אתמול בלילה

lightflake

New member
אתמול בלילה

השתתפת באירוע ההיפנוזה המרכזי של חגיגות המאה ה-34 במושבה הרביעית על המאדים
בו הודרכת להאמין שאתה תושב כדוה"א-ישראל במאה ה-21
כמו כן הודרכת לשכוח לחלוטין את השתתפותך באירוע

ינוקא1

New member
ומה זה משנה ?

מה זה משנה אפילו אם אני דמות במשחק מחשב , כל עוד זו מציאותי ?

אם מצאת מציאות אחרת - מה טוב.
אם לא , העיסוק ב"מציאות אמיתית" כזו או אחרת , הוא פשוט בזבוז זמן.

המציאות האמיתית היא מה שאתה חווה עכשיו.
פשוט וקל.

מה זה יכול לשנות

תאר לך את המצב הבא -
אתה עובד בכריית פחם. פתאום מישהו בא אליך ואומר "ינוקא! מה אתה עושה פה? שכחת שאתה אמור לעבוד עכשיו באבטחת הבנק? תפקיד שאם אתה עושה בהצלחה מעט זמן עכשיו, תקבל משכורת קבועה לכל החיים כך שלא יחסר לך כלום!" [ברוחניות תקבל דברים אחרים אבל זו רק דוגמה]
אז מה, היית אומר לו "עזוב, המציאות האמיתית היא מה שאני חווה עכשיו"? הבחור בא לטובתך להזכיר לך מה אתה "אמור" לעשות עכשיו, משהו שאמור לתרום לך רבות. יותר ממה שאתה עוסק בו כרגע. אם יש משהו בדבריו, לא חבל לפספס את זה? האם העיסוק במציאת "המציאות האמיתית" הזו שתספק את כל חוסריך היא באמת בזבוז זמן?

ינוקא1

New member
דווקא עניתי על טענתך

שים לב מה כתבתי :

"אם מצאת מציאות אחרת - מה טוב.
אם לא , העיסוק ב"מציאות אמיתית" כזו או אחרת , הוא פשוט בזבוז זמן"

אם מישהו מצא את הבנק , מרגיש את הבנק , חווה את הבנק - אז הבנק נכנס לרמת "מציאותו".
גם אם הוא לא חווה זאת בשלימות.
אך אם מישהו רק מפנטז על בנק , עדיף שימשיך לכרות פחם.
כך לפחות תהיה לו משכורת.

אבל נראה לי שעכשיו אנחנו מתכנסים לאותו דבר

כתבת "אם מישהו מצא את הבנק , מרגיש את הבנק , חווה את הבנק - אז נכנס לרמת "מציאותו".
גם אם הוא לא חווה זאת בשלימות.
אך אם מישהו רק מפנטז על בנק , עדיף שימשיך לכרות פחם.
כך לפחות תהיה לו משכורת."
&nbsp
סבבה. אני לא אומר שכדאי לפנטז על הבנק. מה שאני אומר, ולא שללת בהודעה זו, זה שכדאי *לחפש* את הבנק. זה מה שבאתי להגיד בדוגמה שלי: אחרי ששמעת על הבנק, למרות שכרגע אתה לא בבנק, כדאי לך מאוד לנסות להגיע אליו. הרעיון שאני מקבל מההודעה של לייטפלייק דומה: הוא מצביע על כך שאנחנו לא באמת יודעים מי אנחנו, לא יכולים להאמין להכרה שלנו. אני מסיק מזה שכדאי לנו לחפש את "הבנק" - האמת. (לכן מה שהוא אמר לנו "משנה": הוא יכול לגרום לנו לשנות את מציאותנו ולגרום לנו לחפש את הבנק.)

ינוקא1

New member
זה ששמעת על הבנק , לא הופך אותו ל"האמת"

כי בין זה לבין "האמת" , עדיין יש דרך :

מהרגע ששמעת על הבנק , זה קצת "נכנס" לרמת מציאותך , אך לא לגמרי.
אם הבנת שכלית שחייב להיות בנק איפושהו , אז זה נכנס "עוד יותר" לרמת מציאותך.
ואם אתה כבר עומד בתוך הבנק , אז זו "האמת" עבורך.

(אך כל עוד רק שמעת על הבנק , זה כמו ההוא שפינטז על הביצים שהוא קנה בשוק :
שיום אחד הן יולידו תרנגולות
והוא ימכור את התרנגולות ויקנה עיזים
והוא ימכור את העיזים ויקנה פרות
והוא ימכור את הפרות ויקנה סופר מרקט
......

עד שהוא לא שם לב , והביצים פשוט נשברו ....
)

נכון - אבל קצת לא קשור לדעתי...

