רירוקס השניה
New member
אתם פשוט בהכחשה.
אתם מסרבים להכיר בכך שקיימת גזענות כלפי אוטיסטים.
בציבור הרחב קיימת ההייררכייה הבאה:
אדם רגיל
אדם עם בעיות קשב וריכוז
אדם עם הפרעות אובססיה וחרדה
חולה-נפש (מניה-דפרסיה, הלם קרב, סכיזופרניה...)
מפגר (כולל תסמונת דאון)
אוטיסט (בכל רמות התיפקוד)
אתם באמת חושבים שאם מספרים לרוב האנשים שהילד שלהם אוטיסט הגזענות הזאת נעלמת?
כי אם כך אתם חיים באשליות.
במקרים שאני מכירה יש לקורבנות ההתעללות אחים נ"טים שההורים נותנים להם להתנהג איך שבא להם, כך שיש לי על מה להתבסס.
נכון, רציונלית הילד שאחרי האיבחון זה אותו ילד שלפני, אבל מי אמר שאנשים מתנהגים בצורה רציונלית?
הרי ידוע שכשאתה פוגש אדם שסיפרו לך שהוא אוטיסט אתה מראש בוחן את ההתנהגות שלו, מה שאתה לא עושה כשאתה פוגש אדם שלא סיפרו לך עליו כזה דבר, ו*במיוחד* אם זה ילד שלך שאתה תולה בו ציפיות. וזה מביא כמובן לשפיטה שונה. אפילו שונה מאוד.
נכון לעכשיו אתם פשוט מכחישים את האמת: יש גזענות נגד אוטיסטים מאובחנים.
לא מכחישה שגם אוטיסט לא מאובחן ייתקל בתגובות שליליות לשונותו. אבל הגזענות נגדו כשהאוטיזם שלו ידוע מראש - גם מצד ההורים והאחים - היא בד"כ יותר קשה.
וגם הוא עלול לפתח גזענות נגד עצמו.
אתם מסרבים להכיר בכך שקיימת גזענות כלפי אוטיסטים.
בציבור הרחב קיימת ההייררכייה הבאה:
אדם רגיל
אדם עם בעיות קשב וריכוז
אדם עם הפרעות אובססיה וחרדה
חולה-נפש (מניה-דפרסיה, הלם קרב, סכיזופרניה...)
מפגר (כולל תסמונת דאון)
אוטיסט (בכל רמות התיפקוד)
אתם באמת חושבים שאם מספרים לרוב האנשים שהילד שלהם אוטיסט הגזענות הזאת נעלמת?
כי אם כך אתם חיים באשליות.
במקרים שאני מכירה יש לקורבנות ההתעללות אחים נ"טים שההורים נותנים להם להתנהג איך שבא להם, כך שיש לי על מה להתבסס.
נכון, רציונלית הילד שאחרי האיבחון זה אותו ילד שלפני, אבל מי אמר שאנשים מתנהגים בצורה רציונלית?
הרי ידוע שכשאתה פוגש אדם שסיפרו לך שהוא אוטיסט אתה מראש בוחן את ההתנהגות שלו, מה שאתה לא עושה כשאתה פוגש אדם שלא סיפרו לך עליו כזה דבר, ו*במיוחד* אם זה ילד שלך שאתה תולה בו ציפיות. וזה מביא כמובן לשפיטה שונה. אפילו שונה מאוד.
נכון לעכשיו אתם פשוט מכחישים את האמת: יש גזענות נגד אוטיסטים מאובחנים.
לא מכחישה שגם אוטיסט לא מאובחן ייתקל בתגובות שליליות לשונותו. אבל הגזענות נגדו כשהאוטיזם שלו ידוע מראש - גם מצד ההורים והאחים - היא בד"כ יותר קשה.
וגם הוא עלול לפתח גזענות נגד עצמו.