אתם נופלים!

iziman

New member
את צודקת

ורק מדגישה את הנקודה שלו למה הדת היא כל כך מסוכנת . מוסד,ארגון וכו..... שמחזיק בחוק , ביכולת להשלות בני אדם , ליצור סדר ולסחוט כסף . את לא חושבת שארגון זה מסוכן קצת , ולכן ברוב המדינות המתוקנות מפרידים את הדת מהמדינה .

למבדה

New member
או, השלכת אחריות

ושוב, חוסר הבנה. הדת היא לא מסוכנת, זה האנשים שמסוכנים... הדת היא רק עוד סממן, אם הדת רעה- גם המדינה רעה. אם הדת רעה- גם הטלוויזיה וכל העולם הפרסומי רעים. אם הדת רעה- כל עסק שהוקם במטרה להרוויח כסף הוא רע. כיצד ניתן להיות כ"כ אטומים ועיוורים ולהאשים מושג, מילה, בעוולות האנושות? הדת לא המציאה את הסמלים, הטקסים, הצורך בבטחון ובנחמה, הרצון להיות חלק מקהילה. אלו בני האדם שהמציאו אותם כי הם זקוקים להם. אגב, אני לא חושבת שהדת היא 'ארגון'. יש הרבה זרמים בכל דת, הרבה פרשנויות ודרכי הסתכלות על החיים ועל העולם. חלק מהדרכים הומניות ופתוחות וחלק לא. סו? זה שוב בני האדם שבוחרים, לא אף אחד אחר. זה ש"נכחיד" את הדת עוד לא יביא לביעור הבערות, לכריתה על הסכמי שלום ולחיים וורודים אפופי צמר- גפן מתוק.

iziman

New member
אני

מסכים אתך שהדת משקפת את המאמינים בה ולהפך . אבל אני אמרתי שלדעתי אסור לגוף אחד להחזיק בכל כך הרבה כח כמו שיש למוסד דתי . הדת היא צורת שלטון דיקטטורית והיות ואני איני מחבב שיטה זו , איני מחבב גם את הדתות השונות. נ.ב לא טענתי שהשמדת הדת תהפוך את עולמנו לאוטופיה , אלא רק את דעתי (שכמו שהבנת מדברי) אשר סולדת מן הדת .

למבדה

New member
עיוותים

הדת היא לא צורת שלטון... ואני מדגישה -שוב!- שיש לבוא בטענות לא לישו או לאברהם (או אלוהים) אלא לאוהבי השררה שמעוותים את התורות השונות ומשתמשים בהם לטובתם. ושובבבבבבב אני מזכירה שהדת היא מה שעושים ממנה. ללא קשר לצורתה של היהדות כיום במדינת ישראל, התרבות היהודית היא ארוכת שנים, ולא סתם היהודים התבלטו במהלך אותם שנים: הדת היהודית מעודדת לימוד, התפלפלות, ויכוחים ודיאלוגים. ככזו, היא עודדה במהלך השנים חוכמה ותבונה וכן בחירות ערכיות ומוסריות. המורשת היהודית היא עשירה וניתן ללמוד ממנה רבות. הבעיה היא שבמדינת ישראל של היום קיימים זרמים שמנכסים לעצמם את היהדות ומשניאים אותה על פני השאר, כמו שאמרת: אתה סולד מן הדת, וזה חבל. סלידה מהדת ודחייה שלה כמכלול ולא של זרמים בה, למעשה יוצרים דחייה של כמה אלפי שנות תרבות יהודית, מוסלמית, נוצרית, בודהיסטית וכו'.

iziman

New member
הדת

היא צורת השלטון האולטימטיבית לשלטון על ההמון . הדת המאורגנת והממסדית הומצאה על מנת לשלוט בעם תוך כדי ניצול החולשות של האדם כמו הצורך בחיי חברה , תקווה , והרצון בהסברים על העולם . זו היא דעתי , את יכולה לטעון שלא כל הדתות כאלה ( באמת לא כולם כאלה ) אך אני מתייחס לדתות הגדולות שהיו בהיסטוריה . לדעתי הויכוח טפשי מפני שלא את ולא אני נשנה את דעתנו , ושנינו כבר הברנו את הנקודה .

