אתם שמים לב מה הולך כאן?????

בת-עמי

New member
אתם שמים לב מה הולך כאן?????

פיגוע ועוד אחד ועוד.... וזה רק מה שאתם שומעים וזה שוב קורה לי שעד שאני זזה מהבית מפוצצים אותי בפיגוע חשבתי עליכם... כמה אתם תמימים אני לא מאחלת לאף אחד מכם אבן אולי צריך לחטוף כדי להתעורר בוקר טוב יעזור לכם? שוקר אתה לא תאהב את זה אבל תסביר לי אנשים(אם אפשר להגיד) שמפוצצים אוטבוסים של ילדים עושי פיגועים המרכזי בילוי (במטרה להרוג חפים מפשע) יורים על אזרחים וחיילים, על בתים, על ישובבים, על רכבים, אוטבוסים, אמבולנסים, ג`יפים. זורקים בקבוקי תבערה משגרים פצמ``רים עושים הכל כדי להרוג אדם יהודי באשר הוא יהודי בין אם חף משפע בין אם פושע ובין ילד הכל למען המוות אפשר לקרוא להם בני אדם????????

B.Shokor

New member
בת-עמי = כשתתחילי לחשוב בצורה נכונה

אפשר להגיד שנוכל אז להגיע לשלום. בחורה פלסטינית אמרה את כל מה שאמרת לעיל, מה את יכולה להגיב לה? מעניין אותי מאוד לשמוע.. שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
הבדל עצום

אנחנו הולכים בכוונה להרוג אזרחים???לא אנחנו לפוצץ ילדים בגלל היותם ערבים???לא זה אותו דבר?????

B.Shokor

New member
בכוונה וחצי בת-עמי..

בת-עמי, בהודעה קודמת שלי אמרתי שמרגמה לא מבדילה בין קטן למבוגר ולא בין זכר לנקבה, ואת זה מדינת ישראל יודעת טוב מאוד, זאת אומרת שהורגים בכוונה כי הם יודעים שהמרגמה שיורים עלולה לפגוע באנשים חפים מפשע ולא באוויר. שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
אני יסביר לך משהו פשוט

אנחנו מפצצים מטרות צבאיות והם הולכים ומפוצצים אוטביוסים של ילדים קניונים או כל דבר אחר

עוזי 2

New member
לא מדויק

הסיבה שצה``ל משתדל להשתמש בתחמושת מדוייקת (כגון טילים שעלותם גבוהה מאוד) היא על מנת לצמצם באופן משמעותי את הנזק לאותם פלסטינאים שאינם מעורבים בפעילות הצבאית האנטי-ישראלית. צה``ל היה יכול להשתמש בתחמושת הרבה יותר זולה שגורמת הרבה יותר נזק, אם לא היה לו הקוד המוסרי הזה.

B.Shokor

New member
ולמה להשתמש בכלל בדבר כזה?

מה? הפלסטינים יעני חיות לירות עליהם? למה לא להתשמש בחיסול רק האנטי-ישראלים? השב``כ יכול לעשות את זה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

עוזי 2

New member
אני לא חושב שהשב``כ יכול לעשות את זה

המטרה היא לא לחסל אחד או שניים (או חמישים), שאם יחוסלו, תיפסק הלוחמה. זה לא המצב. המטרה היא להקשות על הירי, ואת התוצאות של זה קשה לאמוד, כי אין דרך לדעת כמה היה יותר קל לבצע פעולות אנטי-ישראליות בלעדי התגובה הישראלית. האמת שצה``ל מנסה לעשות שני דברים שעם האחד אני מסכים ועם השני בד``כ לא. הראשון: פגיעה בתשתית הלוחמה הפלסטינאית - מקובל עלי. השני: נסיון ללחוץ על הצד השני להתנגד ללוחמה, ע``י לחץ צבאי, זוהי דרך בעייתית, שבהרבה מקרים מובילה לתוצאה ההפוכה. יש כאן עניין מורכב שלא הייתי רוצה לפרטו. יש כפי שאמרתי בעבר תהליכים שיוצרים דינמיקה לכיוון אחד, ותהליכים שיוצרים דינמיקה לכיוון הפוך. מלחמה יוצרת גם דינמיקה של שנאה וזעם, אבל גם דינמיקה של שחיקה ומוכנות לפשרות. כאיסטרטג, חשוב לבחור במהלך שיביא לכך ששני הצדדים יהיו מוכנים לפשרה שתיתן לכולנו מקום של כבוד, ושלום יציב. ברור שזה לא בגלל שמדובר בחיות חס ושלום. אני לא חושב שיש לנו רצון להתייחס אליהם כך, אבל זו מלחמה שהוכרזה עלינו, וכל עוד אין פתרון מדיני, אנחנו מחוייבים להלחם על מנת להגן על עצמנו. במלחמה כזאת, מטרתנו לתת הגנה אפקטיבית לאנשינו תוך נסיון לצמצום הנזק של הצד השני. במצב שבו הלוחמה מתנהלת כנגדנו מתוך שטחים מיושבים, ומתוך מקומות תפילה, קשה, אם לא בלתי אפשרי לתת הגנה אפקטיבית, ללא פגיעה בחפים מפשע. יחד עם זאת מנסים לצמצם את הפגיעה הזאת, למשל ע``י שימוש בטילים מדוייקים במקום במרגמות.

B.Shokor

New member
יש המון צדק בדבריך, אבל,,,

עדיין אני בטוח שלפתור אלימות באלימות זה לא הפתרון, אם ישראל לא תסכים לחזור לשולחן המו``מ (אחרי שסרבה את היוזמה הירדנית-מצרית), נחיה כל החיים שלנו עם הפחד הזה. אם ישראל הייתה נלחמת עם ירדן או מדינה אחרת היינו יכולים בוודאי להשיג תוצאות מעולות ולנצח דרך אלימות באלימות ודרך הטילים והחיסולים. אבל ישראל נלחמת מול ... (אין מלה) ... אוליי עם, חמאס, חזבאללה, פתח, תנזים, ארגונים שונים, תנועות שונות או כולם! היא לא נלחמת מול גוף אחד, וזה מסבך את העניינים מאוד, חשוב להגיד שכל הנ``ל נלחמים נגד ישראל למען מטרה אחת והיא הקמת המדינה הפלסטינית, אני חושב/בטוח שהפתרון היחיד הוא לחזור לשולחן המו``מ ולאשר הקמת המדינה הפלסטינית, כי אם המדינה הפלסטינית לא תקום היום תקום מחר, אז עלינו לחסוך זמן כי בכל מקרה תהיה מדינה פלסטינית. שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
שכחת להגיד משהו חשוב

אחרי הקמת מדינת פלסטין להלחם נגד מדינה ולא נגד גוף טרור

קלייר

New member
מקווה בכל ליבי ליאור/שלא תחמיר

כי המלחמה רק בתחילת הדרך וזה מפחיד

למעלה