אתם תוכלו לעזור לי...

almoghg

New member
אתם תוכלו לעזור לי...

מה זה מאטה..? מה זה כוס של מאטה.. ואפשר להשיג כזה בארץ? תודה מראש

מאטה וז'רבה

Mate זה השם של המשקה וזה גם השם של הכלי שבו מכינים אותו, הכלי היה עשוי במקור מדלעת קטנה חלולה ומיובשת (ממש קטנה), היום כבר יש שעשויים מעץ, מתכת ומה לא. בתוך המאטה ממלאים ב-Yerba שהיא עלי עץ שצומח באזור צפון ארגנטינה פרגואי ועל זה יוצקים מים חמים (לא רוצחים) ושותים דרך קשית המתכת שבפנים (בומביז'ה Bombilla). מר ולוקח זמן להתרגל ולאהוב אותו.

גרי רשף

New member
ניתן להשיג בסופרמרקטים

ראיתי Yerba בהרבה סופרמרקטים בארץ (בדרך כלל במדף של התה והקפה). את הכוס והקש אינני יודע היכן להשיג, אבל תוכל להכין מהז'רבה תה (Mate cocido).

skooby

New member
זה נראה ככה

יש חנות בתל אביב או גבעתיים שמוכרים את הכלים. כמו שאמרו את הג'רבה אתה יכו לקנות כמעט בכל סופר, אני אישית אוהבת יותר את LA HOJA וAMANDA יותר מ NOBLEZA GAUCHA. בחנויות מסוימות ניתן לקנות גם שקיות להכנת מטה קוסידו בכוס (כמו תה). המחיר של הג'רבה והשקיותשווה ערך לתה (רגיל 8-13 ש"ח לחבילה) אלה אם כן מדובר בג'רבה מסוג משובח במיוחד שעולה קצת יותר. ויש כמה דברים שכדרי להפקיד עחליהם בהכנת המטה: 1. להפוך אתת הכלי עם היד כמכסה לפני שמים את המים כדי לסלק את האבקה, תוכל לנשוף על כף היד ולהרגיש את האבבקה. 2. שהמים לא ירתחו רצוי שהטמפרטורה תהיה 70 מעלות. 3. לא לערבב עם הבומביייה, לתקוע אותה ושהיא תשאר במקןם קבוע. 4. לשתות בכיף עם זמן, רצוי עם חברים

almoghg

New member
תודה לכולם על העזרה..:)

ממש תודה.. זה שאלה שזמן רב העסיקה אותי... אתם ממש נחמדים.. :) ~A~

למעלה