייב כל דרגה 3 לרכוש כזה ולהכניס את זה כחלק חובה בספר עזר מבצעי. העלות אפסית והתועלת רבה. נימי יקירי, קח את כל הקרדיט לנחיתה שלך אתמול, חשבתי שאם לא הייתי שם יכול היה להגמר פחות טוב, כנראה טעיתי...

idoroze

New member
מיקי אני צריך לדבר איתך

אשמח אם תיצור עימי קשר או שתרשום את הפלאפון שלך עידו 0545963750

למעלה