RANDYme

New member
אז גם

מאה ומאתיים שנה יהיו טובות. אם לא נשמיד את עצמנו עד אז... הדת לא מפריעה לי, כי אני לא שמה עליה הרבה. אני חיה איך שאני רוצה לחיות. אני פשוט רואה כל הזמן נסיגה מהדת. היום יש יותר אתאיסטים מלפני שנה ולפני שנה היו יותר מלפני שנתיים. כמו שעוד עשר שנים מספר ההומואים והלסביות יהיו עצום לעומת היום- כי כבר אין את הפחד של "לצאת מהארון". כנ"ל לגבי הדת. כבר אין פחד להפסיק להאמין. אז יש יותר לא מאמינים. לפני עשרים שנה אם ילד היה בא והיה אומר לאבא שלו שאין אלוהים, הוא היה חוטף מכות, ואולי אף מנודה. היום הליברליזם חוגג.גם בקרב האדוקים ביותר. אנשים מחליטים שהם רוצים חיים שלמים עם עצמם, גם אם הדבר דורש נתק מהמשפחה שהאמונה בה', יהיה אשר יהיה, היא תנאי הכרחי בה.

למבדה

New member
אז זהו

על סמך מה את אומרת את זה? האם יש לך נתונים מדוייקים? יש הבדל בין תהליך של ליברליזציה (חילון) לבין אי- אמונה באלוהים, או לצורך העניין: אי אמונה בכוח עליון. הרבה אנשים חילוניים שנוסעים בשבת, שמוכנים להחזיר את השטחים, שהפעם האחרונה שרגלם דרכה בבית כנסת הייתה בבר המצווה שלהם, שמצביעים 'שינוי' (או מרצ, מה שתחליטו) ובכל זאת בוחרים להאמין בכח עליון או שבוחרים בלא- לבחור- הם לא אתאיסטים, הם פשוט לא יודעים. אגב,"לפני עשרים שנה אם ילד היה בא והיה אומר לאבא שלו שאין אלוהים, הוא היה חוטף מכות, ואולי אף מנודה".. האמת שלא.

RANDYme

New member
מממ

מוויכוחים קודמים שלי איתך הבנתי שאנחנו חושבות שונה לגמרי, ואין לי נקודה להתווכח איתך כי יש לי מצב רוח טוב היום. (הנימה שלך די ברורה- כבר בשורה האחרונה שכתבת לי)אל תראי את זה כתבוסה, כמו שדי אופייני לך, אלא כהתעלות. אז האמת שכן, תשאלי את ההורים שלך מה היה קורה אם הם היו באים ואומרים להורים שלהם שאין אלוהים. 90% מההורים של כולם פה יגידו שהתגובה הייתה חריפה פי חמש מהתגובות של ההורים של היום. עובדה. ופה אני אסיים.

למבדה

New member
להלהלה

האם שמעת על מרקס? דקארט? ניטשה? מרקס שהכריז שהדת היא אופיום להמונים נפטר בשנת 1883, דקארט שהכריז על כך שהאדם במרכז (ולא האלוהים) נפטר ב-1650, ניטשה שהכריז שאלוהים מת נפטר בשנת 1900. ולגבי א"י: כל העליה השנייה הייתה עליה אידיאולוגית, סוציאליסטית ואתאיסטית. אני מבטיחה לך שהשפעות של כל אלו ורבים אחרים כבר נכרו בזמן שההורים שלך נולדו. ודבר אחרון: אחרי שנת 1945 (ואני מניחה שההורים שלך נולדו אחרי השנה הזו) היה קשה (אבל לא בלתי אפשרי) ליהודים רבים להאמין באלוהים (לא שזה משנה: אלו שחיו במדינות מתקדמות כמו גרמניה, אנגליה ואוסטריה כבר חוו בלאו הכי תהליך רציני של חילון). אבל יודעת מה? בואי נערוך סקר.

