אתם פורום מקסים!

sunny lady

New member
אתם פורום מקסים!

שלום לכולם. אני בריאה כבר כמה שנים, והפעם האחרונה שביקרתי בפורום הפרעות אכילה הייתה ממש מזמן, עוד לפני שהפורום הזה היה קיים בכלל. החוויה שלי מפורומי הפרעות אכילה לא הייתה נעימה במיוחד, מכיוון שהיה שם המון חולי והמון "פרואנה". נכנסתי לכאן אתמול בשביל לשאול שאלה (היא נדחקה לעמוד הקודם, כי אתן ממש כותבות המון וזה נפלא
) בהקשר למרכז טיפולי חדש, מכיוון שהיום אני בעצמי מטפלת. חששתי לקרוא הודעות מכיוון שזכרתי את הפורומים של אז, אבל כבר כשראיתי את ההודעה למעלה על איסור תכנים מעודדי אנורקסיה, נורא שמחתי, וכשקראתי כמה מההודעות ממש התרגשתי. אתן בנות מקסימות, עם המון כוחות נפלאים ואתן מראות עד כמה מאחורי (ולדעתי הרבה לפני) המחלה הזאת קיימות נשמות יפיפיות שפשוט רוצות להיות מאושרות. המחלה לפעמים משכיחה את זה מאיתנו ומשקרת לנו, גורמת לנו להאמין שאין בנו כלום חוץ ממנה, ושאם יש - הרי שזה רע ביותר, גורמת לנו להאמין שאין לעולם כלום להציע לנו, ושלנו אין כלום להציע לו. כשהאמת כמובן היא הפוכה לגמרי. אני יודעת שהפחד שלי מהחיים נבע מהתשוקה האדירה שלי לחיות. אתן תומכות אחת בשנייה, מעודדות, אוהבות, מחבקות - ואתן באמת נשמות גדולות. שמחתי על החוויה המתקנת. אור ואהבה לכולכן. וכן - זה אפשרי להחלים! וזה שווה הכול. אז אל תוותרו אף פעם.

דניש21

New member
דברים ככ נכונים!

זה כך גם אצלי! תשוקה אדירה לחיים ובאותו זמן פחד עצום! כיף לקרוא הודעה כזו! אני כותבת בקצרה אך הייתי רוצה לשאול כמה דברים... אפשר לשלוח לך מסר?

broken child

New member
וואו,איזה משפט...

"אני יודעת שהפחד שלי מהחיים נבע מהתשוקה האדירה שלי לחיות" אכן,אנחנו באמת פורום מדהים
ותמיד כיף לשמוע/לקרוא כאלה שיצאו מזה וניצחו את המחלה. שמחתי לקרוא שהיום את במקום טוב יותר. תודה על המילים שלך. ומיותר לכתוב שאת תמיד מוזמנת לכתוב כאן,נכון? יותר ממוזמנת. אור ואהבה ויום יפה שיהיה לנו.

sunny lady

New member
../images/Emo13.gif

תודה רבה! בוודאי שאפשר לשלוח לי מסר אישי, ותרגישו באמת חופשיות לכתוב, לשאול, לשתף, להתייעץ. אני תמיד שמחה
תודה על קבלת הפנים. אור ואהבה.

osnnat

New member
סאני ליידי...

(אווו... איזה שם זורח!!! בדיוק כמוך!!!) עם הודעה כזאת אפשר רק לצפות שכמה בנות כאן... שכמעט מיואשות... וכמעט חסרות תקווה... יפנימו... וישנו גישה... אל הדרך הנכונה... אל הדרך שגם את, כמו המון בנות, בחרת ללכת בה... אור ואהבה לך מתוקה!!! ואני לא יודעת מה עם שאר הבנות אבל ההודעה הזאת מאוד חיזקה אותי... שיהיה לך יום נהדר!!!

גילי 69

New member
../images/Emo42.gifי ליידי...

