אתם שומעים את זה?

seafox

New member
אתם שומעים את זה?

אלה קולות הגסיסה של הפורום.... אנשים יקרים, בואו נחבר את מכונת ההחייאה לקיר וננסה להחיות אותו. שרשור הכרות. כל אחד שירשום מי הוא,מה הוא אוהב בג´אז,איזה אומן או תקופה, סגנון...ואתם יודעים את כל השאר. כמו כן,תספרו קצת על עצמכם,מאיפה אתם,אם אתם מנגנים,איך נחשפתם לג´אז וכדומה. אז,אני יוני, בן 17.5 מאילת. אני מנגן על פסנתר וגיטרה באס...התחלתי לנגן ג´אז לפני שנתיים וחצי אחרי שהתאהבתי בסגנון שנתיים לפני שהתחלתי לנגן בזכות זה שעבדתי בהתנדבות בפסטיבל ג´אז בהפקה ובתמורה קיבלתי כניסה לכל ההופעות חינם. חוץ מזה,תמיד היה לי איפה לשמוע ג´אז מאחר ואבא שלי והמורה שאיתו למדתי בלהקה היה נותן לנו לשמוע וממליץ לנו מדי פעם על אנשים. בכל מקרה, אני אוהב את כל הסגנונות בג´אז,למרות שלפעמים ג´אז מתקדם קצת מעצבן... אבל עדיין יפה. בינתיים יוצא לי הכי הרבה לשמוע weather report...בתקופה של גקו פסטוריאס כמובן... ויש את הג´אז הלטיני...אחח...איזה כיף לשמוע. מה איתכם? אני רוצה לשמוע מכם...יאללה....תזיזו עניינים! :)

seafox

New member
כמובן שחוץ מהפיוז´ן והלטיני

אני שומע גם ביל אוונס,צ´ארלי פארקר,פט מתיני,דיוק אלינגטון,מיילס דייויס וכל אלה.

ramihann

New member
תגובת ביניים

סיפוקס היקר, שמי רמי האן, בן 47 ומוסיקאי (מתופף ומנהל הרכבי ג´אז) במשרה חלקית. אני חובב ג´אז מגיל 12 וברשותי אוסף רציני ביותר של תקליטים, דיסקים, קלטות וידאו וספרים בנושא. הרשה לי לעוץ לך עצה אחת חשובה (לדעתי) בשלב מוקדם זה של התעניינותך בג´אז. לך להתחלה! ההנאה ממוסיקת הג´אז גדולה ושלמה הרבה יותר כשמכירים לעומק את ההיסטוריה שלו ומבינים את ההתפתחות הסגנונית גם לאור התהליכים החברתיים וההיסטוריים שהתרחשו בארה"ב ובעולם הגדול. אז... הג´אז התחיל בניו-אורלינס, כידוע. קשה היום למצוא הקלטות מתחילת המאה (לפי כל המקורות, הקלטת הג´אז הראשונה היא משנת 1917 והחשיבות שלה היא היסטורית ולא מוסיקלית). אבל, אפשר בהחלט למצוא הדפסות מחודשות של הקלטות משנות העשרים והשלושים, התקופה בה הג´אז צבר תאוצה באמריקה וברחבי העולם. בראש וראשונה, נסה להשיג את הרכבי החמישייה והשביעייה של לואי ארמסטרונג. אני צופה שבהתחלה זה יישמע לך ארכאי, מיושן ומוזר, אבל נסה שוב ושוב עד שהאוזן שלך תתרגל לצליל הישן והחורק. אתה הרי התרגלת לסאונד המצוחצח של הג´אז העכשווי ועידן הקומפקט-דיסק. האמן השני שכדאי לך להקשיב לו הוא סידני בשה (Sidney Bechet) - ענק אמיתי ונגן מדהים. אחר כך המשך להתקדם לפי הכרונולוגיה ההיסטורית: הדיקסילנד הלבן של שיקאגו, תקופת הסווינג עם התזמורות הגדולות והסולנים הגדולים, פריצת הדרך של הזמרים והזמרות, ולבסוף - מהפכת הביבופ וסגנון ההארד-בופ של שנות החמישים, סגנון ה-"cool" והחוף המערבי, מיילס דייויס וקולטריין ויתר בני דורם. אלה התקופות הפורמטיביות של הג´אז לפי רוב הדעות. מכיוון שאני אישית ממש לא אוהב את מה שבא לאחר מכן, לא אכלול כאן המלצות לגבי ג´אז יותר מודרני, מה גם שנראה לי ששם אתה נמצא ממילא. אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי הכיוון שהתוויתי כאן, אנא הצג אותן במסגרת הפורום ואשמח להשיב כמיטב יכולתי. ברכות. רמי האן

seafox

New member
סוף סוף מישהו...תודה דבר ראשון.

