אתם נופלים!

RANDYme

New member
אתם נופלים!

אתמול, אחרי שהתכוננתי קצת לתאוריה המחורבנת, (שעברתי אגב...) ניסיתי להרדם. זיפזפתי לי בין הערוצים, ופתאום בערוץ metv אני רואה איזה אחד, עומד באולם, מלא לפחות ב5000 אנשים, מכול הצבעים ומכל המינים. חצי שעה, זה מה שהספקתי לראות, וזה היה פשוט בדיחה. הוא עמד והטיף להם על כמה שישו ידאג להם, וכמה הם צריכים להיות גאים, ולא משנה איך הם נראים, ישו אוהב אותם ודואג להם. הכל היה ישו ישו ישו וכמה הוא ידאג שמה לתחת של כולם, וגם אם זה יקח שנים ישו בסוף דואג לכולם, ולכל מי שאי פעם עשו משהו רע, ישו ינקום במקומו. היה גם מליון דברים מסביב, והייתי בהלם! אלפי אנשים, יושבים בשקט מוחלט, ילדים, מלא ילדים, כולם מהנהנים עם הראש כמו מהופנטים, כאילו ישו יושב ליד הטמבל הזה ואומר לו בשקט מה הגיד לכולם. כאילו אין ספק בכלל שמה שהוא אומר זה נכון... הם האמינו. כל הששת אלפים ומשהו בורים שהיו שם יצאו גאים יותר, בטוחים יותר, ומאוהבים בישו. לכו תבינו. אז אולי יש צדדים טובים בשטות הזו שנקראת דת...

RANDYme

New member
רק הרצה להם

לפחות בכל החלק שאני ראיתי. ויש תוכניות כאלה כל יום מאוחר בלילה.מכל הסוגים. זה יותר טוב מכל קומדיה שראיתי....

virus2

New member
זה הבדל מהותי בין הדתות.

הנצרות והאיסלם הבינו שיש להכריח אנשים לעבור לדת שלהם כדי לשרוד. הן הבינו שללא מיסיונריות דתית הדת שלהם תקטן. הדוגמא האישית שלי היא טורקבמדה שהיה ראש האינקביזיציה בספרד הנוצרית. הוריו היו יהודים כשרים שהאינקויזיציה העבירה לנצרות. (אפילו אם זה סיפור בלבד). המסקנה: אסור לדת להתייחס לאדם הבודד שעובר מדת לדת, אלא לדורות הבאים ששוכחים מה מקורם הדתי. היהדות עומדת על סף הכחדה כי מספר היהודים בעולם קטן. אם ליהדות היה יצר הישרדות היתה צריכה לנקוט באותן שיטות.

virus2

New member
זה הבדל מהותי בין הדתות.

הנצרות והאיסלם הבינו שיש להכריח אנשים לעבור לדת שלהם כדי לשרוד. הן הבינו שללא מיסיונריות דתית הדת שלהם תקטן. הדוגמא האישית שלי היא טורקבמדה שהיה ראש האינקביזיציה בספרד הנוצרית. הוריו היו יהודים כשרים שהאינקויזיציה העבירה לנצרות. (אפילו אם זה סיפור בלבד). המסקנה: אסור לדת להתייחס לאדם הבודד שעובר מדת לדת, אלא לדורות הבאים ששוכחים מה מקורם הדתי. היהדות עומדת על סף הכחדה כי מספר היהודים בעולם קטן. אם ליהדות היה יצר הישרדות היתה צריכה לנקוט באותן שיטות.

RANDYme

New member
לדעתי

כל דור הולך ו"מתפתח" מבחינת החוכמה על הדור הקודם. לדעתי, עוד עשרים שנה אנשים יקראו על דת רק בדפי ההיסטוריה, וכמו שלנו יש בדיחות על האדם הקדמון ואיך שהוא חי לעומתינו, הם יצחקו עלינו. על האמונות המגוחכות שלנו, ואיך שממש התפללו לכיוון מסויים שהיו בו רק מבנים ושום דבר מיוחד. איך אנשים ממש כבלו את עצמם ולא נתנו לעצמם להנות מגלידה אחרי שניצל, להנות מאלכוהול, או להנות מגירושים מתוך פחד לא מבוסס. כמו שילד קטן בא ואומר יש מפלצת מתחת למיטה, ולנו זה נשמע הכי מגוחך בעולם, כי אנחנו יודעים למה הוא "רואה" מפלצת, ככה לגבי הדורות הבאים. הם יידעו בבירור שדת זו תלות מוחלטת, ושלאדם הישן ההוא של פעם (אנחנו) היה צורך בתלות, ובסתימת חורי ה"לא נודע" על ידי פיקציה. אז אני נורא שמחה שהדורות הבאים הולכים וחוזרים בשאלה- מבחינתי זה מראה על בינה. אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל מבחינתי, אדם דתי הוא בור, פרימיטיב, וגיזען. (מעטים המקרים שיהודייה חרדית תנשא לנוצרי. והיא אפילו לא תדע למה) זהו. ועכשיו בטח המחשב יתקע...

virus2

New member
יש לאדם הדתי משהוא שלא יעלם.