אולי תספרי לנו קצת איך הגעת למקום בו את נמצאת היום
תודה.

sunny lady

New member
תודה ../images/Emo23.gif

וואו, המון תודה על האהבה
מבטיחה לספר יותר, פשוט עכשיו אני הולכת לשיר. אז כשאני אסיים אני אספר לכן יותר על עצמי. אוהבת.

sunny lady

New member
נכון, לשיר זה נפלא !

ובאמת היה כיף. אוקי, הסיפור שלי הוא ארוך, אז אני אשתדל לקצר. חליתי באנורקסיה בגיל 13. נכנסתי ויצאתי מטיפולים, עד שבגיל 19, לאחר שהמצב הדרדר לדיכאון קליני חמור ביותר, הפרעות חרדה שמנעו ממני לצאת מהבית למשך יותר מחצי שנה והטריפו לי את המוח, פגיעה עצמית וייאוש עמוק, החלטתי לעזור לעצמי. התאשפזתי בתל השומר והייתי שם 5 חודשים. קיבלתי תרופות ופגשתי את אחת מהמטפלות המדהימות ביותר (והמלאך השומר הפרטי שלי
). כשיצאתי משם, הדיכאון והחרדות עדיין לא היו במצב מזהיר. פיסית הייתי בריאה, אך נפשית הרגשתי מיואשת לחלוטין. נאחזתי בתפריט שקיבלתי באובססיביות שהתבררה כמועילה. בשנה הראשונה לאחר השחרור רק עבדתי על להתחיל לצאת מהבית. הייתי יוצאת פעם בשבוע לשעתיים ואחר כך פעמיים בשבוע. אחר כך אפילו התחלתי לעבוד קצת וללמוד באוניברסיטה בתכנית חלקית. שרדתי, לא יותר מזה. לא הייתי מאושרת, לא הייתי בריאה, ואפילו לא ידעתי בשביל מה אני מתאמצת ממש. מעין כוח פנימי שלא איבד תקווה, כנראה. עד שלפני שנתיים התחילה לקרות לי סדרה של ארועים שהובילה אותי "לגלות את עצמי באמת". כשאמרתי מקודם שהייתה לי תמיד תשוקה אדירה לחיות, התכוונתי לכך. בתור ילדה היו לי אינסוף חלומות. רובם בתחום האמנות - שירה, משחק, ריקוד, כתיבה. במשך הזמן וככל שהחמירה המחלה והביקורתיות העצמית שלי, ויחד איתם הביטחון העצמי ירד, ויתרתי על כל החלומות שלי. היום אני מבינה שבגלל זה לא הרגשתי שום רצון לחיות - כי שאלתי את עצמי כל הזמן בשביל מה? עד שהחלומות שלי התחילו פתאום להתגשם לי. פגשתי מישהי שמאד עודדה אותי להגשים את החלומות שלי, ומכיוון שהיא בעצמה אמנית והיא נטעה בי ביטחון עצמי ומכיוון שהיא אהבה אותי, למדתי לאהוב את עצמי ולקבל את עצמי, להאמין בחלומות שלי ולא לוותר עליהם. אז גם התחלתי לשים לב שדברים שאני חושבת עליהם - קורים, מתגשמים. התחלתי לקרוא כל ספר "עידן חדש" שהיה בחנויות, ולמדתי על יצירת מציאות. כיצד המחשבות שלנו יוצרות לעצמינו את המציאות - וזה הוכיח את עצמו כל הזמן! הבנתי שכל הזמן הזה לא נתתי לעצמי להיות מי שאני באמת. בשנתיים האחרונות עברתי המון תהליכים עם עצמי. היום אני מתקשרת, אני רייקי מאסטר, אני מטפלת באנרגיות ובייעוץ. אני שרה, רוקדת, משחקת, כותבת ומגשימה את כל החלומות שלי. אני רוח חופשיה ששמחה להיות בגוף, מבינה מאיפה הגעתי ולמה. אני אוהבת את הגוף שלי, אוכלת לגמרי חופשי. לא נשקלתי כבר שנתיים ואני מרגישה עם זה מצוין. אני כבר שנה וחצי בלי תרופות ושנה בלי טיפול בכלל. היום אני חברה של הפסיכיאטרית שלי ומטפלת ביחד איתה. אני מאושרת, מלאה באהבה, לא סובלת משום חרדה, שום דיכאון, שום כפייתיות. פעם לא האמנתי שאפשר להבריא מאף אחת מהמחלות הללו. חשבתי שאצטרך ללמוד לחיות איתן. היום אני מבינה שבריאות היא המצב הטבעי שלי. אני מבינה שהמחלה שלי לא נבעה מכך שהייתי דפוקה. אני תמיד ראיתי את עצמי כבלתי כשירה לחיים. שנאתי את עצמי. הרגשתי זרה בעולם הזה. מצד אחד כל כך קינאתי בבני אנוש, ומצד שני סלדתי מהם, פחדתי מהם. היום אני יודעת שמה שעשה אותי חולה לא היה עולם החלומות שלי או הרצון שלי לעשות דברים אחרת, אלא רק השיפוטיות שלי לגבי זה. אני לא רציתי להיות כמו כולם, ופעם חשבתי שזה לא בסדר, שאני לא אצליח כך. היום אני יודעת שאף אחד הוא לא כמו כולם! כל אחד הוא אחד ומיוחד ואני לא חייבת לעשות שום דבר שאני לא רוצה לעשות, להיות אף אחד אחר חוץ ממני עצמי - כי זה נפלא. זהו בקצרה. אני יודעת שיש עוד הרבה, אבל ההודעה הזו גם כך כבר ארוכה ובטח קשה לעיכול
תרתי משמע. אז זה התקציר. מקווה שלא היה יותר מדי ארוך...