דבר שני,תודה על העצות. דבר שלישי,למדתי על התפתחות הג´אז במגמת המוזיקה בביה"ס ובקשר לקלטות ישנות, אני יכול להשיג את כל הגוספל וסול,וכל הישנים. אני די אוהב את לואי ארמסטרונג למעשה ואת האומנים של אותה תקופה ולמעשה יש לי תקליט של זמרי הג´אז עם התזמורות של אז...נהנה מכל רגע. אבל בכל מקרה תודה. אבל על סידני בשה לא שמעתי. על מה הוא ניגן? ואם כבר אז יש לי שאלה. על חצוצרניסט בשם מיינרד פרגוסון שמעת? אם כן,אתה יודע איפה אני יכול להשיג דברים שלו? ואגב, בקשר למה שאמרת על הביג בנדז...יש לי חולשה אליהם.אני לא יכול שלא לשמוע אותם.כבר הקלטתי כמה הופעות רק של ביג בנד מערוץ המוזיקה. אגב,אומני ג´אז מודרניים שמנגנים ג´אז ישן יש. כמו מישל פטרוצ´יאני,אדי גומז...אל תתיאש מהקדמה.אני שומע גם את הג´אז היותר מודרני אבל עדיין דובק בשורשים.אני במיוחד אוהב את דיוק אלינגטון.

ramihann

New member
סידני בשה ועוד דברים

סידני בשה היה נגן קלרינט במקור, אך לאחר מכן עבר לסקסופון סופרן. הוא נחשב נגן הסקסופון הראשון בהיסטוריה של הג´אז. את סקסופון הסופרן הוא אימץ כי רצה להישמע לא פחות חזק מהחצוצרן... כדאי לך להשיג תקליטים שלו. בהרכב שלי אנו מתמחים במוסיקה שלו. כל הכבוד על הכבוד שלך כלפי השורשים והמוסיקה הישנה. אם אתה אוהב את לואי ארמסטרונג ודיוק אלינגטון, אין ספק שאתה בדרך הנכונה. גם אני אוהב מאוד "ביג בנדס" וסווינג. אני מעודכן ויודע שיש גם אמנים ג´אז עכשוויים שמנגנים פחות או יותר בסגנונות של פעם. מיינרד פרגוסון? בדיוק כתבתי עליו משהו בפורום הג´אז ב-"נענע" לפני יומיים. הוא להטוטן טכני יותר מאשר מוסיקאי. אין בעייה למצוא תקליטים שלו. יש לי בבית דיסק אחד של התזמורת שלו מול התזמורת של באדי ריץ´ (האליל הפרטי שלי). האמת, קניתי את הדיסק לפני שנה ולא פתחתי אותו עד היום. המשך בדרכך. ברכות.

seafox

New member
ושוב תודה.

הבעייה שלי עם דיסקים היא:1.אני רק בן 17 בלי עבודה קבועה (אני מופיע מדי פעם בפאבים) אז ככה שהרבה כסף אין לי ואין לי עזרה מההורים. 2.אני גר באילת.המבחר כאן הוא לא גדול...במיוחד לא בג´אז..חוץ מהחודשיים של החופש הגדול ואיזה חצי חודש אחרי זה שיש מבחר די רציני אבל גם זה של אומנים עכשויים...דיאנה קרול,מישל קאמילו,פטרוצ´יאני,ג´קו פסטוריוס...ועוד הרבה ומביניהם יש גם כמובן את הישנים והטובים (ואין לי בעיה עם אף אחד מהחדשים כמעט) אבל עדיין..אם אני רוצה דיסקים אחרים...אני צריך לעבור אבל אני גם אוהב את אילת....בקיצור,אני מקווה לעלות מתישהו לצפון עם די הרבה כסף,וחוץ מלקחת את הבאס שלי לסט-אפ אני רוצה לקנות גם דיסקים...ברגע שאני אחליט שאני יכול לעשות את זה,אני אפנה אליך בשביל יותר הצעות,כמובן אם לא אכפת לך.

ramihann

New member
Seafox שים לב!

