אתמול בשעה טובה...

אתמול בשעה טובה...

ביקרתי בבית החיות וזאת לאחר ששוחחתי עם שמעון והחלטתי להחזיר את שני הכרכנים ולקחת מתכדרת בייבי ואכן זה מה שעשיתי...מתכדרת בייבי מדהימה במופע מרהיב ביופיו.....סתם...אבל אני שמח עם ההחלטה ללכת על מתכדרת.מה גם שמעון חילק הרבה מחמאות לרן וסיפר כי הם למדו יחד,מעניין רן לא סיפרת לנו כלום.

רן333

New member
הסיבה שלא סיפרתי על כך שלמדנו יחד

היא שלא למדנו יחד. מה שכן, שמעון הוא חבר טוב שלי כבר הרבה מאוד שנים, ואת זה אני לא מסתיר. אמנם לא הוספתי חתימה מהצורה "שמעון הוא חבר שלי" לכל ההודעות שלי בפורום, אבל נדמה לי שהזכרתי את העובדה הזו במספר הודעות. **הנה אחת**.

רן,הנקודה היא לא אם למדתם יחד..

או לא,הנקודה היא שמישהו מיקצועי יודע להעריך מישהו אחר שעוסק בתחומו ומלבד זאת ציינתי בפניו שאחת ההחלטות שהביאו אותי לגדל מתכדרים היא החומר שחשפת בפניי וכמו שציינתי אני לא בקיא באנגלית ומלבד המאמרים והשיתוף שלך אותנו בגידולם אין בפניי הרבה אודות מתכדרים ובמילים פשוטות שמעון ידע להעריך אותך מיקצועית ועל זה נותר לי לברך אותך וכמו שנהוג לומר..זכית בזה ביושר...ושוב החלטתי לקחת מתכדרת והפעם בדקתי אותה עד כמה שיכולתי ואת המין בדק שמעון פעמיים בעזרת פרוב ושמתי דגש על כך שהיא אכלה אצלו יותר מפעם אחת...הוא נוהג לסמן בטרריום איקס על כאלה שאוכלים בלי בעיה...יחד עם זאת הוא ציין בפניו של מישהו שביקר שם שהפורום של תפוז הינו המיקצועי ביותר לדעתו..סתם לידע כללי.

gambino

New member
גם אני מצטרף ליהודהא

אני אישית לא מכיר אותך רן .אבל הספקתי להכיר אותך דרך הפורום , ותמיד הערכתי אותך כי ראיתי שיש לך יכולת הסברה טובה מאד והינך משתף אותנו בכל התהליכים ו"הסודות" כמו שהרבה מגדלים בכל תחומי גידול בעלי חיים קוראים לזה. בתחילת דרכי לפני כמה שנים התחלתי להתענין בזיווג זעמנים ולשאול הרבה מגדלים . ביקשתי ממגל מצליח ללמד אותי איך אוכל לזווג זעמנים והוא ענה לי שזה לא קל וזה קשה אמרתי לו אני מעונין לדעת ואז השיב זה סוד ואני לו מגלה אחרת לא אמכור נחשים .זכותו. אני בטוח שהידע שלך וההסברה הטובה שלך מרתקים הרבה חברים מהפורום כמוני.

רן333

New member
תודה.

פעם, הגישה של רוב המגדלים בארץ הייתה של "סודיות". אני לא חושב שזה תרם משהו לתחום. להיפך. לדעתי, אפילו אם כמגדל, אתה מסתכל על כל העניין רק דרך החור שבגרוש (גישה שאני לא מחזיק ממנה יותר מדי) - גם אז כדאי לך לשתף במידע שלך כמה שיותר אנשים: זה מעודד את גידול הזוחלים, ובסה"כ - גם מי שמרוויח כסף ממכירת זוחלים נהנה מהתוצאות. חוץ מזה, בהתחשב במידע הרב והאיכותי שקיים היום באינטרנט ובספרונים לא יקרים, נראה לי שהניסיונות של מגדלים ישראליים להסתיר מידע שקשור לגידול נחשים הם בסה"כ די פתטיים.

למעלה