sha na na revol

New member
יש לי משהו להגיד...

את נשמעת מאוד דומה לי. גם אני בנאדם שמאוד חולם ומרגיש ומפחד מהמפגש של העולם הפנימי שלי את המציאות. גם אני נעזר בפילוסופיה... רק שלא עברתי את השלב כמוך של להתמחות במשהו.. אין לי אנרגיות ואני לא הילר, רק אינטואיציה שאני מאוד מעריך- ובכל אופן, אני קצת מקנא עכשיו וקצת המום מדי למילים. אני מבין איך את הגעת לאן שאת הגעת, אני פשוט לא מאמין שגם אני אוכל. -ניקי.

sunny lady

New member
יש משפט יפה...

שאני מאד אוהבת, וראיתי שמישהי ציטטה אותו פה, והוא אומר שכולנו מלאכים בעלי כנף אחת ושהדרך לעוף היא להתחבק. אז לדעתי אנחנו כולנו מלאכים והדרך לעוף היא להתחבק עם הגוף שלנו. זה כאילו הצד האחד שלנו - הנשמה, שמתחבקת עם הצד השני שיש לנו כאן - הגוף, האישיות, האדם שאנחנו. כי אנחנו כולנו מלאכים. לכולנו יש אינטואיציה מצויינת, אבל אנחנו לא סמכנו עליה ולכן הפסקנו להקשיב לה. אני משווה את זה לרעב. אני משך 9 שנים לא ידעתי מה זה רעב ושובע. לא הרגשתי ולא ידעתי איך מרגישים, תחושה שהיא כל כך טבעית לגוף. הרגע שבו התחלתי להרגיש באמת רעב ושובע היה כשהפסקתי לפחד מזה, כשהתחלתי לסמוך על הגוף שלי שהוא יודע מה לאכול, מתי וכמה. בזכות זה, אף על פי שאני לא אוכלת לפי תפריט ושלא נשקלתי כבר שנתיים - אני אותו הדבר ובריאה. ככה עם האינטואיציה. ברגע שנסמוך על הלב שלנו שהוא יודע להוביל אותנו בדיוק למקומות שהכי טובים לנו, הוא יהיה מורה דרך נפלא. חלומות לא נועדו להיות שם כדי שנהיה מתוסכלים מחוסר הגשמה. חלומות הם הדרך של הנשמה שלנו להנחות אותנו לייעוד שלנו בחיים האלה. למקום שבו אנחנו נהיה הכי מאושרים ונעשה את כולם סביבנו הרבה יותר מאושרים. כשאני רציתי לשיר וחשבתי לעצמי שזה לא בסדר שאשים את עצמי במרכז ואשיר. כאילו - מי אני שאשיר? חשבתי על זמרות שאני אוהבת ועל שירים שאני אוהבת, וכמה אושר אני חווה בזכות זה שהזמרות האלה עושות מה שהן אוהבות, שהן הלכו עם החלום שלהן ולא הקשיבו לאף אחד אחר או לפחדים שלהן - והעניקו לי כאלו שירים מדהימים וכאלה תחושות מופלאות. מי שאתה - זה מי שאתה אמור להיות. תאמין בעצמך! תאהב את עצמך! כי רק כשאנחנו אוהבים את עצמינו אנחנו באמת יכולים לתת אהבה לאחרים.