RANDYme

New member
מממ

1. כן שמעתי עליהם ועל רבים אחרים. so? הם היו כמה? אחד למיליון? והם נחשבו חריגים לגמרי. תבררי קצת לפני שאת מעלה השערות בובע. 2. אני מדברת על המעגל הסגור, האינטימי, והמשפחתי. בעוד שכיום האתאיזם הוא המוני, מקובל, ומעניין.(האתאיזם תופס מקום מרכזי במשחק האישיות) 3. בקשר לתהליך החילון שדיברת עליו- את רצה מקיצוניות אחת לשניה. לעומתם, היו כאלה שחשו שבגלל ש"אלוהים" הציל אותם עלים להאמין בו יותר מתמיד. יש שחור, אבל גם יש לבן. כמו בגטו- על קידוש החיים, ולעומת זאת קידוש השם שמעת? 4. תערכי סקר.

למבדה

New member
../images/Emo59.gifטוב, סקר! ../images/Emo59.gif

1. לא הבנת. הדוגמאות שנתתי היו של 3 אנשים ממקומות שונים פחות או יותר, מדגם קטן למדי של אנשים שהשפיעו רבות על כל הרעיונות שנבעו מהמפכה התעשייתית ומההיחלצות מימי הביניים, אנשים שדחו את הדת (מרקס, ניטשה) ואנשים שהפכו את סדרי העולם הדתי עד לאותו זמן (דקארט). וזו לא השערה, כל אחד מהם השפיע רבות. כאילו, הלו, כבר ב-1903 (אם אינני טועה) היה נסיון להפיכה ברוסיה של קומוניסטים שרצו לתפוס את המשטר. כלומר, כבר אז הדעה לגבי אלוהים והדת היו נפוצות מאוד, במיוחד במקום של ריכוז יהודי כ"כ גדול (חמישה מליונים, לערך). אותם יהודים גם עלו אח"כ (עליה 2) לא"י והקימו עשרות (אם לא מאות) קיבוצים במהלך השנים.זוכרת, קיבוצים, האתאיסטים ההם? 2. האתאיזם אכן מקובל. אבל שימי לב שמס' האנשים שמגדירים עצמם אתאיסטים הוא אולי גדול, אבל רק מעטים לא רואים עצמם שייכים לדתות שמהם הם באו. גם החילונים האתאיסטים בא"י לומדים 11 שנה את התנ"ך, חוגגים את החגים היהודיים, מכירים את התפילות היהודיות הבסיסיות, עולים לתורה (וגם: עורכים ברית מילה לילדיהם ומעלים אותם לתורה, עורכים חתונה יהודית והולכים למקווה).. ובקיצור, חשים שיוך לעם היהודי. 3. תני לי דוגמא אחת לאדם שהיה חילוני בזמן השואה וחזר בתשובה לאחריה. אני אישית מעולם לא נתקלתי בסיפור כזה. 4. סבבה, חבר'ה, פנו ושאלו את הוריכם (אם אתם בסביבות גילי העשרה והעשרים) או את עצמכם (אם אתם בני 30+): האם הוריכם היו מקבלים את האתאיזם שלכם? האם הוריהם שלהם היו חילוניים ואף אתאיסטים?

RANDYme

New member
אוף..

1.את מכירה כל רב שהיה חי פעם? כל רב עם תאוריות והשערות? לא. למה? כי היו מליונים. למה את זוכרת את אלה שהזכרת? כי הם היו יחידים. רוולוזיוניסטים. הם היו יחידים במינם- ובגלל זה את יודעת עליהם. 2.אתאיסטית כמוני תתחתן בחתונה אזרחית, ונכון לעכשיו אני אשאיר את הבן שלי בצורה ממנה הגיע אלי מהטבע. 3.יש אלפי סיפורים על אנשים שחזרו בשאלה בעקבות השואה, ספתא שלי לדוגמא, ויש אלפים שהם ההפך הגמור לגמרי, שחזרו בתשובה כאות תודה לאלוהים על זה שהציל אותם. 4. אותם אנשים שילכו וישאלו את הורים שלהם, שישאלו אותם איך ההורים שלהם היו מגיבים. קפצי דור אחורה ממהורים שלך, ומההורים שלהם, ומההורים שלהם, ומעניין מה יהיו התגובות. יש לי תחושה שאני צודקת.

