"אתם נשואים?"

prizman

New member
"אתם נשואים?"

"כמה ילדים יש לכם?" אז לא, שאלות האלה לא נשאלו בישראל אלא בויאטנם בשבועיים האחרונים כשטיילתי עם ידידתי הויאטנמית שם. וזה לא קרה רק פעם אחת אלא עשרות פעמים לכל אחד משנינו. מסתבר, או למעשה היה לי ידוע מראש כי זה הביקור השלישי שלי במדינה הזו השנה שממש לא מקובל שזוג לא נשוי ישן במלון יחד. אז ישראל לא ממש בתחתית המדרגה, רק קרוב אליה.

SOLEIL dE

New member
אני מזמן הפסקתי לראות ....

משהו מעצבן בשאלות כאלה כי 1. אלה חלק משאלות הכלליות שאפשר לשאול מישהו זר - כמו "בן כמה אתה?", "מאיזה מדינה אתה ?" וכו' 2. זה לא שאלה על חשבון בנק או סטיות מיניות 3.אני כבר יודעת שאנשים שקועים עמוק בסטיגמות - יעני בן אדם בגיל מסויים אמור להיות נשוי ובעל משפחה וילדים לכן הם שואלים פשוט קבל את זה בקלות!

prizman

New member
מעצבן זה בטוח לא,

זה לא ממש מפריע לי. העניין הוא בזה שזו הפעם השלישית עם הנערה הזו בויאטנם ובפעמיים הקודמות אף אחד לא שאל את זה ובפעם הזו השאלה עלתה המון פעמים, אולי בגלל שרמת האינטימיות הייתה בולטת יותר ואולי בגלל האזור שהיינו בו שהאנשים בו פתוחים יותר, ככלל הויאטנמים הם עם די מופנם. מצידי זה נתן לי את הלגיטימציה לשאול גם כן שאלות אינטימיות כך שבסופו של דבר השתווינו.

רפפם

New member
ישראל במצב טוב לעומת רוב העולם

אנשים כאן אוהבים להתלונן, אבל רוב העולם זה מה שקרוי "עולם שלישי" גם בתרבות, שנובעת מהעוני כי זה הולך ביחד. לפי מה שאני יודע רק במזרח אירופה, הם גם יותר עניים מישראל (עדיין) וגם קצב הריבוי שם מאוד נמוך, אפילו שלילי

prizman

New member
וקצב ריבוי שלילי הוא רע לדעתך?

בעיני דווקא נראה טוב שבתאילנד יש בין ילד אחד או שניים למשפחה.

רפפם

New member
לא אמרתי שזה רע

אם בתאילנד יש כ"כ מעט ילדים למה הם עניים ובאים לעבוד בישראל?

prizman

New member
אתה צוחק?

באמת ראית הרבה ילדים תאילנדים עובדים בישראל? מיעוט הילדים בתאילנד הוא מהדור הנוכחי, ז"א שההורים סביב גיל 30-35 ולא מתכוונים ללדת יותר, כבר הזכרתי בעבר, בתאילנד בניגוד לישראל יש חינוך מיני אמיתי. דבר שני, העובדים התאילנדים שמגיעים לישראל הוא מאזור מאוד מוגדר שנקרא איסאן שבו התושבים מתפרנסים מחקלאות והוא אזור ממועט בגשמים ולא מפותח טכנולוגית. דבר שלישי בישראל נמצאים בין 4000-8000 עובדים תאילנדים. אם נסתכל על יחס האוכלוסיה שהוא 1:10 הרי שבתאילנד יש יותר מ 800 עובדים ישראלים. גם בארה"ב וגם בבריטניה. לא הבנתי את הקשר למספר הילדים.

רפפם

New member
מה ז"א ה הקשר למספר הילדים?

במדינות עניות יש שיעור ילודה גבוה, וזה מה שגורם לעוני, כך שאם בתאילנד אין הרבה ילדים אין סיבה שיהיו שם עניים כ"כ, הרי מי שבא לעבוד בישראל בעבודות קשות כמו חלקאות בקיץ, בשביל מעסיקים ישראלים, ז"א שהוא בא מאיזור מאוד מאוד עני אם כזה דבר משלתם לו