הייתי היום ב-"ג´אז באוזן" וראיתי שם דיסק של מיינרד פרגוסון בין המוזלים. לדעתי לא צריכה להיות לך בעייה להזמין מהם. תן צלצול אם אתה מעוניין. ברכות.

seafox

New member
וואלה?תודה. אתה יכול להגיד לי רק

את השם של הדיסק (אם אתה זוכר?) ואת המספר של החנות? ובאיזה עיר זה בכלל?

ramihann

New member
פרטים נוספים:

את שם הדיסק אינני זוכר. החנות "ג´אז באוזן" היא חלק מקומפלקס "האוזן השלישית" ברחוב שיינקין הידוע בתל-אביב. כתובת החנות: שיינקין 21, תל-אביב. טלפון: 03-5252590 מנהל החנות הוא יוסי אקצ´וטי ועובד שם בדרך כלל בחור בשם ליאור. שניהם (ביחוד יוסי) ידענים מופלגים בתחום הג´אז על כל גווניו. אם אתה חובב ג´אז (אפילו באילת) - אתה חייב להכיר אותם. יש להם רשימת דיוור וכל מיני הטבות ללקוחות קבועים - שווה ליצור קשר. ברכות.

seafox

New member
אחלה.תודה.אני מקווה שאני אהיה שם

או מקסימום אני אזמין. בתור חובב ג´אז אני לא מכיר את שניהם אבל אני בטוח שיש מישהו שאני מכיר שמכיר אותם.

ramihann

New member
Seafox - קריאה אחרונה!

היי. הנסיבות הובילו אותי היום שוב לחנות "ג´אז באוזן" (בדרך כלל אני מגיע לתל-אביב פעם בחודש מקסימום - אז פעמיים רצוף תוך יומיים זה ממש חריג). הסתכלתי על הדיסק, אך מפאת גילי המתקדם - ובגלל העובדה שהמשקפיים שלי לא היו איתי - לא הצלחתי לקרוא את כל הכיתוב מלבד הכותרות. שם הדיסק: Maynard Ferguson and the Big Bop Nouveau Band הוא כולל 8 קטעים ומחירו 35 ש"ח. דיברתי עם ליאור בחנות והוא אמר לי שאין להם שום בעייה לקבל הזמנות טלפוניות בכרטיס אשראי ולשלוח דיסקים לכל מקום בארץ או בחו"ל. אז - זהו מבחינתי. ברכות.

seafox

New member
תודה....

אני אראה מה אני אעשה. אני לא בטוח כי בינתיים אין לי כרטיס אשראי. מה שכן שמחתי לראות את ההיענות הרחבה שלכם...יחסית לכל הודעה אחרת... תמשיכו...דונט גיב אפ!

Uri T

New member
שלום..

קודם כל קוראים לי אורי, אני בן 18 והתחלתי לנגן רק לפני שנה וחצי על סקסופון טנור ומאז כל יום הראש שלי רק בג´אז. ציינתה שבאדי ריץ´ הוא האליל שלך אז קבל המלצה חמה לדיוידי מדהים שלו! הוא נקרא: The Lost West Side Story Tapes. שמו התקבל מאחר שקלטות ההפועה (שהוקלטה בשנת 85 או 87 אני לא ממש זוכר..עם שיא הטכנולוגיה של התקופה) נחשבו אבודות בשרפה...ונמצאו רק בשנת 2000. עם הסאונד המקורי...הדיוידי דיי יקר אך כולל בו אפשרות לשמוע את הסולויים של כל נגן ונגן כולל סולו מרהיב!! של באדי ריץ´ במשך מספר דקות ארוכות. מומלץ לכל חובב ביג באנד!

Uri T

New member
רמי...

אני כרגע בתקופת שגעון התקליטים שלי...קבלתי במתנה פטיפון ומאז אני לא מפסיק לרכוש תקליטים (בעיקר מהאינטרנט)...ציינתה שיש לך אוסף ענק...אני אשמח לקבל המלצות על מקומות שווים לרכישת תקליטים יחסית בזול (אני מאזור המרכז) ביקרתי כבר ב"חור בשחור" אבל לא היה שם יותר מידי דברים טובים. כמו כן הייתי בג´אז באוזן אבל לפני המון זמן (לפני תקופת התקליטים שלי) ואני לא זוכר אם הם מוכרים תקליטים...בבקשה תעזור לי. -אורי