sha na na revol

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ויש לי מזל שגם אני אוהב את התחום האומנותי ותחום הבימה.

osnnat

New member
המלצה!!!

זו כבר הודעה שנייה שלך שכל כך מחזקת אותי... תודה לך... ואני כמישהי, שכבר ממזמן לא מצליחה לאהוב את עצמה בכזאת שלמות... באמת להיות מרוצה מעצמה וממה שיש לה מקווה שהיום הזה יגיע... "כי רק כשאנחנו אוהבים את עצמינו אנחנו באמת יכולים לתת אהבה לאחרים." WOW

sunny lady

New member
זה כל כך נכון...

רק כשאנחנו מלאים באהבה - יש לנו מה להעניק לאחרים. חשבתי על זה היום בדיוק כשנסעתי ברכבת. פעם נורא פחדתי מרכבות, בגלל שהן מלאות אנשים, ונורא פחדתי מאנשים. פחדתי מהם כי פחדתי מעצמי. הייתי כל כך חסרת ביטחון עצמי שפחדתי שכל האנשים רעים, או גרוע מזה - שהם יותר טובים ממני (כי חשבתי שאני כל כך נוראית). והיום כשנסעתי ברכבת, אחרי תקופה ארוכה שלא עשיתי זאת (יש לי אוטו משלי, לשמחתי), ראיתי כמה אני יכולה להסתכל על כולם באהבה, אף אחד לא מפחיד אותי, אני לא צריכה לבחון איך הם נראים וכמה הם שוקלים ולהשוות אותם אלי, אני לא צריכה לפחד שמסתכלים עלי, שצוחקים עלי, שבוחנים אותי. אני יכולה פשוט להסתכל על כולם באהבה. למה? כי אני אוהבת את עצמי ומרגישה טוב עם עצמי ולא חשה איום מצד אף אחד. מעניין, כל הזמן חשבתי שלאהוב את עצמי זו אנוכיות, התנשאות, אבל כל הזמן ששנאתי את עצמי - הייתי הכי מגעילה לכולם. והיום אני יודעת שלאהוב את עצמי זה הדבר הכי חשוב שאני יכולה להעניק לאחרים. כי אתה מתנהג לאחרים כמו שאתה מתנהג לעצמך. כשטוב לך עם עצמך - טוב לך עם אחרים. ולכן אני גם היום לא כועסת על אחרים שלא נחמדים אלי, אני מבינה שהם מוציאים עלי את התסכול שלהם עם עצמם ומחייכת אליהם. בדרך כלל חיוך מרכך אותם הרבה יותר מכעס. אוהבת.

וואו.