לאדם הדתי יש מנהיג רוחני שבתקופה קשה אומר לו איך לנהוג. לחילוני אין אף אחד להתיעץ אתו, אין לו מורה מוסרי שאותו הוא מעריך. קיימים הרבה מאד אנשים חילוניים ודתיים שכן צריכים את העזרה הזאת.

RANDYme

New member
אתה צוחק עלי???

איזה מנהיג?!? מה מנהיג?!?! איפה מנהיג?!?! ה-מ-צ-א-ה... קאפיש?? אין דבר כזה. מה שכן אני מסכימה איתך זה שהמצאה הזו היא די גאונית, כי מנטלית כשלא נשאר לך כלום זה הדבר הכי חזק שיש, וכן הוא עוזר לאנשים. אבל אני אישית לא מרגישה שאני תריכה אותו. כשמישהו קרוב אליך יהיה חלילה חולה או גוסס, אתה ישר תפנה אל אותו "מנהיג" התקווה שהוא יעזור. אני, או לפחות ככה נראה לי אתמודד עם זה בצורה הכי טבעית שיש, כי מוות, מה לעשות, הוא טבעי כמו החיים. מי יודע אם לא היינו מתפתחים ככה, תינוק נאדם היה כבר עצמאי בגיל שנה, ומוות היה נתפס כמו מצמוץ.

virus2

New member
תבדיקי ותיראי.

זה לא רק ביהדות. בנצרות זה קיים האדם הולך לכנסיה להתוודות, שומע מיסה, ובתום התפילה הכומר נושא דברי מוסר ודת. גם באיסלם זה קיים ועושים זאת עם רמקול. (אל תתפסי אותי אני מומחה קטן מאד) ביהדות קיים "עשה לך רב" לכל אדם יהודי יש אדם בדרך כלל רב שמתייעצים איתו ומבקש ממנו ברכה. שמעת על הבבות שנותנים ברכה ויעוץ כלכלי ואישי. בבית כנסת נושאים דרשה בעלת ערך מוסרי וחינוכי נוסף על הדתי. שמעת על הרבנים של המתנחלים והם יקבעו אם תהיה פה מלחמת אחים?

RANDYme

New member
תשמע

אני לא נקטתי באף שם של דת בכל מה שכתבתי אז אל תכניס לי מילים להודעה, זה א'. וב'- זה די ברור שבכל הדתות יהיה את זה. אופי הדת (המאמינים בה) הוא להתפשט

לדעתי

את: בורה, גזענית (או איך שלא יהיה המושג לגבי אפליה דתית), מתנשאת, וטועה, טועה מאוד... אני אסביר: 1)בורה, כי את מראה חוסר הבנה בולט בדת, שאת יכולה לא להסכים עמה, אך לטעון שאין בה שום היגיון, זה או בורות, או טפשות או התנשאות חסרת בסיס. מה את יודעת שאת קובעת שדת היא בורות, פרימיטיביות וחוסר בינה? מי את שתקבעי שאנשים כמו הרמב"ם, דקארט (בניגוד לדברי כותב אחר- הוא היה דתי) ואנשים גדולים אחרים הם... (מה שאמרת)? את גם לא מבינה בתהליכים היסטוריים, כיוון שכבר שנים אין תהליך של 'התחלנות', להפך ה'עידן החדש' והמיסטיקה הולכים ומתפתחים. 2)גזענית, כי את משתמשת במילים הללו כלפי אנשים שכל 'חטאם' זה שהם לא חושבים כמוך, ואת מביאה תקווה שאמונות שאינן תואמות את השקפת עולמך ייכחדו. 3) מתנשאת, כי את בטוחה שהאמת אצלך ורק אצלך, אין סיכוי שאת טועה ומי שלא חושב כמוך הוא לא רק טועה, אלא גם בור ופרימיטיבי. ועל סמך מה זה? 4) טועה, כי עוד 20 שנה ישארו דתיים והרבה, על אפך ועל חמתך, במידה ויש אלוהים (וכך אמונתי) הרי שבסוף כולם יאמינו, ובמידה שאין, גם אז אינני רואה שום סיבה שהדתיים יעלמו... את דעתך לגבי היכחדות הדת כבר אמרו רבים מזה למעלה ממאה וחמישים שנה ואף אחד לא צדק. לא נורא, את תצטרפי לרשימה המכובדת של הטועים בענין זה.