prizman

New member
יש לך טעות בסיסית

והיא במשפט "במדינות עניות יש שיעור ילודה גבוה, וזה מה שגורם לעוני". מדינות מזרח אירופה עניות ברובן ומספר הילדים בהן נמוך, בויאטנם רמת הילודה דומה לזו שבתאילנד, כמות האוכלוסיה דומה, רמת השכר היא שליש וממנה אין עובדים בישראל או בכמעט שום מקום אחר בעולם,כנ"ל גם לגבי קמבודיה ולאוס מבחינת ילודה, שכר ועובדים זרים, האוכלוסיה קטנה משמעותית. הקישור שעשית מופרך. לגבי העובדה שזה משתלם זה ברור, אבל אתה שוכח את הנושא של כח הקניה. זו הסיבה שישראלי יעבור לעבוד באירופה ומעתה יקבל את אותן ספרות במשכורת שקיבל בישראל בשקלים מעתה באירו. מבחינת החום, תנסה לעבוד בחקלאות באיסאן בעונה הקרה, ותגלה שהחום בישראל, גם בערבה הוא משחק בשבילם. בעיר הממוזגת יחסית שלי ובעונה הסבירה כרגע ובשעה הקרירה הזו, 5:30 בבוקר אינדקס החום הוא 32 מעלות. מעסיקים ישראלים? חוץ מאלו שנתקלו במעסיקים המנוולים שמתעלמים מהחוק הישראלי בנושא הרוב המכריע של העובדים התאילנדים מדווחים דווקא על יחס טוב. אני לא מתיימר להבין בכלכלה עולמית אבל כל התפיסה שלך מוטעית לחלוטין.

רפפם

New member
התפיסה שלי לא מוטעית, שמע את ארנון סופר

ושאל כלכלנים על ריבוי מאוד גבוה ומה שהוא יוצר, אני לא אומר שזה הגורם היחיד לעוני אבל זה בהחלט זרז משמעותי מאוד, מספיק שתראה מה קורה בישראל אצל אוכלוסיות שמתרבות בקצב מטורף ושמע את הכלכלן שהביאו כאן שמסביר למה התל"ג של ישראל לא כ"כ גבוה למרות כל החידושים הטכנולוגים

kiaora

New member
גם, אבל לא רק

אין ספק ששיעור ילודה גבוה גורם לעוני, אבל לומר שהעוני נובע משיעור ילודה גבוה ותו לא זה פשוט לא נכון. כמו שרשם פריזמן, קיימות הרבה מדינות עניות שבהן שיעור הילודה הוא לא גבוה בכלל. העוני נובע מכל מיני סיבות, ילודה היא רק אחת מהן

רפפם

New member
נו, ומה אמרתי?

"אני לא אומר שזה הגורם היחיד לעוני אבל זה בהחלט זרז משמעותי מאוד"

prizman

New member
הכלכלנים שאני שמעתי טענו

שמה שגורם לעוני היא העובדה שההוצאות גבוהות מההכנסות ולא משנה אם הגורם הוא ילדים, התמכרות לסמים או אבטלה במדינה שאתה חי בא. מכאן שאדם יכול להיות עשיר ובעל עשרה ילדים ועני עם ילד אחד. לטעון שילדים הם זרז לעוני זה מופרך למרות שזה עשוי להיות נכון במקרים מסוימים אבל לא פחות מאכילת בשר בקר מוכשר במקום חזיר או רכישת טלויזית פלזמה "42 ולא רגילה "20. קראתי עכשיו קצת על ארנון סופר, מסתבר שהוא בכלל גיאוגרף, בעל דעות ימניות שנלחם בהתרבות הערבית ובמפתיע מרצה בעיקר לצה"ל, גוף הידוע בסובלנות שלו לדמוגרפיה הערבית, לא נראה לי שארצה לשמוע אותו.

רפפם

New member
גם אם מה שהוא אומר לא מוצא חן בעיניך לא אומר

שהוא לא צודק, הוא מביא את העובדות, ומדינות שבהן יש אחוז גבוה של ילדים, ז"א לכל משפחה יש 4 ילדים, התל"ג לנפש נמוך, זה זרז מאוד מאוד משמעותי, לא שולי

kiaora

New member
זה מצב נתון, לא הסבר מדעי

זה שבמדינות עניות יש הרבה ילדים לא אומר האם א' גורם לב', ב' גורם לא' או שבכלל ג' גורם גם לא' וגם לב'.

רפפם

New member
בטח שזה גורם, יש מה שנקרא "אוכלוסיית תלויים"

שזה ילדים וקשישים שלא עובדים, וגם שכשיש הרבה ילדים להורים צעירים, ההורים לא יכולים ללמוד ובמיוחד הנשים, לא יכולות לעבוד, או רק לעבוד בעבודות פשוטות אם הן לא למדו קודם, וזה עוד יותר מחריף את המצב, יש מה שנקרא הידלדלות משאבים וצפיפות=שגורמת לתאונות ולזיהום, שוב, אני לא אומר שזה הגורם היחיד אבל זה גורם מאוד משמעותי לעוני ובורות. תראו מה קורה אצל הבדואים ובבני ברק, זה גם עניין של היגיון פשוט, אם יש למישהו שטח אדמה מסוים והוא מביא רק שני ילדים או אם הוא מביא 10 ילדים תחשבו מה יקרה, אם אני מרוויח משכורת מסוימת=האם אני צריך לפרנס בעזרתה 8 ילדים או רק 2, זה לא משנה? ועוד איך משנה, כשכל שאר הנתונים אותו הדבר, למרות שגם שאר הנתונים ישתנו, למשטר דתי יותר קל כשיש הרבה ילדים, זו חלק מהסיבה שהרבנים החרדים לוחצים על הציבור להביא המון ילדים

למעלה