אתם צודקים

ארגו2

New member
אתם צודקים

מחר אשחרר את כל העיזים שלי. כולל הגדיים. יש לי עוד חבר שמחזיק 200 עיזים והוא רוצה להפסיק עם העיסוק הזה המלצתי לו לסרס את כל הזכרים ולהחזיק את כל הנקבות עד שימותו.
הוא מתלבט כי הוא טוען שכביכול הוא מכחיד את הגזע בצורה זו אבל הסברתי לו שעדיף שיכחדו מאשר יחלבו אותם
מישהו יכול לתרום לו כסף להחזיק אותם עד המוות?

נשמע רעיון מעולה!

אני בעד שלא תשחט את העיזים שלך, אלא תסרס את הזכרים ותגדל את כל הזכרים והנקבות עד שימותו מוות טבעי, ובנתיים אל תיגע בהן.
או שתשאיר חלק מהתיישים לא מסורסים וכך יהיה דור המשך. עיזים הן חיה מאוד חמודה.
למה שמישהו יתרום לך כסף? מישהו תורם לך על גידול כלב או חתול?

ארגו2

New member
זה קצת שונה מכלב או חתול

אחזקה שנתית של עז הנה כ 1000 שח. איך ניתן להחזיק 200 עיזים ללא חליבה כלומר ללא כל תמורה עד שימותו מוות טבעי? זה עלות של כ 1 מליון שח. הוא אפילו חושב לשחרר חלק מהם ברמת הגולן ולתת לטבע לעשות את שלו...אם מישהו מכם מוכן לאמץ כמה עיזים או לפחות אחד למטרה חשובה זו זה מאוד יעזור. נדרשים 2 תאים לפחות בשביל שלא תהיה הרבעה עד אשר יעבור דור ולא ישאר יותר אף אחד מהם ויגמר כל הסבל

ארגו2

New member
דילמה קשה

אני נאלץ להפסיק לחלוב אותם בכדי לא לגרום להם סבל מיותר אבל אז זה אומר שאין לי כסף לתחזק אותם...

eietmo

New member
לא הבנתי כמה דברים

למה צריך תאים לעזים? חשבתי שיש לך 5 דונם שהעזים משוחררות בו. למה שלא באמת תסרס את הזכרים?

אני חושבת שלשחרר אותן זה רעיון נהדר.
אני בטוחה שאם החבר שלך היה רציני בקשר לעזים קבוצות הטבעונים בפיסבוק היו יוצאת לפעולה ועוזרות לחבר שלך למצוא לעזים בתים.

מישהו חייב לך משהו?

אגב, אתה באמת חושב שאתה עושה לעיזים טובה או שזה סוג של כלי רטורי לא מתוחכם במיוחד?

ארגו2

New member
לא הבנתי את התשובה

עד לא מזמן לא הייתי טבעוני. רק לאחרונה נחשפתי לקטע הזה וזה נראה לי אורח חיים נכון. השאלה מה אני עושה עם 7 עיזים 2 זכרים + 5 נקבות? עלות אחזקה7000 שח לשנה. אין לי כסף לתחזוקה ללא מכירת חלב. ציינתי שיש לי חבר עם בעיה עמוקה הרבה יותר כאשר יש לו 200 חולבות. הוא כבר חצי שנה טבעוני לאחר טיול ארוך במזרח הרחוק. מה עושים?

bmno

New member
קודם כל תסרס

בטח אפשר למצוא בית נחמד לחלק מהן בעיקר לגדיים שאתה מתכנן לשחוט.
עמותות יכולות לעזור לך בזה.
בהצלחה.

subatoi

New member
אם המצב כמו שהוא מתואר, למה לשחוט, בעצם?

(השאלה מופנית לארגו2)

bmno

New member
אני מניחה שבגלל שעולה כסף לגדל אותם

ואין אפשרות להרוויח\ לכסות עלויות מהם(בעיקר מהזכרים).
אני נגד לשחרר אותם אגב כמו שלא נוטשים חיות מחמד סתם כי נמאס לנו, ככה לא מפקירים פתאום חיות מבויתות אחרות. צריך למצוא להם בית.

subatoi

New member
כל זה ברור

אבל אם הוא גילה פתאום את המודעות לגבי העזים הנחלבות, למה לשלוח את הגדיים לשחיטה?

ארגו2

New member
אם אני טבעוני

אם נסתכל על המציאות בעיניים אז סביר להניח שבעתיד הקרוב לא כל האנושות תהפוך לטבעונית. אם כך ,ואדם לוקח על עצמו להיות טבעוני ,לא עדיף שאדם כזה יגדל עיזים בתנאים עד כמה שפחות גרועים וימכור את החלב לשוק? בסופו של דבר חלב זה ידחוק החוצה חלב עיזים שנחלב בצורה איומה????

subatoi

New member
כן ולא.

כן, כי מה שאמרת (בהנחה שזה אפשרי). לא, כי זה משמר את המצב הקיים, של עזים כמכונות ליצור חלב על חשבון הגדיים. עדיף להנחיל לאנשים את ההבנה שאין צורך בחלב ושעזים אינן מכונות, מאשר לשמר את המצב הקיים.
ומה עם תוצרי הלוואי, הגדיים, אגב? מה תעשה איתם?

bmno

New member
דגש על ה"אם" כמובן.

כי אתה לא טבעוני ואין לך עיזים, וגם לא פרות שאתה מגדל ביחד עם כמה חברים.
אם היית טבעוני אז לא היית בא לפה לספר שאם לסבתא היו גלגלים היא לא הייתה צריכה לנסוע באוטובוס, מחירי הדלק היו יורדים, הוצאות הובלה של מוצרים היו יורדים וכך יוקר המחיה היה יורד.

ואם מתישהו ימאס לך לספר פה סיפורי סבתא, אז אולי נוכל לעזור לאנשים עם בעיות ושאלות אמיתיות???
לא עדיף שאדם כמוך ימצא חיים כדי שאנשים עם בעיות או שאלות אמיתיות יוכלו לקבל פה ייעוץ???????

ארגו2

New member
לא הבנתי את התשובה

עד לא מזמן לא הייתי טבעוני. רק לאחרונה נחשפתי לקטע הזה וזה נראה לי אורח חיים נכון. השאלה מה אני עושה עם 7 עיזים 2 זכרים + 5 נקבות? עלות אחזקה7000 שח לשנה. אין לי כסף לתחזוקה ללא מכירת חלב. ציינתי שיש לי חבר עם בעיה עמוקה הרבה יותר כאשר יש לו 200 חולבות. הוא כבר חצי שנה טבעוני לאחר טיול ארוך במזרח הרחוק. מה עושים?

Michael1991

New member
תפנה לארגונים גדולים

תפנה במכתב לאנונימוס, או החזית לשחרור בעלי החיים. אני מניח שכן תוכל לקבל תשובה הולמת לשאלה קשה מוסרית ונכונה. ואולי מימון.
תפנה למדינה, תראה מה יש להם להציע.

subatoi

New member
מה המדינה יכולה להציע?

המדינה לא תקנה ממנו 5 עזים, ובטח לא תטפל בהן יפה.

למעלה