מותק 2000 שנות גלות לא עשו את זה

ועוד 10000000000000000000000 שנה לא ימחקו את הדת שלנו זה מה שניסו לעשות הרצל והציונות בקום המדינה ולא הצליחו הם ניסו לחסל את הדת שלנו אחת ולמיד ואפילו שלא ירשמו בתעודת זהות שלנו יהודי אבל למזלנו הם לא הצליחו והשלימו עם זה שאין מה לעשו אי אפשר למחוק את הדת שלנו ואת זה אתה גם צריך להבין

virus2

New member
אם היית מדען לא היית כותב זאת.

כי אתה לא יכול להוכיח זאת. אתה הופך כל הזמן משאלות לב להוכחות.

אני לא מדען

וגם לא טענתי שאני מדען הבאתי רק עובדות שקרו במהלך ההיסטוריה היהודית ואני לא צריך להוכיח את זה זה כבר הוכח(2000 שנות גלות) בגלל זה יש חוק בתורה שאומר שחייב להעביר את התורה מאב לבן כדי לא לשכוח את כל הנפלאות שעשה הקדוש ברוך הוא לנו

neko

New member
את אופטימית מדי. הדתות לעולם

לא יכחדו, ולהארכתי יהפכו למראה נדיר רק בעוד כמאה עד מאתיים שנה. ד"א, הרוב העצום בעולם כן מאמין בדת כלשהי, אם כי הנצרות והבודהיזם דורשים ממאמיניהם כ"כ מעט ונותנים כ"כ הרבה, שזה לא מפליא. בארץ נוצרה סלידה נוראית מדת בעקבות התנהגות המפלגות המייצגות את הכתות החרדיות ונסיונותם להנציח את התחושה שהם יותר "דתיים" או אפילו יותר "יהודים" מאחרים, למרות שלפי כל הגיון, ההגדרה האמיתית לדת צריכה להקבע לפי הסכמת הרוב. אין שום סיבה להגדיר את בני כת האמיש כ"נוצרים האמיתיים" רק מפני שהם יותר מחמירים מרוב פלגי הנצרות.

Lu Tze

New member
לא הבנתי, למה המטרה צריכה להיות

הכחדת הדת? למה האופטימיות מיוחסת לזה? לדעתי, המטרה צריכה להיות הכחדת תחושת העליונות מדתיים ואתאיסטים. אני מעדיף שאני אהיה האתאיסט היחיד בעולם כל עוד לא ינג'סו לי על זה מאשר ש-99% מהעולם יהיו אתאיסטים עם תחושת עליונות על פני האחוז הנותר.

neko

New member
אני מגדיר כאופטימית תחזית של

הכחדת הדת, כי הדת היא במובנים רבים כמו מחלה - מספיקים בודדים בשביל להתרבות ולעשות הרבה נזק. כאשר הטכנולוגיה תשתפר עוד, יכולת עשיית הנזק תגדל. ספר שקראתי חוזה שתוך פחות ממאה שנים, לבעל תואר ראשון בננו-טכנולוגיה למשל יהיה את הכוח להשמיד לבדו את האנושות. אתה לא יכול להפריד דת מתחושת עליונות. התחושה הזו היא חלק אינטגרלי מהדת, ולמעשה אחד החיוניים שבו.

Lu Tze

New member
ממש לא.

אני מכיר אתאיסטים עם תחושת עליונות שמגיעה עד למאדים ודתיים שיודעים שהאמונה שלהם היא רק אמונה. ולהפך כמובן.

למבדה

New member
אופטימיות?

כן, הדת היא מפלצת נוראית, בעלת עור ירוק וחלקלק, נוטפת רוק ומכוערת
... יש להכחידה! הרי ברור שאת הדת ניתן להכחיד כי היא משהו קיים- שניתן לגעת בו, לממש אותו או לפחות להגדירו, והיא לא מושג מופשט לחלוטין. כלומר, התשובה לשאלה-מהי הדת, היא תשובה נו-רא ברורה... נכון? הרי הדת היא... מערכת של חוקים? גם המדינה היא כזו. מערכת שמטרתה להשלות ולמצוא להם ניחומים? גם הטלוויזיה והפרסום כאלה. מערכת שמטרתה למצוא סדר בעולם חסר סדר? גם המדע כזה. מערכת שמטרה לסחוט כסף? ...ואיזו מערכת לא כזו? כל האפשרויות הנ"ל הן אפשרויות שצצו בראשי, אתם מוזמנים להוסיף את ההגדרה שלכם ל'דת'. העניין הוא שההגדרה הזו תשאר ההגדרהשלכם. כי זה בדיוק העניין במושג ה'דת': כל אדם יוצק לתוכו תוכן אחר. לא ניתן 'להכחיד' את הדת וגם אין טעם בכך. האנשים ה'רעים' יישארו רעים אתאיסטים, ה'טובים' יצליחו לעשות חסד גם במסגרת הדת, והבורים יישארו בורים.

למעלה