את פשוט מדהימה. פשוט אין לי מילים. לא להאמין איך יצאת מזה ככה, איך הצלחת להתגבר על הכל. מודה לך כל כך על שאת חולקת את הסיפור שלך פה איתנו.
ו..את יודעת משהו..? הזכרת לי קצת, אבל רק טיפה, את עצמי במשהו שסיפרת עליו. כי.. אני כל כך אוהבת לשיר. (וגם לנגן בפסנתר, ולרקוד, ולשחק, ולכתוב.. אבל על כל אלה כבר ויתרתי מזמן.) בכל אופן, לשיר... אני כל כך אוהבת. שירה היא אחד הדברים הכי מדהימים שיש לי בחיים. אבל אני כל כך שונאת את הקול שלי. כל כך. וכל כך קשה לי עם עצמי בעניין הזה. קשה לי לשיר לפני קהל, אני בקושי שרה לפני המורה שלי לפיתוח קול (עד שהיא פתחה לי את הפה, לקח הרבה זמן). אני בקושי יכולה לשיר עם עצמי בחדר בלי לשנוא את עצמי על כל הפיקשושים שאני עושה. ואולי אני הבעיה, בעצם. אולי רק בגללי כל כך קשה לי לשיר. אבל אני לא יודעת איך לשנות את זה. איך את הגעת למצב שהיית שוב מוכנה ללכת על החלומות האלה..? איך התגברת על הפחדים..? מכישלון בייחוד..? ועל הביקורת העצמית הקשה..?

sunny lady

New member
../images/Emo23.gif יקירה

יאאאא תודה! כל כך ריגשת אותי! שירה היא באמת אחד הדברים המדהימים ביותר, ומוסיקה זו שפת האם שלי
לדעתי זו שפת המלאכים. לקרוא את ההודעה שלך כל כך הזכיר לי את עצמי, וזה כל כך מצחיק, כי בדיוק היום התארחה אצלי חברה שלי והשמעתי לה הקלטות שעשיתי (יש לי אולפן הקלטות קטן בבית), והיא כל כך התרשמה, ואחר כך אמרה לי שזה מדהים איך אני מחברת את כולם למוסיקה, כי אני מוסיקה, והיא כל כך אהבה את השירה שלי, שזה פשוט היה כל כך אבסורדי בעיניי, שאמרתי לה - שאני מחברת את כולם למוסיקה, ואותי עצמי היה לי הכי קשה לחבר. אני שרה מאז שאני זוכרת את עצמי, זה תמיד היה המקום שבו הרגשתי הכי טוב בעולם וגם הייתי מאד בטוחה בעצמי. עד שהתחילה המחלה וזה דעך. בתקופות של שנאה עצמית חמורה לא הרשיתי לעצמי בכלל לשמוע מוסיקה, ובתקופות של דיכאון גם לא רציתי. בגיל 18 התחלתי ללמוד פיתוח קול והמורה לא פירגנה לי. היא לימדה פיתוח קול קלאסי, למדתי אופרות ואריות. הייתי מתוסכלת מעצמי, ומכיוון שהשירה היא ביטוי ישיר למצב נפשי, גם לא הוצאתי מעצמי שום רגש או אהבה, כי לא היו לי. כשהכרתי את אותה זמרת שעזרה לי לחזור להתאחד עם החלומות שלי, התחלתי ללמוד אצלה, והיא לימדה אותי שירה מודרנית. אבל גם אצלה לא מצאתי את התשובה, כי כל הזמן עשיתי מה שאחרים לימדו אותי ואמרו לי לעשות. לא עשיתי מה שהרגשתי, ושירה ואמנות בכלל - אלה דברים שמגיעים מהלב. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. כל אחד אמר לי משהו אחר, ואני רציתי לשיר כמו שאני שרה. עד שלא מזמן, אחרי שנים שלא ממש האמנתי יותר בשירה שלי, נתקלתי באחד האנשים המקסימים ביותר והזמרת הגדולה ביותר בעולם לדעתי - ברברה סטרייסנד. ישר הרגשתי הזדהות עצומה איתה, כי גם היא עשתה הכול כמו שהיא רצתה למרות שכולם אמרו לה שהיא לא תצליח, ניסו לשנות אותה, אמרו לה שתנתח את האף, שתיישר את השיניים, שתחליף את השם, שתשיר שירים אחרים - והיא לא הסכימה. בגלל האהבה הגדולה וההזדהות הגדולה שלי איתה, התחלתי לשיר איתה והיה לי כל כך כיף, שהתחלתי ללמוד מה היא עושה, והסתבר שהיא שרה הכי נכון מכולם!!! והכי קטע - שהיא בחיים לא למדה פיתוח קול. מאז אני שרה מהלב, מהנשמה, נהנית מכל רגע ומקבלת המון מחמאות. ומה שכולם אומרים לי - שהשירים שלי מלאים ברגש!!! אני - שנאבקה כדי להבין איך מעבירים רגש בשירים - שרה היום שירים מלאי רגש. איך? כי אני לא מפחדת להרגיש. כי החלטתי לאהוב את השירה שלי ולא לבקר אותה. הכול גדל וצומח מתוך אהבה. כל עוד שנאתי את השירה שלי - היא דוכאה. כשהחלטתי לאהוב אותה - היא גדלה וצמחה והשתפרה. וזה קרה בסדר הזה - קודם לאהוב אותה כמו שהיא ואז היא משתפרת, כי היא נפתחת. חשבי על ילד קטן - תצעקי עליו ותכעסי עליו - הוא יסגר. תאהבי ותלטפי אותו - הוא יפתח. כך גם אנחנו צריכות להתייחס לעצמינו. ובקשר ל"טעויות" - ניחנתי בשמיעה מוסיקלית מאד חדה ואני שומעת כל אי דיוק קטן... אבל את יודעת מה - זה מה שהכי יפה - מתוך ה"טעויות" נולדים דברים חדשים. אני נהנית להמציא מלודיות חדשות, לגוון, לצחוק. חשבתי על זה שכשאני הולכת להצגה - אני הכי אוהבת כשהשחקנים מפשלים. וכשאני לוקחת דיוידי - אני הכי אוהבת את הפספוסים. אז כשאני מפספסת - זה נפלא, זה מצחיק, זה אנושי, וזה לפעמים הרבה יותר טוב מהמקור. תני לעצמך להיות עצמך! אוהבת.

