אתמול בראשון

shellyland

New member
אתמול בראשון

ראיתי פרסום חוצות ענק למסעדת גריל בשם "תאוות בשרים" שמופיעה שם תמונה של אישה בבגד ים עולה בלהבות.

גנגי

New member
היא שרופה עליו!../images/Emo99.gif

הוא פשוט הדליק אותה. היא בוערת בתשוקתה. וקצת מן המקורות: "אש! אש! מדורה! תחתונים של בחורה!" (קריאת הקרב המסורתית של מדליקי המשואות בל"ג בעומר) "אהבה בוערת אל תוך הלילה" (להקת האינטלקטואלים היי פייב באחד משירי הנשמה המלודיים שלה) "...ועוד רז אחד לך אתוודה נפשי נשרפה בלהבה אומרים אהבה יש בעולם מה זאת אהבה?..." (אני יודעת שזה לא מגיע לקרסולי הציטוטים הקודמים, אבל זה ח"נ ביאליק.)

גרי רשף

New member
בל יקרב איש אלי פן תאכלנו האש

אני מבין שכוונתם היתה לרמז לכפל המשמעויות של הביטוי "תאוות בשרים", ואני תוהה מה בכוונתך לרמז.. אני מנחש שזה מעודד אלימות נגד נשים. לא?

Raffael

New member
מעודד אלימות אולי לא

אבל ממקום שאמור לפנק לי את החיך, הייתי מצפה לטעם טוב. מצד שני, אני צמחוני, אז מה אני כבר מבין.

גנגי

New member
אגב, אלמלא

הבחורה שציינת שנראתה על גבי השלט ורק תחתוניה ולהבות-אש לעורה - היה זה שֵם מצוין, בעיניי. טוב שם טוב משמן למדורה.

shellyland

New member
בכוונתי לרמוז

שבמרכז ראשון ציון יש שלט חוצות ענק עם פרסומת למסעדה שמראים בו אישה עולה בלהבות. או כמו שאומרת אפי: מה לא היה ברור?

hillelg

New member
"ואשרררוף את ביתך על-ה-ייך"...

לה-לה-לה-לה-לה-לה-לה-לה... טוף. הבעתי כבר את זעזועי מצנזור השיר על ידי הזמר הלז. אנשים שלא מבינים שירה, שישירו, או שלא. שלא יצנזרו.

אלעד2

New member
אי הבנה שנובעת משיבוש:

"תעבור קנאתי שותקת ו(א)/ת/שרוף את ביתך עליך"

פלפל.

New member
שלומית זהרון מכיתה י"א 2

סיכמה דיון שנערך בכיתתה בנושא. המסקנה אליה הגיעו היתה שאהבה וקנאה זהו ניגון עתיק יומין שחוזר על עצמו שוב ושוב. המסמך המלא - כאן

אלעד2

New member
אם כך שלומית זהרון מי"א 2 מניחה את

היסוד למהפכה בהבנת השיר: אין זה אלא שיר מחאה. "ניגון עתיק" הוא בעצם במשמעות "סחורה ישנה" או משהו דומה לכך. המשורר מבקר את הניגון העתיק, הפרימיטבי, הניגון הזה שכבר מזמן עבר זמנו. שלומית-זהרון-מכיתה-י"א-2- ירבו כמותך בישראל.

באלתרמן עסקינן?

השיר הרי נכתב בגוף ראשון ואלתרמן, ככל הידוע לי, כתב בגוף ראשון כשהוא התכוון לגוף הראשון והוא ידע גם ידע לכתוב בגוף שלישי כשרצה לאמר דבר מה על הזולת או על "ההם". זה אלתרמן שדימה את האישה לאסיר, למלך ולקבצן בגלימה אחת, זה אלתרמן של שלוש התשובות. השיר הוא אמירה חושפנית של אלתרמן על עצמו, על האלימות החבויה בו ועל רגשותיו הרכושניים והסקסיסטיים, אני מניח שמבחינתו זה היה "ניגון עתיק" כי הוא זיהה בתוך עצמו את אותה נמשכת שיירה מהמאה שעברה ועוד קודם לכן. אני מרשה לעצמי להניח כי כאדם החי את השורשיות הוא גם חש מידה מסויימת של התרוממות רוח עקב כך.

hillelg

New member
לא לנו

לעסוק בתחושותיו הפנימיות של משורר זה או אחר, והאם הוא חש התרוממות רוח בכותבו שיר פלוני או אלמוני או שמא לא. השיר נכתב, כנראה, בתקופה בה הרגישות החברתית לא הייתה כה גבוהה עד כי כל אזכור של אלימות נגד נשים אוטומטית מיוחס לתמיכה בה (והרי זה כאילו היה אלתרמן הולך ויורק בכיכר מלכי ישראל, בטרם וכו'). ייתכן שבחפירה עמוק בתוכו מצא אלתרמן את הרגשות האלה, אך האם זה אומר שבשיר זה הוא אכן קרא ליישם אותם?! לי אישית, לפחות, הדבר פשוט וברור שאין זה כך, אלא הפוך. והמכיר את שירי אלתרמן יודע עד כמה הוא יצא חוצץ נגד כל אלימות שהיא במישור הפרט, וגם נגד רכושנות הבעל לאשתו (ע"ע שיר העיט).

והרי אני מסכים עם כל מילה

טוב, כמעט. אני סבור שאלתרמן היה משורר ענק אבל הוגה דעות בינוני ומשיר לשיר הוא נוקט עמדות המנוגדות זו לזו, ומתוך היכרות עם הביוגרפיה שלו אני מניח שהיה לזה קשר עם רובוי הפנים של אישיותו. לא, לא התרשמתי שהוא קורא לנקוט אלימות כנגד רעיות, אך הוא בהחלט מבטא את הדחף שלו לעשות זאת ורואה בכך הליכה בנתיב קמאי שהוא בבחינת ניגון ישן.

hillelg

New member
וזה אכן 'ותשרוף'

(ידעתי שהיה משהו לא בסדר...) אבל זה לא משנה כלום.

למעלה