ramihann

New member
אורי,

ראשית, תודה על ההמלצות. אני מכיר את הסיפור של ה-DVD האמור, וארכוש אותו ברגע שאוכל. יש לי המון קלטות וידאו של באדי ריץ´ שלא לדבר על דיסקים ותקליטים וגם שני ספרים ביוגרפיים, ו... כן! ראיתי אותו בהופעה בלונדון בשנת 1982 ויש לי את התוכניה והכרטיסים להוכחה! יש לי גם חתימה שלו (על התוכניה האמורה) ותמונות ממוסגרות נהדרות שרכשתי ישירות מצלם הג´אז הבריטי המדהים דייויד רדפרן, שהיה גם חבר אישי של באדי ריץ´. אגב, אני הוזמנתי להגיש שתי תוכניות רדיו בנושא באדי ריץ´: פעם אחת בגלי צה"ל, אצל דני קרפל, אחרי מותו של ריץ´ ב-1987, ופעם נוספת בקול ישראל, אצל לאה ליאור, לפני מספר שנים. בשתי התוכניות כל הקטעים שהושמעו היו מהאוסף הפרטי שלי. לגבי מקומות לרכישת תקליטים, ב-"ג´אז באוזן" יש כמות מסויימת של "ויניל" (ככה הפלצנים קוראים לזה היום). יש מקום אחד בדיזנגוף, לא רחוק מדיזנגוף סנטר, בין הסנטר לכיכר בצד המזרחי של הרחוב (צד ימין אם אתה עם הפנים לכיוון הכיכר והגב לכיוון הסנטר) - חנות קטנה במין כוך צדדי כזה (יש להם שם בעיקר תקליטים משומשים ומבחר הג´אז שלהם יפה מאוד). היתה פעם "הקומה ה-13" בשלמה המלך 44 בת"א - אני לא יודע אם הם עדיין קיימים (טלפון: 03-5270492) והיתה גם החנות של שאבי ירושלמי (איש מוסיקה ותיק, אחד מראשוני הדיג´ייס בארץ, חובב ג´אז, מנהל מחלקת התקליטים ב-"המשביר לצרכן" לפני שנים רבות וכו´), "התחנה האחרונה", שהתחילה את דרכה בתחנה המרכזית הישנה ועברה אחר כך לתחנה המרכזית החדשה. שוב, אני לא יודע אם היא עדיין קיימת. היום אני מעדיף דיסקים - כל השטויות הפלצניות האלה על יתרונות הויניל נראות לי מופרכות לחלוטין!!! אפרופו סקסופון טנור, נדמה לי שכבר העברתי הודעה במסגרת הפורום הזה (או פורום ג´אז אחר) שהיתה מיועדת אליך, אבל הנה זה שוב: ההרכב שלי, "גוד טיים ג´אז", יקיים הופעת הרצה של תוכנית מחווה מיוחדת לסקסופוניסט האגדי בן וובסטר, ביום ה´, 12 בדצמבר 2002 בשעה 21:30, בהיכל התרבות בראשון לציון. כדאי להזמין כרטיסים מוקדם כי מספר המקומות באולם הקטן מוגבל. אנו נופיע בהיכל התרבות בראשון לציון גם ב-30 בנובמבר 2002 בהרכב שונה עם הזמר יוסי דרום, בתוכנית "הצדעה לג´נטלמנים של הזמר האמריקני". שעת המופע - 21:30. כמו כן, ההרכב יופיע ב-7 בנובמבר 2002 במועדון בקיבוץ צרעה (ליד בית-שמש, סך הכל 40 דקות מתל-אביב) שוב תודה על תשומת הלב האישית ולהשתמע בפורום.

Uri T

New member
בן וובסטר...

בן הוא האליל שלי (לא יצא לי לעשות עליו תוכנית ברדיו
) והייתי מת להגיע להופע שלכם אבל...הצבא קורא לי...אני מתגייס ב4 בדצמבר.. בכל אופן אני מקווה שהצבא לא יפגע לי בתחביב...ובנגינה.

ronene7

New member
שלום....

שלום אורי, האם תוכל לציין היכן ניתן לרכוש די וי די זה? תודה

bralon1

Member
אני גם חובב המוזיקה אבל

אינני מעמיק כ"כ בקשר להיסטוריה החברתית של המוזיקה מכיוון שהיא לא "מדברת" אליי. אני הגעתי אל הג´אז לפני שנה~שנתיים מהופעה שראיתי בטלויזיה בערוץ מיוזיק (מצו, עכשיו) שבו היה מופע של הפסנתרן מקוי טיינר עם באסיסט בשם אלקס בלייק (מאוד נדלקתי על הסולו שלו [40 שניות מאקסימום]) ומאז אני אוהב את המוזיקה הזו.

למעלה