sunny lady

New member
ועוד משהו...

בחיים!!! אבל בחיים!!! אל תוותרי על החלומות שלך. אם את אוהבת לכתוב ולרקוד ולשחק - לכי על זה! על הכול! תעשי את זה בשביל עצמך. לא בשביל תהילה, לא בשביל להוכיח לאף אחד. רק בגלל שאת אוהבת את זה. אני ניסיתי לדמיין את החיים שלי בלי זה ולא היו להם משמעות, אז ידעתי שאני לא מוכנה לוותר. והיום אני מגשימה את החלומות שלי! וזה נפלא. ויקירתי, כשכתבת שהזכרתי לך את עצמך "אבל רק טיפה" - למה רק טיפה? כי את לא חושבת שאת טובה מספיק? שאת תצליחי? שאת מוכשרת? את מאד מוכשרת. ועכשיו תשאלי איך אני יודעת, נכון? בגלל שאת רוצה! את רוצה את זה וזה החלום שלך וזה בא מתוכך (את זה אני מרגישה) - אז בטוח שאת מוכשרת. (חוץ מזה שאני מתקשרת אז אני מאמינה למה שאני מרגישה
) לכי על זה! אגב, בת כמה את? אם אפשר לשאול...

sunny lady

New member
אגב...

אני מאד מאמינה במה שהחתימה שלי אומרת: מה רע בלרצות יותר? אם אתה יכול לעוף - תנסוק הכי גבוה! עם כל מה שיש - למה להסתפק רק בפיסת שמיים?! המסר שלי להיום
יום נפלא לכולכן.

למעלה