מסכים עם מה שכתבת.
אבל הנקודה שאני רציתי להעביר, זה לענות על ה"מה זה משנה" של ההודעה הראשונה שלך. כמו שכתבתי, זה משנה כי בעזרת פוינטרים כמו ההודעה של לייטפלייק, אדם יכול להתחיל להבין שיש בנק ולהתחיל לצעוד אליו.

ינוקא1

New member
למיטב ידיעתי

לייטפלייק לא נמצא בבנק.

זה כמו פוינטרים של "מחזירים בתשובה" מכל הדתות שיגידו לך שיש איפושהו גן עדן , שצריך לצעוד אליו.
אולי זה נכון , אך כל עוד האדם לא שם , אני אוהב להטיל בזה ספק.

מבחינתי יש איזשהו "בנק" רוחני שאני מבין וחווה את קיומו - ההוויה.
אני מרגיש את ההוויה כמו שאני מרגיש את השמש - אני מרגיש את האור שנובע ממנה ומגיע עד המציאות ומהווה אותה.
(למרות שאינני חווה אותה בעצמה , אלא רק את ה"קרניים" שלה).
לכן אני מדבר עליה , כי אני חווה אותה.

מה שלא תשמע ממני , זה הטלת ספק במציאות הנוכחית.
כי אני חווה גם אותה.
לעומת זאת , בדברים של לייטפלייק תמיד תמצא משהו על זה שהמציאות הנוכחית "לא אמיתית".

לכן אני אומר : "כבד את אביך ואת אימך"
כבד את אביך - כבד את האינסוף.
ואת אימך - כבד גם את המציאות

אל תגיד "זה אמיתי וזה לא".
כבד את שניהם

וכך תגיע.

l coyote l

New member
בין הטיעונים המעניינים, השיחה הזו פשוט קורעת

הקתרזיס הגיע ב"למיטב ידיעתי לייטפלייק לא נמצא בבנק."

ינוקא1

New member
השביל הזה מתחיל כאן

השביל הזה מתחיל כאן
בין סניף בנק למעין
לא סלול, לא תמיד מסומן
השביל הזה מתחיל כאן.

סינבד

New member
אני אוהב את החשיבה שלך סטיבן

אז הרשה לי לשחק איתה קצת (אתה מוזמן להעיף אותי לכל הרוחות על תקן של מטומטם שלא מבין כלום ברוחניות).
&nbsp
בוא נסכים על כמה הנחות יסוד כבסיס, אוקיי?
&nbsp
1. בוא נסכים שהאבולוציה היא זו שהביאה אותנו לכאן. זה הגיוני, זה מתקבל על הדעת ויש לנו המון עדויות שאכן זה מה שהתרחש על כדה"א הקטן והחמוד שלנו.
&nbsp
2. כל מה שאנחנו יודעים על המציאות שלנו נובע מהאופן שהמוח שלנו מעבד את המידע שהוא מקבל מחמשת החושים שלנו.
&nbsp
עד כאן, מסכים?
&nbsp
מכיוון שהגענו עד לכאן ולא סוננו במקצים המוקדמים של האבולוציה (ע"ע דינוזאורים וציפורי קקדו) כנראה שהשילוב בין החושים שיש לנו לבין המוח שלנו והאופן שבו הוא מעבד את המידע שמגיע אליו הוא שילוב מנצח, אחרת היינו כבר מנופים במוקדמות.
&nbsp
מכיוון שהחושים שלנו מוגבלים לתפיסת ספקטרום צר יחסית של קרינה אלקטרומגנטית (ע"ע אור) ותנודות באטמוספירה (להלן קולות וצליליים) ומכיוון שיכולת החישוב של המוח שלנו איננה בלתי מוגבלת והוא מותאם לספק לנו תמונה שתקדם אותנו הכי רחוק במרוץ האבולוציה, אנחנו לא יכולים לדעת כמעט כלום על המהות האמיתית של המציאות, אבל יש לנו יסוד טוב להניח שלפחות בתחומי הספקטרומים והטמפרטורות שאנחנו יכולים לקלוט ומסוגלים להתקיים בהם אנחנו מקבלים תמונה טובה למדי של הסביבה שבה אנחנו חיים.
&nbsp
יכול להיות ואף סביר להניח שלו היינו מסוגלים להתקיים בסביבה אחרת מהסביבה החמצנית של כדה"א והחושים שלנו היו מותאמים לקלוט ספקטרומים אחרים של... לא יודע מה, כי הרי המוח שלי מסוגל להתמודד רק עם מה שהוא מכיר. תמונת העולם שהיינו מקבלים היתה שונה בעליל.
&nbsp
אשר על כן, וכאן אני מגיע סוף סוף לטענה שלי (אתה יכול לשאול את סיסו, היא תעיד לטובתי שהאלכהול משבש קלות את יכולת המדיטציה) שאפשר להניח שהמציאות שלנו, בין אם היא "בנק" או "מכרה פחם", היא המציאות שבה אנחנו חיים. השאלה שנשארת היא רק איך נאמן ונתרגל את המוח שלנו להפיק עבורנו את תמונת המציאות הטובה ביותר שאנחנו יכולים לקבל.
&nbsp
אם תסכים איתי עד כאן, נמשיך וננסה להבין מה היא התמונה הטובה ביותר שאנחנו יכולים לקבל ומה הדרך הטובה ביותר (ע"ע מדיטציה) להשיג את התמונה הזו.

