אתמול בתבור

אתמול בתבור

רוח דרומית מתחזקת. יורם, עמירם, אלישע, ועמית (צדרבויים). שהגיע מאוחר יותר. + גולש מתחיל שחגג לו עם משהו דמוי אטלס. לאחר שעה ארוכה של חיפוש טרמיקות שמתחפשות לחזקות ונעלמות בגובה 600 - 700 מ' אלישע תופס משהו, אחרי שגירד שעה שלמה את צמרות העצים תחתנו, ונעלם ב-900 מ' עמירם עושה כמוהו בטרמיקה הבאה. אני מזהה תופעה מוזרה: מערבית לתבור השמים כחולים ומזרחית לו יש עננים. לפיכך אני מחליט לצאת בטרמיקה הבאה בתקווה שאגיע להשפעה של ענן כלשהו. יצאתי מהתבור בגובה 650 מ'(!!!) ובמקום השפעה של ענן קיבלתי את המיקסר של האמא של כל הרוטורים, (ששתלה את עמירם לפני ואת יורם אחרי לרגלי ההר). תוך שאני מקלל את האופי הדפוק שלי שתמיד מוביל אותי לכל מיני צרות. הוואריו מראה את השקיעה המירבית שהוא מסוגל להראות, אבל לפי צניחת המספרים ההיסטרית במד הגובה, אני מבין שזה משהו דמיוני, מזכיר צניחה חפשית כשכל הנוף עולה מסביב במהירות. לפתע בתוך הרוטור משהו עוצר את הצלילה המטורפת, אולי זאת טרמיקה. לרגע אני נזרק ב+5 למעלה ושניה אחר"כ במינוס 8 למטה. בפעם הראשונה הבנתי את משמעות צמד המילים: "עלה נידף". הבנתי שיש כאן משהו ונזכרתי במאמר שקראתי פעם על תופעת הטרמיקה בתוך הרוטור. החיפושים השתלמו והטרמיקה התחזקה לה כשהיית בערך 300 מ' מעל עמירם. זכרתי שטרמיקות מתחזקות בדר"כ מעל גלשן שנחת בדרך. ביבנאל כבר היית ב-1300 כשדאון ממונע עובר עם מנוע פועל 50 מ' תחתי. מכאן, סינק ארוך, העננים הפסיקו לעבוד, עד לנחיתה בצמח ברוח צפ' מע' (תופעה ידועה אך מוזרה שזוהתה בזמן ע"פ כיוון הגלים בכנרת - עירנות חוסכת צלעות...) התברר בהמשך שעמית הגיע לאלומות ואלישע נחת כמה שדות מזרחית אלי לאחר שביקר ב- 1700 מ'. צנחנים שהמריאו בשאבי עלו ל- 2000 מ' והגיעו למבוא חמה דרך צפון הכנרת. בסה"כ יום יות מנחמד המבשר על בוא הקיץ. (הערה: למרות שזה 1 באפריל- הכל אמת. זה היום היחיד שאני מקפיד לא לשקר, בדיוק כפי שאני מקפיד לא לאכול מצות בפסח וסופגניות בחנוכה).

רוטור וסופגניות

אם תפילי סופגניה יווצר אחריה רוטור. מוליקולות אוויר נעות (רוח למשל) ונתקלות במכשול,(הר) יתערבלו בצידו האחורי (Lee Seide). באותו צד אחורי נוצר מעין ואקום (נסעת פעם ברכב פתוח אחרי משאית?) השואב לתוכו את המוליקולות. אני אוהב סופגניות, אבל לא רוצה להיראות כמוהן. בגילי הולכת ומתגברת חשיבות התחזוקה, חוץ מזה, תמיד נהניתי לא להיות חלק מהעדר. ואם כולם יאכלו סופגניות, תמצאי תמיד איזה גולש אויר שאוכל דוקא שוארמה בדבוריה.

איזה מצחיק אתה!

"אם תפילי סופגניה..." חחחח.... או.קי, הבנתי. אגב, פעמים רבות רכבתי על אופנוע מאחורי משאיות, וזה אכן נחמד למדי. ועוד דבר, ניחא להתנזר (בעצב) מגוש הבצק המתקתק בעקבות שימור התחזוקה, אבל כשהתחליף הוא שווארמה, זה לא כמו: "יצא שכרו בהפסדו"? עוץ.

למעלה