למבדה

New member
עופלי בופל

1. ושוב, לאט. הדוגמאות שנתתי היו אמורות להבהיר לך את הלך הרוחות במאות האחרונות: התרחקות מהדת הממוסדת עד לכדי אתאיזם. מה לעשות שכבר ב-1903 בעולם (וגם בא"י) התקבלה האתאיזם (ע"ע נסיון ההפיכה ברוסיה). אני לא מבינה למה את ממשיכה להתעקש שהם מוקצים. ייתכן ודעותיהם אכן היו מהפכניות אך תוך שנים ספורות הן תפסו והתרחבו. 2.אני מכירה אנשים שהתחתנו בחתונה אזרחית ובחרו למול את בנם. קיימים מעטים ממש שלא מלים אותם, וגם זה לא לצורך ההתרחקות מהדת אלא בשביל למנוע את הכאב מהילד ומההורים (כאב נפשי, כמובן). 3. דור= 25 שנה. את הצהרת שלפני עשרים שנה אם מישהו היה מכריז על עצמו כאתאיסט, הוריו היו מנדים אותו וכו'. ושוב: עשרים שנה! זה שלפני 200 שנה זה אולי היה נכון זה נחמד, אבל זה לא מה שאמרת.

RANDYme

New member
מה יש לך??

אומרים לך בוקר טוב את אומרת כבר קצת לפני הצהריים. תפסיקי להטפל לקטנות. חמש, שבע שנים, ביג פאקין דיל... אני מסבירה לך שוב, ממש ממש לאט, שאת יודעת על אותם אתאיסטים בגלל חריגותם!! בגלל שהיו שונים.

neko

New member
Randy - בכלליות את צודקת לדעתי,

אבל את באמת מקצרת טווחים. את חושבת שלפני 20 שנה כמעט לא היו אתאיסטים, ובעוד 20 שנה לא יהיו דתיים. אני חושב שאם תשני את המספרים ל200 זה יהיה כמעט נכון. ד"א - גם הסבים והסבתות שלי כולם אתאיסטים שעלו במסגרת ציונית-חילונית. הריב הכי גדול שהיה לאמא שלי עם סבתא שלי בנושא אידאולוגיה היה אם היא תוכל ללכת להופעה של הביטלס כשיגיעו לארץ (מה שלא קרה בסוף בכל מקרה).

RANDYme

New member
mmm

אני לא מקצרת טווחים. גם מחר יהיו יותר אתאיסטים מהיום נכון? זה הכל יחסי. אני לא מדברת על מליונים של אתאיסטים חדשים בעוד עשרים שנה, אלה אולי אלפים בודדים. אני לא מגזימה- אתם פשוט לא הבנתם את הנקודה שלי.

גאיוס

New member
האמנם העולם נעשה חילוני יותר?

איראן היתה מדינה חילונית - והיום פחות לבנון היתה חילונית והיום פחות בישראל אחוז הדתיים- גדל בגוש הקומוניסטי לשעבר הכנסיות חזרו לאפנה לאחר 70 שנות רדיפה הקיצוניות המוסלמית - גוברת. ואולי בעוד 500 שנה ואולי פחות - אנשים יעוצבו גנטית והתנהגותית- תלוי לפי חלילו של מי..........אתאיסט או דתי.....

גוססי

New member
כן, העולם נעשה חילוני יותר

אינך יכול להתייחס למקטע זמן של כמה עשרות שנים במאה מלאת תהפוכות כמייצג של ההיסטוריה האנושית בשלמותה. אם ברצונך לקבל תמונה מלאה יותר עליך לבדוק את המגמה ההיסטורית לאורך זמן, וזו מראה על תהליך התחלנות שהחל עם תום ימי הבינים ומאז לא נפסק. באופן כללי ניתן לומר שככל שרמת ההשכלה הממוצעת באוכלוסיה עלתה, כך ירד כוחה של הדת, ואם האנושות תמשיך באותה הדרך סופה של הדת להפוך לתופעה שולית. ברור שמדובר בתהליך שימשך עוד מאות שנים, אבל הסוף ברור. יתכן שקטסטרופה גלובלית כלשהי תגרום לשינוי המגמות ותחזיר עטרה לישנה, אבל דבר כזה לא ניתן לצפות.

גאיוס

New member
אעפ"כ, בין הירדן לים יש יותר ויותר

דתיים ובארה"ב אתאיסט מוצהר עדיין יתקשה להשיג מישרה ציבורית רמה........ כך שאינני אופטימי במיוחד

למעלה