הודעה מעניינת. בעיקרון אני מסכים עם כולה, אבל עם הסתייגות.

מבחינת מציאות עולמית יומיומית שאנחנו חיים כרגע, בתור אנשים בתוך העולם, 1 ו-2 נכונים ללא ספק (לדעתי). והמסקנה בסוף הודעתך נכונה.

אבל יש נקודת מבט נוספת שהשפיעה עליי רבות שקצת משנה את העובדות האלה. שמה דגש על רמה אחרת של המציאות.
נקודת המבט משותפת לכל מיני זרמים, אבל בפרט לדוגמה זרם ה-Advaita, האם אתה מכיר אותו?
בכל אופן, הנקודה היא שהדברים שכתבת, נראים שיוצאים מהנחת יסוד נוספת מובלעת: שאנחנו אנשים בעולם. שאנחנו הגוף הזה/"נשמה" שבתוכו. (אני אומר זאת כיוון שממש דיברת על ענייני "תכלס" שבמציאות הפיזית - מוח, חושים, אבולוציה.)

אבל, אם אכן זו הנחה מובלעת שצריך לקבל, אז היא לא נכונה לגמרי לדעתי. למעשה, יש מצב שזו הבעיה שלנו - הבעיה הראשונה, העקרונית: אנחנו מזדהים עם הגופים שלנו, שוכחים מה אנחנו באמת, ועוברים את חיי העולם האלה עם ההנאות והסבל.
יש זרמים שלוקחים צעד אחורה, ושואלים - רגע, מה אנחנו באמת יודעים על העולם הזה? על הממשות שלו? מה מבדיל אותו מחלום? בסדר, הוא "קשיח" ומרגיש ארוך, אבל גם חלומות יכולים להרגיש קשיחים, ואם כל לילה אנחנו בעצמנו חולמים עולמות, לא יכול להיות שהאלוהות חולמת את כל העולם הזה?
אם לחזור להודעה הראשונה של לייטפלייק, איך אנחנו יודעים שאנחנו באמת קיימים <גילנו> שנים ולא נוצרנו כרגע עם הזכרונות האלה?

ז"א, יש פה מין פקפוק בממשיותו של העולם, צורך לחקור את המאפיינים הבסיסיים שלו שלקחנו כמובן אליו.
אז תחת נקודת המבט הזו, שלושת השורות האחרונות של ההודעה שלך משתנות טיפה: המטרה היא לא בדיוק לאמן ולתרגל את המוח שלנו להפיק את התמונה הטובה ביותר.
קודם כל, מ"מוח" עברנו ל"הכרה" כי המוח הוא בעולם ואנחנו בכלל לא בטוחים כמה ממשי העולם הזה. שנית, אנחנו לא בדיוק רוצים להפיק את התמונה הכי טובה, אלא להגיע לתשובות על עצמנו, להבין בדיוק מה קורה פה (בעקבות זה כנראה שגם נקבל את התמונה הכי טובה שניתן להפיק). להשתחרר מאשליה אם קיימת.

עכשיו, אני מבין שקצת חפרתי פה, ויכול להיות שזה על דקויות. אבל רצית שנסכים על הנחות הבסיס, אז הרגשתי שזה בעיה להסכים עליהן בלי להגיד את ההסתייגות הזו (שאני לא בטוח שבכלל רלוונטית, יכול להיות שירדתי פה לרזולוציה מיותרת עבור מטרתך). אני לא מכיר לעומק בודהיזם, אבל ההודעה שלך מזכירה לי מעט את מה שאני יודע: מין דיבור תכלס כזה על מה שאנחנו יודעים ומרגישים בעולם - בלי כל מיני דיבורים באוויר על דברים ועולמות שאנחנו לא מכירים, אלא תכלס, אנחנו פה, זו המציאות שלנו, אנחנו סובלים, מה אפשר לעשות בשביל לטפל בזה.
זו גישה לגיטימית שמובילה לאותו מקום (אני חושב). אז אני יכול להסכים עם ההודעה שלך, אבל, יש בי גם צד שחושב את מה שכתבתי לעיל - ז"א, שהשאלה שנותרה היא לא בדיוק "איך נאמן ונתרגל את המוח וגו'", אלא "האם אנחנו חיים בחלום, ואם כן, איך להתעורר".
עכשיו כשהבהרתי את זה מעניין אותי לאן חשבת להתקדם.

למעלה